- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
LENOVO A7000 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
descence
tag
Sziasztok!
Szeretnék rootolni egy ilyen telefont, de az istennek sem akarja. Idáig hiba nélkül eljutok, hogy feldugom a gépre, a gombokat nyomva tartva, de aztán az a retek Flashtool folyton azzal a hibával boldogít, hogy nem egyezik a twrp fájl meg a telefon rendszere, így az nem folytatható. Már mindent kipróbáltam ami az eszembe jutott, de mára feladtam.
A gépeinken Win10 van, és már próbáltam WIn7 kompatibilitási módban.
-
KION3524
tag
válasz descence #1051 üzenetére
Ellenőrizd, hogy az androidodnak megfelelő recovery-t töltötted le. Mivel TWRP-t írtál, ezért gondolom hogy 6.0-ás (marshmallow) androidod van. Windows 8, 8.1, 10-zel nem mindig kompatibilisek a driverek. Próbáld az illesztőprogram-aláírás ellenőrzés mentes rendszerindítást, és telepítsd úgy a drivereket.
-
descence
tag
válasz descence #1054 üzenetére
Szóval. Megpróbáltam úgy, ahogy mondtad, ugyanaz lett az eredménye, de nem sokkal később megpróbáltam, hogy a hangerő gombok nyomása nélkül csatlakoztatom a géphez a szükséges pillnatban. Ekkor továbblépett, és megjelent a nagy zöld pipa is a Flashtool-ban.
De. Sehogyan sem tudok belépni a recoverybe. A kínait már sikerült elérnem, de az angolt még sehogyan sem. Első kérdésem, lehet valahogy ellenőrizni, hogy a root tényleg sikerült-e?
-
KION3524
tag
válasz descence #1055 üzenetére
A recovery flashelés nem egyenlő a roottal. Majd ha a recoveryben a SuperSU.zipet flasheled, akkor garantáltan megkapod a root jogokat. Rengeteg app van a google playen a root ellenőrzéséhez.
-
descence
tag
válasz KION3524 #1056 üzenetére
Én ezt értem, csak ezek szerint sikerült kicsit félreérthetően fogalmaznom. Szóval.:
-Falshtools kirakta a pipát, szóval a recovery elvileg felment
-A megadott kombinációval nem tudom sehogyan sem előhívni a recoveryt (A kínait már sikerült)
-A kérdésem arra irányult, hogy a flashelést tudom-e valahogy ellenőrizni, vagyis hogy a recovery felment-e rá.Újfent bocsi a félreérthetőségért :S
-
KION3524
tag
válasz descence #1057 üzenetére
Az a gond, ha a flashelés után lehúzd a telefonodat a gépről, kikapcsolt állapotban van. Ha a kínai recovery indult el, akkor sikertelen volt a flashelés. Mindegyik lenovo telefont ilyen módszerrel kell flashelni. Lenyomod a hang + és - t, majd kikapcsolt állapotban rárakod a gépre, ahol a download gombra már rámentél, és a flashtools várja a telefonodat. Ezért fura az egész helyzet, mert nem nyomsz gombot, és állítólag sikerül. A recovery gombokkal nem lép be a recoverybe, hanem a kínait adja be.
-
descence
tag
válasz KION3524 #1058 üzenetére
És éppen ez az, amit nem értek én sem. Amikor kikapcsolt állapotban, a két gombot nyomva tartva csatlakoztatom, mindig megkapom a "Nem egyezik a telefonnal" jellegű hibaüzeneteket (kivétel nélkül), ellenben amikor nem nyomtam a gombokat, akkor kirakta a nagy zöld pipát.
Igen, a fent leírt műveletet a korábban javasolt, driver aláírás nélküli módban csináltam meg.
-
KION3524
tag
válasz descence #1061 üzenetére
6.0-ás androiddal sehogy. A kártyát olyannak formázod, amit a számítógép sem ismert fel, majd arra lehet néhány appot átrakni. De amikor bekapcsolod a telefonod, azok az appok nem lesznek ott, sem a launcherben minimum egy percig. Az ismeretlen fájlrendszer miatt pedig csak 4GB-ig pakolhatsz cuccokat a kártyára, szóval egy HD film ami 4GB+, kiírja hogy hibás fájlrendszer. A 6.0 nekem nem jött be, egy hónapig használtam. Én nem a tárhely miatt telepítettem a 6-os androidot, hanem azért mert új ...és ami új, az mindig jobb (gondoltam). Hát nem így volt.
A leírás:
1. mindent leszedsz a kártyáról, mert formáznod kell.
2. az üres kártyát berakod a telefonba és a beállítások, tárhely résznél belső memóriaként formázod.
3. a kártyát az újraindítás után minden belső memóriaként fogja látni (még a fájlkezelő is).
4. A beállítások, alkalmazások résznél át tudod helyezni az appokat, de az App2SD programmal is megoldható.Ha csak ezért rootoltad a a telefonodat, akkor felesleges volt
[ Szerkesztve ]
-
J
újonc
Lenovo A7000 Plus- om van. Most android 6 gyári update fut rajta. A készülék szerintem nagyon ok, de van vele egy gondom; FOLYTON TÖRLI A GYORSÍTÓTÁRAT. Pedig a fejlesztői lehetőségeknél nincs bekapcsolva ez a funkció. Szóval nagyon kellemetlenül lassú, amikor a megnyitott alkalmazások között váltogatok. Valaki esetleg tudja, mi lehet a gond.
-
flaca1
csendes tag
Sziasztok! Nekem meg az a gondom,hogy nem akarja belsőnek formázni a 32Gb kártyát ! Valami hiba üzivel kilép a formázásból.Van valami korlát mint a külső kártya kezelésnél? Köszi a választ előre is!
-
flaca1
csendes tag
Illetve még egy kérdés! Valaki rakott már fel 7.0,7.1 verziót ami stabil és mindene működik! Valahol olvastam lehet pont itt vissza felé,hogy a bluetooth amivel gond van,de nekem az meg pont fontos lenne! Köszi!
-
zolforg
tag
Sziasztok,
Flash után (gyári ROM) nincs csengőhangom illetve audio lejátszásnál sincs hang.
Egyébként minden megy. Tehát a külső hangszórónál hiányol valamit.
Ennek megoldásához kérnék egy kis segítséget. -
KION3524
tag
Hivatalosan csak 32GB-ig eszi meg a kártyákat, de egy kis trükkel a 128GB-ossal is elboldogul. 6.0-ás androidnál nem kell ez a trükk, mert ott ismeretlen fájlrendszerre formázza a rendszer ha belsőként állítod be. 5.0-nál pedig fat32-re kell formázni számítógépen, és úgy beállítani belsőként. Lehet, hogy csak class4-es a kártyád, és azért áll le a formázás. Minimum Class10 UHS-I U1 kártya kell, hogy a sebesség megmaradjon.
-
kerekx
csendes tag
Van valakinek tapasztalata TWRP backup visszatöltésével? A6 van a telón, rootolt, 32G SD belsőnek formázva. Amikor a mentés készült, már sok app volt a kártyán, annyi hogy belül biztosan nem férne el. A TWRP látja a kártyát, rajta a mentést, de merem elindítani, mert nem tudom, TWRP ami a kártyán volt, azt oda tenné vissza, vagy mindent belülre tenne ahová már nem fér el, és elszállna a visszaállítás.
-
KION3524
tag
A TWRP ( és a CWM is ) azzal a cuccal nem foglalkozik, ami a kártyádon van, csak azzal, ami a telefonban van. Szóval ha te egy alkalmazást a külső memóriakártyádra áthelyeztél, akkor ott létrejön egy rejtett mappában egy fájl. Azt hiszem csak akkor látod azt a mappát, ha kiveszed a memóriakártyát a telefonodból, és kártyaolvasóval a géphez csatlakoztatod (de ott is be kell kapcsolnod a rejtett mappák megjelenítését).
Ha te lemented a teljes rendszeredet TWRP-vel, akkor ő az SD kártyán levő adatod nem menti le, csak ami a belső memóriában van. Az SD kártyás adatokat neked kell lementened valahova, és amikor visszaállítod a mentést, akkor neked kell visszamásolnod egy rejtett mappába a memóriakártyád gyökerébe. Hogy ne neked kelljen másolni az SD kártyán tárolt adatokat, használj Titanium Backupot. A program lementi az app teljes tartalmát ( memóriakártyás részt is ) és onnan bármikor vissza tudod állítani a teljes appot. -
kerekx
csendes tag
válasz KION3524 #1072 üzenetére
Köszönöm, akkor megpróbálom a visszatöltést. Remélem kártyán ott marad rajta ami előtte is ott volt.
Ami azért furcsa, azzal kapcsolatban, hogy nem menti a kártyára pakolt appokat, hogy van 4db twrp mentésem különböző időpontokból, és ahogy szaporodtak az appok (mindet toltam ki a kártyára, a /data partíción már az első mentésnél is kb 700MB szabad hely volt és most is nagyjából ugyanannyi) durván hízott a backup mérete is. Az első mentés 1,7G, a legutóbbi pedig 2,8G (compress bekapcsolva mentésnél) Meg én eddig úgy gondoltam, ha valamit kiteszek kártyára, akkor a /data partíción csinál egy symlinket, ami a kártyára mutat. Vagy ezt csak lin2sd, app2sd teszi, az android 6 saját erőből nem így csinálja?[ Szerkesztve ]
-
KION3524
tag
Szerintem próbálj meg egy visszatöltést. Ha az SD kártyádon ott a app egy része, akkor az úgyis megmarad. Ha pedig mentette azt is a TWRP, akkor visszamásolja az SD kártyás részt is. A data partíción is hagy valamit a rendszer, nem a teljes appot húzza a kártyára. A SD-s appok a rendszer indítása után töltődnek be, és később jelennek meg a launcherben, ezért nem használom ezt a funkciót. A legfontosabb appokat meghagytam, és az mind a belsőn van.
[ Szerkesztve ]
-
KION3524
tag
Ezek szerint senki nem használja a 7.0-ás androidot. Én a 6.0-ásat is csak egy hónapig használtam, mert mindig sírt a rendszer, hogy nincs elég belső memória. 5.0-át használok, és nagyon bevált. Nincs gond a memóriával, appokkal, fényképezőgéppel, zenelejátszással, semmivel. Minden működik az S153-as builddel. Amikor megjelent a 6.0, sok felhasználó (köztük én is) frissített, mert "mindenből minél újabb verzió legyen, hiszen az jobb". Kiderült hogy nem így van, és lassan visszatértek az 5.0-hoz azok az emberek, akiknek gondja volt az 6.0-ával. Gondolom a 7.0 még nem hivatalos, és csak béta verziója van. Hülye lennék frissíteni egy bughalmaz 7.0-ára, amikor a "hivatalos" 6.0 is egy rakás szar Akik így jártak ahogy én, szerintem ugyan ezt gondolják.
[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
válasz KION3524 #1077 üzenetére
Igazából nekem csak az órával, illetve a riasztások bizonytalanságával van bajom a 6.0-án. A netet jobban kezeli mindkét SIM-en, stb.
A fórumok szerint pedig az óra mizéria az összes modellen igaz a 6.0-ra. Ezt a Google a 6.0.1-en már javította. Sajnos úgy tűnik mi ezt már nem kapjuk meg.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
LK
addikt
6.0-nál csak a bluetooth-szal van gondom,de az is a teló problémája. Wi-Fi bluet... nem megy együtt rendesen. Memóriagondom nincsen vele. Frissítéseknél visszatesz 1-2 programot a belsőre, de kirakom az sd-re és kész. 1x 2x nem hallottam az sms-értesítést. Nálam ennyi az összes hiba. LEKOPOGOM!!!
Ja,és hetente 1x megszabadulok a felesleges fájloktól. Belsőn mindig van 1.5G hely.[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
LK
addikt
Fényképezéshez valami jobb programot tudnátok ajánlani a gyárinál? (ami nálatok már bevált)
Köszi"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
A 7000 telcsimen megadta magát a kamera, van esetleg erre valami szoftveres javítási mód, vagy szerviz?
Gyári visszaállítás már volt, de ettől sajnos nem állt helyre a kamera.Samsem
-
-
SamSem58
aktív tag
válasz KION3524 #1083 üzenetére
Szia,
Semmit sem csináltam a kamerával, az egész úgy kezdődött, hogy a zseblámpa indításakor jött egy hibaüzi, hogy azseblámpa alkalmazás leállt, a rendszer megpróbálja a hibát megoldani, rá párnapra akartam fényképezni és akkor derül ki, hogy csak az előlapi kamera működik, de abban fejen állva van a kép. Ha a jobb felső sarokban lévő kamera ikont megérintem, akkor bejön egy fekete téglalapon fehér betűkkel a hibaüzi, Kamerahiba. Nem lehet csatlakozni a kamerához. Ha z Ok-ra nyomok leáll a kamera. Csak gyári visszaállítás volt most, de vagy egy éve újraflasheltem a rendszert, mert voltam olyan hülye, hogy feltettem a 6-os Androidot.
Amúgy kezd kerge lenni ez a telefon, reggelenként azzal indul, hogy tiltsam le a Témaközpontot mert károsítja az eszközt...Samsem
-
KION3524
tag
válasz SamSem58 #1084 üzenetére
Ha volt gyári visszaállítás, akkor megpróbálhatod az újraflashelést is (úgyis be kell laknod a telefont). Megpróbálod az 5.0-ásat, és ha azzal sem megy, akkor van egy esély a 6.0-ára. Ha úgy sem megy, akkor nem szoftveres a hiba. A szervizben is az első lépes újrahúzni a rendszert, és ha nem oldódik meg a probléma, utána kezdenek el vele foglalkozni (vagy nem ).
-
SamSem58
aktív tag
válasz Zozzz2000 #1087 üzenetére
A témaközpont üzijét vagy figyelmen kívül hagyom, vagy rányomok a letiltásra és akkor bejelölöm, hogy mindenképpen megtartom, oszt csókolom. De ennél nagyobb gondom az, hogy nem tudom újrahúzni a rendszert, mert hiába nyomom a hangerő le-fel gombot a számítógép (Windows 10) nem csinál semmit. Kis idő múlva pedig a telefon gyári recoveryje jön be...
Samsem
-
KION3524
tag
válasz SamSem58 #1088 üzenetére
Ez a baj, hogy a driverek csak windows 7-ig kompatibilisek. Kereshetsz win10-hez is drivert, csak ott ki kell kapcsolni az illesztőprogram-aláírás ellenőrzését. Amikor bedugod a kábelt és áramot kap, akkor figyeld az eszközkezelőben, hátha felugrik egy ismeretlen eszköz és akkor tudod telepíteni az illesztőprogramot (mindezt abban a spéci módban csináld mert nem fog települni a driver).
-
SamSem58
aktív tag
válasz KION3524 #1089 üzenetére
Ó de telis-tele van a t--m ezzel az egésszel! A Win 7 gép abban a pillanatban kék halált produkál, hogy a leírt módban rádugom a telcsit... Win 10 nincs driver... Kell ide egyáltalán új driver? hiszen a telefont bekapcsolva látja a gép, és a Mobile Assistanttal is használom.
Samsem
-
KION3524
tag
válasz SamSem58 #1092 üzenetére
Én úgy tudom, hogy kell a driver, mert fastboot módban (vagy bootloader módban) van a telefon, és az nem "normális" mód, így a nem hozzáértők nem tudják elérni. Miért raknák bele a stock driver telepítőbe ha a sztenderd user nem használja? Aki szeretne a telefonját flashelni, annak muszáj drivert keresni a neten (ami nincs aláírva) és azzal próbálkozni. Szerintem van driver windows 8,8.1,10-hez is, csak meg kell keresni. Mivel nekem win7-em van, így tesztelni sem tudom. Majd ha egyszer win10-re váltok, akkor keresek hozzá drivert és tesztelem.
Lehet adb-n keresztül is fastboot-ba tenni a telefont az adb fastboot-reboot paranccsal, majd a fastboot reboot bootloader paranccsal.[ Szerkesztve ]
-
SamSem58
aktív tag
válasz KION3524 #1095 üzenetére
Hali,
Én már nem szórakozok vele, holnap jön érte a futár és viszi a TMX szervizbe, júliusig még úgyis garis.
A belinkelt driver valóban Samsung, nem értem, hogy miért kell ezen csodálkozni, illetve, hogy mi a gond ezzel... Jó pár oldalt átnéztem, jó része be sem jön, mert rástartol a NOD32, vagy a Malwarbytes. Ami bejön, ott meg letöltés vadászó programot akar rám sózni, ezekből meg nem kérek, mert utána hetekig kell takarítanom az adware vírusokat.Samsem
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan tudom megoldani a Lenovo A7000 készülkemben, hogy elég hely legyen.. Korábban beleformáztam egy miniőségi 32gigás kártyát belső memóriának, de mégis állandóan azt jelezte, hogy memória megtelt és nem tudtam semmit telepíteni....
aztán ezt a kártyát kinyírt és a telefon is meghalt, szervízbe vittem, vmit cseréltek (nem írták le mit... minőség zéró, jogszerűség még nagyobb zéró)..
most újból működik, de semmit nem tudok telepíteni, SD-re nem engedi vmiért, már képeket sem hajlandó néha menteni, kevés memória címszóval, pedig van benne nagy kártya megint... értelemszerűen belsőre formázni nem merem....
Összességében hatalmas csalódás a márka és a telefon is....
-
KION3524
tag
Tény, hogy kevés ennyi memória 2017-ben (32GB is kevés lenne) de ez van. 8GB nekem elég, kidobáltam az összes felesleges appot, a "play" appokat lecseréltem értelmesebbre, csak a google play maradt meg. Jelenleg 48 telepített appom van a titanium backup szerint, és van 1,2GB szabad belső tárhelyem. Böngészőnek meghagytam a chrome-ot a hírek és könyvjelzőim miatt. Ha lecserélném a chrome-ot, akkor az eltávolításával +150MB szabad hely lenne. Egy 128GB-os kingston kártyám van belsőnek formázva 5.0-ás androidon és tökéletesen működik. Minden cuccom a kártyán van, az obb-ket is oda pakolom.
• Az alkalmazásoknál helyezz át egy pár appot az sd-kártyára.
• Tilts le egy pár gyári appot amit nem használsz. Én ezeket tiltottam le: drive, play könyvek, play újságos, play zene, google+, shareit, talkback.
• Töröld a gyorsítótárat (ne cleanmasterrel hanem SD maid-el).
• Ha így sem lesz szabad hely, akkor törölnöd kell alkalmazásokat a sajátjaid közül.
• A memória-optimalizáló appokat felejtsd el, nem 2.2-es androidot használsz. Nem kell battery saver, clean master, app killer és egyéb programok mert több kárt csinálnak mint hasznot.
• Minden cuccodat (képek, zenék, filmek, letöltések) helyezd át memóriakártyára.
• Az obb-ket helyezd mát memóriakártyára.
• Állítsd be a memóriakártyádat belsőként.Ha így sem lesz szabad helyed, akkor nincs mit tenni.
-
LK
addikt
válasz KION3524 #1098 üzenetére
Pár kérdésem lenne,ha van időd és energiád:
-SD maid-hez kell root? Gyorsítótárat mennyi időnként érdemes tisztítani?
-valamilyen internet sec. programról mi a véleményed? kell-e vagy sem?
-egy tisztító progi talált 1.5 Gb-nyi .Apk kiterjesztésű programot, azok a letöltött alkalmazásfile-ok tudtom szerint. Mégsem javasolja a progi a törlésüket, miért? (Elég sok hely felszabadulna. 2.2 alatt a régi telefonomon töröltem ezeket,és semmi baj nem történt).
-360 Security progit használok, ezek szerint felesleges ?
Előre is köszi."óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
KION3524
tag
• SD maidhez kell root, ha minden funkcióját használni szeretnéd (root file kezelő, programkezelő stb.). A gyorsítótár-törlő részhez nem kell. Ismerősöm root nélkül használja, és működik neki.
• Securityként és Eset mobile securityt használok. Szerintem kell "vírusirtó" (ezek már úgyis többet tudnak mint vírust irtani ), főleg ha pro apk-kat töltesz le különleges oldalakról. Ha nem töltesz le ész nélkül mindent, és nem mész rá kamu oldalakra, akkor használhatod vírusirtó nélkül is a telefonodat.
• Ha apk-kat talált, akkor azok a letöltött, nem telepített apk-k. Ha tárolod azokat a telepítőket, amiket nem használsz de tudod, hogy később még jól jöhet, akkor tárolod valahol (én az SD kártya/appok mappában). A progi ezt találja meg, és szeretné törölni. Semmi köze a rendszerhez, nem lesz baj ha kitörlöd, csak akkor eltűnnek a mentett apk-id.
• Véleményem szerint amelyik vírusirtó ingyenes, az semmit sem ér. Én speciel ESET párti vagyok, de valaki a másikat szereti, és használja. Szerintem semmi értelme megtartanod. Milyen funkciója lehet, amit használsz és más fejlettebb app nem tudja? Általában ilyenek szoktak benne lenni: memória tisztító, RAM booster, játék booster, akksi javító, ingyenes vírusirtó, telefon hűtő... Ezek mind csak "felesleges dolgok". Memóriát profibban SD maiddel tudsz tisztítani, és az béken hagyja az apk-idat. RAM booster felesleges android 2.2 óta. Játék booster ugyan az, csak a neve más. Az akksi javító és telefon hűtő pedig hab a tortán Komolyan egy ingyenes app tudja "hűteni" a telefonodat? Hogyan? Kiüríti a RAM-ot, és hagyja hogy az android újra betöltse, ami még több energiát eszik meg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest