Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gömbike

    senior tag

    válasz ginola #4953 üzenetére

    Én az Electrolux gépeit használom.

    Az AEG lavamat 74850a mosógép már 7 éve hibátlanul teszi a dolgát.

    A szárítógép Elecrtolux EDH 3686 GDE.

    Az AEG/Electrolux/Zanussi egy alom. Ezek közül bármelyiket veszed, belül szinte ugyanaz. Nyilván a prémiumot meg kell fizetni, ilyen a kijelző, dobmegvilágítás stb.

    Mindegyik ebből a családból származó mosó, valamint szárítógépről találsz bemutató videót a markabolt.hu oldalon. Így nem kell elmenned boltokba megnézni a gépeket.

    A fórumokon megelégedéssel használják a BEKO gépeket, szerintem is ezek az igazi ár/érték bajnokok, főleg az 5 év gyártói ( nem biztosítói) garanciájukkal.

    A Gorenje is a topban van, régebben a Gorenje szárítóinak az ajtótömítéseire volt sok panasz, de azt megoldották.

    A Bosch/Siemens (bármelyiket veszed meg, ugyanaz belülről) gépeiről sok infót nem tudok, nem igazán olvastam róluk sem jót, sem rosszat. Az egyik barátomnak hőszivattyús Bosch szárítója van, 4 éves már. Igaz, ők nyáron nem használják, teregetnek. Annak nem lehet takarítani porszívóval, vagy kefével a kondenz egység elejét, bizony azt szét kell bontani a takarításhoz. Ő műszaki beállítottságú, könnyen megy neki, velem ellentétben.

    Személyes, átélt tapasztalatom miatt a WH márkát nem engedem a lakásom közelébe.

    Ha sokat megy a mosógép, akkor érdemes a hőszivattyús szárítóba belefektetni. Ha keveset, akkor nem éri meg a hőszivattyús felára a normál kondenzációshoz képest. Annyival nem fogyaszt kevesebbet. illetőleg nagyon sokat kellene menni a hőszivattyúsnak, hogy a min. 40.000 Ft különbséget áramszámlában visszahozza. Miközben a hőszipkás is fogyaszt áramot.

    A normál kondenzációs kondenz egységének a karbantartása nem igényel szaktudást/szerelőt, 5 perc alatt elvégezhető, csak tus alatt ki kell mosni és visszatenni a helyére. Elég évente 1-2 alkalommal.

    [ Szerkesztve ]

    Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Új hozzászólás Aktív témák