- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz bence499 #8900 üzenetére
A meteos-t / átpartícionálást nem kell minden alkalommal futtatni. De a 4.2.1 romok nem szerették, ha tiltva volt az a 14MB-os partíció. (nem bootol be tán csak egy, kettő)
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
bence499
csendes tag
válasz vegyszer #8901 üzenetére
Igen sajna ez a bajom,ha letiltom nem bootol be egyik rom se amit needrom oldalról szedek csak az amit utolsó linkbe tettem,azt használom most is,annál minden oké! Csak szerettem volna 4.4.2es romot de így nem kell hogy 13mb partricót nem tudom eltünteni.
bence499 felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok!
Belső tárhelyre lehet pl zenéket rakni valahogyan?
-
bence499
csendes tag
-
bence499
csendes tag
válasz cappa72 #8903 üzenetére
Aham értem,és esetleg van már olyan módosítás valahol,le tudom tölteni?
Sok 4.1-es romnál be se bootol ha eltüntetem a 14mbs partriciót,ezért azokat se tudom használni sajna
És azt muszáj,mert akkor kamerát nem tudom használni,mert 14mb nem elég semmire:/[ Szerkesztve ]
bence499 felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Lambda rom van fent, viszont nem megy rajta a VPN. Van erre valami megoldás?
Ha visszateszem a linertyt, akkor ugyanazokkal a beállításokkal működik... -
-
peter9228
aktív tag
Kipróbáltam a 4.4-es romot (ezt), eddig nagyon tetszik. Egy hete használom, minden működik tökéletesen, és szerintem gyorsabb is mint az előző (needrom-os legfrissebb MIUI) Ma vettem egy Xiaomi Miband-et, tökéletesen működik vele (ez ugye csak 4.4-től megy)
Akinek az tetszik inkább, nem próbáltam, de van már 4.4 alapú MIUI is: [link] -
Gymanotheone
csendes tag
Hellosztok!
Nos, vissza olvastam több száz kommentet, és kerestem is, s már kétszer újra is raktam ezt a szemetet (amúgy imádom, sztem még mindig megállja a helyét az ár/érték ranglétrán). De most olyan gondban vagyok, hogy ha az egész belső tárhelyet egybe partícionálom, akkor működik-e továbbra is minden funkció?
Tenném ezt azért, mert a mostani HoloDark rom ami fent van (4.2.1 android, kernel 3.4.5, alapsáv: p789.v20, 2013/07/31) az istenért sem engedi táthelyezni a telefon-memóriára az appokat. S miután csak 670 mega lett neki félre téve, az nagyon gyorsan megtelt.. Amit nem is értek , hisz alig van rajta pár app, s nagyon idegesítő, hogy így megvan kötve a kezem és választanom kell, hogy miket hagyok rajta. Külön külső SD kártya nincs benne, csak a beépített telefonmemória.
Tehát a kérdésem, hogy tudom átpartícionálni, s melyik appot ajánljátok? Vagy ha a telefonmemória áthelyezést működésre lehet bírni, akkor hogy? (Mert hogy én amúgy szeretem ezt a romot, stabil, sosem fagy, bírja az akksija, és minden funkció működik, gps is hamar kapcsol, rádió stb) Vagy vegyek egy külön SD kártyát bele és akkor minden baró, s arra engedi majd áthelyezni az appokat?
A segítségeteket előre is köszönöm!
UI: nem vagyok rest olvasni, ha linkeltek nekem egy threadet végig nyálazom, de kicsit specifikusabb segítségért igazán hálás lennék. (aki pesti akár sörre is meghívom, csoki stb játszik)
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Már egy fél éve fennáll azon problémám hogy a rendszer valahogyan létrehozott magának egy 173 MB-os partíciót, a 2,7 gigára particionált belső tárhelyen belül, és bár a 2,7 gigásat látja, de a fájlokat nem tudom rajta elérni. az a 173 mega meg a semmin kívül sok mindenre nem elég. Szeretném visszakapni a 2,7 gigámat, ami tele van képekkel és dokumentumokkal, fontos fájlokkal, de fogalmam sincsen hogyan. Valakinek van valami tippje?Ezen problémámra se nagyon tudom a választ, erre van ötletetek? Gyakorlatilag 5 perc alatt esik a töltöttség 30%-ot és van hogy a nap végét se bírja ki
peter9228 köszi a 4.4-es linket, váltani fogok rá
-
looser
addikt
válasz Gymanotheone #8919 üzenetére
Szia, neked a Meteos átpartícionáló ajánlott, itt a témaösszefoglalóban megtalálod. Nálam vannak furcsaságok, de végső soron működik :-)
(#8920) Švejk: magam a Total Commander adb plugint használom, a rendszerpartícióhoz is hozzá tudsz férni vele, de óvatosan.
Az akksis kérdésednél már nem tudok mire gondolni, mint fizikai sérülésre. Nálam is ez a helyzet, lassan letelik a 2 hónap az Aliexpresses rendelésre és jön egy új akksi, remélem az nálam is megoldja a gyors merülés gondot, mert a GP services battery drain-el kapcsolatban már mindent kipróbáltam :-/Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
vegyszer
addikt
TWRP módban Indítsd a telót.
Dugd fel PC-re
A menüpontok közül keresd meg a mountot (talán az advanced alatt van). Mountold fel a datát, Systemet, internal, external sd kártyát.Hátha eléred az adatokat.
Lehet, hogy CWM alatt is megy, de ott nem próbáltam
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Švejk
őstag
válasz vegyszer #8922 üzenetére
Na szóval nem látja így sem, csak az SD-t meg azt a 273 mb-os partíciót. bonyolítja a dolgokat hogy az elveszett partíción vannak a rendszer adatai is, pl a batterystat.bin amit törölni akartam hogy talán javul az akkum tőle
Kicsit idegesítő. Nem kicsit, nagyon
Imitt a probléma:[ Szerkesztve ]
-
peter9228
aktív tag
válasz Dexxter182 #8924 üzenetére
Van benne. Meg alapból Nova launcher van, gyári szerintem nincs is.
Szerk. valamiért nem jó az előző link, így már jó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
És ez milyen rom?
Mert nem egy megszokott módon látszik...
Read back Nem működik kábellel? Én gyalulnám, majd nulláról tenném újra. Persze, ha kell az adat...
Én ezért nem szeretem a telóban tárolni az adataimat. Arra ott át sd kártya. Ha bukom a romot, minden megmarad (csak a Google fiókot kell belőni)"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Švejk
őstag
válasz vegyszer #8926 üzenetére
dadi11 AOSP 4.2-es romja, de már pár rommal végigpróbáltam, és ugyanígy hozta létre a tárhelyet. Tán egy ColorOS romnál csinálta először meg ezt a 273 mb-s izét.
A hsz-ed második részét nem nagyon tudtam értelmezni mert elég laikus vagyok a témában Ez a read back micsoda pontosan? -
vegyszer
addikt
Azt kéne megnézni, hogy egy flashtool-lal feltehető rom mit művelne (az elvileg felül írja a partíciós táblát is). Persze ekkor minden adat kuka lesz. És innen már az út a célhoz egyenes.
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok.
Vegre van SD Kartya a telomban es csinaltam egy videot. A problema az lenne, hogy videozas kozben tobbszor fokuszal ezaltal kb egy perces videoban ha nem egy pontot veszek akkor van benne 8-10 focus, ami elegge zavaro videozas kozben, ha behomalyosodik a kep. Gyari app. Cappa 5.3 Romja van fent.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Play-ről telepítsd a terminál emulátor app-ot, indítsd el és írd be külön -külön a leirt 2 parancsot, a kapott eredményről csinálj screenshot-ot és tedd fel valahova.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
matepe
csendes tag
naponta többször kapok értesítést különféle alkalmazásokról, és legalább 1-2 magától fel is települ...hogyan tudnám kiiktatni ezt?
-
KTU
addikt
Azért az elég durva hogy 1-2 alkalmazás magától fel is települ.
Ehhez azért kell a user nemtudása.
Adatmentés, és csak is adat, aztán fr.
Gondolom merül is rendesen a telefon.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
nagyúr
Tehát az alap probléma ott volt, hogy :
a rendszer valahogyan létrehozott magának egy 173 MB-os partíciót, a 2,7 gigára particionált belső tárhelyen belül
Ez eddig nem látható sehol, az eddig linkelt képeid egyikén sem.bár a 2,7 gigásat látja, de a fájlokat nem tudom rajta elérni.
Mivel ez a data partíció, csak root-képes fájlkezelővel tudod elérni.
Számítógépről pedig adb-n keresztül.
A windows meg alapesetben nem tud mit kezdeni vele, mert ext4 a fájlrendszere a data partíciónak.az a 173 mega meg a semmin kívül sok mindenre nem elég.
Ez igaz, csak épp ezt nem látjuk sehol, hogy lenne.Szeretném visszakapni a 2,7 gigámat, ami tele van képekkel és dokumentumokkal, fontos fájlokkal, de fogalmam sincsen hogyan.
Hogyan tettél a 2,7GB-ra (data partícióra) képeket, dokumentumokat?
Azok alapból vagy a megmaradt belső sd-re, vagy pedig a fizikai sd kártyára kerülnek.A data partícióra a telepített programok kerülnek, a különböző adatbázis-fájlok úgy mint sms, kontaktok, e-mail-ek, stb. Saját, telefon kamerával készült képek és letöltött dokumentumok nem.
A partitions kimenete mutatja szépen, hogy 2,5GB a data, és 273MB belső sd van a telefonon. Ez így rendben is van.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Švejk
őstag
válasz cappa72 #8938 üzenetére
Az előző hozzászólásaim egyéóikében linkeltem 3 képernyőképet amin látható a Belső tárhelynek nevezett 2,5 gigás rész és a Telefon memóriának keresztelt 273 mb. Meteossal particionáltam anno 2,5 gigásra a belső sd-t, és erre mentettem a képeimet. Lehet rosszul írtam, ez a 2,5 gigás cucc a belső sd. aztán valahogy megcsinálta magának ezt a 273 mb-ot, pár megányi adatot rátett, fogalmam sincs hogyan hozta ezt létre, de hogy ez nem mindig így volt az teljesen biztos
-
nagyúr
Belső tárhely = data partíció
Telefon memória = belső SD
SD kártya = fizikai SD kártya.Meteossal particionáltam anno 2,5 gigásra a belső sd-t,
Szerintem a data-t formáztad arra, hisz a meteos-rom-editor a data méretét jelzi választási lehetőségként.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Nincs ezzel semmi gond, azért vagyunk itt, hogy ezeket tisztázzuk.
Szerintem nem kell nagyobbítani a belső sd-t. Használd helyette a külsőt.
Itt igyekeztem leírni a hátterét az átparticionálásnak, 9. pontban.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Ez lehet akku, és lehet szoftveres eredetű.
Tény, hogy a hivatalos 4.1 után a 4.2-es és az felettikiadott mod romok esetén nem tudni, hogy honnan származnak a kernelek.A 4.1-es esetén (jó régen) tapasztaltuk hogy a % kijelzés pl. a 14x FW-ek esetén nem volt épp jó, az S150 ezen javított, és az tényleg jó is volt.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Švejk
őstag
válasz cappa72 #8944 üzenetére
Anno amikor már fennállt a probléma rendeltem bele egy másik akkut mert biztos voltam benne hogy az volt a ludas, de azzal is ugyanúgy fennállt a probléma. Tehát a szoftveres oldalon kell keresgélnem. Most egy 4.4 rommal kacérkodok, de ha visszahuppannék mondjuk CP5.3-ra vagy 4.2-re akkor esetlegesen javulhatna az üzemidő?
-
Gymanotheone
csendes tag
Looser, nagyon szépen köszönöm, király összefoglaló. Ment minden sikeresen.
Egy kis anomáliába szaladtam, miután újra partícionáltam és beléptem recoverybe, nem tudtam factory resetet csinálni - Azt írta ki, hogy unable to mount mindenre a factory reset. - ezért kézzel wipe-ltam (wipe cache, wipe internal storage) a data-t és a cachet, és utánna a többit ahogy leírták. De működik minden királyul. Szép napot
-
looser
addikt
válasz Gymanotheone #8946 üzenetére
Őszintén szólva én egy betűt sem írtam a témaösszefoglalóba
Csak belinkeltem. A munka oroszlánrésze Cappa72-é, de többen is közreműködtek, pld. vegyszer, osztraksajt.
Annak idején én csak használni vettem a készüléket és ahogy meglett Cappa első romja, feltettem, azután nem is foglalkoztam vele többet. Dehát volt 1-2 probléma, meg kíváncsiság, így kénytelen voltam kupálódni :-)
Épp ezért a kérdésedet átpasszolnám a hozzáértőknek. Nagyon örülök, hogy sikerült megcsinálnod! Magam ezzel kapcsolatban ezer kérdést tettem fel, tele voltam bizonytalansággal, de mindig kaptam segítséget. Esetleg ha valamely kérdésedre nem (időben) kapsz választ, felteheted még az Android szakmai topicban is, azt sokan olvassák, jobban pörög. Hajrá!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Pcm
tag
Nagyon jó 4.4.2 rom.
-
ivelegi
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamilyen napi szinten használható 4.2-es romot? Daddy-t próbáltam, de állandóan ledobálta a bluetooth headsetet. Z2 moddal is voltak gondok, főleg a sebességben.
Nálatok cp 5.3-ban működik az alkalmazások google-be történő biztonsági mentése?
Tapasztaltatok már cp5.3-nál mobilinternet lassulást? Apa telefonján olyan, mintha szoftveresen nem engedne a készülék teljes sebességgel netezni. Szólgáltató részéről rendben van minden, nincs belassítva a net, nem léptem ki a keretből. -
ampulla
aktív tag
válasz ampulla #8931 üzenetére
Erre tudna valaki egy javaslatot mondani, mert letölltöttem 2 másik kamera alkalmazást de ott is össze vissza fokuszál mindenre, és nem tudom kiállítani a beállításokból.
Másik kérdésem az lenne, hogy támogatja-e a Cp 5.3-as ROM a hívásrögzítést, mert az ACR call recorder szerint nem támogatott. Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...