Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz Stylewars_kp #158 üzenetére

OK, visszaolvastam, hogy mit irtatok fentebb. Viszont az első hsz.-ed tényleg nem azt fejezte ki, amit utóbb magyaráztál. Sorry.
    Viszont... szerintem nem teljesen vagy képben. Kicsiben ugyan úgy működik mint nagyban. Mármint a vagyon és az ahhoz társuló befolyás mértéke. Amit írtál egyáltalán nem mond ellen, amit írtam. Pénz mennyiségtől független ez a dolog. De kérdezz vissza mit nem értesz és megmondom, hogy értettem, mert az érzem hogy te sem kutakodsz rossz felé, csak valamiért nincsen szinkron közöttünk.
    Pl.: Egy magyar átlagfizetőnek hatalma van, hogy adjon a pénzéből a koldusnak, hogy azt segítse, éhen ne haljon, míg egy mezőgazdasági birtokkal rendelkezőnek hatalma van arra, hogy munkát adjon emberek tucatjainak, hogy a környezetét fejlessze, és persze hatalma van arra, hogy a nagyobb tőkével ellehetetlenítse a kistermelőket. Nem gondoltam én egyből arra, hogy a világ 0,5-1%-ról beszéljek akik a lehető legnagyobb befolyással hatnak mindenre., viszont kicsit szinteken ugyanúgy működik, ezt gondolom te is érzed, tapasztalod. Nem akartam én belefolyni világuralmi eszmefuttatásokba.

Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák