- Magisk
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- MIUI / HyperOS topik
- Ennyibe kerülnek a Huawei Pura modellek Európában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Hamarosan indul a SERUM korai hozzáférése PC-n
gp A belső nézetes túlélőjáték premierje május végétől lesz elérhető.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
A franciáknak elege van abból, hogy minden gyerek mobilozik
it Vissza akarják szorítani a gyerekek és tinédzserek közösségi média- és okostelefon-használatát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy Japánról szóló filmen láttam, hogy készíti a sushi mester a vendégének a sushikat. Szívesen kipróbálnám.
Nem kellett gondolkodni, mennyi wasabi kell a következő falatra. A mester pontosan úgy készíti el, ahogyan a legfinomabb. Ha szükséges, akkor a halfalatot a munkaasztalán helyben füstöli meg.
Nincs kapkodás. Minden sushi gondos mozdulatokkal készül, egyenként.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
Csináld meg magadnak.
A kamu wasabi azért tartalmaz eredeti wasabit is néhány százalékban, de mi ettől eltekinthetünk. Amúgy is csak a az eredeti hulladékának újra hasznosítása.A megközelítő recept.
Frissen felszedett tormát pépesítesz.Ennek a folyamatnak döntő hatása van a torma erősségére. Minél kevesebbet érintkezik levegővel, annál kevésbé erős az íze. (A filmen látszik, hogy maximalizálják az eredeti receptben a gyökérpép erősségét.
Ehhez jön nagyon kevés őrölt mustármag. Étolaj, lehetőleg a hidegen sajtolt változatból. Savanyítószer citromsav. Ízlés szerinti további fűszerek.
A színezék általában klorofill. de jobb a spirulina por. Az legalább beillik a japános jellegbe. De óvatosan, mert nagyon zöldít Őrölt kurkumával lehet a színt lágyítani és az ízt javítani. De azt is óvatosan, mert nagyon sárgít.A citromsav helyett inkább friss citrom levet használni, jó ötletnek tűnik.
Az olaj helyett a tejszín bizonyosan lágyabb ízt ad.
Ha nagyon híg a végeredmény rizsliszt vagy keményítőpor használható sűrítésre.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz #90088192 #18 üzenetére
Ne töpreng rajta. Vízi torma csak annyi van benne, hogy rá lehessen írni, Wasabi. Ráadásul ehhez nem kell a gyökér résznek lennie. Szárított, porított levél is lehet. Azt nem használják fel másra. Ha jól gondolom EU előírás a minimum 3.5% tartalom, ahhoz hogy szerepelhessen a termék nevében.
Érdemes megnézni a Jiro Dreams of Sushi című filmet. A világ legjobb sushi éttermében nem kerül a vendég asztalára wasabi és szójaszósz. (Mondjuk asztala sincs igazán.) A mester tudja, miből mennyi kell az adott sushihoz.
Amazonnak van egy Japan sorozata, aminek az első részében sok érdekesség látható a sushiról.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Medence topik
- Autós topik
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Magisk
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- További aktív témák...
- EDIFIER R1700BTS hangfal pár makulátlan, új állapotban, 2 év hivatalos garanciával, alkalmi áron
- LG OLED55B23LA 2 Év GYÁRI GARANCIA
- Apple iPhone XR 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC , i7 12700KF , RTX 3080 Ti , 64GB DDR5 , 960GB NVME , 1TB HDD
- Intel PC , i5 8500 , 1660 6GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest