- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Te tudod. Sztem nem fog mellényúlni, aki tőlem megveszi ezt az autót. Kevesen törődnek annyit az autójukkal, mint én. Semmi baja sem lesz egy autónak két hét állástól. Az otthonom és a melóhelyem közti, cirka 700Km -en pedig sztem kellően be tud melegedni.
Szóval, a nálam megtett kilómétereinek 95% -át 130 -as autópálya tempóban abszolválja. Egyetlen ember tartja karban. Olyan, aki huszon éve foglalkozik a márkával. Ráadásul helyben leinformálható az autó nálam töltött élete, mivel az illető a helyi Renault topik egyik gazdája. Nem gányol, csak minőségi alkatrészt hajlandó beépíteni. Cirka negyedévente két hetet nála tölt az autóm átvizsgáláson (mert olyankor a kollégáméval megyünk ki melózni és két hétig amúgy sem tudnék érte menni). 250 ezerig nem is kell velem egyeztetnie, automatikusan cseréli, ha valamit cserélendőnek ítél.
-
dj79
senior tag
Igen és nem.
Nagyköbös dízelek (2000ccm felett) lassabban melegednek be, mert a dízel esetében nincs akkora veszteséghő. Aztán van olyan autó, amelyikben 8 liter az olajtöltet, nem 3,5, ott is kell idő, mire minden átmelegszik. Az 1.4tsi-nek kb 15km kellett tavasziasnidőjárásban a normális olaj és vízhőfokhoz.
Az rx400h pedig 4-5km elteltével simán leállítja a benzinmotort, nyáron akár 2km alatt, mert addigra eljut abba az üzemállapotba. -
8th
addikt
B8 Passatnál ki lehet rakni digit. műszerfalra az olajhőmérséklet műszert (is). -10°C körüli időben elég ~15 kilométer, hogy elérje az olaj a 80°C-os hőmérsékletet. Fagypont körül ehhez a fele táv is elég szokott lenni. Ez még messze nem üzemi hőmérséklet (ami a BiTDI-nél 95-98°C olajhő.) de már ken rendesen. Az pedig törvényszerű, hogy minél nagyobb egy motor annál lassabban melegszik át. Az Audi 4.2 V8 motorja elég lassan melegszik cserébe télen meleg motornál a leállítást követően 3/4 órával még langyos a vize. Kis motor ilyet nem tud.
-
zoli03
őstag
1,9 PDTI is bemelegszik 20 km-en ha nem városban vánszorogsz vele, hanem országúton mész. Nem csak a hútővíz, hanem az olaj is. 20 km-en egy személyautóban levő belsőégésű motornak be kell melegednie, ha nem, akkor ott valami gond van.
20 km-es távok miért vágnák tönkre? Nem egy ismerősöm átlag ekkorákat vagy kevesebbet megy vele (sokszor én is), mégsincs bajuk többszáz ezer km után sem.Az eredeti hsz-emet arra írtam, hogy mik egy autó fenntartási költségei, ha nem mész vele. Erre írtad a futóművet meg akkut, én meg azt írtam, hogy ha 1-2 hetente mész vele, nem fog semmilyen hátránnyal járni műszaki szempontból, mintha minden nap mennél vele, csak előnnyel.
-
hNp88
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest