Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog

    1 kg nagyi titka kelt tészta liszt átszitálva
    5 dkg élesztő
    7 dl tej
    1 ek só
    4 ek kristálycukor

    A tejet, sót és cukrot fellangyosítva összekeverni (minden dolognak langyosnak kell lennie a folyamatban ami melegíthető a recept további részére vonatkozóan)

    6 dk vaj olvasztva langyosra
    5-6 dk mazsola

    0,5 dl tejet kevés liszttel (1ek) + 1 csapott ek cukorral langyosítani,és kovásszá futtatjuk.
    1 kg lisztet kelesztőtálba tesszük közepibé a kovászt küldjük a már elkészített tejsócukorkeveréket hozzáöntjük. Fakanállal összekeverjük (, robotgéppel 5-6 percig )dagasztjuk - kézzel amíg levegős nem lesz. Itt hozzáadjuk az olvasztott vajat és levegősre dagasztjuk - sima állagú kell hogy legyen, ami éppen elválik a kelesztőtáltól.(újabb 5-6 perc géppel)
    A végén a mazsolát belekeverjük.
    Pici liszttel megszórva letakarjuk és kb 45 percig kelesztjük meleg helyen.

    Alaposan lisztezett deszkára pakoljuk ki. Késsel szíjjedaraboljuk és a darabokat sodorjuk, majd a metszett darabokat összefonjuk. A tetejét tojássárgájával meg kell kenni. Sütőpapíron tepsibe helyezzük 20-25 percet kelesztjük sütés előtt! 200°C-ra előmelegített süttőben 15 percet, majd 180°C-ra csökkentjük további 25-30 perc sütési idővel.

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák