-
Mobilarena
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrissszG
tag
válasz Lajbymester #22850 üzenetére
Így igaz. Köszi!
-
MKLS
aktív tag
Ezt a romot próbálta már valaki? Nagyon dícsérik és gyorsabbnak tartják a miniCM9-nél.
-
KrissszG
tag
Valaki, erre: #22848?
[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz razorka777 #22854 üzenetére
Szerintem azért ilyen tetűlassú az összes ICS az X8-ra, mert még lenne mit alakítani rajta nAa-nak... még talán elhinném, hogy a telefon nem elég neki, de tele van bugokkal a MiniCM9, pl. titanium backup-ban nem lehet a címke elemeit szerkeszteni, mert bezárja az egész alkalmazást. A libaudio bugos, max hangerőnél majd' kiszakad a hangszóró, hívás közben fordítva működnek a hangerőgombok, meg olyan is volt, hogy kihúztam a fülhallgatót, és a média hangja a kijelző feletti hangszórón szólt nagyon halkan, csak reboot segített. A Dolphinban és Opera Mobile-ban, ha elkezdenék írni a címsorba, elszáll a billentyűzet (jobb esetben), vagy pedig maga a böngésző, legrosszabb esetben meg az állapotsor tűnik el, és a launcher is lefagy, vagy újraindul a telefon... meg néhány program egyes menüpontjaira lépve bezáródik az adott program. Az sincs rendben, hogy az állapotsor lehúzása eszméletlenül akad, más ARMv6-os, 600 MHz-es telókban érdekes módon nem szaggat (meg a MiniCM9 3.0.0-ban sem). Még sorolhatnám a hibákat, de már így is túl sokat írtam... A ROM sebessége meg talán azért lehet olyan rossz, mert már nagyon elavult kernelre épül nAa főzött kernele. Át van portolva egy csomó dolog az újabb kernelekből, de a 2.6.29 akkor is 2.6.29 marad.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz Lajbymester #22855 üzenetére
Nem a procival van a baj, a fő gond a kevés memória. 256 MB ram van nekünk, más 600 MHz-es telókba meg belepakolták az 512 MB-ot is. És azért az lényeges különbség. Nekem a legfőbb bajom mind a kevés memóriából adódnak. Bezáródik a launcher -> elfogyott a memória, Angry Birds bezáródás szintén amiatt, akárcsak a lassulások.
Jó telefon ez, és az ICS is jó, persze mint minden, lehet még jobb ez is. De aki úgy akarja használni a telefont, hogy élvezet legyen, annak 2.3-nál meg kell állnia, mert ICS-nél már kompromisszumot kell kötni.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
quailstorm
nagyúr
válasz Sordoran #22856 üzenetére
Még ha 256MB RAM lenne, hú de örülnék. Mennyivel könnyebb lenne OS-t portolni. De 185MB van! Márpedig 69MB RAM nem tűnik el csak úgy. Tehát nincs annyi amit gondolsz. Az X10minipro-ban, X10miniben, ZTE blade-ben, LG GT540-ben meg van. Ennek ellenére nAa miatt a legjobb JB X8-ra van. De annyiban igazad van hogy a RAM az elsődleges probléma. Még a 256 se elegendő, de sokkal jobb lenne.
-
dnelb
veterán
válasz quailstorm #22857 üzenetére
256 van benne, nézz utána. A maradékot a rendszer foglalja le. Pl blade 512 -> 421 használható.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Már azért kösz, hogy kijavítottad azt a tévképzetem hogy a Blade 256MB-os...
Hát írnak mindent. 256MB-pt, meg 168-at... 185 látszik a droidban az biztos. Lefoglal KB 20MB-ot a kernel, meg a VRAM. Háát, ez valóban túl van a 192MB-on amire gondoltam. De akkor is kevesebbenek tűnik mint amit pl a GT540 tud. Majd ha elkezdem a ROM portolást haverral beszámolok. Egyelőre N900on nézhetem, ott ~190-et ér el a droid. Valószínűleg igazad van. Csak akkor mire megy el az a RAM? Oké GPU-->4-16MB(X8 max 4MB) kernel másik 16, ésatöbbi? -
Lajbymester
tag
válasz quailstorm #22859 üzenetére
Biztosan kell valamire a rendszernek az is, fontos rendszerszolgáltatásokat kéne feláldozni hogy megkapd azt a memóriát ami le van foglalva.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Lajbymester #22860 üzenetére
Majd kiderítem. Bár ha jobban belegondolok az Omnia 2 is 180MB RAM-ot mutatott a külvilág felé 2.2-vel...
Sajna most helyhiány miatt nem tudok elkezdeni portolni. Rendet kéne rakni a HDD-ken. 1,5TB lett tele 2,5 év alatt...
Tervbe van véve egy ultralightweight X8-ra való CM7 is(eredeti-re hajazó felülettel), csak mondom nincs hely...
A droidportolás jó ugródeszka az ARM-re történő natív linux moddoláshoz, portoláshoz. Netalán a független dalvikVM megvalósításához(maemora). -
Lajbymester
tag
válasz Sordoran #22856 üzenetére
512 MB-os partícióval swappolok (tudom, kicsit sok, de nem fogom azért újrapartícionálni az egész 16 gigás kártyámat, hogy kevesebb legyen ), és így produkálja azokat, amiket írtam. Tehát a swap miatt elég a RAM. A swappiness-t 100-ra tettem, tehát jó sok helyet csinál a RAM-ban, ilyenkor az android 90 MB szabad RAM-ot ír. Jó, tegyük fel, hogy a kártya túl lassú, de akkor, ha 200 MB zRAM-ot csinálok, akkor miért ugyanolyan lassú? Meg GB-n, ha egyszerre 30 alkalmazás megy, még úgy se lassul be, pedig olyankor már kb. 200 MB van kiswappolva...
Most néztem videókat, hogyan fut az ICS az LG GT540-en, és elég szépen ment. Mindegyik 2011 december körül lett feltöltve, és akadt a rendszer az adreno ics libek hiánya miatt, meg nagyon béta romok voltak, de sokkal gyorsabban bejött a rendszerbeállító menü, meg a tárcsázó, névjegyzék, soha nem állt meg gondolkozni pedig abban a telefonban csak 156 MB RAM van...
-
badmad
senior tag
Hello....komoly bajban vagyok adott egy x8-as feloldó kód elfelejt nem tudok belépni.Próbálnám a szoftver flash de nem látja a progi a telefont mert nem tudom bekapcsolni az usb csatlakoztatási módot sem...valami okos ötlet??Kérlekszépen segítsen valaki!!
-
Lajbymester
tag
válasz Lajbymester #22862 üzenetére
Amúgy tévedtem, 256 MB van a GT540-ben.
-
upsyka
aktív tag
válasz badmad #22866 üzenetére
mármint a google fiók jelszavát sem?azt sajnos nem fogom tudni megoldani,hacsak nem kérsz jelszóemlékeztetőt számítógépen keresztül a megadott második email címre...így amikor kéri az email,be tudod írni és be tudsz lépni!
de a telót és adataidat meg tudom menteni egy kis trükkel,ha mégsem tudsz belépni
első körben csinálj egy másik gmail-os fiókot számítógépen keresztül,majd hívd fel azt a telefont,amit nem tudsz feloldani,vedd fel és tartsd vonalban,közben nyomd meg a menü gombot,ekkor belépett a telefon menüjébe,keresd meg a beállítások/fiók és szinkronizáció menüt,ott töröld a jelenlegi fiókodat és add meg az új gmail fiókodat és szinkronizálj!majd leteheted a hívást és irány a zárképernyő és itt meg tudod adni az úk fiókodat és el tudod tüntetni a zárképernyőtNem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...
-
upsyka
aktív tag
válasz Lajbymester #22868 üzenetére
nem,ha kinyomja,akkor ugyanúgy zárképernyő jön elő asszem,viszont na látod,lehet,hogy nem is kell a fiókokkal variálni,ki is lehet kapcsolni,ha hívás közben kikapcsolod
logikus,erre nem is gondoltam...akkor a kikapcsolásához ezek szerint nem kéri a mintát?sosem használtam,fogalmam sincs[ Szerkesztve ]
Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...
-
badmad
senior tag
Megpróbálom anyit megér.....
-
badmad
senior tag
Sajnos nem jött ösze így úgyanúgy kéri a feloldást((((
-
badmad
senior tag
válasz upsyka #22867 üzenetére
Sajnos ezzel a módszerel sem megy a dolog mert nem enged bemenni a menűbe felvenni valóban engedi de sajnos a menü gomb után úgyanúgy kéri a feloldást és nem férek hozzá a menühöz.Ezen a szaron nincs recovery sem hogy csináljak egy normális viszaállítást.Sajna úgy látom átkell vinnem csabára egy haverhoz és marad a boxal való frissités.....sajna mert nagyon fontos lett volna.De mindenképpen köszönöm a segítő szándékot neked meg a másik kollegának is!!!!
-
badmad
senior tag
válasz Lajbymester #22873 üzenetére
Persze értem,hogy segíteni akartál!!
-
draco31
veterán
Nos helyzet a következő.
Adott a vodás x8-asom, és ugyebár kinyírtam benne a jack csatlakozót. Pénteken jár le a garanciám. Ha ráeresztem a SEUS-t, akkor nem vesznek észre semmit sem abból, hogy 2.3 volt rajta igaz? A SEUS sem kérdez, csak visszateszi a gyári kernelt, romot?
Ha új alaplapot tesznek bele, akkor kicserélik a matricát is belül, tehát tudni fogom, hogy nyitható lesz-e vagy sem igaz? De fog hiányozni ez a rom-kernel páros, ha nem tudom visszarakni...ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Lajbymester
tag
válasz draco31 #22877 üzenetére
Hát talán nem látják, hogy ki van nyitva a bootloader. De ha van módod rá (nem fizetős módszerrel lett kinyitva) akkor visszazárhatod egy 2.1 visszarakása után. A matricát meg szerintem kicserélik, hiszen az alaplapon van rajta, nem? Most ez érdekes, mert mintha olvastam volna olyat, hogy valakinek nem cseréltek matricát.
-
draco31
veterán
válasz Lajbymester #22879 üzenetére
Még az előző tulajdonos nyitotta ki, és biztosan nem fizetős módszerrel. Megkérdezem tőle, hogy mivel csinálta, mert gondolom csak azzal lehet visszazárni is.
A 2.1 visszarakás akkor csak annyiból áll, hogy rászabadítom a SEUS-t?
A matricát ha nem cserélik, azt úgy is meg tudom állapítani, hogy megnézem majd az imei számot, és ha egyezik azzal amit a telefon kiír, és megfelelő a panel, akkor öröm van. Ha pedig nem egyezik, akkor szoftveresen kiderithető, hogy nyitható-e?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz draco31 #22880 üzenetére
Sajnos nem emlékszik az előző tulaj, hogy mivel nyitotta ki. Egy Z kezdőbetüs program rémlik neki, és a flash root. Már 1 éve csinálta.
Találtam egy leirást a visszazárásról itt.forum.se-portal.hu/viewtopic.php?t=14364
Így visszazárhatom?
Elsőnek SEUS, aztán a zárás, és mehetek is vele a szervizbe.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
upsyka
aktív tag
válasz draco31 #22881 üzenetére
azon leíráshoz reagálva hozzátenném,hogy nem az én leírásom!!a sajátomat töröltem bizonyos okok miatt és a moderátorok egy másik leírást tettek be a nevem alá!!!persze a hzzájárulásom nélkül...
szóval,hogy mennyire működik azt nem tudom!!Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...
-
draco31
veterán
válasz upsyka #22884 üzenetére
Rendben, akkor elsőnek a SEUS, az visszarak mindent gyárira, aztán amit mondtál.
Csak annyi az egész, hogy megnyomom a restore gombot, csatlakoztatom a telefont, és kész is?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
upsyka
aktív tag
válasz draco31 #22885 üzenetére
igen,ennyi,de ha gondolod le is ellenőrizheted!ugyan ezzel a programmal,csak az identifity-re kattintasz és flash mode csatlakoztatással és a kis "r" betűnek nagy "r" betűre kell változnia!az első hozzászólásban megtalálod,hogy mit kell látnod
-
félisten
Sziasztok!
Két gyors kérdésem van felétek:
1.) - 11W34 biztosan nem nyitható, vagy mázli kérdése?
2.) - nem setool2-vel függetlenített telefon házilag függővé tehető, hogy nyithassam a bootloadert?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
válasz upsyka #22890 üzenetére
Nekem a füles csati ment el, mert rövidrezártam még augusztusban. Szól, de csak úgy hallani valamit, ha hifire van kötve aux-al, és teljes hangerön van minden. Persze azt nem fogom mondani, hogy én csináltam, csak hogy egyik nap még jó volt, másnap már nem.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Lajbymester
tag
1. ezt soha nem lehet tudni, hogy nyitható-e.Viszont több emberről tudok akiknek 11W34 van és kinyitották. De ez még nem jelenti azt, hogy neked is biztosan nyitható.
2. erről a témáról nem sokat tudok, de szerintem legfeljebb azzal a programmal lehet függővé tenni, amivel függetlenítve is lett. Otthon megcsinálható.
-
Sordoran
addikt
Ma updateltem miniCM9 3.0.4-ről 3.0.5-re, és minden szép és jó, megmaradtak az appjaim stb. Egy probléma van, ha megnyitom a Play-t azonnal bezáródik, ugyanígy youtube-on is ha megpróbálok bejelentkezni, rögtön kidob a login kép, be se tölt pontosabban. Fiókok között pedig nincs Gmail-es fiókom meg, csak FB, skype, új fióknak meg csak ezeket, tudom berakni. Ötlet, hogyan orvosolhatnám a problémát?
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz upsyka #22894 üzenetére
Megoldotta, köszi. Én is erre gondoltam először, de mivel máshol nem írták, hogy update-nél kellene gappsot telepítnei, illetve előző updateknél sem volt ilyen probléma, nem akartam felesleges macerát.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
félisten
Hali újra!
TurboSIM-et próbálta már valaki közületek x8-cal?
Függ a működése attól, hogy új kernel-t és ROM-ot raktam-e a telefonra?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Már hónapok óta küzdök vele de már meguntam. Az van, hogy a Google Play szolgáltatást kb. 90%-ban nem tudom használni. Kétféle hibaüzenettel áll le a program, egyik annak indításakor, másik, valamilyen letöltés elindítása után, amik a következők:
"A Google Play Áruház alkalmazás com.android. vending folyamata váratlanul leállt
Az android.process.media folyamat váratlanul leállt. Próbálja újra"GingerDX 028 van a telefonon, de már az ezt megelőző verzióknál is csinálta. Nemrég volt gyári állapotúra visszaállítva a telefon mert a 029-es GingerDX telepítést követően a Sony Ericsson feliratnál nem ment tovább és a recovery menüt sem sikerült már elindítani, így elmondható, hogy frissen is van telepítve. Az óta frissítettem a Google Play-t is, de továbbra sem működik. Utánaolvasás után próbáltam több leírt dolgot is, de nem igazán segített.
Ötlet?
Esetleg valamilyen másik ROM amihez nem kell kernelt cserélni?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
upsyka
aktív tag
válasz Danecay #22897 üzenetére
gyári 2.1-es rendszeren is csinálta?illetve,ha most felteszewd a 2.1-et csinálja?
memkarid osztva van ext-re?
megfelelő alapsáv-verziód van?a telefonodhoz való gingerdx-et tetted fel?nem töröltél valami rendszeralkalmazást véletlenül?[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Most komolyan, nincs a voda szervizben egy fülhallgató, hogy kipróbálják valóban rossz a csatlakozó a telefonon? Addig nem vették át, míg nem vittem egy fülhallgatót is hozzá. Így muszáj voltam venni egy olcsó fülest. Ha azt találják, hogy nem gyári tartozék, és ezért nem szól, akkor lesz egy-két kedves szavam a céghez!!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest