Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C0d3r

    addikt

    válasz Raggie #1459 üzenetére

    Megnéztem a videót, pár dolog amiről szó volt nagyon dióhéjban.
    Először felvázolták a F@H működését, a szűk keresztmetszetet a "work server (WS)"-ek jelentik.
    Ezzel kapcsolatban felmerült kérdések:
    - Nem-e lehetne jobb tömörítéssel csökkenteni az átvitt adatmennyiséget? -> Ebben az esetben a szerverek processzorait tennék ki nagyobb terhelésnek, a visszaküldött adatok kitömörítése által.
    - WU elosztás megoldható lenne-e torrent alapon, levéve a terhet a központi szerverekről? -> Nem, mert minden egyes kliens más-más adatot kap, két egyformán nem dolgoznak.
    - Egy kliens folytatni tudná-e az adott WU-ot, meg tudná határozni az adott feladat mely részén dolgozzon tovább? -> Elméletben igen, gyakorlatban azért jelent problémát, mert a klienseknek mindenképpen vissza kell jelezniük hol tartanak az adott munkával (protein/atomok vizsgálatával). Ugyanakkor ennek a lehetőségét a későbbiekben lehet vizsgálni fogják, de az egész működést át kellene írniuk, amin egyébként dolgoznak, de ez még több hónapos távlatban van.

    Szóba került az új kliens:
    - 7.6-os verziószámot viseli és jelenleg béta fázisban van.
    - Kiválasztható lesz benne a covid-19 kutatás.
    - Néhány hibajavítást eszközöltek, mint pl. a web control nem tölt be vagy állandóan újratölt, ezt itt is tapasztaltuk páran.

    Ennyi ami minket érint jelenleg, a végén szóba kerül egy teljesen új, 8-as verziójú kliens, amin már régóta dolgoznak, erről röpke infók:
    Ez teljesen nyílt forráskódú lesz, reményük szerint így fejlesztők a világ minden tájáról segítenek majd teljessé tenni, illetve kijavítani a hibákat.
    Jelentős változás lesz benne, hogy az assignment és work szerverekkel változni fog a kommunikáció JSON over HTTP-re, ezzel egy meglévő potenciális támadási felületet küszöbölnek ki, továbbá az új API-val jobban meg fognak felelni a szabványoknak, így a külsős fejlesztőknek könnyebb dolguk lesz.
    Fogadni/feldolgozni/küldeni tudja a csomagokat, de a felhasználói felület még nincs kész.

    Felállítanak több fejlesztő csapatot, akik a különböző részeken fognak dolgozni (weboldal ezen belül statisztika, wordpress... kliens fejlesztés ésatöbbi). Ezekre több száz önkéntes jelentkezett már.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák