- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
7330 szerver support.
Felhívom a magic 0680 számot, hogy 1 hálókártya mínusz (@Frescho, Mellanox ) a gépben.
Jaaa, de ez EMC szerver? Hát az nem oda tartozik. Tud valami számot, az talán az.
Felhívom. Az egyik szám nem is létezik, másikat felveszik. Mondom a service taget.
Jaaa, hogy ez ******* certified cucc, akkor kapcsol a ******* nem értem, hova.
Felveszik, aszongya a ******** szoftver supportja.
Mondom tök jó, mert nekem HW hiba van.
Ja, az nem baj, az is ők.
Service tag diktálás. Név betűzése. E-mail betűzése.
Kiküldi a levelet, hogy hova küldjem a logokat.2024 és nincs egy formjuk, ahol a megrendelő bejelentheti a hibát Milliós szerverről van szó
A laptopjaikhoz simán e-mailt írunk a beszállítónak, a DY laptopokhogy meg ilyen űrtechnika van, hogy a saját oldalukon be tudom kattintani, hogy ez a serial-ú gép, ez a baja... (Mondjuk a technikusig nem szokott eljutni, de legalább nem telefonon kell bediktálni az adatokat )Mutogatni való hater díszpinty
-
Pikari
addikt
Miután több óra googlizás (!!!!!!!!!!!!!!!) után nem sikerült megfejteni, hogy a mai, piacon elérhető csúcs SSD-k közül bármelyik mennyi szektort tartalmaz (max LBA), ezért hivatalosan is halottnak nyilvánítom a keresőipart. Elismerem a SEO marketing trágya teljes és végső győzelmét.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
bambano
titán
válasz Pikari #37603 üzenetére
root@brick:~# fdisk -l
Disk /dev/nvme0n1: 931,51 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Disk model: Samsung SSD 980 1TB
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 16384 bytes / 131072 bytesEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Pikari
addikt
válasz bambano #37611 üzenetére
Maradj a hálózatoknál szerintem. Nem az a kérdés, hogy a te gépedben az SSD mekkora, és le tudod -e kérdezni, hanem van egy raklapnyi gép mindenféle random méretű vinyóval, amihez lehetőleg méretben egyforma, vagy legalábbis közeli SSD-t kell találnom. Azt meg kurva nehéz, ha a gyártó leszarom stílusban ráír egy számot a marketing anyagokra a valódi méret helyett.
Mi a megoldás? Hát olyanokat vettem, amik valószínűleg nagyobbak a klónozni kívánt vinyónál, ezzel kb 50%-al nagyobb költségvetést elbaszva a feladatra.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
bambano
titán
válasz bambano #37605 üzenetére
~# fdisk -l
Disk /dev/nvme1n1: 1,82 TiB, 2000398934016 bytes, 3907029168 sectors
Disk model: Samsung SSD 980 PRO 2TB
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gptEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz bambano #37614 üzenetére
Disk /dev/nvme0n1: 931,51 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Disk model: Force MP600
Disk /dev/sdb: 1,82 TiB, 2000398934016 bytes, 3907029168 sectors
Disk model: Samsung SSD 860
Disklabel type: dos[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Pikari
addikt
-
Pikari
addikt
válasz bambano #37617 üzenetére
Az 1953525168 szektoros vinyókat már megoldottam pár hónapja. Azok mentek 1:1-ben ddrescue segítségével ssd-re (ez egy viszonylag gyakori méret). Ez volt kb a gépek egyharmada. A többi vinyónak meg SSD meg már olyan szektorszámokkal operál, mintha kb random number generátorral és dobókockával tervezték volna, nincs olyan közzük, hogy perfect match lenne, a szektorszámok meg nem googlizhatóak a modelleknél. Remélem, így már érted, hogy mi volt a gond.
-
Pikari
addikt
válasz bambano #37621 üzenetére
Haldokló vinyókkal, rossz szektorokkal. Kritikus rendszerek, nem eshetnek ki, mindennek pikk-pakk mennie kell azonnal olajozottan. Újratelepítés kizárva. Kísérletezgetésre, hosszú több lépcsős klónozás-átméretezés-klónozás kombóra nincs idő és büdzsé sem, annyi fér bele a dologba, hogy ha mbr és nagyobb a cél ssd, akkor bootolni fog, ha gpt akkor viszont általában gdisk után sem fog (annak a descriptora a vinyó végén van), mivel vérpistike színvonalú az egész, és hajlamos elbaszni a win boot loaderjét.
-
BiP
nagyúr
válasz Pikari #37608 üzenetére
mennyi szektort tartalmaz (max LBA),
Vs.
Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy mekkora.Oké, akkor hivatalosan is nem értettem, mit is akarsz.
De az azóta született hsz-ekből már világos. (Egyszerübb lett volna elsőre leírni, mit is szeretnél vele, mi a célod, miért kérdezted, mi a probléma, és akkor nem túráztatod a népet feleslegesen).De szerintem túlkombinálod.
Klónozásnál nem kötelező a perfect match. Elég, ha nagyobb a céldrive.
Sőt, az is elég, ha - gondolom legunkább emiatt aggódsz- két ugyanúgy mondjuk 1 terásnak hirdetett SSD-ből az egyik kisebb valamivel, kevesebb szektor, és félsz, hogy nem megy rá.
Okosabb klónozó szoftver lekicsinyíti az utolsó partíció méretét, ha van még szabad hely a forráson.De ha ennyire para van, miért nem ugyanolyan típust veszel? Vagy gyorsabbra váltanál?
Szerk, na, azóta jött még pár hsz. Szóval vinyóról mentés ssd-re.
Ha kritikus a rendszer, és annyira, hogy nem eshet ki, akkor tessék biztosra menni, és nagyobbat venni.
És ha ennyire szűkre van szabva a büdzsé, akkor annyira meg mégsem tűnik kritikusnak.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Nem volt a célom, hogy leírjam az egész sztorit, és az sem, hogy segítséget kérjek a művelet kivitelezésében, csak méltatlankodni akartam, hogy mennyire hulladékok lettek az online keresők, és már akadályozzák a munkát is.
Amúgy kötelező a perfect match, mióta GPT van, mivel az a lemez utolsó szektoraitól indul lefele. Ellentétben a jó öreg MBR-el, ami a lemez nulladik szektorában van.
Azóta leírtam további hozzászólásokban, hogy mi a para, ez nem saját célra kell.
-
BiP
nagyúr
válasz bambano #37622 üzenetére
Pedig jó a Firefly. Kár, hogy nem jött be.
Qnadam: És tényleg western, sci-fi köntösben.Végjáték alatt az Ender's game-et érted?
Eredeti címeket pls. a könnyebb és egyértelmű beazonosítás végett.
Filmes online magazinoktól dobok hátast, hogy írják a magyar címet, nekem meg sakkozni kell, hogy akkor ez mi is?
Amúgy az baromi érdekes film, jó is volt, komoly elgondolkodtató alapszituval. (A múlt héten az orosz ukrán-háborúban a drónpilóták kiképzese kapcsán jött elő bennem ugyanez a gondolat, és ezsembe jutott a film is). Kár, hogy a főszereplő ritka irritáló. -
KROK640
nagyúr
"Klónozásnál nem kötelező a perfect match. Elég, ha nagyobb a céldrive." - pont ezt tapasztaltam én is. Mikor 120-as SSDről költöztem 480-asra is ez volt. Aztán onnan költöztem 960-asra. Majd amikor az kinyiffant, akkor ugyanaz a 480-asról az 1TB-osra, majd a 2-esre. Egyik esetben sem volt gond. (igaz csak egyetlen partició kellett, az új drivenak a fentmaradó része hónapokig meg sem volt formázva, mert nem kellett hirtelen az extra kapacitás, a rendszer persze hibátlanul ment róla)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
válasz Pikari #37610 üzenetére
És az dugig van?
Van erre pár egyszerű megoldás (Pl. ha nagyon parás vagy, akkor átméretezed a partíciót kisebbre, áttolod, és újra megnövelni.)
A winyók sem szoktak ugyanakkorák lenni, és már nem is egyszer klónoztam 1:1.
Meg ha valami csillivilli progival nyomod, az általában megoldja. A dd nem, de az meg pont azért jó, mert nem kérdez"Nem volt a célom, hogy leírjam az egész sztorit, "
Pedig az enm árt, mert különben nem érteni, hogy mi bajod
De különben if nincs rá büdzsé <-> kritikus cuccok , akkor vagy ne legyen kritikus, vagy legyen rá büdzsé. (Meg ne hagyják lerohadni.)
Ha kritikus, akkor leállítod, csinálsz belőle imaget, és azt tolod ki a másik eszközre, közben az eredeti el tud kotorni, amíg végzel. Az imaget el is lehet rakni, mert gondolom backupjuk sincs.A GPT klónozását is meg lehet oldani kisebbre. (Legyen időm megírni a Logoutra egyszer...)
@bambano : "A Végjáték könyvben sokkal jobb. "
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
net84
őstag
Ezen vagy 24-ben fennakadva?
Próbáltál mostanában bármelyik net szolgáltatóval hibáról egyeztetni? Még mindig itt tartunk: "Próbálta direktben egy géppel? Oda kellene menni az eszközhöz és csak egy gépet rácsatlakoztatni, hogy azzal is jelentkezik-e a hiba..."
A hiba: csomagvesztés a hálózaton. Ez pont elég a VPN ledobására, az RDP szakadására. és a távoli, hálós nyomtatók féltéglává válására. De nekik az a legnagyobb gondjuk, hogy nem szakad meg a kapcsolat.
A másik böxme a T, de ahhoz, hogy velük diskuráljak, ahhoz még gyógyszert kell felíratnom . Imádom, ha németországi régióazonosítót kapok és a garantált minimumot (ami a szerződés névérétékének a 20% sincs) sem szolgáltatja. Persze, amikor speedtest van, hirtelen kicsikarja magából a minimum feletti értéket. Majd megint veszekszünk, hogy mit tekinthetünk releváns mérésnek és diskurálhatunk a semmiről hetekig...Más: az egyik R940-ünk ("szerencsére" már support és garmentes ) most köhögött ki egy SSD-t. Így a hibajelzéstől számítva nettó 30 perc kellett a megoldáshoz (lehetett volna kevesebb is, de éppen idegállapotban voltam másik rendszer miatt ).
Read only...
-
Pikari
addikt
A speedtest.net által kidobott random számoknál sokkal beszédesebb és mérvadóbb az internet minőségével kapcsolatban az az idő, ameddig a speedtest.net be bír tölteni annyira, hogy elkezdi a sebességet mérni. És ez az idő rendkívüli mértékben megnövekedett az elmúlt években nagyon sok helyen.
-
Persze Az nem infó, hogy a lakossági szolgáltatáson sz@rnak az ügyfélre, de a szerveroldal kicit komolyabb dolog kéne legyen...
Egy Power HMC már 20-30 éve tudott support ticketet nyitni... sőt, a Netapp cuccaink is olyanok, hogy volt, hogy előbb jött a cserealkatrész, mint a ticket ideért, hogy meghalt egy HDD
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
Távoli telephelyen éjszaka ismétlődően hálózati hibát jelez a monitorozó rendszer, hetente párszor. Teljesen megszakad a kapcsolat minden ottani eszközzel.
Hibakeresés után kiderült, hogy van egy folyosói lámpa, aminek nincs kapcsolója (amolyan vészhelyzeti világítás), és az egyik éjszakai őrt/portást zavarta a fénye. Nos, kapcsolója ugyan nincs, de legalább ugyanarra a kismegszakítóra van kötve, mint amire a bejövő hálózatot kezelő rack szekrény is...
Kreatív emberünk szépen lecsapta az elektromos elosztó szekrényben a megfelelő áramkört amikor ő volt szolgálatban...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
válasz E.Kaufmann #37639 üzenetére
Mainframe, Power, ezek a kategóriák szokták tudni.
@F.E.K. : "de legalább ugyanarra a kismegszakítóra van kötve, mint amire a bejövő hálózatot kezelő rack szekrény is..."
Az azért inkább design flawItt
- Helló, az ****** (alkalmazás neve) gépekkel tudjátok, mi van? Ki tudjátok hozni az új csarnokba?
- Hogy a MIVEL?
- 12db gép *******hoz.
- Fogalmunk sincs, ki igényelte?
- Nem tudom.
.
.
.
Faszira valami topmanager letolta a feladatot, neki meg fogalma nem volt, miről van szó, de honnan is lett volna, ha nem mondták neki. 2db gépről volt szó, amiken folyamatokat fognak figyelni, semmi köze a ******hoz...Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz F.E.K.. #37641 üzenetére
Valaki jóváhagyta a villanyos tervet...
Ahol 2010 után dolgoztam, ott sikerült az cége EMEA felét megfektetni egy ilyennel. Egymás mellett volt a 3 biztosíték az egyik site-on, amin ilyesmik lógtak, hogy DNS szerverek, meg DHCP. És valaki beleejtett egy megfelelő cuccot a biztosítékszekrénybe.
-
De drága ez a retrózás. Most nézem, hogy valaki itt 15ezerért hirdet egy WRT54GL-t? A legjobb döntésem volt 12 éve, mikor 1-1-ben ráfizetés nélkül lecseréltem egy 841n-re, már akkor lassú volt az 54GL a tiplihez képest.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
válasz F.E.K.. #37638 üzenetére
Ügyféltől hibajelzés, hogy egyik csarnokban nincs hálózat. Mikor odaértem már messziről láttam, hogy nincs áram a rackben.
Kellett 10 perc nyomozás, hogy rájöjjünk: elvitték a gázos hősugárzó vezérlőjét szervizbe és egy megszakítón voltak. Jeleztem, hogy ez így nagyon gáz, vezetéket szigeteltem, kismegszakítót visszanyomtam, van háló. Mire a vezérlő visszajön oldják már meg, hogy külön megszakítón legyen…
Így volt egyszerűbb a villanyásznak."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz E.Kaufmann #37643 üzenetére
Ö, nem gépelte el egy nullával? Bár nem, akkor is túl lenne árazva...
@koby11h : " vezetéket szigeteltem, kismegszakítót visszanyomtam, "
És azt neked szabad?
Tuti elküldtem volna a villamos karbantartást végző bármihez, hogy beszéljék meg velük.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz E.Kaufmann #37643 üzenetére
akkor jól előbányászom a fiókból mind a kettőt.
de nem is, hagyom még pár évet nemesedni.
hanyas vagy, te disznó?
-
bambano
titán
inviteltől volt bérelt vonalunk. elvileg volt külön telefonszám az ilyen ügyfeleknek, gyakorlatilag szerintem nem volt külön.
hívom az ügyfélszolgálatot, hogy baj van, erre az első kérdés, hogy újraindította az adsl dobozt? mondom nem. és a routert? mondom nem. nincs se adsl doboz, se kis router.
ilyenkor a gizi leakadt. kis szerencsével kapcsolt valakit, aki már értett hozzá.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs