- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
modulus
aktív tag
válasz
Garfield85 #775 üzenetére
Dede, azt az első csinálja egyértelműen.
Nekem mate 10 lite van, azon 2 van elől is (de minek).
Szinte ugyanaz a 2 telefon. De ez a harmat gyenge másodlagos kamera semmire nem való, meglátszik a képeken is. A sima szoftveres háttér életlenítés sokkal korrektebb eredményt hoz. -
modulus
aktív tag
Ezt csak te tudhatod neked milyen szempontok fontosak egy telefonnál. (nagy akksi, infra, minél nagyobb kijelző, esetleg inkább kisebb, notch vagy anélkül, USB type c vagy nem stb.)
Illetve azt se tudhatom, hogy ezt mennyiért vennéd meg, mert valaki már 30 alatt is hozzájut. Nyilván előfizetés stb.
Én csak 1 megjegyzést tettem, hogy a több kamera ne korlátozzon be, mert amire te szeretnéd használni, annak nem függvénye a több kamera megléte.
-
modulus
aktív tag
Nem függvénye az elmosódott háttérnek a 2 kamera. Ez a fajta másodlagos kamera meg csak max ahhoz jó, hogy arcfeloldás működhessen rajta a mélységérzékelés miatt.
A Google telefonok bőven megoldják 1 kamerával sokkal jobban. Meg egyébként bármelyik 1 kamerás telefon, max telepíteni kell rá olyan fényképező alkalmazást, amiben van ez a funkció.
-
modulus
aktív tag
Cikinek érzed? Vagy ezt most nem értem.
Középkategória alja. Mai világban az átlag a 100-200 eFt között van.Magasabban pozícionált készüléknél is előfordul a fent tárgyalt jelenség, de ott jobban odafigyelnek erre.
Attól, hogy olcsó a telefon, lehet még 'jó' kamerája, nem zárja ki egymást. (lsd. Xiaomik)
Egyszerűen a nagyobb gyártók nem figyelnek már annyira a kisebb értékű telefonjaira. Vagy direkt készítik jóval gagyibbra, hogy vegye mindenki a csúcs készüléket, akár hitelre is. Nem tudom, ezzel úgy se tudunk mit kezdeni.
-
modulus
aktív tag
Lencsetorzítás. Elég sok telefonnál fennáll ez, a picike lencse illetve lecserendszer miatt pláne.
Próbálják az ilyet elkerülni jobb minőségű lencsékkel (pl. leica), illetve szoftveresen küszöbölik még ki.
Vannak gyártási szórások is, 2 ugyanolyan típusú készülék esetében lehet az egyiknél jelentkezik ez, a másiknál már nem.
Főleg ilyen kis értékű telefon esetében nem furcsa dolog ez.
-
modulus
aktív tag
-
modulus
aktív tag
válasz
pusszycat #270 üzenetére
5 az még nem probléma.
Nekem 13-mat érzékel, pedig kertesházi környezetben lakom, igaz város.
Itt vagy e felett már érdemes gondolkozni az 5 GHz használatán, illetve olyan eszköz vásárlására törekedni, ami tudja ezt kezelni.Ha túl sok a router a közelben, összeakadhatnak, lassul a net sebesség, dobálhatja a kapcsolatot.
Nem vészes egyébként, használható marad bőven így is, viszont nagyon érzékelhető a különbség. -
modulus
aktív tag
Hogy nem képes rácsatlakozni az 5 GHz-es hálózatra. Főleg olyan környezetben lenne előnye, ahol sok 2.4 GHz-en működő router és eszköz van. lyenkor érzékelhető lassulás, illetve a kapcsolat sem olyan stabil (dobálhatja olykor). Például panel lakásos, társas házi környezet.
-
modulus
aktív tag
Erre valók a tesztek. Ezért jó a mobilaréna például.
Vagy a külföldi hasonló oldalak.
Nem csak adathalmazok vannak összehasonlítva, hanem a tényleges tudás van tesztelve, értékelve, bemutatva. Azok alapján eldönthető, hogy melyik készülék miben jobb.Mint például korábban jött az egyik kollega, hogy a Sonyban 2300 mAh akksi van, a Huaweiben meg 3000, biztos mennyivel jobb. Hát pont, hogy a tesztek alapján a gyakorlatban tovább bírja a szerényebb tudású a fizikai paraméterek miatt.
-
modulus
aktív tag
222-es írásod:
"Elmesélné nekem valaki, hogy mi az amit egy 8 magos procival és 3-4 G ram-al nem lehet megcsinálni? Értem én, hogy valaki erre porcosodik ... de szeritem nem száz aki 150-300.et kifizet egy telóért.."Én szerencsére nem ismerek olyan embert, aki lenézi emiatt a másikat. Ha van ilyen ember, az élet más területein is bunkó, eleve kizárom az életemből.
Más telefonra költi. Te inkább elnyaralod a fennmaradó részt, azt mondod.
Én meg inkább veszek 90-ért egy jó használt telefont, 210-ért meg egy jó montit, amivel hatalmas kirándulásokat teszek. Kinek mi. -
modulus
aktív tag
Gondolom te mindig magadnál tartasz a telefon mellett egy fényképezőt is a zsebedben.
Én nem téged győzködlek, de az hogy emiatt mást lenézel, meg nem érted miért költenek annyit, az elég nagy butaság. Neked telefonok terén szerény igényeid vannak, másnak nem.
De mint, ahogy írtam nem csak játékok terén nyújt többet, hanem máshol is. -
modulus
aktív tag
A magok száma nem feltétlen meghatározó a teljesítménynél. Egy 4 magos készülék simán letud pipálni egy 8 magost.
Miért is jobb egy 2-300 ezres telefon?
Például kamerában sokkal többet nyújtanak. Valakinek már ez önmagában elég, hogy egy drágább készüléket vásároljon.
Emellett míg egy olcsóbb készüléken jelenleg éppen elfut egy játék vagy már médium beállítás szükséges valamelyikhez, addig egy csúcskészülék annyi erőtartalékkal rendelkezik, hogy vígan elfuttatja 2 év múlva is a friss játékokat. De nem csak játékok terén igaz, hanem más területen is pörgősebb marad később a telefon.Ezen kívül talán üzemidőben is többet nyújt, NFC mellett már lehet jelen lehet az infra is, esetleg IP védelemmel ellátott, hardveresen kap olyan extra dolgokat, amitől bizonyos helyzetekben jobb lesz vele telefonálni (erősebb térerő, tisztább beszédhangzás), rendszerfrissítéseket is többet és tovább kapja.
Stb. -
modulus
aktív tag
Annak ellenére, hogy kisebb az akku, mégis tovább bírja a Sony, mert jóval takarékosabb, valószínűleg pont a kijelző miatt.
De itt az összehasonító táblázat a mobilarénáról, ha valaki nem szeret teszteket olvasni: Sony XA1 és a P Smart.
A P Smart egy tetszetős, modernek ható friss telefon. Sok embernek bőven elég a tudása, amire nekik kell ez biztos.
De azért be kell vallani vannak tőle jobbak. Sőt a Xiaomi Mi A1 olcsóbban tud sokkal többet nála, de az itt most nem volt szempont. A Sony meg pont azokon a pontokon nyújt többet, amire 'sting'-nek szüksége lett volna. Nem egy szép telefon, de a külsőség sok embert megtéveszt. Pont ezt használja ki sok gyártó a marketinggel. -
modulus
aktív tag
Mihez képest kisebb tudás? Meg a frissebb rendszer miben meghatározó ilyen elvárásnál?
Írtál szempontokat, arra a Sony sokkal jobb választás.De így, hogy már leírtad bővebben, hogy mire kellene leginkább, akkor inkább vennék egy kamerát, nem telefonnal szerencsétlenkednék.
Például egy jó sportkamera, akár használtan is. Azt utána be lehet vetni kirándulások alkalmával is.
Videózásban messze felülmúl egy telefont, és árban sem túl drágák. -
modulus
aktív tag
-
-
modulus
aktív tag
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
Kaputelefon szint.
De egyébként sem értem ezt a készüléket miért kellett már piacra dobniuk így ebben a formában, hogy nem hoz semmi kiemelkedőt. Nfc például sok embernek jól jött volna. Én azt hittem tényleg lesz benne.Azt meg pláne nem értem miért ajánlott 90 ezerért.
-
modulus
aktív tag
Hú hát ez így olyan semmilyen.
Tetszetős a kevés káva miatt meg van benne nfc és viszonylag jó árban van. De itt ki is fújt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategóriában kínál FullView kijelzőt, friss Androidot és dupla hátlapi kamerarendszert, a phabletek között pedig kimondottan kompaktnak számít.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest