- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
én wgettel. És VLC-vel gyorsítva hallgattam. De előtte még hallgattam a böngészőben vagy két percig mire rájöttem, hogy le kéne tölteni és felgyorsítani. De lassú volt a letöltés nagyon. Ha kicsit gyorsabb és hamarabb kapcsolok... most lehet én idegeskednék, hogy jó a megoldásom, mégis más megoldással nyert valaki. Na majd legközelebb, reméljük lesz még ilyen.
(#400) Bobó_20: mondd, abból mi nem egyértelmű, hogy 1028-tól az apja római császár, ő meg német király? Egy egyházi püspök koronázta német királlyá 1028 húsvétján. Hogy lenne akkor csak '39-től király?
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
cutu
csendes tag
GZ!!!!
Id3 taget sima wordpadben is meg lehet nézni ott van az mp3 fájl elején kódolatlanul=D.
A képnél először átsiklottam felette másnap megnéztem még egyszer pixelhunttal már meglett.
A vonalkód meg neten is fejthető egyszerű alkalmazásokkal, még telefon sem kellett hozzá.http://multbanezo.blogspot.com/2009/08/nemet-kiraly-es-romai-csaszar-egy-kis.html
nem én nyertem volna de ha igazán szigorú vagyok szerintem 28 ."Az uralkodás idejét vagy a megválasztás, vagy a koronázás napjától számították. "
Kicsit szerencsétlen volt ez a választás.
De valóban a legtöbb helyen a trónaralépést 39-re írják.Ja és köszönjük a remek játékot mind az LG- mind a Mobilaréna csapatának=D
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
na jólvan ,akkor marad magányosan az s2őm :-)
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
HXY
addikt
A "bűnözői" hangeltorzítás effektet nem lehet eltávolítani?
-
Szaszu4
csendes tag
Grat a nyerőnek, iszonyatosan gyors és ügyes volt!
Köszönöm a játékot! Okozott néhány gondterhelt órát, de megérte. Több ilyet még...
-
rep3at
őstag
Ötletesre sikerültek a feladatok, kivételesen lusta voltam beszállni.
Forward thinking. كرر
-
Wisdome
tag
Egy olyat én is jobban díjaznék, hogy van az utolsó feladványra mondjuk egy félóra-óra és aki ezen intervallumon belül elküldi a kódot, ami stimmel is az bekerül egy kalapba és sorsolás útján kiválasztásra kerül. Még így is több esélyt érzek mint hogy a netem ossza be az időmet..
-
mathaus=)
senior tag
Ez igaz !!! Senki nem lett szegényebb csak Ghost kolléga lett gazdagabb egy Optimus 2Xel... Fogadjuk el hogy ő nyert És óriási köszönet Bochának és az egész Mobilarénának valamint az LG-nek h biztositottak nekünk egyilyen szinvonalas játékot ! =) Piiisz
-
mathaus=)
senior tag
válasz beloadjoker #403 üzenetére
Ó te szegény
-
Lotusomega
senior tag
Jó játék volt köszönjük, lassúak voltunk, ennyi Még több ilyet a jövőben
-
h.anna
csendes tag
jó játék volt
grat -
indigen205
tag
Grat a nyertesnek
a 2. szivatás volt a javából, el is rontottam... anyu egy 4est látott a képen, keresztanyám 1-est XD
Ne sírjatok már hogy ez azok játéka akiknél gyors a net... attól hogy a te neted mondjuk 99999999999 gigabites, az ő szerverük ugyan olyan lassan fog kiszolgálni több ezer embert egy időben, főleg ha 2 másodpercenként frissít mindenki, aztán meg több ezren ráugrunk egy pár megás hangfájlra...
Nekem is csak egy mezei 5 megabites kábelnetem van és 89. lettem...Még egyszer grat. a nyertesnek, köszönöm a Mobilarénának és az LG-nek a játékot. Még több ilyet a jövőben
-
aDamker
aktív tag
Sztem is teljesen jo jatek volt. Koszi a sracoknak. Kreativ feladvanyok voltak, elveztem, annak ellenere, hogy elrontottam.
-
lcee79
őstag
Amúgy ha lehet kicsit kritizálni az 2,3,4 feladat jó volt az tetszett
de ez a király uralkodás kereső .... Szerintem nagyon nem illett a képbe
semmi trükközés semmi keresgélés a fájlban, semmi manipuláció...
Ez a feladat lehangoló voltAz első megfejtése pedig hát...
négyszeregyes... (ez nem 4et jelent semmilyen olvasatban szerintem,)
Lehetne 1111 kettes számrendszerben... de ugye az nem lenne jó mert már nem egyjegyű szám.
Lehetne 4 darab egyes de ugye az sem egyjegyű szám már...Ha viszont 4 a megfejtés akkor az csak simán négyszeregy es nélkül.
(5-ösnél a fájl nálam kb 5 sec alatt jött le, másnál nem tudom miért volt olyan lassú)
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Na, vége a TV-adásnak, vagyok. Először is gratulálok a nyertesnek, és mindenkinek köszönöm, aki játszott, remélem, hogy élveztétek!
Az évszámokhoz hozzátenném, hogyha pár Wiki oldalon ellentmondásosan is volt fent az információ, akkor sem jöhetett volna ki más megoldás, mivel egy pattern-lock kombinációról van szó, ahol minden szám egyszer szerepelhet. Ezt abszolút könnyen ki lehetett következtetni, ráadásul a nyertes elképesztően gyors is volt, szóval elég egyértelműnek ítélem meg a dolgot.
Az utolsó feladat nehézsége pedig... hát, azt hittem, hogy sokkal több időt vesz majd igénybe az első helyes megfejtés megtalálása, legközelebb igyekszem nehezebb utolsó feladatot csinálni, de sajnos nehéz, mert mindig van valaki, aki nagyon gyorsan és ügyesen rájön a dologra.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
RaZroX
addikt
Mire felkeltem 300+ hozzászólás...
This is the way
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Ez nem rossz ötlet, de így azért valamilyen szinten mégis csak a szerencséről szólna a dolog. A gyorsaság még mindig jobb, mint a szerencse, nem full random időben ment ki a feladvány, nem is várattalak titeket azzal, hogy az intervallum utolsó 5 percében raktam ki, úgyhogy... ez egy ilyen játék.
-
Rickazoid
addikt
Az a baj, hogy a feladványban német királyi trónra lépés hangzott el ("az az évszám, amikor III. Henrik elfoglalta a német királyi trónt"). Az biztos, hogy 1028-tól már német királyként uralkodott, ezt tekinthetjük trónra lépésnek. Az angol Wikipédia úgy fogalmaz, hogy '39-től egyeduralkodó, tehát addig apjával közösen uralkodott, mint német király, pontosabban ő volt a király, apja pedig a császár. Ez nem túl szép feladvány így, ha kicsavarják a jelentést, hisz a trónra lépés nem egy jól meghatározható esemény itt, hisz német királyként uralkodik már az apja halála előtt is. Királyi trónja meg csak neki van, mert az apja császár, egy császárnak pedig nincs királyi rangja, így királyi trónja se. Összegezve tehát kimondhatjuk, hogy német királyi trónra 1028-ban lépett, mert az apja onnantól császári trónon ül. A szavakkal való játéknak tűnik, pedig tény, hogy aki császár lesz, többé már nem király.
(#417) Bocha: lehet hogy a pattern lockban nem jön ki (bár szerintem senki sem azzal foglalkozott, hogy megnézte jó lenne-e hozzá), de akkor nem egyértelmű a feladvány. Amikor III. Henrik király lett, az apja császár lett. És mivel a császári rangra kerüléssel a királyi rangja adott személynek megszűnik, III. Henrik királyi trónra léphetett már 1028-ban, hisz az apja császárrá koronázásával az a trón mondjuk úgy felszabadult.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
cutu
csendes tag
GZ Pistabaaa- nak is aki szerintem pontosan ugyan olyan jó megoldást adott meg(lásd feljebb linkkel) , és gyorsabb volt mint én =D .
Örülnék ha járna neki valami vígaszdíj féle mert a 28 simán jó! -
axioma
veterán
Az en otletemet valamelyik masik topikjaban nem olvastad? Elso 10 helyes megoldas, de sulyozva, mondjuk 2-hatvanyok szerint csokkentve. A gyors nagy elonyt kap, de van esely masodikkent is.
Amugy a tavalyi jobban tetszett volna, ha nem iden fejtem vegig A morze kimondottan tetszett, hallasbol puskaval csinaltam (1x bulibol megtanultam...). -
Lajtorja
aktív tag
Mindenesetre nagyon jó volt a játék, köszönjük! Legyen még máskor is
--- ---
-
tantratyuk
csendes tag
Ez a király cucc eléggé kétértelmű volt. A negyedik feladatot hogy kellett megcsinálni?
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Nincs olyan, hogy "első tíz megoldás", mert:
-Ha publikus helyen (fórumba) írják be, értelmét veszti a játék és bárki lemásolhatja őket.
-Ha nem publikus helyen (privátban nekem) küldik, akkor a játék nem lesz "nyílt" és akárki megvádolhat minket csalással.
-Ha egy külön modult fejlesztünk erre a RIOS-ba, az egyrészt sok idő és energia, másrészt akkor is fennáll a csalás lehetősége.Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz Rickazoid #421 üzenetére
Valahol jogos, amit írsz, de mivel nem az volt a probléma, hogy valaki beírta a számot 28-cal, én meg nem fogadtam el, ezért a végeredmény szempontjából lényegtelen a dolog. Arról nem is beszélve, hogy egy működő pattern-lockról van szó, ahol minden szám egyszer szerepel, így a 28 mint lehetőség, kiesik. Nyilván lehetett volna kellemetlenség ebből a félreértésből, de mivel nem lett, feleslegesnek érzem, hogy túl sokat beszéljünk róla. A visszajelzést persze köszönöm, legközelebb igyekszem még jobban csinálni a játékot!
Mod: Oké, de miért nem foglalkoztatok a pattern-lockkal? Ki volt írva, hogy mit keresünk és hoppá, tényleg le lesz zárva a telefon, ahogy az előzőt is lezártuk, mert erre az apróságra is odafigyelünk. Az, hogy te speciel erről úgy gondolod, hogy figyelmen kívül kell hagyni, engem sajnos kevésbé érint.
[ Szerkesztve ]
-
rudymester
senior tag
A 2. feladvány minden program nélkül megfejthető. Ha a monitoromra teljesen fentről éles szögben ránézek, akkor az lcd színtorzítás megjeleníti a nyolcast. Igaz, most tudom merre kutakodjak...
[ Szerkesztve ]
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
Rickazoid
addikt
A pattern lock-kal sem jön ki érvényesre, hogy '39-ben lépett királyi trónra, ahol valójában már '28-tól ül, amikortól az apja császári trónon van. Értem én, hogy miért 39, a pattern lock-ban nem ismétlődhet egy pötty, amit számnak feleltettetek meg, tehát lényegében egy minta a megfejtés és nem számsor, csak beleképzeltem magam Pistabaaa helyzetébe, hisz ha csak 1,5 perccel gyorsabb vagyok...
Nekem nem gond, csak legközelebb figyeljetek ilyenre, főleg ilyen uralkodók esetében (hát még amelyiknek felesége is van, ott aztán pláne bonyolult lehet). Jelen esetben szerencsésebb lett volna az egyeduralkodásának kezdetét kérdezni.
De elfogadom az érvelést, a pattern lock-ot figyelembe véve valóban nem lehet jó a 28 az ismétlődések miatt.-=Ghost=- fórumtársnak pedig Gratulálok, és elnézést kérek tőle, amiért megkérdőjeleztem a megfejtésének helyességét!
[ Szerkesztve ]
-
-=Ghost=-
őstag
Köszi mindenkinek mégegyszer. Különösen az MAnak, a játék megszervezésért, lebonyolításáért, és az LGnek a nyereményért.
-
Tesztelo.hu
senior tag
A fényképes rejtvény képe egyébként benne volt az Optimus 2x tesztjében is. Én azt is letöltöttem, majd Image Comparerben összeengedtem a kettőt. Egyből megmutatta, hogy hol kell keresni a különbséget.
Az már más kérdés, hogy én is összekevertem a svéd-norvég királyt a nagy pörgésben, meg a netem is lassú volt a nagy hangfájl letöltéséhez, de vigasztal, hogy május óta van ilyen telefonom, minek még egy?
-
loopem
csendes tag
A 3-nál a második QR kódot hogy néztétek meg? Nekem se teló se a gép nem akarta megnyitni.
-
Wisdome
tag
Igen, itt a szerencse az nagyjából ki volt zárva, igazi verseny volt, ami csak is az usereken múlott (akit érint annak az internetjén). De nem tudom felfogni, hogy lehetett a hangfájlt 5 perc alatt letölteni, meghallgatni, és az évszámokat kikeresni.. egy bizonyos.. Ghost vagy nagyon sok hasonlót játszott vagy egy nem mindennapi ember..
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz Rickazoid #435 üzenetére
Tényleg értem, amit írsz, de mivel szerencsére egyértelmű volt, hogy ki nyert, remélem, hogy ebből nem lesz gond! Legközelebb okosabban fogom én is csinálni, például kisebb bitrátára tömörítem a fájlt és... szóval az volt a gond, hogy kb. ötödször mondtam fel a hangot, mert valamit mindig elrontottam, pedig a korábbiakban azt mondtam, hogy a "megkorozánásának évszámát" kell megadni. Tényleg részben az én hibám, kérlek, nézzétek el nekem!
-
Destr4ct
aktív tag
Programtól függ. Amit találtam netes olvasó, nem tudta értelmezni a kódot.
De az androidos Barcode Scanner rögtön dobta is ki a szöveget.
Gondolom az a legtöbb dekódernek a gondja, hogy a kódolt szöveg nem URL, hanem egyszerű szöveg.[ Szerkesztve ]
What can change the nature of a man?
-
DigitalF888
csendes tag
Várható ehhez hasonló nyereményjáték a közeljövőben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest