Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vanye

  senior tag

  Alice eleve orrcsipesszel és gumikesztyűvel szokott hozzányúlni az alsó-középkategóriás Nokiákhoz, ami sztem minimum problémás. Átolvasgattam egy csomó (főként indiai, és túlnyomórészt laikusoknak szánt) tesztet erről a készülékről; annyit azért hozzátennék, hogy arrafelé a 3GB-os, ujjlenyomatolvasós modellt futtatja a HMD, ami nyilván jobb annál, amit a MA most letesztelt. Senki nincs elájulva attól a telefontól sem, ahogy azt kb. várni is lehetett. Három dolgot emel ki minden teszt pozitívumként: a nagy kijelzőt (ez nálam pont nem +-os tényező, de mindegy), a relatíve nagy, 4000 mAh-ás telepet, valamint a "clean" Androidot. Ezekben az írásokban egy szó sem esik a már-már használhatatlanság határán billegő OS-ről, ami vagy annak köszönhető, hogy plusz egy giga RAM-mal már nincsen semmilyen gond a Pie-jal, vagy annak, hogy... Nos, ez utóbbi eshetőséget mindenki saját fantáziájára bízom. Egy biztos: ha csakis Alice MA-s tesztjeiből tájékozódnék az épp aktuális Nokia-készülékekről, olyan messze elkerülném ezt a brandet, ahogy csak lehet. Ehhez képest még mindig egy ötös Nokiát használok, többnyire nagy megelégedettséggel. ;)

  [ Szerkesztve ]

  Stern des Südens!

 • vanye

  senior tag

  A cikkíró az általam majd' két év óta folyamatosan használt telefonról anno azt írta, hogy használat közben "leég az ember keze", illetve, hogy bár "a melegedés mértéke nem ön- és közveszélyes, de számottevő, ami megfontolt, mondjuk visszafogott használatra késztetett. De napon például nem kockáztattuk meg." Megmondjam, mindebből én magam mennyit tapasztaltam ez idő alatt? Leginkább lóf@szt se. Innentől rajtad áll, hogy mit hiszel el, neadj isten miben hiszel.

  Stern des Südens!

 • vanye

  senior tag

  A kommentet-szekció azt a célt is szolgálja, többek között, hogy utánkövesse egy-egy termék életívét - ha már az érintett eszközök vagy azonnal, vagy nagyon hamar letesztelésre kerülnek, a cikkek pedig ennek megfelelően mindenféle későbbi kiegészítést, update-et mellőzve maradnak jelen az oldalon. A "day-one-patch"-ek korában a kész szoftver amúgy is kvázi értelmezhetetlen kategória; így a cikkíró felelőssége kitérni arra, hogy a hiányosságok egy részét a közeljövőben szoftveresen javítani lehet majd, ha erre hajlandóság mutatkozik a gyártó részéről. (Főleg a Nokiánál, amely havonta peccseli a telefonjait.) Le lehet húzni bármilyen mobilt, ha a készülék azt meg is érdemli, de érdemes azt egyúttal kontextusba is helyezni.

  Stern des Südens!

 • vanye

  senior tag

  Mivel egyikünk sem használ/használt ilyen telefont, jobb híján a tesztelő szemüvegén keresztül jön le, hogy milyen mobillal van dolgunk. Amíg én csak itt olvasok arról, hogy ez a 3.2 milyen egy ótvar készülék, sztem joggal merül fel bennem némi kétség a verdiktet illetően.
  Ami pedig a szart illeti, azt inkább meghagyom a legyeknek, engedelmeddel.

  [ Szerkesztve ]

  Stern des Südens!

 • vanye

  senior tag

  Figyelemmel követem a márka androidos életútját, de nem azért, mert megveszekedett Nokia-fan lennék, hanem azért, mert ők adnak értelmezhető ár-érték arányú "tiszta" OS-sel szerelt telefonokat - már amennyire az csak tiszta lehet. Ettől aztán érdekesebbek a számomra a termékeik, mint mondjuk a Meizu és a Huawei mobiljai, ahol az alaprendszeren aztán még saját felület is terpeszkedik. Mindez persze egyéni ízlés kérdése. A saját ötös Nokiámra január végén adták ki a Pie-t; azóta két ízben is érkezett rá úgynevezett "Maintenance Release Update", azaz olyan frissítés, ami nemcsak biztonsági foltokat javítgat, hanem a rendszert magát is peccseli. (A legutóbbi pont most júniusban, ami azonban még nem ért el Európába.) Tény azonban, hogy mára már nagyon sok, sőt túl sok készülék van náluk forgalomban, így pl. míg az Oreo idejében volt béta szinte az összes modelljükre, addig ma már a legújabb OS-t (Q béta) csakis a felső szegmens egyetlen egy készülékére, a 8.1-es Nokiára lehet feltenni.

  [ Szerkesztve ]

  Stern des Südens!

Hozzászólok Aktív témák