- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Most jöttem haza az Amerika Kapitány - A tél katonája című filmről.
Aki szereti az ilyen filmeket, akkor nézze meg ezt is mert nagyon jó lett.
És persze ne felejtse el végig ülni, mert itt is van két stáblistás jelenet.Kíváncsian várom a többi filmet.
Jah és a S.H.I.E.L.D. 17.részét, mert a film utáni történésekkel fog foglalkozni.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
D4v3
őstag
Elhoztuk ma a 42X60-at. Még nem tudtam leülni elé, de beállításokat valaki tudna írni hozzá?
-
SLYM
veterán
sziasztok, a 3 éves panasonic TX-PF50S20 TV-m közepén megjelent egy nagyon halvány pixelhiba csík, kb 1 méterről látszik, akkor is csak néha, de kicsit zavar a tudat, hogy ottvan, így lecserélném a Tv-t. az egyik kérdésem, hogy ennek most mennyi a reális eladási ára ezzel a hibával itt az aprón? a másik, hogy mit ajánlanátok helyette? 3d nem izgat, 4k sem (bár ha most egy 4k-s TV a best buy, akkor oké). a lényeg, hogy szép képe legyen, ez a legeslegfontosabb, SD-t, HD-t és full HD-t is nézek, tehát mindenben legyen nagyon jó a képe. az se baj, ha LCD és nem plazma. a középkategóriában keresgélek, 250-300k-s kategóriában, minimum 50", de ha nagyobb az se baj, sőt igazából minnél nagyobb annál jobb ugye, elég nagy a nappali. kösz a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz rootmin #65954 üzenetére
Még meg van, csak lejárt a hirdetés. Én meg nem hirdettem újra, mert annyira nem sürgős a dolog. Elvileg van egy komoly érdeklődő, aki azt mondja tuti viszi, de volt már nem egy ilyen jelentkező rá. Amúgy patika állapotú a TV, ha nem kell senkinek, így járt mindenki.
Ha valakit érdekel, írhat privit.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztok veletek egy kis személyes élményt. Ma délután elmentem megnézni a Duna Plázába a Noé-t, gondoltam (kár volt...) úgyis régen néztem 3D-ben filmet ezért nézzük 3D-ben.
Először is a vetítés körülményeiről: szörnyű, bővebben: soha nem szerettem azokat a termeket amik bár nagyok, de a vászon mérete ehhez nem igazodik, mert ennyi erővel akár otthon is nézhetem a TV-n, nincs értelme moziba menni, de sebaj, ezen úgyse lehet egykönnyen változtatni, lépjünk túl rajta. Az viszont már kicsit zavaróbb volt, hogy a gépteremből kiszűrődött egy finom kis fénynyaláb, ami pont az előttem lévő sort világította meg és tette majdnem hogy élvezhetetlenné a vetítést. (a mobilon filmközben üzengető emberekről már szót sem érdemes tenni...)
Na, de térjünk rá a 3D-re! Ilyen szutykot én rég nem láttam, de komolyan! Gyakorlatilag nulla volt a 3D hatás, néha a CGI egy picit hátrébb vagy előrébb volt a vászon síkjánál és ennyi. Majdnem hogy szemüveg nélkül is nézhető volt, azt gondolná az ember, hogy az operatőr direkt mosta el kicsit a hátteret. Egyébként én úgy gondolom meglehet a 3D-t is igényesen csinálni pl. Avatar, Pi élete, Gravitáció, de sajnos a 3D filmek nagy része hulladék (itt a hatásra gondolok).
Az lenne a kérdésem a kedves fórumozó kollégákhoz, nem-e tudnának pár normális 3D-s filmet ajánlani? Vannak egyáltalán az általam felsoroltakon kívül élvezhető 3D-s filmek?
-
spiky03
veterán
válasz balisz #65961 üzenetére
Mi a haverokkal csak a Westendbe járunk moziba, mert ott azért viszonylag jók a termek.
A Duna plázába csak akkor megyünk ha a kinézett film az 1-es (régen Indesit most nem tudom, hogy ez-e a neve még) teremben van, mert ott az az egy terem jó csak. Mert nekem is vannak rossz élményeim arról a moziról. Pl Az Indí 4-et ott néztük még régebben az egyik moziünnepen, és a terem az ilyen L-alakú volt, alig volt dőlésszöge, valamint a film első 10 percében nem volt meg a film alja meg a teteje, picit el volt állítva a zoom. Meg 3D-t is néztünk ott de az is szar terem volt.Az Arénába szoktunk még járni, de oda is csak IMAX-be.
3D-ben csak olyan filmet nézek, ami eleve abban készült, vagy a kritikák azt írják róla, hogy megéri a 3D-t. Lásd Gravitáció.Amúgy ha lehetőség van rá, akkor 2D-ben mozizunk.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gyulus76
aktív tag
válasz balisz #65965 üzenetére
Én általában a terem közepére szeretek ülni, vagy akár egy, esetleg két sorral előrébb. Az utolsó sorokból én már kicsinek érezném a vásznat.
Rossz 3D-t még nem láttam, legalábbis sosem volt ilyen érzésem. Itthon is megnéztem pár filmet 3D-ben, és bár alkalomadtán a jövőben is szívesen megnézek majd így egyet-kettőt, de a mozi elsődlegesen számomra is 2D. Őszintén szólva egyáltalán nem sírnék, ha nem készülne több térhatású film.
-
Khaosz55
addikt
50gt60 és 50st60 között 40 ezer az árkülönbség. Megéri ha csak képminőséget nézzük és a szolgáltatást nem?
-
Khaosz55
addikt
Tessék TV-t akarok venni és máris 350-nél járok.
-
salapp
addikt
válasz Khaosz55 #65974 üzenetére
Ha kis adatsűrűséggel/rossz minőségben/sd-ben sugárzott vacak adást akar valaki megjeleníteni, az vacakul fog kinézni minden készüléken. (Tudod, fekáliából várat építeni...) Minél nagyobb a képátló, annál vacakabbul, ill. annál távolabbra (mondjuk a kert végébe) kell tőle ülni ahhoz, hogy még nézhető legyen. Persze ha lcd technológiás a megjelenítő, akkor meg még rosszabbul, mintha plazma lenne, tehát az általad olvasott negatív észrevételek még nem terelnek az lcd felé.
Sajnos olyan megoldás, amin elfogadható a rötölö és csigatv meg hasonlók, ezzel párhuzamosan film-élményt tud adni egy full hd anyag, azonos nézési távból, nem hiszem, hogy van.
Mi - ha ilyen f.s adás egyáltalán megy nálunk - a konyhai régi kis fali képcsövesen nézzük (háttérnek legfeljebb, szendvicskészítés, főzőcskézés közben), a 720p sorozatokat és filmeket meg a nagyobbon, fényzáró rolókkal ált. besötétítve, kanapéról.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz Khaosz55 #65974 üzenetére
Én pl. bő két hete küzdök az RTL Klub logójának ghostjával, pedig nem ez a csatorna ment rajta éjjel-nappal. Nem vészes, fehérmosásnál nyoma sincs, de a panel középszürke színénél igen határozottan látszott, amikor észrevettem. Most fokozottan figyelek rá, kerülöm az RTL-t, mint a tüzet, rendszeresen megy a fehérmosás is, de még mindig ott van, igaz, sokkal halványabb már, előbb-utóbb nyilván eltűnik majd. Néha sajnos normális körülmények között is kiszúrom: pl. világoskék égbolton pirosas elszíneződést eredményez.
A phosphor trail és a poszterizáció a másik két, számomra zavaró jelenség.
Megjegyzem, a PV70-nél egyik jelenséget sem tapasztaltam soha. Ghostot is csak olyat láttam, amit 10mp hangyaháború nyom nélkül eltűntetett.
Összességében persze gyönyörű a GT60 képe, de ezeket az anomáliákat is figyelembe véve, szerintem kicsit túlértékelt, mert ez is messze van még a tökéletestől. De az is lehet, hogy csak nekem túl magasak az elvárásaim.
-
salapp
addikt
válasz Gyulus76 #65976 üzenetére
Inkább csak - mint én az alacsony vibrálás-tűrésemmel - peches vagy, mert érzékeny vagy ezekre a jelenségekre. Valamiért egyre inkább úgy gondolom, hogy mintha "túlhúzták" volna a neoPDP paneleket annak érdekében, hogy elérjék az áhított képminőséget. Rév-vám.
De valóban, mivel engem is zavarnak, már otthoni körülmények között is konstatálnom kellett ismerőseinknél, így nekem sem ér meg egy neoPDP-s csodaplazma ennyit. Pedig időközben összekuporgattam rá a rávalót.
Oledre nem várok, lcd nem kell, úgyhogy megint megy a házra, kertre...Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz salapp #65975 üzenetére
Sajnos olyan megoldás, amin elfogadható a rötölö és csigatv meg hasonlók, ezzel párhuzamosan film-élményt tud adni egy full hd anyag, azonos nézési távból, nem hiszem, hogy van.
Mind a két csatorna ad HD-ben is és nagyon penge az adás minősége, konkrétan nálam a 65VT60-on még 1,5 méterről nézve is már-már referencia szint. Egyes reklámok konkrétan mintha Blu-ray-ről futnának. Szóval nem mondanám, hogy nincs lehetőség. Más kérdés, hogy értékes tartalmat nem igazán sugároznak ezen adók, de technikailag kifogástalanok, csak nem a fiscsi-foscsi SD-sugárzást kell nézni.
Gyulus76: nekem a VT-nél nincs panaszom, nem igazán látok foszforlagot, minimális poszterizáció előfordul, de az meg egyértelműen a forrás bűne. BD-nél még sosem láttam, csak gyengébb minőségű TV-adásnál.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
válasz DM-Fan #65979 üzenetére
Csak sajnos nem minden lakóhelyen érhető el minden csatorna HD-ben. Elsősorban a helyileg elérhető szolgáltatók kínálatát kell figyelembe venni.
Én szerencsésnek mondhatom magam, mert nemrég variált a városi szolgáltató, így 114 TV és 5 rádióadás van a digitálisan kiadva a rendszerre a mindig TV DVB-T jele, illetve az analóg csatornák mellett különdíj nélkül. Persze ebból a rengeteg csatornából 30-40-t kihagyásra ítéltem, illetve van pár adó HD-SD duplázva, itt csak a HD-k maradtak meg, ha azonos műsorral mennek.
-
Viktor81
senior tag
válasz Gyulus76 #65976 üzenetére
Szia Gyulus !
En megertelek, mert ezt a ket (ill. azert akad meg egy ketto) anomaliat en is tapasztaltam/om a GT50-en es a VT60-on is, mig a PV80-on nem (de ezt mar beszeltuk.) Igazabol jobb, ha mihamarabb megszokod (tulteszed magadat rajta), mert sokat nem lehet tenni a dolog ellen (ill a poszterizaciot jelentosen csokkenti/eltunteti a minosegi adas). A foszfor trail mas teszta, ott a szemeddel/agyaddal van baj (vagy pont nincsen). En is latom szinte mindig, mig a csaladtagok/baratok kozul senki (filmnezes kozben neha meg mindig "kiabalok", hogy: lattatok a szivarvanyos elszinezodeseket ? - mire a valasz: nem, Te meg hulye vagy...)
Udv.: Viktor
-
salapp
addikt
Hát igen, én sem jövök be a zöldből a bűzbe csak azért, hogy 17 HD adásom legyen a UPC digitális kábeltévén mondjuk. És durván megváltoztak sokunknál már a tévézési szokások. Nálunk konkrétan szinte ki is kopott a klasszikus élő-adásos tévézés, mint olyan, mert már nem vagyunk hajlandóak befogadni a reklámokat (annyit, ahogyan, és amilyen tartalommal próbálnak lenyomni a fogyasztó torkán, már biztosan nem). Nézhetetlen. Nekünk.
On-demand a jó irány (hogy "kölcsönzős" vagy kölcsönzős rendszerben-e,...)Gyulus76: Ja, most úgy is az a szokás, be kell állni a sorba és kussolni. Aki "lát", az a hülye.
DM-Fan: pont a legutolsó dolog, ami érdekel, az, hogy HD-ben adnak-e ezek a "tömegpusztító" csatornák, és még igénytelenebb alcsatornáik (cool, fem, meg mittudomén, mennyi ilyen selejt van már).
[ Szerkesztve ]
-
Gyulus76
aktív tag
válasz Viktor81 #65982 üzenetére
Köszi, ezt azért megnyugtató olvasni. Már éppen kezdtem paranoiás lenni, hogy rámsóztak egy selejtes GT60-at.
Pedig igazad van, tényleg beszéltünk már erről. Csak hát amikor mindenki isteníti ezeket a tévéket, és a tesztekben is csupa jót olvasni róluk, mint pl. minden idők legjobb tévéi, az embernek magasak az elvárásai, és azt gondolná, minden szempontból jobbat kap a pénzéért, mint 7 éve. De lehet, hogy csak a véleményformálók vannak olyan helyzetben, hogy az évek során látott sok készülék miatt megfeledkeznek róla, hogy voltak ezek a jellemzők jobbak is, így a tesztekből ez nem derül ki. Nyilván az sem véletlen, hogy a PV70-ben nem volt fehérmosás a tévében, most meg van.
Igyekszem túltenni magam a dolgon, és talán az lenne a legjobb, ha elkerülném ezt a topicot is, csak sajnos nagyon ideszoktam.
-
Dorian
félisten
válasz salapp #65984 üzenetére
A adott csatornák képminősége volt a kérdés.
Erre válaszoltad, hogy "kis adatsűrűséggel/rossz minőségben/sd-ben sugárzott vacak adás"
Ez lett megcáfolva, hiszen elérhető kifogástalan képminőséggel.
Most meg az a válaszod, hogy téged az nem érdekel.Kicsit zavaros a logikád, az eredeti kérdés az adásminőségre vonatkozott.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
salapp
addikt
válasz Dorian #65986 üzenetére
Bocsi, de ez nem "megcáfolva" lett, mert később másik kolléga is rámutatott, hogy az ország nem csak az optikai csilli-villi hálózattal lefedett területekből áll, a nagy részén nem elérhető az említett (egyébként teljesen felesleges) csatorna hd adásban.
Demmindeeegy.
Zavaros vagy nem.Amúgy meg mókás, hogy most úgy bánnak mindenhol az "elérhető" kifejezéssel, mint a kilencvenes években az "igényeseknek"-kel.
Szép világ volt-van-lesz. Hallel-újra! De ez már tényleg nem fontos (sajnos).[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz salapp #65987 üzenetére
Ezt írtad:
"Sajnos olyan megoldás, amin elfogadható a rötölö és csigatv meg hasonlók, ezzel párhuzamosan film-élményt tud adni egy full hd anyag, azonos nézési távból, nem hiszem, hogy van."
Ez nem igaz, cáfoltuk, van ilyen.A kérdezőnél jobban pedig itt senki nem fogja tudni, hogy nála milyen kábelminőség az elérhető.
Az, hogy neked nem tetszik a zertéel meg a csiga műsortartalma, ebben a vitában nem releváns. Nekem sem tetszik, nem is nézem. De nem ez volt a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Dorian #65988 üzenetére
Értem a problémát. Kimaradt, hogy készülék/kijelző(megoldás). Nem technikailag az elérhető (hehe) adásra értettem. A lényeg, hogy bejön az sd/f.stalicska bitrátás jel, és tőle ugyanolyan távra ülve abból élvezhetőt kihozni ÉS élmény szinten hd felvételeket nézni... Nem hiszem, hogy erre bármelyik kijelzőtechnológia megoldást adhat. Valamelyik felhasználási kör csorbát szenved.
Csodálkoztam is, mert veled eddig mindig egyet tudtam érteni.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz salapp #65990 üzenetére
Pedig most tényleg nincs igazad. Olvasd vissza a HSZ-ed, amire reagáltam, majd a válaszod, majd Dorian reakcióit és rájössz magad is!
Gyulus76: nem vagyok kevésbé érzékeny ezen dolgokra, csak a VT60-on tényleg alig észlelhető belőlük valami. A G20-amon sokkal drasztikusabbak voltak ezen jelenségek. A VT60-on minimális a line bleeding, a poszterizációt csak nagyon kiélezett helyzetekben látom és annak egyértelműen a forrás az oka (BD-n sosem láttam poszterizációt), a foszforlag pedig kvázi észlelhetetleb a VT60-on. Nagyot ugrottak a G20 óta a mérnökök. A PV70-ed egy jó értelemben vett igénytelen és kis felbontású készülék volt, ami nem volt annyira érzékeny a forrásoldali hiányosságokra és nem is várta el annyira a minőségi anyagot, mint ez a modell.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
válasz salapp #65990 üzenetére
Ez egyértelmű. Ha a bejövő jel olyan amilyen, az jobb nem lesz.
De egyébként kicsit elkanyarodtunk, ha jól emlékszem az volt a kérdező eredeti felvetése, hogy ST-t vagy GT-t vegyen 80% tévére 20% mkv-ra. Ill. tart tőle, hogy az adásmegjelenítésben hibák lehetnek és zavarja majd.
Ez igazából két külön kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Dorian #65992 üzenetére
Az biztos, hogy tévéadás tekintetében - még legjobb minőségű jel esetén sem - az ST nem lesz szűk keresztmetszet. Hogy a 20% mkv. esetében elérhető kis képminőség javulás megéri-e neki a GT felárát, azt csak ő tudja eldönteni. Itt csak akkor érdemes a GT-t választani, ha méretben a nézési távhoz megfelelőt tud venni.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gyulus76 #65994 üzenetére
Hidd el, tudom mi a foszforlag, sőt, én veled ellentétben a PX80-amon is észleltem minimális mértékben (ez elég hasonló készülék a PV70-edhez), magam sem ma kezdtem a plazmás pályafutásomat, láttam már pár dolgot. De a VT60-on tényleg nagyon minimális a mértéke, pedig konzolon is játszom rajta. Egyszerűen jól össze van rakva a készülék, de nyilvánvalóan a megfelelő beállítások megléte sem elhanyagolható. Az, hogy kiélezett helyzetben előidézhető, az nem kizárt, ezt nyilván én is látom, de normál használat mellett szerintem kevés VT60 tulajt fogsz találni, aki erre érdemben panaszkodna. Bőven-bőven a normális határon belül mozognak a plazmás anomáliák ezen modellnél. Én a G20 után konkrétan nagyobb mértékű dolgokat vártam, ennek ellenére alapvetően a G20-szal is elégedett voltam a legtöbb tekintetben, függetlenül attól, hogy tisztában voltam a gyengeségeivel és függetlenül attól, hogy videofil vagyok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BaLee
addikt
válasz Dorian #65992 üzenetére
Fontos megemlíteni azt a dolgot, hogy az ST és a GT közt nem csak képminőségben van különbség, sőt talán pont abban a legkevesebb, hanem szolgáltatásokban is.
Engem kimondottan zavarna, ha a tv nem tudna műsort felvenni USB vinyóra, márpedig ezt sajnos az ST nem tudja. Elég hasznos dolog, ha ha nincs otthon az ember vagy éppen valami éjszakai műsort akar felvenni akkor ha nincs ilyen funkció a tv-ben azt nem nagyon tudja máshogy megoldani.
-
Viktor81
senior tag
válasz Gyulus76 #65989 üzenetére
Igy van, a line bleed, ami meg ilyen zavaro jelenseg, meg a ghostra valo hajlam (a korrektseg kedveert meg kell emlitenem ezt meg nem lattam a VT60-eseteben, de a GT50 az 500 ora nagyon finom bejaratas utan is azonnal hajlamos volt ra, pedig a kontraszt is nevetsegesen alacsonyan volt)
Ahogyan DM-Fan is megerositette, a poszterizacio minosegi adassal szamuzheto. Es ez itt a lenyeg ! Ezeket a keszulekeket ugy csinaltak, hogy felteteleztek a minosegi forrast, ahol valoban nagyot domboritanak. A line bleed valoban nagyon sokat javult a GT50-hez kepest, de durva tulzas lenne azt allitani, hogy eltunt...
DM-Fan masik megjegyzesevel nem ertek egyet, mert az itt jo "ertelemben" emlitett igenytelenseg nem magyarazat arra, hogy a csucsmodell olyan hibaktol szenvedjen, amitol a belepo nem, ill. a mostani "igenytelen" modellek (X60) vagy a tavalyi UT50 meg durvabban birjon ezen hibakkal, mint egy 6-7 eves modell.
Sajnalatos modon, de el kell fogadni, hogy az altalanos ertelemben vett minoseg lefele megy az ido elorehaladtaval es itt nem csak a plazma TV-rol, hanem barmilyen sorozatban gyartott termekrol van szo. (autok, szerszamok, ruhak, szinte barmi...)Udv.: Viktor
-
MasterMark
titán
El nem tudom képzelni, hogy mit akartok felvenni a TV-ből.
más: Foszfor lag az a zöld utánhúzás nem? Mert ilyet még nem láttam.
Viktor81: Nekem pl. UT50 van. Foszfor lagot még nem láttam rajta. Mint már mondtam többször a judder sokkal zavaróbb. Utána a line-bleeding, és a poszterizáció, de ezek bőven elviselhető kategóriában vannak.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Viktor81 #65997 üzenetére
Pedig a PV/PX szériánál nem látható anomáliák az említett, jó értelemben vett igénytelenségnek köszönhetők: a mai, nagy méretű fullHD panelek adott képtartalom melletti betáplálása benyolultabb feladat, ez okozza a line bleed-et. A poszterizáció oka a precízebb panel, mert a korábbi 8 bites (vagy gyengébb) panelek ezen hibákat nem dobták fel. A foszforlag meg szerintem korábban sokkal durvább volt. A G20-am egy perc után is durván ghost-olt, a VT60-on meg konkrétan még ki sem tudtam kényszeríteni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs