Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gömbike

    senior tag

    válasz Dare2Live #6037 üzenetére

    Nekem Aeg mosógépem és Elux hőszipkás szárítóm van.

    Hosszabb ideig távol voltam és ott kellett használnom a "csodamasinát". Eddig is hidegen hagyott, de most már biztos vagyok benne, hogy kombó gépem soha nem lesz.

    A legáltalánosabb tévedés, egyáltalán nem zabálja fel a villanyórát a sima kondenzációs gép. Nekem heti 3 alkalommal ment és kb. 1500 Ft volt a havi költsége.

    Ez volt a normál gépem, a videót én készítettem: [link]

    A felvételen látszik, hogy mennyi szöszt össze tud gyűjteni a különálló szárító, a kombó gép 0-jához képest meg iszonyat adagot.

    A másik dolog, viszont a legfontosabb a dobméret.

    A fizikát nem lehet átverni, becsapni.

    A kombó gépek 50-55, esetleg 60 literes dobbal rendelkeznek. Egy átlag mosás 4 kg. körül van. Ha szárításra kerül a ruhanemű, tényleg nem mindegy az általad kinézett AEG 55 literes dobjában, vagy az én belinkelt Miele gépem 126 literes dobjában szárad meg a ruha. Amire a Miele 6 kg ruhatöltetet engedélyezett!!!! A mostani gépemnek is 118 literes dobja van.

    Ahhoz, hogy a ruhák igazán puhák és lazák legyenek, a ruháknak át kell esniük. A fizika törvényei miatt egész más lesz a szárítási végeredmény a kombó gépben és a különálló szárítóban.

    A kombóban is érzésre száraz és puha lesz,( de nem szösztelen!) és ehhez egy adag mosott ruhát 2 részben kell betenni, ami miatt még gazdaságtalanabb lesz a művelet.

    Aki kipróbálta már mindegyik gépet, tudja miről írok.

    A normál kondenzációs annyira egyszerű masina a többihez képest, hogy egyáltalán nem kell félni a használt megvásárlásától. Véleményem szerint kezdésnek elég lenne vásárolnod egy használt (garanciával rendelkező, mert sok ilyen eladó van)normál kondenzációs gépet és egy jófajta új mosógépet. Még a keretedből is maradna.

    A víz és csatorna számla sem ugrana az egekbe.

    Nem áll szándékomban senkit sem megbántani, ez az én szigorúan szubjektív véleményem. Nyilván helyhiány miatt más lehetőség nem lévén jó szolgálatot tud tenni egy kombó.

    Az AEG-Elux vonalat ismerem, azok közül bátran választhatsz. De a Beko-val sem lőnél mellé. Arra meg mostanság 5 év teljes körű GYÁRTÓI garancia jár, ami a mai világban bizony nagy kincs.

    [ Szerkesztve ]

    Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Új hozzászólás Aktív témák