Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zord01

senior tag

Hát... nézegettem képeket, videókat róla, és nekem eddig az jött le, hogy a GUI halál unalmas. Tudom én, hogy egy BB üzleti mobil, nem pokemonos háttér kell rá, de szerintem valami simán lehet egyszerre komoly, elegáns és mégis EyeCandy. Mint pl az Iphone. Tudom, sok embernek már herótja van az IOS felületétől, mert már 5 éve ugyan azt nézi minimális ráncfelvarrással, de ettől az még szép, elegáns és vonzó.

Viszont a BB új oprendszeréről ezt eddig nem tudnám elmondani. Amit eddig láttam unalmas és sivár. Még egyszer mondom, tudom, hogy egy BB-ben nem az a lényeg, hanem az, hogy milyen szolgáltatásokat pakol le, meg a titkosítás, stb, de akkor is. Miért ne lehetne egy üzleti telefon is vonzó GUI-val szerelve.

Bizonyára egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de én spec a Symbianban is ezt utáltam. Minden fekete alapon szürke meg fehér volt. Mer az úgy komoly, meg úgy energiatakarékos, ha nincsenek színek. Tehát a menü maga volt olyan, hogy fekete alapú volt. Anno a régi SE telókban a menü fehér alapú volt, és arra jöttek a színek. És tök happy volt minden.
    Symbianban meg fekete volt minden. Meg szürke. A szemem kifolyt, mikor a naptárat néztem. Meg tiszta lehangolt lettem a sok feketétől. Oké, hogy lehetett skin-eket pakolászni, csak akkor hamarabb lemerült, belassult, akadozott, és amúgy is útáltam, ha haxolni kellett.

Lehet más nincs így vele, de nekem igen is lelombozta a közérzetemet.

És ahogy nézem most az új BB oprendszert, ez is hasonló lesz. Fekete alapon szürke menük, ill láttam még egy kék felületet, ami szintén kicsit hideg, és avitt már.

Remélem lehet majd színesíteni őket. Nem mintha túl sok esélyét látnám, hogy BB telót vegyek (eddig nagyon nem az én világom volt, és ATM úgy fest, ez most sem változik), eddig az egyetlen dolog számomra a titkosítási funkciók voltak.
    De ha meg tudnának lepni valamivel, akkor elgondolkoznék rajta... de egy ilyen komor menüvel alapból felejtős...

***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***

Új hozzászólás Aktív témák