- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Instagram közösségi fényképezés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
..:: Sony Xperia M ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
fclub
tag
Sziasztok!
Ha a Clean Master nevű programban beállítom, hogy "Feladatok kilövése a képernyő kikapcsolásakor", akkor azzal teszek valami rosszat? Azt írja, hogy ez a beállítás csökkenti az akkumulátor használatot.
Lehet csinálni listát, hogy melyik programokat ne lője ki soha. Ebbe a listába milyen (típusú) programokat raknátok be? Én a chat-et és email-t raktam be, mert szerintem azt felesleges kilőni, úgyis újraindul.
Köszi! -
GamerBoy910
csendes tag
Hát azért a mobilaréna tesztje egy kicsit nagyon lehúzó volt. Mert azért ez a telefon nem lehet olyan rossz mint ahogy a cikk írója mondta. MÁS: Nem tudjátok hogy az M készüléket A budapesti Mom Parknak a T-mobile/Telekom üzletébe meg lehet e tapizni. Kíváncsi lennék
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
LG Optimus L9 II
-
67tuareg
tag
Sziasztok!
Hogy tudok egy játékot min den komponensével törölni, úgy hogyha újra letöltöm teljesen előlről induljon? Régebbi androidnál már csináltam hasonlót de itt nem boldogulok!
Köszi a segítséget! -
GamerBoy910
csendes tag
Különben egy Sony Xperia M tulajonos elmondaná mik a tapasztalatai vele? Mert gondolok arra hogy mint az u-nál gyakori volt a szoftver hiba de hogy az M nél is ez a helyzet? Meg 4.4 várható-e rá?
Bocsánat a sok kérdésért de épp mobil vásárlás előtt vagyok és eddig szerintem egy M lesz az új kütyüLG Optimus L9 II
-
joci86
senior tag
válasz GamerBoy910 #2656 üzenetére
A teszt még a régi (4.1) Androidhoz íródott. Elmentem megtapogatni egy Telekom üzletbe a telefont, és a pl. a kijelző tényleg elég gyengének érződött egy IPS paneles Y300 után... A 4.3-as frissítéssel nagyon sokat javult a kijelző minősége, őszintén szólva nem látok sok különbséget az Y300 IPS-e és eközött. A betekintési szögek jók, nem invertálódnak a színek, valamint a 4.1 fakó színeinek a frissítés után nyoma sincs.
Egyébként a cikk írásakor még 70-80 ezer forint volt a készülék, ahhoz az árhoz képest nem volt jó vétel... A mostani Telekom akcióban azért ennél jóval kedvezőbb.Szerintem ne Telekom üzletbe menj kipróbálni a telefont. A Westendben pl. olyan készülék volt kiállítva, amikor nézegettem, amin 4.1-es Android futott, és majdnem el is ment a kedvem a típustól (a gyenge kijelző miatt). Viszont szerencsére mellette a Media Marktban ki tudtam próbálni friss rendszerrel is.
Tapasztalatok néhány nap után:
Nem találkoztam szoftverhibával, minden szépen működik. Nagyon gördülékeny a rendszer, nem laggol, mindenre gyorsan, gondolkodás nélkül reagál. Remélhetőleg nem fog jelentősen belassulni néhány hónap használat után sem.Az elmúlt pár napban nézelődtem a neten a 4.4 frissítéssel kapcsolatban, és pont ugyanazt találtam, amit itt a fórumon is tudni: még senki sem tudja, hogy lesz-e rá KitKat. Nincs hivatalos infó arra vonatkozóan, hogy lesz rá frissítés, viszont az ellenkezőjéről sem olvasni.
-
GamerBoy910
csendes tag
[link] És egy ilyen tok nem borítaná be az NFC-t? Am szerintetek milyen?
LG Optimus L9 II
-
keringospasi
tag
Kiu tud nekem segiteni recovery telepitésbe a flashtool nem csinálja meg minden driver telepitve
mazoista vagyok szeretem ha ba--gatnak xDD
-
vtomi2
őstag
válasz keringospasi #2660 üzenetére
Winen belül kikapcsoltad a driver aláírás ellenőrzést?
-
thefreeman
aktív tag
válasz GamerBoy910 #2659 üzenetére
Nekem ilyen van a tok szerintem jó én ebay-ről rendeltem, én az nfc-t nem használom de szerintem nem befolyásolja.
-
GamerBoy910
csendes tag
válasz thefreeman #2663 üzenetére
Értem de neked nem zavaró az hogy a gombok kinn vannak? Mármint egy S-Line toknál az is védve van és mondjuk egy olyan után nem lesz zavaró? (persze ha megveszem) Am úgy van megoldva hogy pont védi nem?
LG Optimus L9 II
-
thefreeman
aktív tag
válasz GamerBoy910 #2665 üzenetére
S-line tokom nem volt csak egy ilyen. Szerintem védi valamennyire a gombokat is mert a tokból nem állnak ki a gombok.
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
válasz GamerBoy910 #2658 üzenetére
Az akku meglepően jól bírja. Igaz, nem sokat babráltam a telefont, de bekapcsolt STAMINA móddal (Gmail és Viber a kivételekhez adva) 4 nap után 23%-on dugtam töltőre. Tényleg nem használtam túl sokat, néhány hívás volt benne, pár email-t olvastam rajta... A kijelző a 4 nap alatt összesen valami 4-5 órát ment a telefon szerint. Ami még fontos, hogy éjszakára mindig repülős üzemmódba teszem, így nem zavar senki...
Úgy vettem észre, hogy 300 MB környékén/felett alakul a szabad RAM. Hétköznapi használatra szerintem tökéletesen elég a hardver. Igaz, én nem játszom a telefonon...
Az előzőekhez fontos infó lehet, hogy amit nem használok, alapból letiltom. Így FB, Google Play újság, könyvek stb. hibernálva vannak. Sőt, amikor feltelepítettem mindent, a Google Play-t is kiküldtem a kispadra, majd engedélyezem, amikor kell... Már az előző telefonnál is feltűnt, hogy az akku jobban bírja így.
A tokkal kapcsolatban nem tudok mit mondani, az enyém még nem ért ide. A helyedben körülnéznék eBay-en is...
Inkább az a zavaró, amikor a tok "védi" a gombokat is. Volt olyanom előző telefonon. Nagyon nem szerettem...
[ Szerkesztve ]
-
GamerBoy910
csendes tag
válasz thefreeman #2666 üzenetére
Értem és mennyire lesz karcos mondjuk egy hét használat után? Am amit én küldtem annál szerintem nagyon kilógnak a gombok az szerintem csak a hátlapot védi. Am lehet hogy egy nem szilikonos tokot nézek inább mert a mostani telefonomat is valamennyire tönkre tette
LG Optimus L9 II
-
thefreeman
aktív tag
válasz GamerBoy910 #2668 üzenetére
Én innen rendeltem. Nem karcolódik csak néha kicsit maszatos lesz. Szerintem inkább a telefon tetejét és alját nem védi.
-
joci86
senior tag
Nem használtam fólia nélkül. Rajta hagytam a gyári fóliát, amíg megjött az eBayről. Csütörtök késő este rendeltem Franciaországból, hétfőn délelőtt a postaládában volt.
Haverom fólia nélkül használja, teljesen karcmentes 3 hónap után is. -
GamerBoy910
csendes tag
válasz thefreeman #2670 üzenetére
Köszi a linket nekem is tetszik Aztán akkor majd be szerzek egy fóliát hátha lesz valami baj.
LG Optimus L9 II
-
GamerBoy910
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
LG Optimus L9 II
-
oncsi
őstag
Profil Managert használok, és a WellBrigtnes, ugyan jól müködik, de akkor a profilban nem lehet állitani a fényerőt. Tökéletes, mert -38% nál nagyon kellemes éjjel. A gyári 0% meg túl világos. Nincs valami egyszer lefuttatom, és a 0-100% átvált -38%-100%-ig alapra?
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
GamerBoy910
csendes tag
-
keringospasi
tag
válasz GamerBoy910 #2675 üzenetére
Én azt használom nem akad
mazoista vagyok szeretem ha ba--gatnak xDD
-
GamerBoy910
csendes tag
-
törölt tag
válasz keringospasi #2676 üzenetére
+1 Nekem sem akad.
-
joci86
senior tag
Valaki próbálta már EZT?
Nagyon okos kis alkalmazásnak tűnik, ezzel tényleg 4" a kijelző...
Bár root kell hozzá, de az könnyen eltüntethető, és bár utána tudnak nézni a szervizben, állítólag nem igazán foglalkoznak vele.Nem is értem, hogy alapból miért nem tesznek bele ilyen funkciót Sonyék. Ha másként nem, akkor egy témát kialakíthatnának így...
-
törölt tag
xda fórumon találtam igaz,hogy nem mai.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bocsi a dupláért. Előző hosszaszólásban nem jelenik meg a kép.
-
-
joci86
senior tag
válasz #38464487 #2681 üzenetére
Ezt a topikot én is nézegettem. Igaz, hogy a hivatalos Xperia Care oldalon olvasható, de egy egyszerű felhasználó írta. Sajnos a Sony hivatalosan nem erősítette meg a dolgot.
[link]
Nem sok, 6 oldal az egész, át lehet olvasni gyorsan. Még az ottani fórumozók is kételkednek benne, hogy biztosan igazat ír. Vannak, akik teljesen az ellenkezőjét állítják, igaz, azt sem erősítette meg a Sony...@ vtomi2
Nem vált be az app? Okos dolognak tűnik, csak nem nagyon szeretném rootolni a telefont (rossz beidegződés, ha úgy romlik el a készülék, hogy gariztatás előtt nem tudom visszaállítani PC Companionnal, akkor bajban vagyok).
Esetleg nincs olyan téma, amiben teljesen átlátszó, netán eltüntethető a "navigation bar"?
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
Értem
Megnéztem az általad említett app-ot is, jónak tűnik.
Személy szerint engem nem az zavar, hogy alul vannak a gombok, hanem, hogy értékes területet foglalnak el a képernyőből... Képnézegetésnél, videónál érekes módon meg tudták oldani, hogy eltűnjön, vagy 3 pici pont legyen csak ott. Számomra érthetetlen, hogy miért nem építettek be egy "auto hide" lehetőséget, esetleg egy teljesen átlátszó "navigation bar" is jobb lenne.Megpróbálom root nélkül elintézni a dolgot, ha pedig nem megy, akkor vagy megszokom így, vagy "átállok a sötét oldalra"
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
válasz #38464487 #2686 üzenetére
Igen, jó lenne egy hivatalos állásfoglalás Sonyékól.
Kicsivel több, mint egy éves a készülék, vagyis még nem olyan régi, hogy teljesen esélytelen legyen a KitKat frissítés.Bízom benne, hogy megkapjuk a 4.4-et, főleg az E1-nél látott "normálisabb" notification bar miatt. Nem kellene külön alkalmazás hozzá, hogy a képernyő elforgatást, NFC-t, GPS-t, stb-t gyorsan lehessen állítgatni a "redőnyről". Emellett mint ha olvastam volna róla, hogy a navigation bar (soft keys) is teljesen átlátszóvá tehető. Nekem speciel ez a két dolog lenne a legfontosabb, másoknak pedig az SD-re pakolás lehetősége...
Attól függetlenül, hogy örülnék egy verzióváltásnak, nincsenek illúzióim. Szerintem, ha terveznék a frissítést, már tudnánk róla. Azt viszont nem éri meg reklámozni, hogy a 4.3 a végleges verzió, főleg akkor, ha még gyártják a készüléket, vagy "csupán" raktáron van egy jelentősebb mennyiség... De ne legyen igazam
-
GamerBoy910
csendes tag
Mi a különbség a C1904 és a C1905 között? (Sony xperia m)
Bocsi hogy későn írokLG Optimus L9 II
-
eddie17
addikt
válasz GamerBoy910 #2688 üzenetére
Az egyik a sima a másik a dual sim-es.
-
Alex_
tag
válasz GamerBoy910 #2690 üzenetére
ott a pont. nekem c2005-öm van, dual simes, 70 ért vásárolt, több mint egy éve, nem mondom hogy kompromisszummentes, de használható. jobb kijelzővel azt mondanám tökéletes "Nekem". mindenki másképp használja, ahogyan én használom arra megérte. (egy éve két év garanciával dual simesként nem volt alternatívája, most sem nagyon, miközben a dual simesnek is esett az ára)
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
Használja valaki az Időképet? Valamiért nem akarja hálózatról beállítani a tartózkodási helyet. Megnéztem, semmi olyat nem fagyasztottam le, ami kellene hozzá. Természetesen engedélyezve van a beállításoknál a helyhozzáférés az alkalmazásoknak.
Más: Nem mindig olyan színekkel jelez a LED, mint amit beállítottam. Pl. nem fogadott hívás kék, nem olvasott SMS piros (a többi zöld). Nem olvasott SMS-nél kéken villog, néha 1-1 piros is előjön. Nem fogadott hívásom nem volt, pedig kizárólag akkor jöhetett volna elő a kék.
Nem azt mondom, hogy hatalmas hiba, de zavaró. Más is tapasztalt ilyet?Valószínűleg újratolom az egész rendszert PC Companion-nal.
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
válasz GamerBoy910 #2693 üzenetére
Kizárólag nem fogadott hívásnál villoghatna kéken. Ha nincs nem fogadott hívás, akkor a kék szín nem jöhetne elő jelen beállítások szerint. Az olvasatlan SMS piros. Piros helyett kéken villogott, néha 1-1 pirossal vegyítve. Erre nincs logikus magyarázat, rosszul működik.
-
GamerBoy910
csendes tag
Megint de ez egy számomra fontos kérdés
Nektek melyik tok vált be vagy milyen? (gondolok itt szilikon vagy flip tok)
Vagy milyet érdemes venni?
Van egy csak ez jó-e?
gondolok erre.LG Optimus L9 II
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning