Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megindult az Android 15 a Sony Xperia 1 VI-ra is
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
Sziasztok!
Beleakadtam egy problémába. Beleraktam egy 3TB WD RED HDD-t, és egy usb3-ra kötött másik HDD-ről szeretnék mindent áthúzni rá. Megnyomtam a másolás gombot az előlapon, el is indult rendesen, azonban egy idő után piros lett a led és leállt a másolás. A napló azt írja, hogy egy fájl másolásánál akadt meg a dolog, ezt értem, de hogyan tudom folytatni a műveletet a fájl kihagyásával? Vagy hol tudom megadni, hogy ignorálja a nem másolható fájlokat?
Még csak most ismerkedek az eszközzel, ma érkezett.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Anonymus23 #2150 üzenetére
FFP, MC - ezeket kicsit bővebben légyszi. Mik ezek pontosan?
A gépet (hálózati másolást) azért szeretném inkább kihagyni a játékból, mert egy borzasztó lassú usb-s külső házzal van rádugva a 1,5TB-os HDD. Ezzel holnapig fog tartani, mire befejezi a tele lévő HDD másolását. A gépet meg nem feltétlenül hagynám bekapcsolva addig. De ha minden kötél szakad, akkor ez lesz.
Végigtúrtam az összes beállítást, tényleg nem találtam semmilyen beállítást, ami nekem kéne. Most annyit csináltam, hogy az állományokat, amikről biztosan tudom, hogy problémások lehetnek (sérült fájlok), azokat töröltem. Megnyomtam a másolás gombot, visszaváltott zöldre a led, aztán újra megnyomva ismét elindította a másolást. Persze elölről kezdte az egészet, felülírással, ahelyett, hogy a már meglévőket kihagyná. Remélem más hibát nem fog találni. -
NTonee
veterán
válasz Anonymus23 #2152 üzenetére
ohh, ja tényleg, a cikkben benne van, bocsi
Tudom, hogy nem lesz gyorsabb a copy gombos megoldás sem, de legalább a gépem nem kell hozzá, kikapcsolhatom. Ha újra leáll valamilyen hiba miatt, akkor holnap a hálózati másolásos megoldás következik. Addig is olvasgatom a cikket és megpróbálom megérteni a leírtakat.
Köszönöm szépen a segítséget! -
NTonee
veterán
válasz ngabor2 #2155 üzenetére
igaz, hogy csak ma vettem használatba én is a NAS-t (szóval nem vagyok biztos benne), de sejtésem szerint ezzel lesz a probléma:
File system support:
Internal HDD: EXT4
External HDD: NTFS, EXT2, EXT3, EXT4, FAT32, ReiserFS, XFS
Tehát a belső HDD-n csak az EXT4 fájlrendszer támogatott, ezért akarja egyből formázni.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Ismét valami hülyeséget találtam...
Már 2db hdd van a nasban. 1db 3tb és 1db 1,5tb. Nincs összefűzve, két külön meghajtóként szeretném kezelni. Ha hálózati meghajtóként felveszem a 1,5tb-os hdd-t, akkor ugyan valóban annak a tartalma jelenik meg, de tároló kapacitásnál a 3tb-os adatait látom. Nem értemRáadásul nem tudom beállítani, hogy a 1,5TB-osra töltsön le a transmission kliens.de ez utóbbi, mégis sikerült[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
és itt a követező...
felraktam videókat a megosztott nyilvános video könyvtárba. Látja a fájlokat, de semmit sem tud lejátszani a tv, médialejátszó hibát ír. Gépről, telefonról elérem, lejátszik mindent, csak tv-n nem. Ha ugyanezeket a fájlokat pendrive-on dugom be a tv-be, akkor megy a lejátszás.
Most tényleg én vagyok ennyire hülye? -
NTonee
veterán
szóval megcsinálom ezt:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -U
slacker -aA br2:minidlnaés ez az eredmény:
No packages found (status Iiu, pattern (^br2:.*minidlna)) -
NTonee
veterán
válasz Mr Dini #2180 üzenetére
igen, meg volt. Most azóta sikerült leszedni egy minidlna-1.1.4_git20150310-arm-0.txz fájlt. Ezt telepítettem,
de ezt a hibát írja:
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.55'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!szerk: megoldódott és végre működik is a lejátszás a tv-n
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
csináltam noip accountot, beállítottam a routerben, DMZ-vel kiraktam a NAS-t, hogy az jelenjen meg. Működik is semmi gond, sikerült a TM-t is megcsinálni, hogy kérjen user+jelszót.
Viszont nem túl problémás ez biztonsági szempontból? Oké, hogy minden jelszót kér, de mégis aggódom, hogy ez nem volt túl jó ötlet. -
NTonee
veterán
válasz matyi1988 #2373 üzenetére
a laptopodban gigabites a kártya (a beszúrt kép alapján), azzal nem valószínű, hogy gond lenne (hacsak nincs belepiszkálva a beállításaiba). Hibás kábel esetleg? Próbáld ki másik kábellel, nálam volt már olyan cat5e kábel, amivel csak 100mbit-esként csatlakozott be. A 1043nd-ben is gigabites lan csatlakozók vannak, a beállításokat nézd át esetleg, de nem rémlik, hogy mókolás nélkül 100mbitesre váltana.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz stefi68 #2412 üzenetére
,,De az is egy kissé furcsa, hogy valaki vesz egy ilyen kütyüt mondjuk 30e-ért, hozzá vinyót 15-25e-ért, tehát rákölt a szórakozásra 45-55e Ft-ot és még utólag szórakoznia kelljen az FFP, repok, meg miniDLNA, stb. rámókolásával."
Én is ezen akadtam ki elég rendesen. Át is futott az agyamon, hogy helyből adom is el a fenébe, de aztán eszembe jutott, hogy talán a többinél sem jobb. A Twonky nálam például semmire sem volt képes. Toshiba tv-m van, még lejátszani sem sikerült semmilyen videófájlt, nem hogy felirattal kínlódjak. Ott voltak a fájlok, látta a tv, de nem tudott lejátszani semmit. Felraktam a minidlna-t (felkínlódtam pontosabban, elég hülye vagyok a témához) és azóta megy minden videó szépen.
(#2431) Mr Dini: okosíts engem is pls
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Sziasztok!
Tudnátok valami ötletet adni, hogy az egyik belső hdd tartalmát hogyan tudnám legegyszerűbben, leggyorsabban a másik belső hdd-re átrakni? Vettem egy új hdd-t, amin elférne mindkét régi hdd tartalma. -
NTonee
veterán
Épp a videótárral kezdtem a másolást, ahol pár gb-os fájlok vannak, 21mb/s a sebesség. Azt gondoltam, hogy nem lesz gyors, de kb 40-et azért vártam volna. Ha ez most ennyi, akkor mi lesz, ha a képeket kezdem áttolni?
Jobb lenne esetleg, ha valami külső usb3-as dokkolóval dugom rá? Vagy most még az jutott eszembe, hogy valahogyan a gépemre dugom rá és lan-on próbálom meg. Viszont ehhez kell egy olyan progi windows alá, ami tudja olvasni a partíciót. Nem igazán találtam még olyat, ami rendesen működne.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
A NAS-ból kivett hdd-t windows alatt tudom valahogy olvasni? Milyen fájlrendszert használ a NAS? Az egyik windowsos ext reader progi a swap partíciót felismerte rajta, de az adat partíciót nem.
-
NTonee
veterán
A live linux is megvolt, de önmagában az sem elég, így van. Tovább viszont nem erőltettem a dolgot, visszaraktam a nasba és úgy intézem a dolgom.
Ez van, saját kárán tanul az ember. Arra leszek kíváncsi, hogy amikor majd kidobom és veszek egy értelmes nast, akkor hogyan oldom meg a hdd-k áthelyezését adatvesztés nélkül. -
NTonee
veterán
Starting minidlna.../usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/minidlna: can't load library 'libhogweed.so.4' [ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!
Mi hiányzik? Ilyen néven nem találtam semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest