- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scholes9
nagyúr
Nem rossz, de sokaknak ez csak egy hatalmas tégla. Ilyen kellene csak max 4,3 colos kivitelben is.
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
scorpio74
tag
Most akkor mitől is ez nem egy Note 7 telefon? A belseje teljesen az, a kamerája ugyanaz a sony, a kijelzője ugyanaz, a méret is. Végül is a Samsung eladta a veszteségeket csökkentve, gagyiéknak, azok meg ráhúztak egy külső házat, ennyi. Töltés? Nekem az S5-öst a gyári töltő 2 óra alatt feltölti, a párom S6-osa feltöltődik 30 perc alatt 50%-ot. De miért kéne gyorsan töltődnie? Nem értem, ott van neki éjszaka 8 óra, sőt ahogy hazaérek rögtön töltőre rakom. Vettem 1000-ért utángyártott töltőt, 2 nap után gelrobbant, mert kínai trágya, mint ez a klón telefon is. Amúgy meg nem a motorola gyártotta az első okostelefont, hülyeség.
-
scorpio74
tag
Audio hangzás? Arra ott a bt hangszóró. A telefonok hátsó hangszóróját kihangosításra tervezték. Amúgy meg minek kéne bárkinek is az S7-nél gyorsabb telefon, minek? Nekem az S5 is bőven sok, elég gyors mindenhez, amire használom. Amúgy meg gari nélkül kértem a telómat, 7 Samsung teló van a családban, egyik se ment még tönkre, soha nem voltak szervizben. Amúgy a 2014 márciusában kiadott S5-ben már volt újjlenyomat olvasó, mára jutottak el odáig a kínaiak, hogy minden szar telefonjukba bele tegyék. Az S6 előtti telefonokban nem volt hátsó szelfi gomb, ha igen, szeretnék róla tudni, mert olvasgatom a teszteket és sehol nem írják, szóval melyikben van még?
[ Szerkesztve ]
-
zarew
senior tag
Nem kell találgatni, 164 db ezres, és csönget a postás. Bár a nagyobb "csak" szűk 10-essel több. Akkor már inkább...
[ Szerkesztve ]
-
scorpio74
tag
Amúgy meg a zene lejátszása fülhallgatóval sok mindentől függ, nagyon sok mindentől. A Samsung lejátszójánál sok mindent be lehet állítani, finomhangolható a hangzás, de attól is min hallgatod. A szép hangzás csak nézet kérdése. Lehet hallgatni 1000 forintos fülessel és 15 000 forintossal is. Kinek mire van pénze, azt a minőséget fogja hallgatni. A kínai trágyák hangzását nem hallgattam, de összehasonlítottam az S6 és a 6s hangzását. Semmi külömbséget nem hallottam, egyformán jól szólnak. Persze függ a lejátszón belüli beállítástól is. Az S5 hanzása maximálisan megfelel, az express-hez képest az S6-ra sem panaszkodik a párom, akkor minek kéne annál jobb, mint amivel meg vagyunk elégedve?
-
thebear007
aktív tag
válasz scorpio74 #109 üzenetére
Nem csak fülessel.Nekem kocsiban sokkal szebben szól Bluetoothon keresztül a Honor alapbeállítással,mint az S6edge.Mondjuk van benne egy Canton hifi,az visszadja.De a Denon erősítőm is otthon.
[ Szerkesztve ]
Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.
-
őstag
Alapvetően nem értem ezt a nagy samsung imádatot de ujjlenyomat olvasó iPhone ba volt ha nem tévedek és S5 be csak a gyengébb technológi jutott mert az iPhone felvasarolta akik ezzel foglalkoztak. Hidd el nekem az a plus DAC nagyon sokat jelent és biztosan jobb lesz mint a Samsung minőségi füle s amúgy is 30 k fölött kezdődik. De ne csak be szóljak a S7 az egyik legjobb telefon és nagyon gondolkoztam rajta hogy azt veszek csak rá nézek a TW re és hányingerem lesz ez az egy bajom. Amúgy te a Samsung nal dolgozol hogy így veded?
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Richie86
senior tag
Szerintem Te egy kicsit elfogult vagy a Samsung irányában...
Mondom ezt úgy, hogy jelenleg egy Samsung S7-est használok teljes megelégedettséggel, és nem is tervezem jó ideig cserélni. De attól belátom, hogy nem csak a Samsung gyárt jó telefonokat. Ha abból indulok ki, hogy mi értelme annál jobbnak, mint amivel meg vagyok elégedve, akkor sosem fejlődne semmi. (Pl. én annak idején nagyon meg voltam elégedve a Sony Xperia X8-al, első okostelefonommal, ma meg a falra másznék tőle.) -
monti0222w
addikt
Amíg nem hallod látod a másét,addig a te telod a jó, de jön egy másik és kimegy az álom a szemedből!
Egyébként, ha már elkezded állítgatni a hangszínt, elveszed az alap hang értékét, erről akár többet megtudhatsz akár a füles topicban is, ha érdekel a téma.
Nekem is kínai trágya van, aláírásban láthatod, de szerintem jobb a benne lévő CirrusLogic chip mint ami az S7-ben is benne van. Néztem teszteket erről, HTC 10-el összeengedve simán megállta a helyét vele szemben.
A fülesre visszatérve az tényleg nem mindegy mivel hallgatod és ezt az ár címke is indokolja, bár nem minden esetben van így. Az hogy te nem hallod a különbséget az nem egy 10 perces hallgatózásból fog lejönni, de nem is egy órásból, többször kell meghallgatnod mindkettőt, hogy észrevedd a különbségeket. Az sem mindegy milyen karakterű, hangzású fülessel hallgatod, na mindegy nem okítlak tovább, mint említettem e témában a nevezett topicban több infót találsz.
Nem véletlen lett véve a Pro 6-om, a Meizu a csúcs teloiban oda figyel milyen chip, dac kerül bele és ez nem csak mostanság van, jó pár éve zeneileg ott volt, van a csúcs közelében, tavalyiban pl. a Sabre volt a soros, idén már változtattak és ezek szerint többször is, mivel nem a Cirrus.t kapta.[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Kifejezetten bejövős .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Dave™
nagyúr
Gondolom ez nem feltétlen csúszik át a vámon, úgy pedig már 213 ezer Ft, és a garancia is kérdéses. Nagyon jó telefon, de nem vagyok benne biztos, hogy megér ekkora felárat az MX6-hoz képest, ami 80 ezer Ft rendes garanciával és pár nap alatt megérkezik. Az optikai képstabilizátor jól jönne, számomra ez lenne a legnagyobb különbség, de ár/értékben az MX6-ot sokkal jobb ajánlatnak gondolom. Persze egy zászlóshajó nem az ár/értékről szól.
-
Komplikato
veterán
Igen. Tök nyilvánvaló, hogy a Top MP3 lejátszó gyártó Meizu audio része minden márkás telefonnál csak rosszabb lehet. És igen a hangzás csak egyéni ízlés dolga. Anno a Wolfson kódeket meg viccből tették a jobb lejátszókba és nem is volt sokkal szebb és tisztább hangja ilyeneknek.
Nnna megyek, hozok kukoricát vagy chipset. Esetleg mogyorót, legyen mivel dobálni.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Lehet tudni hogy a Pro 6 Plus-ra lesz e magyar lokalizáció?
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
pengonorbert
tag
Tapasztalatom szerint a Meizutól úgy alapból fölösleges magyar lokalizációt várni, bármelyik telefonjához is.
Még a Global ROM-okat is úgy "lokalizáltak" hogy, le google fordítózzák X darab nyelvre a rendszert ilyen olyan sikerrel, és tessék kész az USA, vagy Europe változat... sajnos.
Ezek mellett talán frekvencia tartományok kezelése végett bővítik (ha bővítik, nem tudom van-e pl B20-as telefonjuk) a telóikat az egyes régiók kiszolgálásához. -
NÓPARA
aktív tag
válasz pengonorbert #122 üzenetére
Hali!
Azt hiszem a pro 6 plus-ba nincs B20. Okosabbak majd jobban tudják. Mivel igen szegény az angol tudás ezért szeretnék olyan telót amibe előbb-utóbb lesz magyar nyelv is.
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
törölt tag
Valaki vett esetleg pro 6 plus-t. Most már olyan 60 ezer körül meg lehet kapni. Azért szerintem ez már nem olyan rossz ár érte, csak egy kis tapasztalat kellene a telefonról. A b20 hiánya nem zavar.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz #22743424 #124 üzenetére
Én másfél hónapja használok egy Meizu Pro 6 Plus-t, amit akciósan 53.000 Ft körül (+ a szállítás) vettem Kínából. A hardver nekem bőven elég. Gyors SOC, elegendő RAM, remek kijelző. Egynapos intenzív használat után (fényképezés, videózás, 3 óra akkumulátoros navigáció) kb. 30% még marad a töltöttségből. Maga a Flyme használható, nekem tetszik, a stock Androidhoz képest megszokást igényel. Ugyanígy megszokható és jól működik az egygombos navigáció, de ezekről minden a telefonról készült tesztben írnak.
Egy LG G3-at váltott le nálam. A G3-nál úgy gondolom, hogy minden tekintetben 1-2 kategóriával jobb, a fényképező részét is beleértve (természetesen nem elfelejtve, hogy a G3 kb. 2 évvel korábbi model).
Az infra és a vezeték nélküli töltés a G3-ban volt, a Pro 6 Plus-ban nincs és nekem kicsit hiányzik is, de nagyon kevés olyan telefon van ma (főleg ezen az árszinten), amelyikben mindez együtt megvan.Most pedig a negatívumok:
- Úgy tűnik, hogy van egy nagyon gyenge pontja a telefonnak, ez pedig az elavult Flyme és a régi Android verzió amire épül. A dobozból való kivétel után egyből lefutott egy OTA frissítés, ami után 6.1-es Flyme-t kapott a telefon, 6.0-ás Androiddal. Szégyen, hogy 2018-ban szenzációként tálalva azzal hitegeti a Meizu a vásárlót, hogy majd megkapja a telefon a 7-es Flyme-t, ami még mindig a jó öreg 7-es Androidra épül (de bizonytalan, hogy a típus global verziójára is érvényes-e a ki tudja mikor érkező frissítés, vagy csak a kínai belpiacosra).
- Bár global-nak mondták a telefont, mégis kínai a töltőfej hálózati csatlakozója, így kell használnom adaptert, ami volt itthon, de a webshop az ígérete ellenére nem küldött ilyet a csomagban.
- Nálam a gyári töltőfej csak a gyári kábellel működik és az is csak akkor, ha a kábelt egy picit kihúzom a töltőfejből. Engem annyira nem zavar, mert úgyis másik töltőfejjel szoktam tölteni a telefont, de mégis vicces a helyzet, hogy a speciális Meizu gyorstöltés csak a saját töltőfejjel működik, vagy inkább nem nagyon működik... A gyári gyorstöltéssel kb. 1 óra alatt, anélkül pedig 2 óra alatt töltődik full-ra az akku.
- Tokot tudtam megfelelőt rendelni (Nilkin tok Kínából 800 Ft, Magyarországon 5000 Ft) a telefonhoz, de üvegfóliát eddig még nem találtam normális minőségűt.
- NFC van, de a jelenleg aktuális global Flyme-ben ez le van tiltva (nekem hiányzik). Szintén azt az ígéretet láttam, hogy a következő Flyme-ben engedélyezni fogják. A kínai Flyme-ben állítólag működik az NFC...
- A Meizu fórumain a global Flyme-t egyszerűen 'garbage'-nek hívják a felhasználók. Csak a kínai Flyme-t fejlesztik a kínaiak (ez elég jó is). Ha jól értem, a global fejlesztését az indiaiaknak passzolták le és kedves indiai barátaink itt is elég gyenge munkát végeznek. Ettől függetlenül a felelősség a Meizu-é...
- Gondom van még időnként a Waze-zel, mert látok a képernyőn egy "Searching network..." üzenetet. Ilyenkor navigál a készülék, de nem mutatja az értesítéseket. Van mobilnetes forgalom, csak nem tudom, hogy a B20 hiánya miatt történik, vagy ez a Waze-ben valami bug, a G3 nem csinált ilyet.Eddig a fentieket figyelembe véve úgy gondolom, hogy megérte a telefon az árát. 60 ezer Ft körül Magyarországon nem kapni hasonló képességű mobilt, az Xiaomi A1-et nézegettem még, ami az Android frissességében és a B20 ismeretében, magyar garanciával nyújt lényegesen többet a Meizu Pro 6 Plus-nál, de sok másban a Meizu fölényesen vezet. A negatívumok nincsenek ennyire túlsúlyban, mint amennyire a fentiekből tűnik, de próbáltam mindent megemlíteni, amivel eddig találkoztam.
[ Szerkesztve ]
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #126 üzenetére
Megoldódni látszik az a probléma, ami igazán zavart, mégpedig a Waze-es navigáció közbeni "Searching network..." üzenet. Úgy néz ki, hogy nem a telefon tehet a 'hibáról'. Ma reggel úgy tudtam menni az autóval, hogy nem kellett rohannom és tudtam egy kicsit próbálkozni és gondolkodni. Szóval rémleni kezdett, hogy a "Searching network..." üzenet csak az egyik autóban szokott jelentkezni, éppen abban, amelyikben ültem. A megoldás az lett, hogy ugyanebben a kocsiban (és csak ebben) van egy olyan fedélzeti kamera, amit telefonos applikációval lehet beállítani, WIFI-n keresztül. Ez a WIFI folyamatosan aktívra volt állítva, miközben a kamera áramot kapott és a telefon pedig automatikus felcsatlakozott a kamera WIFI-jére, a sikeres WIFI csatlakozás során pedig nem tudta használni a mobilnetet. Ahogy lecsatlakoztam a telefonnal kézzel a kamera WIFI-jéről, azonnal eltűnt a "Searching network..." üzenet és ezután már meg is érkeztek a forgalmi és egyéb jelzések a Waz-be.
Maradt még a régi Android verzió problémája (6.0.1) a számomra igazán zavaró tulajdonságokból, de abban bízom továbbra is, hogy meg fogja kapni a telefon a 7-es és majd a 8-as Androidot is.
Vagyis még inkább úgy gondolom, hogy nagyon jó vétel volt a Pro 6 Plus 60 ezer Ft alatti összegért!
[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Van olyan app aminél nincs menü gomb a telefonnál be lehet valahogy állítani a menü gombot?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Mika1227 #128 üzenetére
A három Androidos menü ikonra gondolsz a képernyő alján? Itt nincs ilyen. Ha jól tudom, bekapcsolni sem lehet a képernyőn azokat a gombokat. Mindent a középső, fizikai gombbal lehet vezérelni. Gyorsan meg lehet szokni és megszeretni, szerintem zseniális!
-
Kutykurutty7
aktív tag
-
Mika1227
őstag
válasz Kutykurutty7 #130 üzenetére
Találtam olyan alkalmazást ahol nincs menü ott jól jönne. De akkor ez itt nem lehetséges? Amúgy tényleg klassz a középső gombos vezérlés!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Mika1227
őstag
válasz Kutykurutty7 #131 üzenetére
Lehet eddig tartott az öröm! Nem indul a rendszer csak teker 99%-nál jár de nem indul! Ötlet?! Már próbáltam a bekapcs. gombot újraindul de ugyanaz! Hangerő+bekapcs. gomb is megvolt.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Mika1227 #134 üzenetére
Mi történt, mielőtt "nem indult a renszer"? Egyszerűen újraindítottad a telefont? Beállítottál, vagy telepítettél valamit előtte?
Android-Flyme frissítés után szokott a telefon optimalizálás felirattal hosszabb ideig újraindulni. Nem hasonló történt nálad? Én frissítés után találkoztam ilyennel, de más esetben nem.
-
Mika1227
őstag
válasz Kutykurutty7 #135 üzenetére
Semmi egyszerűen csak indítottam. Már előtte frissített és használtam is akkor gyorsan újraindult. Azóta már megoldódott fura mindenesetre! Most kíváncsiságból kikapcsoltam és újraindításnál szintén soká indul el. Szerintem valami nem oké. Bosszant nagyon, amúgy még nem használom sim sincs benne meg nem szoktam kikapcsolni sűrűn a telóm de ez akkor se frankó!
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Mika1227 #136 üzenetére
Értem! Ez valóban nem hangzik túl jól.
Én most újraindítottam a telefont, nálam 35 másodperc alatt a SIM kód beírásával és a telefon feloldásával együtt is elindult a rendszer.
Talán még egy dolog jut eszembe! Néhány napja adták ki a Flyme 7-et a telefonra. Az enyémre OTA-n még nem érkezett meg, nem tudom, hogy OTA-n elérhetővé teszik-e egyáltalán. Nem lehet, hogy ez a frissítés futott le nálad? Mi most a Flyme-Android verziód?
Nekem ez:
Android: 6.0.1
Flyme: 6.1.0.0GÉletem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Mika1227
őstag
válasz Kutykurutty7 #137 üzenetére
Mindjárt nézem de azt hiszem ugyanez. Most csináltam egy gyári visszaállítást! Na most gyorsan elindult!
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #137 üzenetére
A verziószámokba kicsit belezavarodtam. Tévesen írtam az előbb, nem a 7-es Flyme-t adta ki a telefonra a Meizu a közelmúltban, hanem a 6.3.0G-t, ami "már" a 7-es Android verzióra épül.
-
Mika1227
őstag
Nem tudom felrakni a Play áruházat. Hogyan kell segíts már légyszi az agybaj kerülget!
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Mika1227 #140 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy elég volt felrakni a GMS Installer programot, amit a böngészőn keresztül találtam meg az apkmirror.com oldalán. Miután ezt feltelepítettem, utána telepíthető volt a többi Google-os program is (Play áruház, Gmail, stb.)
Ez a videó úgy látom, ugyanezt mutatja, csak a Meizu App Store-jából tölti le a GMS Installer-t:
https://www.youtube.com/watch?v=BzN6hYl3iLI[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
válasz Kutykurutty7 #141 üzenetére
Most letöltöttem a Meizu app store-ból és jónak tűnik a dolog! Rendben működik és gyors kis teló! Ha lesz még kérdésem írok! Neked mióta van meg a teló? Szerinted kap újabb androidos verziót?
[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Mika1227 #142 üzenetére
Én kb. 2 hónapja használom a telefont. Neked mostanában érkezett?
A tapasztalataimról írtam néhány hozzászólással korábban elég részletesen. Azóta kiadták a 6.3.0.0G verziójú Flyme-t a telefonra. [link] Ez már nem a 6-os, hanem a 7-es Androidra épül, bár ez a "már" 2018-ban viccesen hangzik. Nagyon bízom benne, hogy kap a telefon még legalább 8-as Androidot is valamikor (a Meizu ezt ígéri), de ezt érzem a telefon (az egész Meizu) nagy hibjának, hogy még a versenytársakhoz képest is le van maradva az éppen használt Android verziójában legalább 1 évvel.
-
Mika1227
őstag
válasz Kutykurutty7 #143 üzenetére
Igen hétfőn kaptam meg de még nem használom mert a kijelzővédő és a tok még nem érkezett meg addig nem akarom hordani. Elégedett vagy vele, a beszélgetési hangminőség milyen?
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz Mika1227 #144 üzenetére
Jónak érzem a beszélgetési hangminőséget. Kérdeztem már a másik felet is telefonálás közben, de onnan is azt mondták, hogy tökéletesen hallanak.
Tokom van, amivel elégedett vagyok, üvegfóliát még nem sikerült továbbra sem normálisat szereznem. A teljesen átlátszó nagyon kicsi (nem fedi le a teljes képernyőt), ami zavaró és bután néz ki. Ami pedig nem teljesen átlátszó, hanem körben színezett (az enyém fekete), az pedig betakar a kijelző széléből minden oldalon néhány pixelt. Vagyis, ha a kijelző oldalán van valami szöveg, akkor előfordul, hogy nem olvasható a kijelzővédő üveg takarása miatt. Ráadásul ez az utóbbi még 'szívárvány hatást' is okoz a képernyő közepén.
Te a kijelzővédő alatt az 'üvegfóliát' érted, ugye? Milyet rendeltél?
-
Mika1227
őstag
válasz Kutykurutty7 #145 üzenetére
Igen arra gondoltam. Konkrétan ezt rendeltem. Milyen tokot használsz?
-
törölt tag
Folyamatosan figyelemmel kisérem a topikot, ez és a xiaomi RN5 között vacillálok folyamatosan. Mondjuk a kijelző a Meizu felé húz de evvel kapcsolatban az aksi időre lennék kíváncsi. Légyszi írjatok már privit, hogy ti honnan vettétek. Előre is köszönöm.
-
Kutykurutty7
aktív tag
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz #22743424 #147 üzenetére
A kijelző valóban remek!
Az akksiidővel én nagyon elégedett vagyok. Ma reggeltől kb. 1,5 órás akkus navigáció után 100%-ról indulva 60% maradt este 6-ra (nap közben volt egy kis telefon, böngészés, mail, meg fotózás is). 2 napot kibír közepes, vagy enyhe felhasználás mellett. Ez nekem bőven elég! A gyári töltőjével kb 60 perc allatt tölt 0-ról 100%-ra, de ez csak becslés, még nem mértem le.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest