- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz keram2009 #135 üzenetére
Bár még reakciót nem kaptam, de megtaláltam hova kell írni: zenui@asus.com és ami meglepett, hogy ha angolul írsz értékelést a progikhoz, akkor még reagálnak is rá az asustól (legalábbis volt akinek reagáltak)!
Én megírtam a mondókámat, meglátjuk hogy mi valósul meg belőle! Ha megvalósul, akkor írom továbbJanaboy
-
Janaboy
veterán
válasz ruszi_tomi #148 üzenetére
Én HTC-ből raktam át a memóriakártyát és simán megnyitott mindent, nem hiszem, hogy a SIM-hez ennek bármi köze lenne!
Janaboy
-
ruszi_tomi
aktív tag
Sziasztok, hátha tud valaki segíteni.
Tehát, adott egy Asus Zenfone 5, WW-s Rommal. Szeretném a legfrissebbre frissíteni.
A neten találtam több leírást is, az egyszerűnek tűnő, csak másold fel a gyökér könyvtárba a ROM-ot, és miután kihúzod az USB kábelt fel fogja ajánlani a frissítést nem sikerül, semmi nem történt.
Aztán találtam egy bonyolultabb megoldást, az ADB-s módszert, de ott meg egyszerűen az ADB nem éri el a telefont, azt írja mielőtt tölteném fel a ROM-ot, hogy nem találja a telefont, ezáltal nem tudja felnyomni az új ROM-ot. Esetleg valaki tapasztalt már ilyet? Valami ötlet?Oneplus 8T 8/256
-
Janaboy
veterán
válasz ruszi_tomi #155 üzenetére
Honnan van a rom? Asazem az asus oldalan van leiras..
Nemtom melyik verziod van a zenfone 5bol, de pl itt van info:
http://www.asus.com/Phones/ZenFone_5_A500CG/HelpDesk_Download/Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz ruszi_tomi #160 üzenetére
Ezt találtam:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/A500CG/Software_Update_SOP_140718.pdfAz Asus driverét felraktad? Amúgy milyen OS-en próbálod?
Lehet azért nem jelzi az updatet, mert rossz verziót akarsz felrakni..Janaboy
-
keram2009
tag
válasz ruszi_tomi #160 üzenetére
Amikor elinditod a telodat power + volume up gombbal akkor a droidbootnal is ww-t ir a harmadik sorban??? Sajnos vannak olyan verziok amikben az ota ww de a keszulek maga nem ww
-
keram2009
tag
válasz ruszi_tomi #156 üzenetére
A datum a vegen 2019 ez gyanus kicsit igy lehet upgradelni bizonyos verziokat valoszinu azert nem megy a frissites fel mert a telo ugy erzi hogy datum alapjan nem uj a mostani aktualis hivatalos firmware egyre jobban arra gyanakszok hogy az sku es az ota verziod mas tehat van van egy cn-es sku-d es valahogy rahuztak egy ww romot
-
patkánymajom
csendes tag
yo!
sikerült valakinek WW verziót frissítenie KitKat-re? Az Asus oldalán nem találok, csak TW és CHT update-eket.
Egy link hasznos lenne.
thx! -
Janaboy
veterán
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz keram2009 #163 üzenetére
A 3. sorban 2.1 Build Jun 26 2014 11:52 van.
A 4. sorban Product: Cucc_A500Írtam az Asus szervizbe, bár tudom hogy nem foglalkoznak kínai cuccokkal. Azt írták, hogy szériaszám alapján a telefonom kínai lokalizációjú, és erre nem lehet WW-s ROM-ot rakni. Ez gáz, nagyon gáz.
Valahogyan nem tudom letakarítani ezt a romot róla????? Vagy valahogy visszarakni egy kínait, aztán utánna a rendes WW-s Romot.Oneplus 8T 8/256
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz keram2009 #163 üzenetére
Nah, köszönöm a segítséget, teljesen igazad van, ezek a barmok valamit nagyon eltoltak. Megpróbáltam úgy, hogy egy WW-s romot átnevezek, átírom a verziószámot, és úgy másolom fel a telefonra. Érdekes módon egyből feldobta hogy van frissítendő fájl. Kérdés, hogy merjek-e frissíteni, mert ezt eddig nem mertem meglépni. Félek hogy a verzió átírás azért bekavarhat. Ebben megvárlak téged, mit mondassz. Kérdés, hogy mit akartak így elrejteni, mi értelme volt ennek, illetve kérdés, hogy akkor most hogyan is tudom meg hogy milyen is a telefonom? /sku-OTA vonatkozásban.............
Oneplus 8T 8/256
-
Janaboy
veterán
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz ruszi_tomi #167 üzenetére
Antelife!!!!
Nah fejlemények vannak, megtudtam hogy a telefon image-e CUCC-os. Tettem rá egy Cucc-os ROM-ot, úgy hogy az eleve CUCC-os romot átneveztem WW-re. A ROM az kínai lett, de még így sem jó, gondolom ez nem javít a helyzetemen. A telefont továbbra sem érem el ADB-velOneplus 8T 8/256
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz ruszi_tomi #169 üzenetére
E szerint sikerülhet a dolog, ha jól sejtem..............
Bár ha nem érem el itt sem a telót, akkor nem tudom mi lesz, a telefon kuka
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8T 8/256
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz ruszi_tomi #170 üzenetére
Nah jól tele szemetelem a topicot, ne haragudjatok..........
Tehát ez a helyes link:Oneplus 8T 8/256
-
Janaboy
veterán
válasz ruszi_tomi #170 üzenetére
Azért nem éred el adb-n, mert nincs bekapcsolva az usb debugging..olyankor nincs adb..korrekt a leírás, csináld végig sztem! De azért figyelj minden lépésre! Meg persze ez azért saját felelősség, de ezt sztem mondani se kell!
Az sku-t amúgy a doboz alapján megtudhatod, nekem rajta van hogy WW-s a teló![ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Akinek esetleg OTA nem jött ki a KitKat frissítés a saját verzió alapján itt megtalálja őket:
http://www.asus.com/hu/support/Product-Search/?keyword=zenfone
Ha persze valaki gépről akarja tolni!Janaboy
-
Janaboy
veterán
-
ruszi_tomi
aktív tag
Ezzel akartam alapból, de elakadok mindig ott,az ADB résznél.............. Ez az aggasztó a dologban, hogy miért nem találja a telót a program. Am bekapcsolva megtalálja, tudok rá másolni, sőt, még az eszköz kezelőben is jó, Android név alatt szerepel a teló.
De most ott tartok, hogy egy Cucc-os ROM van a telón, és meg kell majd próbálnom átváltani WW-re.
Abban bízok hogy a leírás alapján sikerül, valami boot fájlokat kell cserélni. Ha nem jön össze, akkor telefon menni vissza China.[ Szerkesztve ]
Oneplus 8T 8/256
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
-
keram2009
tag
válasz ruszi_tomi #167 üzenetére
Van Lehetőség hogy a negyedik sorban WW legyen droidbootban egyik ismerősöm foglalkozik ilyennel mobil boltban. A neten vannak megoldások, de csak ott CN verzióra létezik. A CUCC-nál más a helyzet mert gőzöm sincs hogy lehet megszakizni! Ugyanis CN verziók esetében downgradelni kell 1.14... verzióra és ott ugyanarra a verzióra fel lehet tölteni a WW-s romot. DE CUCC verzióból meg 1.14... verziót ki sem adtak szóval totálszívás! Ha most az ota is CUCC lett a volt WW helyett akkor már google szolgáltatások el is tűntek a telódról! Egyik haver pont így járt. Én is próbáltam csinálni neki de kifogytam az öteletekből végül a srác 2 HÉT küszködés után meg tudta csinálni ha jól emléxem 10e ft ellenében ami 2 hét szenvedés után nem is sok. De mindenki boldog volt és nem kellett visszaküldeni, mert a postaköltség visszaküldés esetén elég borsos tud lenni...
-
keram2009
tag
Semmi baj ezeket a köröket én is lefutottam! Sajnos nem ilyen könnyű mint ahogy itt írják! Én havernak próbáltam és lentebb olvasható hibákon kívül semmi nem történt! DE itt van egy másik forumnév alatt hátha sikerül
http://forum.xda-developers.com/general/help/asus-zenfone-5-6-cn-cucc-tw-to-ww-t2880211
A kérdés az továbbra is fent marad hogy az SKU.d ww-s lesz ha összejön ez a flasheleés vagy marad CUCC és akkor mindig sideloaddal kell megoldanod a firmware cserét. Havernak tudom hogy WW lett a droidbootnál is.
-
keram2009
tag
Jo a kerdes. Ha jol értesültem akkor eegyedul a ww romon vannak gappszok magyarul azon tudsz a google fiokoddal bejelentkezni es szinkronizalni! A tobbi verzio nen tartalmazza. Hogy miert nyilvan oka van de pl a kinai tudhatna ha mar arulja akkor europaba ne ezekkel a romokkal kuldje hanem ami barhol kepes mukodni! Meg probalkoznak is a kínaiak csak félmegoldasokkal es ennek is csak galiba a vege SAJNOS
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
válasz ruszi_tomi #185 üzenetére
Elvben a muveleteket a telon is elvegezheted egy terminalban, de persze a root kell hozza..
Janaboy
-
keram2009
tag
válasz ruszi_tomi #185 üzenetére
Remélem sikerul megszakiznod
-
Janaboy
veterán
-
Aki rootolni akarja az új Kitkat-ot, itt a tuti megoldás: [link]
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
válasz ruszi_tomi #189 üzenetére
megoldódott az adb problémád?
Tedd fel az Java SE, Android SDK Tools-t...
Itt egy leírást találsz róla, nem a legfrisebb, de ehhez hasonlóan kell eljárnod... Link[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Swami
senior tag
Van tapasztalat arrol, hogy a "kisebb" gep mennyivel "rosszabb", mint a Z2580-as procival szerelt? Sebesseg, akadozas, akkuido stb. mert nyilvan nem egyforma a ketto...
[ Szerkesztve ]
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
keram2009
tag
Esetleg valaki upgradelte mar kitkatre a zenfone5 et. Upgrade utan elvesznek a programok es ujra kell raknom oket vagy megmaradnak es tudom használni továbbra is?
-
-
keram2009
tag
válasz FireFox1996 #194 üzenetére
nem tudom hova telepítettem. Alapértelmezett hely ha van ilyen mindig csak felrakta és futott! Mondjuk annyira nem nagy gond olyan sok progi nincs csak így hosszabb lesz az upgrade utáni átállás
-
Janaboy
veterán
Nekem a 450CG van, abban a z2520-as cpu (1.2ghz) van, bár még nem próbáltam a 2ghz-es verziót, de itt azért néha megérezhető egy-két akadás, de egyáltalán nem vészes! Mondjuk én másodlagos céges telefonnak használom, szóval inkább telefonálás megy, minimális netezés meg viberezés! A 3g folyamatosan be van kapcsolva, itthon meg wifin van állandóan és így kb 1,5-2 nap (telefonálás mennyiségétől függően).
Janaboy
-
keram2009
tag
válasz FireFox1996 #194 üzenetére
Most néztem milyen hasznos dolgokat osztottál meg a firmware cserékkel kapcsolatban. Csak így tovább szép munka
-
ruszi_tomi
aktív tag
Hát sajnos nem jártam sikerrel, két laptopon próbáltam, egyik Win 8.1, másik Win XP Service pack 3., a létező összes drivert felraktam rájuk, /Asus Zenfone 5 driver, ADB driver for Windows, Intel USB driver/
A telefonon az USB hibakeresését beállítottam.
Ennek ellenére a ADB egyszerűen nem látja a telefon. Beírom hogy ADB devices, erre nem ír ki semmit. Mikor próbálnám az ADB sideload ROM.zip-et kiírja hogy devices not found.
Egyenlőre ott tartok, hogy a telón CUCC-os image fájl van, rajta pedig egy CUCC-os fw. Downgrade-elni nem tudok, mivel CUCC-os fw-ből nincs kissebb. /de az ADB elérése itt is problémát okozna./
Én hülye hagytam volna rajta a CUCC-os image-n a WW-es kínai megmókolt ROM-ot. =Bár ott is volt ami nem működött./
Sajnos amit kaptam leírást /a Sony Ericcson-osat/ nem tudom megcsinálni, annyira nem értek hozzá, hogy a leírást "átváltsam" a saját telefonoméra.
Ezt találtam, de nem igazán tudom megcsinálni.
http://www.asuszenfoneblog.com/2014/08/asus-zenfone-install-ww-rom-from-cucc.html
Ha valakinek van ötlete, várom. KösziOneplus 8T 8/256
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest