Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
addikt
válasz
7Heads Drago #285 üzenetére
Érdekes, hogy ezeket a fémeket trámpék elfelejtettek berakni az entity listbe. Ha igazán tökös lett volna az america first akkor pedig megtette volna.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #309 üzenetére
Én is így gondolom
-
tibcsi0407
félisten
válasz
szabi__memo #308 üzenetére
Persze, de ez úgy sem fog megtörténni, 99%-ban borítékolható, hogy fájdalmasan, de megegyeznek.
A maradék 1%-ra szerintem nincs megoldás. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #307 üzenetére
Szerinted nem értettem meg a cikket. Szerintem meg igen, mert semmi olyat nem hoztál fel ami cáfolná. Én pont azt vontam le következtetésnek amit írtál, és semmi mást nem állítottam.
Tsmc tovább gyárt nekik, de mit? Mert ha az arm nem engedi akkor biztos nem azt
A tsmc gyárthat nekik, régi már szerződött procikat amikkel sokáig nem fognak érni. Tehát sokat számít az idő, meg hogy az arm hogy nem e kötne még ebbe is bele. Esetleg még a tsmc is 'meggondolhatja' magát. De a lényeg, hogy friss arm procik nélkül a huawei meg lenne lőve akármennyire is szeretné tartani a kapcsolatot a tsmc a céggel -
tibcsi0407
félisten
válasz
szabi__memo #306 üzenetére
Mit értesz jól? Légy szíves fejtsd ki, ne félszavakkal.
Update:
Látom szerkesztettél közben.
Ez valóban kérdés, viszont a Huawei akkora cég, hogy túl fogják élni. Ahogy túlélte a Volkswagen is a dízel botrányt, vagy a ZTE is a szankciókat. Vagy a Samsung az Apple pereket.
Tutira fáj, de úgy látszik így működik a világ. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #305 üzenetére
Tehát mindent jól értek.
Legjobb eset ha fizetnek és minden megy tovább. A kérdés ezesetben is marad, hogy ez a történet mekkora veszteséget okoz rövid és középtávon -
tibcsi0407
félisten
válasz
szabi__memo #304 üzenetére
Arra, hogy Trump már pedzegeti, hogy megfelelő egyezség esetén feloldják a szankciókat.
Innentől kezdve gyakorlatilag minden tárgytalan. G20 után kiderül, de szerintem mindannyian tudjuk, hogy mi lesz.
Fizetnek egy nagy kupac pénzt az USA-nak és minden megy tovább.
Az ARM licenszeket pedig jó eséllyel már kifizették a Kirin 985-re, szóval azt még akkor is le tudnák gyártatni, ha meg sem lenne egyezség. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #303 üzenetére
Arra gondolsz, hogy régieket gyárthatnak? Az mondjuk nem túl sokáig ér valamit. Vagy mire?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
szabi__memo #302 üzenetére
Pedig gyanús, ha csak ennyi tanulságot szűrtél le belőle.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #301 üzenetére
Nem.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
szabi__memo #299 üzenetére
Elolvastad a címet és annyi?
-
zsolt320i
senior tag
Mind1 is, hogy mi lesz a vége jól mutatja ez az eset, hogy mindenből kell legyen legalább de inkább 2 alternatíva, beleértve az Androidot és az ARM-et is.
Vagy ha ne adj isten vmiből csak egy van akkor az jó ha open source.
Én a kínaik helyében tuti alternatívákat keresnék/fejlesztenék, még ha sikerül is a megegyezés év tompulni fog a kereskedelmi háború. -
válasz
tibcsi0407 #297 üzenetére
Ez is: [link]
-
tibcsi0407
félisten
Újabb fejlemény: [link]
-
tibcsi0407
félisten
válasz
7Heads Drago #295 üzenetére
Bővítés a lényeg.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
tibcsi0407 #291 üzenetére
Az nem sd kártya.
-
Keeperv85
nagyúr
Nyílt forrású Hiawi szoftverek? WTF? Hol vannak? Ha jól látom még a kernel forrásokat is igen szelektíven... Én kérek szépen egy teljes dev. tree-t a Máté 20 lite-om mellé és befogom a pofám... De...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #291 üzenetére
A saját szabványok mindig jók.. berakhatod a saját készülékbe aztán csók
-
tibcsi0407
félisten
válasz
7Heads Drago #290 üzenetére
Dehogynem, csak éppen Huawei NM card kell bele.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
szabi__memo #289 üzenetére
Az új modelekben már nincs ez a lehetőség amúgy se.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Ha már újabb fejlemény: sd kártyákat sem használhatnak
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #286 üzenetére
Azért ez eléggé kétélű fegyver. Persze, nem kap az USA ritkaföldfémet Kínától, de cserébe Kínának is kiesnek ezek a bevételek.
A japán reakción nem lepődtem meg, ha valakinek van oka tartani a Népköztársaságtól, az Japán.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Idézet a cikkből: Saxo Bank épp szerdai elemzésében arra figyelmeztet, hogy Kínának egy különleges fegyvere is van az Egyesült Államokkal való kereskedelmi konfliktusban: a ritkaföldfémek bányászatában az ázsiai ország adja a világtermelés 85 százalékát. A ritkaföldfémek kritikus fontosságúak az elektronikában és a hadi eszközök egyes típusainál, mint a precíziós fegyverek vagy a GPS-berendezések.
Ezt hogy eszik meg az amcsik? Ha lesz megegyezés csúnya nagy kárpótlások lesznek a kieső bevételek miatt.
Na ez már aszem figurás lap lesz mindenkinek. -
Giovan!
addikt
válasz
#85619712 #280 üzenetére
Nem ugyanaz (bár ez már nyílván szubjektív megítélés a részemről), de nem is erről van szó. Egyetlen kiragadott példa alapján akarod összehasonlítani a két rendszert? Nem akartam ebbe a - véleményem szerint ostoba - irányba terelni a beszélgetést (bár hozzáteszem, nem én kezdtem), de te hol élnél inkább, az USA-ban vagy a Kínai Népköztársaságban? Úgy értem hol lennél szívesebben átlagos polgár? Mert ugye egykutya mindkettő...
-
Giovan!
addikt
válasz
#85619712 #278 üzenetére
Hatalomgyakorlás van mindenhol, csak nem mindegy hogy milyen. Nézz rá az USA-ra, majd nézd meg Kínát. Írtam már, ha mondjuk Nagy-Britanniáról vagy Franciaországról lenne szó, azt mondanám simán összehasonlíthatóak az USA-val ebből a szempontból. De Kína? Ne vicceljünk már.
-
Giovan!
addikt
válasz
#85619712 #274 üzenetére
Te valamit nagyon elnéztél. Én nem az ott élő emberekről beszélek (pláne erre a fajelméletet súroló szintre nem foglak követni), hanem az országok vezetéséről. Nem ismerek minden kínai embert, de feltételezem, a nagy részük jófej, mert ilyenek vagyunk mi, emberek. Ami aggaszt, az az ország vezetésének hatalomgyakorlása, mert tartok tőle, a disztópia amit felépítettek, veszélyt jelenthet akár az én szabadságomra is. Mivel az USA nem épített fel ilyen disztópiát, sőt, lépéseket tesz az azt felépítő állam ellen (leszarom milyen indokkal), így ebben a kérdésben elnyerték a szimpátiámat. Ennél egyszerűbben tényleg nem tudom megfogalmazni a dolgot.
-
törölt tag
Látom nagy USA szakértő vagy, mesélj már kérlek arról is egy picit, hogy mi lett az észak amerikai őslakosokkal, vagy miért van ott annyi Afrikai származású ember? Hogy kerültek oda és mit is csináltak pontosan? Ja hogy ez régen volt, spongyát rá? Tudod kik alkotják az USA jelentős emberálományát? Segítek, Európa salakja, a bűnöző lusta trógerek, akik inkább mentek "szerencsét" próbálni. Az tette őket naggyá, hogy lemészároltak mindenkit maguk körül, és ingyen dolgoztatták a rabszolgákat. Szép kis társaság. Ha az érdekük úgy kívánná lelkiismeretfurdalás nélkül mennének át a fejedben egy lánctalpassal. De hajrá, imádjad csak őket. És nem imádom Kínát mielőtt ezzel jönnél, pont ilyen tróger nép az is. Sőt!
-
_cHAos_
aktív tag
Vállaltam a kockázatot, amikor 60e HUF-ért vettem Xiaomi Redmi Note 6 Pro-t.
De ha Andriod kell, akkor 200-250-300e forintért koreai telefont kell venni, nem kínait! Aki ezt nem tudja az elvakult vagy tájékozatlan.
Én obkektíven nézem a dolgokat, Nokia 5110-tel kezdtem, 100 feletti eszköz volt már a tulajdonomban, nagyrészt csúcsmodellek, ismerem az összes operációs rendszert, ez nem elfogultság. Amióta nem 230e az Apple telók kezdőára, azóta nincs pl. Apple telefonom sem.
-
7Heads Drago
veterán
Hu de te milyen okos vagy....
Tudsz még ilyen tanácsot adni, mert ki vagyunk rá éhezve....
Ezek szerint a többi eszközben nulla a kockázat. (droid)Amiben ténylegesen nagyobb személyes védelem van az egy iPhone. De én kicsit sokallom érte az árat, meg amúgy nincs mitől félnem. Nem utalok milliókat naponta és nem veszek fegyvert, drogot, nem fizetek le bérgyilkosokat, és nem próbálom meg lehúzni az államot. A volt főnököm is ilyen paranoiás volt. De ha ugye vaj van a fülünk mögött mindjárt van félni valónk is.
atike: egy másik topikban pont ezt fejtegettem... nem fognak itt megállni. Több nagy cég is elő lesz itt véve.
-
_cHAos_
aktív tag
Ezért csakis TE vagy a felelős, nem voltál tudatos/tájékozott vásárló, ha nem voltál vele tisztában, hogy kisebb vagyonokért ne vegyél kínai telefont, mert mindig is volt kockázati tényező a kínai mobileszközökben.
Féláron Oneplus vagy harmadáron Xiaomi az más tészta, okos döntés, ha nagyon ár vagy ár/érték arány érzékeny vagy.
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #266 üzenetére
Nem érted. Azzal, hogy az USA-t megpróbáljátok lerántani Kína szintjére (mert ugye egykutya mindkettő...), egyszersmind felértékelitek a világ egyik legsötétebb diktatúráját. Ezért beszélnek Kína imádatról.
Trumpot speciel én nem kedvelem, de ha volt jó döntése, akkor a Huawei betámadása az volt. És bár jelenleg úgy tűnik te nem így gondolod, én hiszek benne, hogy mindannyian jól járunk vele, ha kissé visszafogja valaki végre Kínát. -
7Heads Drago
veterán
válasz
mjani1172 #217 üzenetére
Hol látsz te Kína imádatot? Én inkább az Usa imádatot látok csak.
Mi pont azt mondjuk, hogy egyik se jobb, mint a másik. Ellenben ti lassan szárnyakkal látjátok el Trumpot, meg az államokat.
Pedig elég sok ellenpéldát szolgáltattak már az amcsik. Pont ők voltak eddig a legnagyobb szarkeverők. -
mjani1172
addikt
"Mert annak mi köze a piacgazdasághoz, hogy az állam megtíltja, hogy kereskedj valakivel?"
Ezr a kérdést én nem is tudom értelmezni.Ahol az állam irányít az nem piacgazdaság.Nekem több saját cégem van. Egyikben sincs benne a magyar állam.És nem szól bele kivel kereskedem,amíg a törvényeket betártom.
A kínai cégek teljesen máshogy működnek, de tényleg mindegy nem részletezem,befejeztem. -
-
Giovan!
addikt
Erről beszéltem. Nem a mondandómhoz szólsz hozzá, hanem nyomod a süket dumát a korról meg a tapasztalatról. Pláne hogy feleslegesen terelsz is, mert én is leírtam, hogy nem vagyok maradéktalanul megelégedve az USA-val. Ha mondjuk az EU akarna elenpólust játszani, azt mondanám ok, miért ne, legyen két demokratikus szuperhatalom. De Kínáról beszélünk ember, fogd már fel. A legsötétebb diktatúrát hozták létre, kb. az állampolgárai gondolatait is megfigyeli. Egy ilyen országnak nem tudok szurkolni, semmiben. Elhiszem hogy te mint Huawei kárvallott érintett vagy az ügyben, ezért máshogy ítéled meg a dolgot. De hidd el, te sem akarsz Kína nagyhatalmi vonzáskörzetébe kerülni.
-
mjani1172
addikt
"egy cég választhat, hogy minden adatukhoz hozzáfér a kormány, vagy nem.
Google nem vállalta be, így ők nincsenek jelen"
Szerintem ez nem normális piacgazdaság. Hogy mindenben benne van az állam, ha mégsem, akkor nem engedik? Ennek semmi köze a választáshoz."EU milyen jogon fizettet 4milliárdot egy amerikai céggel?"
Miért, nekik nem kell fizetni? Fizessenek csak,ha van innen nyereségük akkor adót is fizessenek.
A VW talán nem fizet bármit az USA-ban? -
Stabi83
senior tag
Először is válaszolok neked a kérdesedre. 25 évesen még nagyon máshogy látod a világot mint 10-20 év múlva. Nincsen fekete és fehér! Ha 62 éves lennél akkor ezt nem kéne elmondanom. ( Az életben is ezt fogod tapasztalni )
Nem a kínál éltetem hanem látom hogy az USA megérett egy kiadós tökönrúgásra. Megint csak a korod és ez nem személyeskedés de sosem jó az ha egy kézben van minden hatalom és az USA erre megy.
Mindegy hogy kína, vagy az oroszok de kell egy ellenpólus mibd gazdaságilag mind katonailag.
Elég megnézni hogy most mi van. A nagy amerikai cégek egyre nyiltabban lopják el az adataidat és kereskednek velük, az engedélyed és beleegyezésed nélkül, azért tehetik meg ezt mert minden hatalom náluk van. Ez nem fog javulni hidd el nekem ha nincsenek fékek. Érted már hogy miről beszélek én? -
szabi__memo
nagyúr
Ezt lehet a másik oldalról is nézi úgy, hogy offshoreban adót csaló és az államnak egy fillért se fizető (sőt visszaigényelnek) amerikai cégek, egy államilag mesterségesen fenntartott szabadalmai rendszerrel tartják a hatalmukban a világot? Ez jó és rendben van jó?
Nem
EU milyen jogon fizettet 4milliárdot egy amerikai céggel? Milyen alapon szabályozza őket? Milyen alapon tilt be valamit és lehetetlenít el egy céget?
Mert itteni szabályok vannak.
Amúgy a kínai pénz nem csak úgy termett a semmiből a nyugati cégek oda pumpálták elég sok éven keresztül. Kínát a nyugat pumpálta fel mert érdekükben állt épp, most meg sírunk miatta? Jaja a CIA felfegyverezte a tálibokat az oroszok ellen, jéj a tálibok kikergették az oroszokat, jaj a tálibok hatalomra kerültek, jaj támogatják a terroristákat, jaj nekik...
Vágom, de az ügy szempotjából lényegtelen
Volt egy olajválság nevű izé is, ahol pár arab ország egyszerűen úgy döntött, hogy most akkor megnöveljük az olaj árát a 3xosára és US-nek nem szállítunk többet. Ezt a játékot sokan sokféleképpen játszhatják és tették már ezt sokan a utóbbi 70 évben.
Ezt írtam én is. Ez így működik és így is fog. -
Giovan!
addikt
Most ugye nem kell rámutatnom, hol személyeskedsz?
A vitát le sem folytattuk, én írtam valamit, mire te a korom iránt érdeklődtél. Vagy ha azt mondom 25 éves vagyok, más érveket hozol fel, mintha 62 lennék?
Nem imádom az USA-t, ezt is leírtam már. Pusztán egyetértek velük pár dologban, közös értékeket vallunk, stb. Kínáról te is el tudod ezt mondani? Ha igen, mondj már pár értéket, ami megvan a kínai vezetésben, és te is pozitívnak tartod?Ja, és légyszives most a kérdésekre válaszolj, és kerüld a személyeskedést
-
Stabi83
senior tag
Te most nettó vagy ilyen hülye???
Azért kérdeztem mert kiváncsi voltam rá. Az ok pedig nem a személyeskedés hanem hogy egy huszonéves valaki vagy egy 40+ os valaki akivel beszélgetek. Ennek tudatában folytatom az érvelést, beszélgetést.
Azt viszont már annak veszed aminek akarod hogy az én egyszerű kérdésemre felháborodsz de arra a tényre meg hogy minden személyes adatod eladja az imádott nagyhatalmad és cégei meg tapsolsz.
Szerintem itt és most jobb ha zárjuk a vitát mert van az a szint ami már kiakaszt.... -
vicze
félisten
válasz
szabi__memo #230 üzenetére
Ezt lehet a másik oldalról is nézi úgy, hogy offshoreban adót csaló és az államnak egy fillért se fizető (sőt visszaigényelnek) amerikai cégek, egy államilag mesterségesen fenntartott szabadalmai rendszerrel tartják a hatalmukban a világot? Ez jó és rendben van jó?
EU milyen jogon fizettet 4milliárdot egy amerikai céggel? Milyen alapon szabályozza őket? Milyen alapon tilt be valamit és lehetetlenít el egy céget?
Amúgy a kínai pénz nem csak úgy termett a semmiből a nyugati cégek oda pumpálták elég sok éven keresztül. Kínát a nyugat pumpálta fel mert érdekükben állt épp, most meg sírunk miatta? Jaja a CIA felfegyverezte a tálibokat az oroszok ellen, jéj a tálibok kikergették az oroszokat, jaj a tálibok hatalomra kerültek, jaj támogatják a terroristákat, jaj nekik...
Hogy is van "kauzalitás".Volt egy olajválság nevű izé is, ahol pár arab ország egyszerűen úgy döntött, hogy most akkor megnöveljük az olaj árát a 3xosára és US-nek nem szállítunk többet. Ezt a játékot sokan sokféleképpen játszhatják és tették már ezt sokan a utóbbi 70 évben.
Nem csak egy világnézet van na.
-
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #243 üzenetére
Nem ezt teszi a google és a facebook is?
Kint arra hivatkoznak hogy a rendszer ellensége vagy itt meg a varázsszó a terrorizmus -
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #239 üzenetére
Na most tényleg kíváncsi vagyok hogy ezalatt mire gondolsz...
Szóval az hogy ha tudod hogy meglopnak az rendben van ha nem akkor az gáz....
Értem. Vagy bocsi még sem... -
Giovan!
addikt
A piaci alapon működő cégek a haszon maximalizására és a kockázat minimalizálására törekednek, ehhez pedig minden eszközt felhasználnak (pl. utánanéznek facebookon az illetőnek, és ha látják, hogy pszichésen nem teljesen komplett, nem köthet monduk életbiztosítást). Ilyen a kapitalizmus.
A kínai állam viszont az alattvalói fölött gyakorolt korlátlan hatalom fentartása miatt építi ki a disztópiáját, ahol nem csak azt döntik el, hogy kaphatsz-e hitelt, hanem adott esetben azt is, hogy élhetsz-e, és ezt pusztán az alapján, hogy mennyire vagy a rendszerbe beépíthető megbízható fogaskerék.
Én látom a különbséget, de az is lehet, hogy csak én képzelem oda...
-
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #237 üzenetére
Nem nagyon látom jelenleg az érdekeim védelmét főleg amikor havonta derülnek ki olyan dolgok hogy pl a facebook az ÉN személses adataimal üzletel az engedélyem nélkül, termeszetesen minden következmény nélkül, a google már azt is tudja hogy milyen pózban csinálom a páromal és mikor vagyok épp náthás. Igazad van tényleg ezek az én érdekeim. Ha itt is az lesz vagy már van amiről most bukkantak fel hírek hogy a facebook adataid alapján dömtenek arról hogy tudsz e előfizetést kötni vagy hitelt kapni akkor csak pislogsz. Miben is más ez mint a kínai pontrendszer????
-
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #235 üzenetére
Értem persze. Csak az olyan erlölcshuszár bejegyzéseket rühellem ahol az USA mint a szabad világ egyetlen igaz bajnoka van feltüntetve. Mind a két fél elmehet a picsába de most az USA játszik az ÉN pénzemel és hagy legyen már jogom hogy ez ne tetszen.
-
szabi__memo
nagyúr
Értem. De ez mindig is így működött. Megteheti, megteszi. Ha nem tenné meg magának okozna kárt. Nemcsak hogy megteheti, egyszerűen kényszerűség. Persze hagyhatná is saját magát legyőzni.
Igazából nem szabadott volna eddig sem hagyni a kínaiaknak, hogy ezt csinálják. Az a nagyobb baj, hogy hagyták. Most meg már máshogy nem lehet reagálni, vagy ilyesmi módon vagy sehogy -
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #230 üzenetére
Nem visszavágni dedós hanem ez a hozzáállás. Az usa megteheti ha megteszi kína is? Akkor kína is kémkedhet mert megteszi az usa is. Ezzel vége a történetnek, jöhet a következő hír...
Érted már mire gondoltam?
-
szabi__memo
nagyúr
Mi, visszavágni dedós? Lehet hogy az, de ez pénzről szól. Valamint nem elhanyagolható nemzetbiztonságról
#228) vicze1 mi nem igaz? Az hogy a korlátlan állami pénzből felpumpált kínai cégek ellopnak mindent majd a nyomott árak miatt már versenyképtelen piaci alapon élő fejlesztést végző cégek kénytelenek becsukni? Azért gondolom feltünt, hogy ez történt és történik folyamatosan
-
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #227 üzenetére
Ez nem dedós egy kicsit?
Én a szoba közepére szarhatok ha más is megteszi?
Az meg a másik fele hogy az USA nem csak a kínaiakat hanem több tízmillió egyéb országban élő embert is szivat olyan dolog miatt ami jogilag, erkölcsileg sehogy sem védhető -
vicze
félisten
válasz
szabi__memo #227 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Egyszerűen egy cég választhat, hogy minden adatukhoz hozzáfér a kormány, vagy nem. Mindenki választhat. Nézd meg MS-t és Apple-t, simán megoldották, hogy a Kínaiak hozzáférjenek a Kínán belüli adatokhoz, a pénz felülír minden etikai aggodalmat. Google nem vállalta be, így ők nincsenek jelen.
-
Stabi83
senior tag
Ilyen az amikor egy kormány ( USA ) erőből elsöpör konkurens üzleti vállalkozásokat.
Attól tartok a válaszlépés sem marad el a kínai oldalról, csak nehogy annak is mi igyuk meg a levét. -
szabi__memo
nagyúr
-
Juhaszatti
addikt
válasz
szabi__memo #223 üzenetére
Nem olvastam korábban, csak a linkeden. Mindenesetre ez akár az utolsó koporsószög is lehet, bármilyen drámaian is hangzik.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Juhaszatti #222 üzenetére
Igen, ez már tegnap delelötti hír. 128-as hozzászólás
-
Juhaszatti
addikt
válasz
szabi__memo #220 üzenetére
Na csak eljött amire gondoltam, pedig korábban írtam róla mint hogy a cikk született
[link] -
myckie2
őstag
válasz
szabi__memo #220 üzenetére
Na ez a végső döfés volt. RIP Huawei.
-
szabi__memo
nagyúr
Na ez se kicsi cumi
-
judas13
addikt
válasz
szabi__memo #216 üzenetére
Meglátjuk.
-
Vangelis
félisten
Lőrinc majd megveszi az egészet...
-
mjani1172
addikt
Nincs értelme,hagyd.
Vannak emberek akik teljesen másként látják a valóságot,nem lehet meggyőzni őket.
Nem értem ezt a kína imádatot egyesek részéről.szabi_memo
Ez már megtörtént. Szembementünk a visegrádi hármakkal, japánnal, mi vagyunk kína előretolt helyőrsége egy új vasúttal.
-
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #213 üzenetére
+1
Vigyázz Kína mert Orbán a barátod akar lenni! -
Giovan!
addikt
Volt már példa a világtörténelemben arra, hogy két szuperhatalom próbálta fékezni egymást (bár a példa talán kissé sántít, a SzU önmagát is fékezte közben
) . Akkor a kerítés rosszabbik oldalára kerültünk, szóval ha valakinek, nekünk együtt kéne éreznünk azokkal, akiket majd Kína vonzáskörzetébe sodor a balszerencse. Szerinted ők is ilyen pozitívan fogják majd értékelni az USA megfékezését?
-
Stabi83
senior tag
válasz
Juhaszatti #210 üzenetére
Ideális esetben egymást kéne fékezniük. Nem jó ha bármeik is elszabadul.
Szerintem amúgy ez lesz a vége csak most Trump épp méregeti a farkát Kínával szemben. Az egész elnöksége kb az amerikai felsőbbrendűségről szól...Az viszont hibás felvetés a részéről hogy keveri azt a szerencsétlen éhendöglés szélén táncoló észak kóreát kínával. Az oroszokat meg már nem divat piszkálgatniuk. Azok megmondták a krími elcsatoláskor is hogy tiltakozni lehet csak épp leszarják.
-
Stabi83
senior tag
Először is ezek szerintem már itt baromi offtopic témák de legyen a kedvedért...
Ki hozta fel hogy az USÁnak köszönhetjük a békét és csendet itt európában?
Ki is szítja a tüzet a legtöbb helyen?A második felvetésedre az a váladzom hogy nem zárja ki egymást a kettő csak épp az USÁt baromira csak a haszna érdekli a demokrácia és jogok védelme csak egy duma a részükről.
Amit írtál elolvastam hidd el. De fogd már fel hogy mi középen kicsik ők pedig a két végleten nagyok. Kína és az USA is elmehetnek a picsába de jelenleg az USA faszságaitól hangos a világ. Nem hogy az erkölcsi felsőbbrendüségüket mutogatják hanem egyszerűen gusztustalan sok lépésük. Ez meg dedós dolog hogy a másik rosszabb. Az a szégyen hogy mi Európaiak ilyen töketlenek vagyunk és kb kuss a nevünk ezen a jatszótéren. Most épp az USA szart a homokozónkba mi meg még megyünk nyalni is a seggét? Lehet hogy kína a rosszabb de ők legalább csak a mászóka mögé raktak még téglát...
-
Giovan!
addikt
Egyetlen mondatomra sem sikerült érdemben reagálni, szóval maradnak az üres USA ellenes frázisok.
Szerinted érdekli az USÁt az hogy te demokráciában élhess???
Szerinted hol érdekel engem, hogy az USA-t hol érdekli, hogy én miben élek?
Az USA nem a demokrácia hanem a kapitalizmus szabályai szerint működik.
Bocsáss meg, de ezt a mondatot értelmezni sem tudom. Mióta zárja ki a kettő egymást? Ugye most nem a marxi elmélet bemutatása fog következni az alapról és a felépítményről?
Csak azt mondtam hogy kell valaki aki féket tud nyomni. Jelenleg ez pedig kína. Ne legyen egyik se túl domináns mert az nem jó a világnak, de te is mozdulj ki csillámpónifalváról és ne istenítsed az USÁt.
Nem istenítem az USA-t, rengeteg hibája van. De egy Kínával összehasonlítva maga a közénk ereszkedett menyország. Egy nyugat-európai demokráciával összehasonlítva természetesen más a helyzet, de mi most Kínához viszonyítunk. És nem, nem tartom szerencsésnek a világra nézve, hogy egy Kínához hasonló állam akárcsak megközelítse az USA erejét (bár, ahogy erre már felhíváták itt a figyelmemet, ez már megtörtént). Hogy miért nem, azt nem írom le még egyszer, olvass vissza nyugodtan (bár nem hiszem hogy akár egyszer is elolvastad volna amit írtam).
-
Stabi83
senior tag
válasz
aprokaroka87 #199 üzenetére
Persze hogy igyekszik elérni az enyhítést mert a google igyekszik reálisabban gondolkodni mint Trump.
Nem a google hozzáállásával van gond, szerintem nem is írta ilyet. Ugyan úgy báb az USA kormány kezében mint a Huawei a Kínaiak kezében. Itt az álszent dogmáktól fordul ki a belem... -
Stabi83
senior tag
válasz
szabi__memo #200 üzenetére
-
válasz
szabi__memo #202 üzenetére
Idézek a linkedről (a lényeget külön kiemeltem, hogy most ne kerülje el a figyelmedet)
This graph shows the top manufacturers of the Android phones by AppBrain users
Most nem keresek pontos eladási adatokat, de nagyjából ez a helyzet a 2018-as eladások alapján (emlékezetből írom, pár millió eltérés lehet):
Samsung 300 millió
Huawei 210 millió
Xiaomi 120 millió
OPPO csoport 110 millió
Egyebek (aminek a java része kínai cég) 460 millió -
válasz
szabi__memo #200 üzenetére
Mi majdnem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Hivatalos levélben reagált a kínai gyártó az elmúlt órák és napok eseményeire, megerősítve a piacon lévő Huawei és Honor termékek jelenlegi és jövőbeni támogatását. A Google és az Android is nyilatkozott.
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Jövedelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 15 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Varon Oxygen generator újszerű, 6 hó jótállással/számlával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest