- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Befutott a Poco F5 és F5 Pro
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz
pusszycat #39 üzenetére
Igen világít is
2 helyen van lyukasztva az asztal.
A billenytűzet közepénél ahol a billenytűzet és az egérpad kábele megy az asztal alá és a már említett bal oldalon ahova meg az IKEA-s vezeték nélküli töltő lett beépítve"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Hű látom világit is.
Az egérpadod. Nálam nincs ilyen rend, de én átlátom a káoszt.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
törölt tag
Szerettem volna én használni, de nem bírta ki a napot sem az akksija. Persze, vehettem volna rá extra akku pakkot több tízezerért, nagy üzlet. Illetve a sw frissítés szintén nem volt erőssége nagyon a gyártónak. Most sem az. Kamera is kimondottan gyenge volt. De tudom, a te igényeidnek jó, akkor a legjobb cucc a világon
-
törölt tag
Sokkal nem bonyolultabb, nem kell kivezetést csinálni, nem kell semmi más méretnek megfelelni, ott a mágnes, odafogja a hátlapra a töltőt, csá.
Amúgy a Z is annyira jól sikerült, hogy azon kevés telefonok egyike volt, amit nem tudtam eladni, kutyának se kellett. A végén odaadtam egy haveromnak, hogy ne a kukában végezze. -
Somatom
veterán
-
törölt tag
Én nem használok fekvő nézetet autóban (sem).
A Z Play-re viszont már nem volt meg a 3 év, mert azt az eredeti Z-től ígérték, és ha jól emlékszem ki is centizték erre. De eleve ott eldőlt a dolog, hogy a mágneses módszerhez semmi extra kompatibilitás és méretegyezés nem kell, egyszerűen működnie kell, bármelyik gyártó csinálja. A Moto megoldása csak velük működött. -
rsimon97
újonc
Magában a MagSafe mint "vezetékmentes töltés" hülyeség, hiszen nem lerakod és felemeled egy felületről a telefont, hanem le is kell szedni a hátlapjáról a telefonnak a mágnest, szóval ugyan ott vagy mint egy kábellel, amit ki kell húzni. A jövőben lesz ennek értelme, egyre valószínűbb szerintem, hogy az Apple csati nélküli iPhoneokat akar majd és ez lesz a megoldás, most van valószínűleg teszt fázisban.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #28 üzenetére
Autóba kell igazán, hogy ne kelljen minden ki/be szállásnál a töltőkábellel vacakolni. Ha leparkolok, akkor nem fogom a tartóban hagyni a telót. Egyébként meg a Z Play -ben a 625 -ös Snapihoz 3500 -as akku van, úgyhogy bővítés nélkül is átlagon felüli az üzemidő. Ami a méretet illeti, pont a 16:9 -es képarányt hiányolom a mostani telókból. Autóban, fekvőben az 5,5" -os kijelzőn több hasznos infó jelenik meg, mint a Note9 -en.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
törölt tag
Ha csak autóba kell, akkor még lehet, de oda egy random tartóban állandóan bedugott kábel is tökéletes. Hétköznapi használatra viszont nem volt annyira jó a Z, alig bírt valamit az akksi a vékonyság miatt, mert ugye kellett a plusz hely a mágneses hátlapoknak meg kiegészítőknek.
3 évet persze betartott a Lenovo, de amint lehetett kukázták, és most akkor mi van vele, se újabb telefon, se sw támogatás nincs rájuk.
Plusz egy méretben tudtak csak kiadni telefont onnantól, hogy ezt bevezették, mert kisebb telefonon nem működtek volna jól ezek a nagy hátlapra tervezett kiegészíítők, nagyobb telefonnál meg furán helypazarló lett volna. -
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #26 üzenetére
Most cseréltettem harmadszor akkut a Moto Z Play -be, mert hiába 5 (vagy 6?) éves, ennél jobb autós telót nem találtam. Ehhez nyilván kell a dokkolója is, de megérte. Egyébként a dokkoló nem csak egy adott telóval, hanem a Z sorozat bármelyik tagjával kompatibilis. Három év támogatást ígért a Lenovo, amit betartott.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Ennek a kábeles mágneses töltésnek továbbra sincs értelme, ezzel elvesztjük a vezetékmentes töltésnek a legnagyobb előnyét.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
janeszgol
félisten
Innen nezve tenyleg hulyeseg, es Anoniminc is sokszor felhozta ezt mar.
Viszont ma mar keszen arulnak olyan asztalokat is, amibe bele van epitve vezeteknelkuli toltopad. (Igaz azt is be kell kotni.) Persze a kompatibilitasra figyelni kell.
Igy nezve eleg kenyelmes mar.De ha napi szinten dugdosod be, meg huzod ki a toltopadot (mert viszed magaddal), na annak semmi ertelme sincs.
-
Somatom
veterán
Mi a különbség? Mindkét esetben kell egy dokkoló, amibe bedugod a fali/szivargyújtós töltőt, majd bepattintod a telót a dokkolóba, ami mágnesesen "becuppantja" és tartja. Ugyanezzel a mozdulattal veszed ki a telót. A user szempontjából nem tök mindegy, hogy a dokkolóban hogyan történik a töltés? Sőt! Csatlakozóval mehet a rendes, vezetékes töltés.
-
Oké, de fentebb a Moto megoldása vezetékes töltő, ez meg vezeték nélküli megoldás.
A kettő nem jön ki egálba.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Somatom
veterán
Nem vészes. Ulmból indultam 100% -on és Budapesten vettem le 78% -on. De, mi az egyszerűbb? Pár érintkező kivezetése, vagy a komplett wireless technológia beépítése? Ráadásul a wireless töltés plusz hőt is termel. A Xiaomi töltőben aktív hűtés van.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Nekem egy szó szerint filléres ikea-s vezeték nélküli töltőm van jelenleg, amit a számítógépasztalba építettem be. (Konkrétan kivágtam a kört)
Eltakarja a 930x30mm-es egérpad, tehát nem látszik.
Csak annyit szerettem volna kihozni a történetből, hogy nálam nem csak egy vastagabbnak mondható tokon kell keresztülmennie a töltésnek hanem még pluszban egy 3mm vastag egérpadon is és ennek ellenére tökéletesen működik a töltés
A billentyűzet mellett bal oldalon van a töltő az asztalba építve
Ha hazaérek csak lerakom a telefont és egyből tőlt is
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
jbcs
tag
Nem tudom, de én nem élem meg kínként, hogy kb. két naponta rá kell dugni töltőre a telefont (5000 mAh).Van egy töltő otthon és a munkahelyen, 18 vagy 33W-al kb. fél, 3/4 óra alatt több, mint egy napra elegendő töltése lesz a telefonnak. Akkor látnám értelmét ezeknek a vezeték nélküli töltőknek, ha fél napot bírnának ki a telefonok és a töltés 1,5, 2 vagy még több óra lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Amikor már minden vezetéknélküli irányba tart, nem fognak "visszafelé" is lépni a gyártók.
De persze értelek, ha már hever egy padon, akkor miért ne tudhatna többet is.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Somatom
veterán
Inkább a Motorola Z sorozat megoldását vinnék tovább. Ettől jobb megoldást még nem láttam. A hátsó csatlakozósoron az megy át, amit a fejlesztő akar. Full töltés, audió, kamerakép, képkimenet, stb., stb. Egyedül az aktív hűtés hiányzik belőle. Igaz, szellőzőrácsra találták ki, én viszont tapadókoronggal használom.
[ Szerkesztve ]
-
-
beno52
tag
A mágneses megoldást (még) nem volt lehetőségem próbálni, de sima Qi töltés teljesen jól működik tokkal. Szilikon és vastag, szövet felületű gumi tokkal sem volt gond.
Felhasználás szempontjából nálam kb. 90% vezeték nélküli töltés, a többi az "utazós-kábeles".
Hétközben irodában lévő Qi állványra teszem a telót a monitor mellé. Velem szemben jelenik meg minden infó ami a telefonon történik, ha hívnak csak leveszem, majd vissza, nem kell "vezetékes telefont" használnom vagy dugdosnom a kábelt. + munkaidő alatt bőven van ideje feltöltődni. Munkaidőn kívül egy feltöltött telefonom van, amit csak használok, másnap reggelig biztosan kibírja.
Hétvégére van otthon is egy Qi állvány, amin osztozunk barátnőmmel (S10e és Iphone 8), amit így szintén előnyként élek meg.
További szubjektív előny, hogy ezután is biztosan kizárólag vezetékmentes töltésre képes készüléket fogunk venni, így semmit nem kell majd cserélnünk.A mágneses rögzítésnek ott látom előnyét, hogy a gyorsabb vezetékmentes töltéshez még pontosabb tekercs illesztés szükséges, így pedig nem lehet rossz helyre tenni a készüléket/töltő tappancsot.
-
joey04
titán
Vannak dolgok amik soha nem változnak.
-
törölt tag
Nem volt még ilyen telefonom, de szerintem nem bukik. A mágneses lapot is lehet tokon át használni (sőt, kb csak úgy működik jól, mert amúgy letépi a mágnes az öntapadós lapkát). Max akkor lehet gond, ha valami centi vastag gumitokot akarsz használni.
Ráadásul a mágneses lapka megöli a Qi töltést is, mert ugye az útjában van, így meg ha egybe van építve, akkor működik a két funkció együtt.[ Szerkesztve ]
-
Ezek nagyon jó tulajdonságok, de jól sejtem, hogy ez egy alap szilikon tokkal már bukik is?
Akkor sajnos bármennyire is kedvező opciókat soroltál fel, nálam ez kiesett a körből.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem kell dugdosni a kábelt -> nem használódik el annyira a csatlakozó, plusz a mágnes pontosan rögzíti a megfelelő töltési hatásfok elérésére, illetve az üveg hátlapos telefon nem csúszik le róla csak úgy (ha van 1% lejtése az asztalnak, amint a töltő van).
És plusz királyság, hogy a beépített mágnes miatt működnek mágneses autós tartókkal, nem kell plusz fémlapot a telefonra ragasztani.[ Szerkesztve ]
-
Nekem ezek a töltők mindig is "furák" voltak...
Mágnesesen rögzíthető vezetékmentes töltő... Oké, de vezetékkel csatlakozik a hálózati áramforráshoz...
Nekem picit az adtunk a szarnak egy pofont kategória...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az első a Realme lesz az androidos piacon, de az Oppo is hamarosan kínál majd mágnesesen rögzíthető vezetékmentes töltőt.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest