- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Fontos tudnivaló: tilos a játék fórumában a segítségnyújtás!
Aktív témák
-
őstag
LG Flicker Safe észrevétel LG oldaláról:
"Az új megvilágítási technológiának köszönhetően sikerült minimalizálni a villódzásból adódó szemfáradást. A csak elvétve tapasztalható, nulla közeli villódzást biztosító technológiának köszönhetően tovább nézheti a képernyőt kényelmesen.
* A TUV tanúsítja, hogy az LG új Flicker Safe rendszere nulla közeli villódzást biztosít."
Edigital:
"az LG új Flicker-Safe technológiája gondoskodik a szemeket fárasztó villódzás szinte tökéletes megszüntetéséről"Nem azé, de a nulla közeli az azt jelenti, hogy "mentes"?
"A háttérvilágítás vezérlése az LG-től megszokottan úgymond "flicker safe", azaz vibrálásmentes a teljes tartományban, tehát ezúttal is elkerülték a PWM-es megvalósítást."
Én már belekeveredtem, most hol van pontos érthető infó?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
xuldar
addikt
Fckyh! Már csak meg kéne nyerni azt a pólót. Na jó, beérem a monitorral is
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
törölt tag
Sokan kiesnek abból a kalapból...
-
gali777
őstag
Na én is csak ezen a media markt akción csúsztam el...
-
Real_Necro
veterán
válasz JoceeHunt #402 üzenetére
Én is abból indultam ki. A csökkentett villódzás nem jelent mentességet.
Szintén PH oldalról:
"A PWM-es fényerőszabályozás jelenlegi hátránya pont az említett frekvenciában keresendő: látszólag már kellően gyors ahhoz, hogy a vibrálást folyamatos fénynek lássuk, de a valóság picit más. Sajnos a 175-240 Hz még távolról sem elég gyors ahhoz, hogy senki számára ne legyen zavaró, rosszabb esetben érzékelhető jelenség. Az erre érzékenyeknél fejfájás, szemfáradtság jelentkezik, és ennek kiküszöbölésére a mostaninál jóval nagyobb frekvenciát kéne alkalmazni. Sajnos a PWM mellékhatásai miatt ez a fajta fényerőszabályozás sok felhasználó szemében nem túl kedvelt megoldás, viszont a hasonló tünetektől mentes, analóg megvalósítás jóval kevésbé elterjedt – ott viszont a fehéregyensúly hajlamosabb nagyobb mértékű elcsúszásra a fényerő változtatásának hatására."
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
deicide
veterán
Pedig azért nem kellett hozzá egyetemi végzettség, még nekem is sikerült.
Real_Necro: ahogy Sherlock Holmes mondaná, ha kizárod azt, ami tuti nem lehet, akkor bármilyen valószerűtlen is, ami marad, az a jó megoldás. Tény, hogy a közel nulla, az nem nulla, de a másik két válasz távolról sem volt jó.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
raziel01
veterán
Az edigital-os valasz is legyen elfogadva mert az volt az egyértelmű. Mm-nel kb semmi akcio nem volt.
-
törölt tag
Ez baromi egyértelmű, 10-ig csak EDIGTAL!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezen mit lehet félreérteni!!!!???
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Real_Necro #361 üzenetére
A PVM tényleg ezt jelenti, de ugye ezek a monitorok nem PVM technológiát használnak...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
MorphBCS
tag
Istenem direkt utánanéztem a FreeSync-es monitoroknak, és erre nem mellé kattintottam ?!!?!?!?!?!
Mindent tudok, és egy ilyenen buktam elAkkor viszont előre is sok szerencsét a nyertesnek!
(((((( Szűcs Mátyás | +36-20/516-43-99 | Keress, ha van valami ! Régi: 78+/0- Újat meg látod! ))))))
-
rizso
addikt
válasz SUPREME7 #379 üzenetére
Neked hogyan lesz, ha csak egyet sorsolnak ki?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
MarQs
senior tag
Mondjuk hétfőn megtalálni egy hétvégén, két boltban is lejárt akciót... elég elszántnak kell lenni a kereséshez.
Azért köszi a lehetőséget LG & PH!"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
Vitazárásnak:
1-es kérdés: Két ívelt típus van és mindkettő típus kapható, ezért a kettő lett volna a helyes válasz, ám az óvásokat elfogadva az 1. és a 2. választ is elfogadtuk, mert a kérdés úgy szól, hogy melyik "kapható", és az LG.hu oldalán csak az egyik monitorhoz volt írva bolt, így az LG.hu honlap alapján csak az egyik kapható.
4-es kérdés: mindkét boltban akciózták a kérdéses időszakban (hétvégéig) az ultrawide monitorokat. Ez mindkét cég weboldalán megtalálható az akciók leírásánál. Tök mindegy, épp hány típus van még belőle raktáron, a kérdés az volt, hogy hol akciósak és mindkét helyen. Mellesleg Media Markt Online szerepel a válaszok között, ugyanis a Mediamarkt.hu-n vásárolva kedvezőbb áron kaphatóak meg a monitorok, mint a boltban, akciós online ára van az összes LG ultrawide-nak (épp itt előttem linkelte valaki nagy szájjal, hogy "nincs igaza a szervezőknek", de épp az a link mutatja az akciót, vagyis hogy de, igazunk van). Óvásnak nincs helye, a hétvége az hétvége, egyik helyen szombatig, másik helyen vasárnapig tartott az akció, mindkettő hétvégén van. Téma zárva.
8-as kérdés: Itt csak az igen, vagyis a "naná" választ fogadjuk el. Aki a "viccelszt" jelölte, az hiába állítja, hogy az neki igent jelent, akkor miért nem a "naná"-t jelölte? Nem fogadjuk el a viccelsz választ, ez is végleges döntés.
Még annyit, hogy amikor a játékosok nagy része (80-90%) jól válaszol meg egy kérdést, akkor az már egyértelműnek tekinthető. Amikor nagyon sokan féleértelmezik, akkor elgondolkodunk rajta, hogy esetleg mi gondoltunk rosszul valamit (lásd első kérdés), de a 4-es és a 8-as kérdés esetén nincs erről szó.
-
addikt
válasz eszterencs #423 üzenetére
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz #18626816 #413 üzenetére
9ig meg MM. Pontosan azért került bele mindkét dátum, mert már akkor is sokan szóvá tették, hogy nem egyértelmű a kérdés. Persze majd megmondják a játékszervezők, de utólagos elfogadás, szerintem nem lenne fair azokkal szemben, akik így is megtalálták a helyes választ.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
r3dsnake
nagyúr
"Tök mindegy, épp hány típus van még belőle raktáron, a kérdés az volt, hogy hol akciósak és mindkét helyen"
Elérhető monitorok közül egyetlen egy volt akciós a mediamarkt oldalán a kérdés feltevésének időpontjában. Nem pedig "monitorok". Ráadásul a kérdésben úgy volt, hogy kaphatók és nem pedig kapható(a)k. És boltban, nem pedig bolt(ok)ban. A többi kérdésnél, ahol több lehetőség volt, egyértelműen úgy volt fogalmazva a kérdés, hogy bármelyik opcióhoz illik.
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
válasz Real_Necro #361 üzenetére
Nagyon szépen belinkeltél egy olyan videót, ahol filmet mutatnak, amelynek fix felbontása van gyárilag, azt legfeljebb le- vagy felskálázza a VGA, de a képarányt nem változtatja meg.
Játékoknál viszont bazi sok felbontást be lehet állítani:
1024x768 -> 4:3
1280x1024 -> 5:4
1920x1080 -> 16:9
1920x1200 -> 16:10Ezek mind különböző képarányok, a VGA skálázza fel ennyire a képet, amely mégsem torzul. Ha filmen megváltoztatod a ratiot, torzul a kép, próbáld ki egy lejátszóban.
Az LG honlapján mindkét ívelt monitort adatlapján az első oldalon van ez a bejegyzés, amelyen a gyengébbek kedvéért a fehér szaggatott vonallal jelölt részt körbekereteztem pirossal is, hogy lásd, miről van szó. Tehát bővül a látótér, plusz területet lehet látni az ultraszéles monitoron:
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
sz.balazs.95
veterán
Kalap!
Köszönöm a játékot!
A monitornak már készítem elő a helyet.
mondjuk a MediaMarkt-osat én is majdnem benéztem.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
DJ. Ru$y
félisten
Köszönjük a játékot! Grat a kalaposoknak! Jöjjön aminek jönnie kell
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
törölt tag
Nincs vége!!!!!! Nem 9 VAGY 10 szerepel, hanem 9-10.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vagynál elég teljesülni az egyiknek!!!! Itt az ÉS szerepel!!!!!!!!!!!!!!!! Tehát mind a 2 napnak benne kell lennie, az vasárnap is.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz sz.balazs.95 #430 üzenetére
Nem engedtelek be a lakásomba, hogy lepakold az asztalom.
A tej élet, erő, egészség.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz raziel01 #434 üzenetére
És a kérdés is úgy szólt, hogy boltban, és nem pedig boltokban. Míg a többi kérdésnél direkt úgy volt fogalmazva, hogy mindkét lehetőségre érvényes legyen. És pont megzavart a fentebb idézett beszélgetés (azt akkor is írtam), mivel egy monitorra nem lehet ráhúzni, hogy akciósak. Ez nem szándékos félrevezetés?
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
-
luckyman
aktív tag
Hát már nem azért, de komolyan gondoljátok, hogy egy hirdetésekből ( is ) élő weblap ingyenreklámot csinál egy beugratás miatt akármelyik boltnak? Én is csak a MM-t találtam meg először ( vagy forditva? ), de nem hagyott nyugodni, hogy minek keverték bele a másikat.
-
Gyuracell
csendes tag
Kalap! Remélem a monitort meghagyjátok nekem
Sok sikert mindenkinek! -
IreN!CuS
őstag
Ahhoz túl sokszor bukott meg a logikus gondolkodás a ph-s nyereményjátékok alatt ,hogy azt alkalmazzam.
Nézd felmentem a http://www.mediamarkt.hu/ ott nem találtam mert figyelmetlen voltam készpontvége.Ettől még gratulálhatok nem ?Mondjuk megnyugtat és két másik haverom sem találta és Ők is a rosszat jelölték be..legalább nem leszek egyedül a hülyékszigetén
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
-
Real_Necro
veterán
Leesett, akkor benéztem és köszönöm az útbaigazítást.
supreme7, xuldar:
Szintén köszönöm, túlbonyolítottam a kérdést.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs