Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz pzoley #1921 üzenetére

    Tudom, ott voltam az elejétől :) Pedig majd' 1 évvel később lett csak ilyen telóm.

    Az S21U az első pillanattól megváltás volt az Exynos990 után. Nem voltak titkolózások, sőt a Samsung maga hirdette, hogy "Exynos is back", a tesztek pedig igazoltál. Már az első pillanattól masszívan jobb volt az akkuidő az elődnél, és bőven a "sokkal jobb" kategóriába esett. Melegedés nem volt, csak belakáskor, de az mindegyiknél. Már a legelső tapasztalatok is azok voltak, hogy "sokkal jobb". Optimalizálatlanul, a legelső kiadás!

    Ajánlom ezt a posztomat akkoriból, még megvannak benne a képek. Látható volt a kisebb hátrány az SD888-hoz képest, de az is, hogy az akkuidő az SD865-höz képes mérve pariban volt (pedig az 4500-as akkuval ment!), ami biztató volt már akkor is.

    Manapság az S21U olyan 1110 pont körül tud Geekbench-el, indulóban ez 1050 körül volt. Tehát 1 év alatt 5%-ot reszeltek rajta: ennyit lehet nagyjából várni az Exynos 2200 reszeléstől is, vagyis olyan 1250 körülig felmehet év végére. Az akkuidő is javult, de nem többet, mint 5-10%, és ezek inkább az OS és az alkalmazások reszelése miatt történtek. Sajnos a Google alkalmazásai zabálnak, és sokszor jön hibás kiadás, ez ilyen.

    Ez alapján mondtam, hogy nem történt csoda. A 990->2100 ugrás 843->1054 volt, ami +25%, ez idén 1110->1180 ami 6%. Akkuban akkor +10% volt elsőre, most ez -5%.

    A számok sajnos nem hazudnak. Ha ezt kireszelik, akkor akkuban az S21U szintjén lesz, talán bizonyos körülmények között hangyányival jobb, de szerintem még az sem. Teljesítményben valamennyit javul, se az maximum szintetikus tesztekben látható. Ne legyen igazam, és javuljon sokat, de 1 év múlva az S23 topikban visszanézhetjük, és félek, hogy közelebb lesz a valóság az én mostani meglátásomhoz.

    De ez nem baj! A többség lesz.rja az Exynos GPU gyengeségét az SD-hez képest, engem se izgatna. Az S21U akkuja bőven elég, ha tudja az S22U idővel, akkor pipa. Nem melegszik most sem, ami jó jel, tehát később, optimalizáltan még kevésbé fog. Kijelző baba, a töltési sebesség kit érdekel.

    Van okunk sírni? Nem, mert nem lett rosszabb, de igazán jobb sem. Szerintem ezt simán-lazán kiadhatták volna Note 21 Ultra néven tavaly nyáron, Exynos 2100-al, így, ahogy van. Pontosan ugyanezt tudta volna. Más kérdés, hogy akkor tervezhettek volna egy S22 Ultrát, így meg azt megspórolták.

Új hozzászólás Aktív témák