Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz #40553216 #6737 üzenetére

    A vége a speciális kapszulákkal eléggé érdekes. Ebből szerintem jól látszik, hogy a Miele miért is az, ami.

    Nem tudom az automatikus adagolos mososzer arat, hatekonysagat, ugyanigy a kapszulaet sem (amit amugy ugyanugy azonnal tiltanek be, mint a kapszulas kavet, horribilisen kornyezetszennyezo (nem csak a muanyag, de az is, hogy min 3x-os terfogatot kell szallitani a teljes ertekesitesi lancban)), de ez ilyen vendor lock in dolog nekem, az olyat meg nagyon nem szeretem :) Oke, van hagyomanyos mososzeradagolo is, szoval csak fel pontot er, de akkor is.

    Az LG dobja felporgesnel, 2-300-as fordulatnal tenyleg kileng, eleg erosen, neha nekem az ajto mozog elore-hatra 4-5-mm-t, ez tenyleg szar (de tippem szerint ez csak a keskeny gepeknel jelentkezo problema).

    Az MM azért „ragaszkodott” a szerelőhöz, mert már sok-sok éve nincs „háromnapos szabály”. Kizárólag online vásárlásnál van 14 napos elállási lehetőség, boltban személyesen megvásároltaknál semmi ilyen nincs.

    Ezt viszont gyorsan tegyuk tisztaba. Hatszazmilliard evvel ezelott volt olyan, hogy ha barmi okbol nem tetszett a termek, 3 napon belul vissza lehetett vinni, ez mar tenyleg nem el.
    Viszont van egy olyan 3 napos szabaly -barmilyen modon torteno vasarlasnal-, hogy amennyiben a termek hibas (a rendeltetesszeru hasznalatot akadalyozo hibaja van), azt a kereskedonek cserelnie KELL. Nem javithat (kiveve kb. biztositekcsere), valamint volt mar olyan birosagi hatarozat is, hogy nem kotheti szakszervizes vizsgalathoz, leokezashoz a cseret, hanem azonnal cserelnie kell (ezzel en mondjuk nem ertek egyet, mert beleesunk annak 22-es csapdajaba, hogy kereskedokent ilyen esetben, amikor nem egyertelmu a helyzet, es benne lehet, hogy a vevo tevekenysege a hiba oka, tehat nem jarna neki a csere es bonuszkent a vegen a kereskedo nyakan marad az elrontott keszulek, vagy mittomen kilopta a gep fel belet es ugy hozza vissza -itt most ne mosogepre tessen gondolni- az halalbiztos, hogy a szemelyes iratai lemasolasa nelkul en ki nem adok neki egy masik, vadonatuj termeket, o viszont ugye ezeket nekem nem koteles atadni -sot azota mar GDPR is lett-, tehat patthelyzet, es BH ide vagy oda, bizony megvarjuk a szakszerviz velemenyet)

    Az elmozgo gep kapcsan meg: valoban eloallhat olyan kombo, hogy .olyan a padlo, hogy maszik rajta a gep. De ezt ki lehet probalni, ha kulonosebb erofeszites nelkul el lehet toligalni a gepet, akkor nincs meg a megfelelo tapadas a padlo es a lab kozott, tenyleg kell ala valami (nekem az LG-hez asszem automatikusan mellekeltek, amit a gep labaira kell huzni), ha azonban atomstabilan all a gep, nekifekudve sem lehet eltolni, ellenben centrifugalaskor kimozogja magat, akkor ott valoszinu a gep lesz szar. De ennek alapvetoen nem kene problemanak lenni, ugy kene gyartani a gepeket, hogy nem fem, es nem muanyag a talpa, hanem automatikusan rajta van/mellekelnek egy gumizokni(t), es keszen vagyunk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák