Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszkan
csendes tag
Szia,
Nekem is hasonló problémám lenne. Ma délelőtt frissített a nas (owncloud, mysql és még valami alkalmazást). Közben a webes felület befagyott. Később a nast restartoltam, azóta a weben keresztül nem elérhető. Ip-t kap a routertől, Transmission megy, vinyót elérem total commanderből. Viszont az admin felület, ownCloud nem elérhető. Még LANon keresztül is a belső kisztott ip-n a következő hibaüzenet jön: ERR_CONNECTION-REFUSED
Van esetleg ötleted? -
laszkan
csendes tag
Megtörtént, én osztottam neki a ...0.115 IP-t. Korábban ...0.104 volt.
Azóta próbáltam egy rövid light resetet is, nem segített.
A utilityben, ha elindítom, Online van, mindaddig, amig nem próbálok belépni az admin felületre. Akkor átvált ismét Unreachable feliratra. Ugyanez van, ha a NAS Seekerre kattintok.https://xxx.no-ip.org/r40851,/adv,/admin/index.html# - cimen bejön az admin oldal, de jelszó nélkül ugrik a status oldalra, de minden "pörög", semmi infót nem ad.
Nem lehet, hogy a firmware sérült valahogy? Ha így van, akkor javítható valahogy?
Köszi -
laszkan
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget, a hard reset megoldotta a problémát. Letiltott ugyan minden alkalmazást, ami csak FW frissités után engedett bekapcsolni, de most már a 4.8 megy rajta.
Kívülről még nem érem el, de legalább van admin felületem, amin talán sikerül beállítanom. Ezzel már elszüttyögök. Ha nagyon nem megy, jövök még
Kösz mégegyszer! -
laszkan
csendes tag
Sziasztok,
sok sok éve már, hogy használom a készüléket. Egyszer beállítottam, azóta megy, időnként restart, kis fizikai tisztogatás/porolgatás, hibamentes üzem.
Most gondoltam a beállításokon módosítanék, megnézném van e frissités hozzá, stb.
Próbáltam belépni böngészőből, ahogyan régebben is, de nem tudok. Bármilyen böngészővel próbálom ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH és ehhez hasonló üzeneteket kapok. Visszaolvastam, valahol a 6000# hozzászólás környékén volt valakinek hasonló gondja, de nem találtam rá választ.
Szóval van ötletetek, hogy hogyan tudnék belépni és beállításokat müdosítani? Mint a fentiekből kiolvasható, alap felhasználó vagyok, csak az alap dolgokon módosítanék, illetve a jövőben is hasznos lenne, ha egyszer elszáll valami, akkor elérjem az alapbeállításokhoz legalább...
Köszönöm -
laszkan
csendes tag
válasz gumimaci1235 #8053 üzenetére
Köszönöm a tippet. Találtam egy olyan win7 gépet, amin még eredeti Explorer böngésző volt és azzal sikerült belépnem.
Ennyire elszaladt a világ az NSA325 mellett, hogy az újabb böngészők már nem engedik megnyitni sem az admin felületet? -
laszkan
csendes tag
válasz gumimaci1235 #8058 üzenetére
Ebben az esetben este ha hazaérek készítek egy printscreen-t az alap lenti hibaüzenetről, hátha tudtok segíteni. Én már feladtam. Ha jól emlékszem akkor a Maintenance/SSL menüben a force https vagy mifene be van rajta kapcsolva. Ha ez számít egyáltalán valamit.
-
laszkan
csendes tag
válasz gumimaci1235 #8063 üzenetére
Bevallom, anno próbálgattam ezt a tanusítvány dolgot. Készítettem a NAS képen látható menüjében egyet, amit letöltöttem, majd telepitettem is, de szerintem az még egy korábbi windows volt. A kérdés az, hogy hogyan tudom kvázi resetelni a dolgot? Ha telepitettem tanusitványt (bár nem látom a tanusitványok között), akkor mi a teendőm?
Jelenleg ez a beállítás, illetve az explorer is ezzel a megkötéssel enged tovább.
-
laszkan
csendes tag
Köszönöm, így már értem. Évekkel ezelőtt, amikor a tanusítvány telepitéssel próbálkoztam, az azért volt, mert akkoriban kezdte el kiirkálni azt a szöveget, ami a példalinken a Chrome esetében van. Akkor telepítettem a tanúsítványt és működött. A baj az, hogy jelenleg más a hibaüzenet és nincs is olyan lehetőség, hogy saját felelősségre továbblépek (kivéve a régi explorert).
-
laszkan
csendes tag
válasz gumimaci1235 #8069 üzenetére
Kikapcsoltam, sajnos így sem megy
A Chrome ugyanazt az üzenetet dobja. Hét végén lesz egy kicsit több időm foglalkozni vele, próbálkozom még. Aztán ha sikerült valami, akkor jövök infóval. -
laszkan
csendes tag
válasz gumimaci1235 #8071 üzenetére
Természetesen az is megtörtént. Elég tanácstalan vagyok, de tudom hogy egyszer összejön.
Lehet egy gyári reset kellene neki és ujrakonfigolni az egészet.
Emlékszem a transmissiont utólag raktam rá valamivel és passwordot is mókoltam hozzá. Az megmaradna reset után? Félek nem tudnám ujra felrakni rá. -
laszkan
csendes tag
válasz gumimaci1235 #8073 üzenetére
Nos, két napja hozzá sem nyúltam, erre mára megjavult a dolog, elérem Chromeból is. Hogy mi történt közben, azt nem tudom. Mindenesetre most működik és még hard reset sem kellett hozzá. Köszönöm a segítséget.
-
laszkan
csendes tag
-
laszkan
csendes tag
Köszönöm.
Új router került a sorba, kikapcsoltam mindent, amiről eddig beszéltünk. A TM kapott egy random portot, amit a 9091re irányitottam át. Kell neki másik port is, vagy ez elegendő? Elvileg nyitva a port, nincs hibaüzenet, tudok letölteni, de furcsa mód, mintha tőlem nem töltenének...
Más kérdés: az új routerben (Asus) alapból van VPN lehetőség. Sosem használtam ilyet, de gyors infómorzsák alapján hasznosnak találom. Ezentúl szeretném az otthoni dolgokat ezen keresztül elérni, minthogy azokat engedném ki közvetlenül a webre. Tudnátok ajánlani olyan helyi fórumot, ahol olvasgatva okosodhatnék a témában, mielőtt kérdezek? -
laszkan
csendes tag
Ha VPN-t használnék később (amint rájövök hogyan működik pontosan), akkor a 9091-et le is zárhatom, hiszen VPN -n keresztül hozzá fogok férni, mert "helyben" leszek, jól gondolom?
A Hálózat - WAN résznél állítottam be a már említett 9091es portot Jól összekevertem magamban a dolgokat. Korrigálom és meglátjuk mit mutat. Köszönöm -
laszkan
csendes tag
Szeretem megérteni a dolgokat, hogy mi miért van, hogy a későbbiekben is boldoguljak, ha egy beállítást szeretnék elvégezni. Más területen mozgok a mindennapokban, ráadásul nem napi szinten foglalkozom az itthoni hálózat bűvölésével sem, csak most előjött a téma. Maga a portforward nem okoz nehézséget, de azt valóban nem tudtam, hogy a nas milyen csatornákon mit kommunikál. Sokat segítettetek, amit köszönök még egyszer (megjegyzem ha jól emlékszem az elmúlt években más fórumtémában is Tőled kaptam segítséget). A háttérben azért itthon több dolgot is beállítottam most, amihez nem kértem supportot ... már csak azért sem, mert ez a NAS fórum, nem a hálózat/routerek beállításának fóruma.
Jelentem a NAS és rajta a TM most már jól működik, megy minden, ahogyan régen. Most keresek egy VPN témás fórumot, ahol az alapokat megérthetem (nem vágyom sokra, csak hogy biztonságos legyen az itthoni net és esetenként el tudjam érni kívülről)) és akkor azt beállítva teljes lesz a boldogságom Na ez hosszú lett és kicsit off.... -
laszkan
csendes tag
Köszönöm. A NASon futtatható, illetve routerre utólag telepített megoldásoktól ódzkodtam, ezért most a router csere alkalmával olyat választottam, amiben gyárilag van. PPTP és OpenVPN elérhető rajta. Tegnap kicsit olvasgattam és az alapján OpenVPN lett a kiválasztott, amit konfiguráltam (nem sok mindenen állítottam a gyárihoz képest) és épp az imént teszteltem telefonról. Gyöngyörűen megy, szépen elérem a nas-t, illetve a TM kliens, ami a telefonon van telepitve és 192.168.x.x IPvel van konfigurálva, azt is elérem, tudok hozzá torrentet adni, stb. Abban csak bízom, hogy megfelelően biztonságos is a dolog és amikor a beállításokat maceráltam, akkor nem vittem bele rést.
-
laszkan
csendes tag
Sziasztok,
Elakadtam, segítséget kérek. Szolgáltatóváltás volt, telekomhoz kerültünk. Korábbi szolgáltatónál is saját routert használtam, a mögött volt minden. Itt most pppoe kapcsolat van, szolgál tatói oldalon a pppoe passthrough bekapcsolva, saját routeren bejelentkezve a szolgáltatóhoz. Szolgáltatoi router 192.168.1.1, a saját routernek osztott egy 1.183 IP-t, saját router 192.168.2.x hálózatot csinal. Ezen lóg minden. Minden működik is, Ip tv, internet, VPN, stb , a NASt bentről elérem, eddig letöltött tartalmakat tudom használni. Kivülről vannak gondok, konkrétan a TM nem megy. Portokat nyitottam számára, ezek nyitva is vannak, ellenőriztem, de a torrentek hibára futnak, letöltés nem indul el.
Érzem hogy nagyon közel a megoldás, de nem találom... -
laszkan
csendes tag
Köszönöm. Az IP TV csak ugy sikerült tartanm, hogy ha a szolgáltatói router LAN portjára dugtam a saját router WAN portját, a saját routerre pedig az IPTV dobozt. Ez sajnos csak igy megy, tehát így próbálom a portforwardot.
A jelenlegi beállításról, portforwardról csatolok egy képet. Nem működik. Érdekesség, hogy ha kívülről megnézem, hogy nyitva van e a port, akkor a 188.6.x.x (saját router) esetében nyitva látom, függetlenül attól, hogy a szolgáltatói routeren állítok e be bármit is. Ha ugyanezt megnézem a szolgáltatói (100.102.x.x) routeren, akkor azt irja, filtered.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile (ARPG)
- OLED TV topic
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest