- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
Hirdetés
-
Miniképernyős, VIA-s Epomaker billentyűzet jött a kábelmentes szegmensbe
ph A megfizethető, szivacsokkal jól megpakolt modell ötfajta kapcsolóval és kétféle színösszeállítással/kupakprofillal szerezhető be.
-
Érkezőben a Poco M6 4G
ma 5G-s és 4G-s Pro modell már van, hamarosan lesz Poco M6 4G-s alapváltozat is.
-
Gray Zone Warfare - Napokon belül kiderül, hogy mikor indul a korai hozzáférés
gp A jelentések szerint a zárt tesztek sikeresek voltak, hamarosan még többen belevethetik magukat a programba.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Szar ügy lehet a gasztronómia még a csúcsok közlében is manapság, ha a top séfek is maghőmérőkkel gyalázzák a szakmát. Mondjuk cserébe ez nekik Michelin csillagokat jelent, így nem szégyellnek doppingolni.
Ez a kis kütyü az önmagukban bizonytalan, tapasztalatlan szakácsoknak tud komoly segítség lenni, de látom értelmét például szakács képzéseken és ha tényleg olyan minőségű, mint amire a cikkből következtetni lehet, akkor nem látom be hol van ebben a gyalázás még rendes konyhákon is. A meló pörög, nyolc dolgot csinálsz párhuzamosan, a vendég meg nem szeret cipőtalpat enni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz fogtunder #22 üzenetére
"aki kísérletező kedvű, az kísérletezzen, nekem ebben van a főzés varázsa, attól lesz achievement, hogy magamtól megcsinálom és nem attól, hogy egy app megmondja"
Én is ilyen vagyok, imádok főzni, kísérletezni és minél nyakatekertebb a fogás helyes elkészítése, annál nagyobb sikerélmény, de nagyon sok embert ismerek, aki gyűlöl főzni, mert egy félresikerült fogás jó időre elvesz tőle minden motivációt. De olyat is ismerek, aki egyébként jól főz, de amikor vendégek vannak és egyszerre féltucat dolgot kell csinálni párhuzamosan, akkor kicsit széthullik és hatalmas segítség neki az, ha egy app becsipog, hogy fordítsd a húst vagy éppen készen van.
-
Stauffenberg
nagyúr
Szegény Heston Blumenthal egy egész karriert húzott fel olyan konyhatechnológiákra, amiknek a lényege a hőfokok, állagok, textúrák, időzítések mérnöki pontosságú megtervezése és megkomponálása. Szólni kéne neki, hogy a háromcsillagos fokozata túlságosan beszűkíti őt.
Amúgy nagyjából koppra ugyanazokat hallom vissza, mint mondjuk a futós topikban pár éve, mikor volt pár fórumozó, akiknek nem volt halálosan tökmindegy, hogy mások mit visznek magukkal futáshoz és nem győzték lesajnálóan elítélni azokat, akik pulzusmérővel és GPS-el mennek ki. Ők is szerettek ilyen szavakat használni, mint a "lényege és esszenciája".
Én is tök jól megvagyok ilyen kütyük nélkül, de van egy csomó ismerősöm, akik azért kezdtek el futni, mert ez adott egy kezdeti lökést. Meg olyat is, aki azért kezdett főzni, mert talált iOS-re jópofa főzős appokat.
-
Stauffenberg
nagyúr
Te reagáltál úgy, hogy segédeszközök nélkül főzni ennek az egésznek az "lényege és esszenciája". Én nem értek egyet, Blumental használ hőmérőt és stoppert a tökéletes főtt tojáshoz és nem gondolom, hogy erőszak lenne a konyhaművészeten ezt otthon utána csinálni. Ahogy azt sem értem, hogy egy maghőmérővel húst sütni mitől "gyalázás". Én is ezek nélkül főzök, de tényleg nem értem.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem válasz. Nem válasz arra, hogy ez mitől a konyha megbecstelenítése. Miért baj, ha valaki a molekuláris vagy a csúcsgasztronómia egyéb területei felől érkező (akár leegyszerűsített) kütyüket, vagy csak simán főzést segítő mankókat otthon is ki akar próbálni? Lelke rajta, csak aztán a kaja legyen jó is. Szerintem.
Nem fogok vendégségben egy hőmérőzött steaket visszaküldeni, ellenben ha a kevésbé tapasztalt szakácsnak emiatt őszintén mondhatom, hogy frankó volt, azzal szerintem semmi baj.
-
Stauffenberg
nagyúr
"... nem jelenti hogy más nem használhatja. Ezt csak te állítod a mondandóm kapcsán."
Nem állítottam ilyet. A te konkrét kijelentésedre reagáltam, amiben meggyalázást kiáltottál. Nem véletlenül hoztam példának a csúcsgasztronómiát, Michelin csillagos séfeket, vagy egyenesen a molekuláris konyhát, ez is a konyhaművészethez tartozik (meg az is, ami mellett érvelsz és amilyen felfogásnak én is a követője vagyok). Amióta mai értelemben vett konyhaművészetről beszélhetünk (itt most a bő elmúlt 100 évre gondolok), azóta része az is, hogy mindenféle kütyüket is bevethetünk.
Hogy a bluetoothos maghőmérő megváltja-e a világot azt erősen kétlem, de ha ilyen és ehhez hasonló eszközökkel valaki legalább érdeklődni kezd a mirelit pizzán túli világ iránt, akkor azt mondom már megérte piacra dobni.
Mint az okostelefonos sport alkalmazásokat, pántokat, karórákat. Egy csomó ismerősöm van, akik értelmezni sem tudják a kirajzolt grafikonokat, de ezzel szerették meg a rendszeres sportot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- iPhone topik
- Linux - haladóknak
- NASCAR
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...