Hirdetés

Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz wintikek #1189 üzenetére

    Én is véltem felfedezni egy ellentmondásosságot, de egy dolog biztosan megállapodhatunk:

    A kínai adatokat, számokat 'valószínűleg' nem magasabbra kozmetikázták a világnak, hanem alacsonyabbra. Az sem kizárt, sőt valószínűbb, hogy a halottak számával is hasonló a helyzet, mint az iráni számok esetében.

    Csak a kettő közül az egyik országban magasabb szintre fejlődött cenzúra...

    Hirtelen ez a két cikk jutott eszembe (a kezdeti titkolásán túl, amit már tagadni sem tudtak igazán):

    [link]

    Élőben streamelte a saját letartóztatását egy kínai újságíró

    Az is biztosnak tűnik, hogy a koronavírus R0 értéke többszöröse lehet az influenzához viszonyítva és mivel új vírus, lehet hogy eltűnik a nyárral, de ez is kérdéses egyelőre... Sőt, ha eltűnik a nyárral, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy szezonálisan 'újratámadhat'. Van olyan virológus szerintem, aki szerint ez nem biztos, hogy jobb alternatíva.

    A legfontosabb egyébként az írásban az, hogy az egésznek a tétje nagyobb (már csak a számadatok alapján is) nagyobb, mint ahogy az általános magyarszkepticizmus legyintő gyakorlat akar vele foglalkozni. Illetve, ha ennyire semmilyen karanténok vannak, ennyire szabadok a határok akkor az a 84%-os kínai stat (még ha kozmetikázott is) brutálisan rosszabb helyzetet hozhat európába.

    Főleg, hogy az influenza mutaációit már ismerjük, felkészültünk rá, de a koronavírus ellen még nem hogy ellenoltás sincs, de a jövőbeli mutációit sem ismerjük...

    Mai hír:
    A koronavírus két törzsre mutálódott, és az egyik agresszívebb, mint korábban

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák