- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Srácok, popihoz nincs mod FW?
-
zsolt501
nagyúr
válasz Mezga Aladár #201 üzenetére
Én is keresgéltem, de eddig nem találtam, állítólag nem foglalkoznak vele a nagyobb szoftver guruk, mert zárt a szoftver, és így nem lehet hozzáférni.
annak idején a Régebbi A100 , A 200-as Popcornhoz létezett alternatív szoftver, de ezek a fejlesztések is elhaltak.A WD lejátszóihoz készült egy időben a Brad féle szoftver, illetve Merlin is fejlesztett rá szoftvert (az a Merlin aki az Asus routerekre fejleszt szoftvert).
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
aiminet
tag
Sziasztok!
Segitség kéne!
Vettem Openhour Chameleon -t és kellene számitogép hálozat hogy kell beállitás?
Nem találom -
Kleroo
veterán
Sziasztok! Van egy probléma egy ismerősnél.
Popcornját összekötötte egy Harmann kardonn erősítővel optikán, és semmilyen esetben sem hajlandó normálisan kiküldeni a DTS hangot. Csak stereo jelet présel ki. Ti milyen hibákra gondolnátok, mi lehet elállítva? Erősítő elvileg jól van beállítva, és a popcorn is(ez kérdésesebb)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
aiminet
tag
Sziaszok!
Valaki már probálta a Kodi-ban élő tv? / iptv/
-
Mezga Aladár
veterán
Eltévedtél, itt tedd fel a kérdésedet.
-
Potenza
csendes tag
Sziasztok Háát végigolvastam a dolgokat most vegyes érzelmeim vannak a Popcorn Hour Vten lejátaszóval kapcsolatban... kinéztem magamnak de van itt hideg meleg is .. pedig jelenleg ennél Újabb fejlesztés most nincs a piacon én meg olyat szeretnék .
Mondjatok negatív pozitív véleményt legyetek kedvesek hadd döntsek végre.
Köszönöm. -
Mezga Aladár
veterán
Az biztos, folyamatosan fejlesztik. Itt elolvashatod, miket javítottak.
-
-
Galahed
senior tag
Ha nem jött volna ki az írásomból, a VTEN-t akartam dicsérni. (csak a teljes konfigurációt is leírtam.)
Egy dolgot nehezményezek, ha kihúzom a konnektorból, akkor bekapcsolva marad. Bár fogalmam sincs, mekkora a fogyasztása készenléti és ébrenléti állapotban, gondolom egetrengető különbség az nincs, révén, hogy nincs benne HDD... A többi funkció meg megy készenléti üzemmódban is (torrent, SMB, AFS szerver stb..)
Más "hibát" nem találtam benne - Jut eszembe a A-300-is ilyen volt. Az A-410 már nem.
-
Galahed
senior tag
válasz Mezga Aladár #214 üzenetére
ajaj, egy rész kimaradt... szóval ha kihúzom a konnektorból (vagy áramszünet esetén) és utána visszakapja az áramot, akkor a VTEN bekapcsol, azaz nem készenléti üzemmódba áll vissza. Elnézést a figyelmetlenségemért...
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Mitől lehet az, hogy a TRUE-HD hangsávos filmek esetében, a hang ugrál Lejátszó, A-410. Lehet, hogy szoftver frissítés kellene? Minden más hangsáv esetében nem ugrál a hang.
-
zsolt501
nagyúr
Sajnos a TRUE-HD lejátszással gondjai vannak a lejátszónak, már az A300-as lejátszónál is ismert volt a hiba, de javítani nem javították, a gyártó a kódolásra mutogat, holott nem azzal van a gond, vagyis ez már kiderült, hogy más lejátszók esetén nincs a lejátszandó anyaggal gond.
De az is vicc, hogy nem minden ilyen anyaggal van gond, ez is kiderült, de megoldás nem született, és valószínű már nem is lesz.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
allein
addikt
válasz zsolt501 #221 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat. Kettő megoldást látok: olyan BD ISO anyagokat beszerezni ahol nincs TRUE-HD (lehet hülyeség amit írok ) arra gondolok, hogy a DTS-HD hangsávval nem volt gondom. Vagy egy komolyabb asztali blu-ray lejátszó beszerzése
Szemezgetem egy blu-ray lejátszóval és ma van 10% kedvezmény az árából
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Sajnos én is csalódtam magában a popcorn márkában, vagyis inkább a gyártóban, mert maga a hardver még jó is lehetne, de sajnos a szoftver fok kívánnivalót hagy maga után.
Sima asztali BD lejátszót nem biztos hogy megéri venni, mert azok sem játszanak le minden formátumot, én is tervezgettem egy ilyen beszerzését egy időben, de utána olvasva ezeknek a lejátszóknak sajnos le kellett tennem ezekről, mert a BD anyagokból is sok verzió van már most is és még jön is még pár, és sajnos a régebbi lejátszók nem minden esetben eszik meg az új anyagokat.Én tavaszra tervezek összerakni egy HTPC-t amit lehet távvezérelni és abszolúte csendes, ez mellett megeszi gond nélkül a 4K-s anyagokat is, hozzávetőleg az ára egy jobb média lejátszóéval fog vetekedni, de legalább nem lesz formátum lejátszási gond majd vele.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
allein
addikt
válasz zsolt501 #223 üzenetére
Az biztos, hogy fel van adva a lecke. Asztali BD lejátszó fele azért húzok mert, előbb-utóbb Magyarországon is az lesz mint ami van már jó pár nyugati országban, internet szolgáltatók mérik a forgalmat Komoly csekket állítanak ki abban az esetben amennyiben illegálisan tölt le az ember Hosszútávú tervben gondolkodom
Szer: PS4 konzolom van és tudja a blu-ray lemezeket de nem ugyanaz mint egy minőségi asztali BD lejátszó
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Ha ez bejön, az magát az internetet is visszavetné, de ez mellé újra nagy üzlet lenne a filmek másolgatása és egymás közötti cserélgetése, emlékszek ezekre az időkre mondhatni ezen nőttem fel mikor a 80-as 90-es években a videokazettákat, majd a DVD-ket másolgattuk, illetve még divat volt moziba járni... most majd HDD-n cserélgetjük egymás között a filmeket...
Amúgy maga egy HTPC is lehet időtálló egy PC-s BD íróval.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
(#226) Dragon27:
Igen, hálózatról nézem, HDMI-n keresztül van összekötve a lejátszó. Router és az internet kapcsolat nem hiszem gond lenne, TP LINK AC1750 és 200/100 Mbit/s kapcsolat van itthon.
(#227) c4 - igen, hosszútávú lenne a cél és várni fogok, nem tudom még milyen márka legyen. CA Azurban gondolkodtam eddig
Mondjuk nálam, a média lejátszóból a hdmi megy az erősítőbe és onnan egy másik hdmi megy a tv készülékbe. Rákötöm a lejátszót közvetlenül a tv készülékre, megnézem mi történik.
[ Szerkesztve ]
-
-
allein
addikt
Szerintem nincs köze ahhoz, hogy a TV tudja kezelni vagy nem az adott hangsávot. Lejátszóval van a gond Nem a TV kódolja a hangsávot hanem a popcorn. Vagy javítson ki valaki ha hülyeség amit leírtam
És ha nem Atmos és csak TRUE-HD akkor is ugrál a hang, szerintem nagyjából ennyi, ezeket nem tudja kezelni a lejátszó szoftveresen Ilyenkor még minek a házimozi Magyar szinkronnal azért picit más a házimozi hangzás
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Dragon27 #232 üzenetére
A VTEN-t ne hasonlítsd az eredeti popcorn szériához, teljesen más architektúra, teljesen más a program proci oprendszer szóval minden, egyedül a pártó ugyan az.
-
allein
addikt
válasz Mezga Aladár #237 üzenetére
Erősítőm tudja a TRUE-HD hangsávot Akkor fw frissítés szükséges az erősítőn?
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
TRUE-HD hangsáv akadozik, Dolby Digital rendben van. Popin a jel tovább van küldve, hogy az erősítő dekódolja. Erősítő nem tudja a TRUE-HD hangsávot dekódolni. Sajnos a popi sem tudja, kipróbáltam úgyis, hogy a lejátszó van összekötve közvetlenül a tv készülékkel. Ebben az esetben elég ha csak az erősítőn lesz fw frissítés?
-
-
allein
addikt
válasz Mezga Aladár #246 üzenetére
Mit csináljak akkor Van olyan fw popira ami tudja ezeket a hangsávokat? Erősítőt hiába frissítem, mármint a szoftvert.
-
allein
addikt
válasz Mezga Aladár #249 üzenetére
Arra gondoltam, hogy amennyiben a PS4 tudja kezelni a TRUE-HD hangsávot ( utána kell néznem) akkor kiderül, hogy az erősítő tudja vag nem Kicsit OFF téma, elnézést kérek.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs