Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- DIGI Mobil
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Nagyon agyalok egy ps5 vételén. Abszolút nem értek hozzá, nem használtam még, kb. 6-7 éve egy Xbox 360-unk volt. Használtan vennék leginkább, mindenképpen garisat. Az volna a kérdésem hogy a 1116 vagy 1216 ajanlott-e, vagy mindegy. Egy német összehasonlító oldalon olvastam hogy utóbbinál egyszerűsítették a hűtést, és csak ragasztva van, ami ennél fogva egy idő után akár magától leválhat. Gondolom ez azért elég szélsőséges, nem gyakori eset!?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Kendek #149631 üzenetére
Google fordítóval:
Azonban sajnos van mit panaszkodni. Mégpedig a hűtőborda rögzítésekor! A CFI-1216A és 1216B sorozatban ez már nincs szorosan csavarozva, hanem csak az alumínium lemezre van ragasztva. A jelentések szerint sajnos ez bizonyos esetekben ahhoz vezet, hogy a hűtőborda egy idő után magától leválik. Ez az APU (CPU|GPU) károsodásához is vezethet -
Gabesz87
veterán
Hát a reakcioitok alapján azt hiszem inkább 1116-ot keresek.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Volt már, vagy fellelhető esetleg valahol valami összefoglaló arról, hogy az új PS5 miben jobb/rosszabb? Nyilvánvaló dolgokon kívül, mint kisebb méret, egyszerűbb elhelyezhetőség, meghajtó utólagos hozzáadása stb. FŐleg a belső felépítés kapcsán, hogy mennyire robosztus a design, mennyire tűnik időtállónak, miben jobb/rosszabb, mint a mostani 1216 verzió. Szóval érdemes-e rá várni, vagy inkább most jobb megvenni egy aktuális verziót?
Még egy kérdés: Telekomon kívül van esetleg másik olyan bolt, ahol 0% THM-el meg lehetne venni? Nem drága mondjuk 160-ért sem (ahol ennyiért most kapható), csak van itthon egy akadályozó tényező (=feleség), és ilyen konstrukcóban talán meg tudnám győzni. Egyébként sem tervezem lecserélni egyhamar. Mármint nem a feleséget, hanem a gépet[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Kendek #153190 üzenetére
Igen, ezt tudom, pár hete én robbantottam ezzal a bombát itt De elvileg nem nagyon voltak ilyen esetek, hogy elengedett a ragasztás. Vagy azóta már igen? És az új gépen ez hogy van megoldva? Láttam, hogy van már szétszerelős videó, de én őszintén szólva nem tudom megállapítani. Hátha a szakavatottabb szemek igen. Lehet, hogy akkor megvárom, míg a Telekom is árulni kezdni az új gépet, és náluk veszek 0%-al. Remélhetőleg nem lesz (sokkal) drágább, mint máshol.
Na most látom a T oldlaán, hogy már fent van az új is. 235K. És ez ahogy látom a digital version. Nice, Telekom. Tegnap kérdeztem épp chat-en egy ügyintéző csajtól, hogy mikor lehet kapni náluk, nem tudta megmondani. Meg sem lepődöm. Ez az ár azért elég pofátlan.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Meg tudjátok mondani, hogy a Logitech Driving Force GT kormány működik PS5-el? Úgy fest meggyőztem az asszonyt és veszünk PS5-öt (slimet) karira. Viszont mivel szeretnék főleg GT7-el játszani, jó volna tudni, hogy alkalmas-e erre a DFGT, vagy azt is cserélnem kell!?
-
Gabesz87
veterán
válasz sting2 #153278 üzenetére
Persze, tudom, hogy jobb, a DFGT nem mai darab már, PS3-al kompatilibis azt hiszem. Tervben áll, hogy majd használtan veszek egy T300RS-t, vagy netán darabonként egy Fanatec szettet. De szimulátorozni gamepad-el rühellek. De a kérdésm hogy egyáltalán felismeri a PS5 a DFGT-t, megy vele?
-
Gabesz87
veterán
GamerTech megbízható bolt? Rohadtul vívódom hogy Slimet vagy a régi gépet vegyem. 25e lenne a kül. amit fordíthatnék egy plusz controller-re, PS+ előfizura, vagy játékra, de másrészt meg nekem tetszik az, hogy kisebb, kompatkabb az új gép SZóval dilemmázom rendesen.
-
Gabesz87
veterán
válasz #42308056 #154147 üzenetére
Persze, tudom, hogy HW terén u.a. Nincs szükségem rá, nem hiszem, hogy akarnék lemezekkel "bajlódni". De ha valami oknál fogva a jövőben mégis, és Slimet veszek (márpedig eléggé hajlok rá) akkor meglesz a lehetősége az utólagos bővítésnek. Valószínűleg külföldi oldalak, mint pl. a Kleinanzeigung dugig lesznek vele.
-
Gabesz87
veterán
Na, elhoztam ma az új Digital Slimet De sajna karácsonyig csak sóvároghatok utána, Jézuska hozza majd a fa alá
Megpróbáltam ma venni éves Extra előfizut így hogy akciós, de nem tudtam. Próbáltam PayPal-al, és bankkártyával is, de fizetésre kattintva azt mondja "Something went wrong" Mi a bánat van ezzel a PS Plus oldallal? AMikor a PS fiókomat csináltam pár napja, azt is cska úgy tudtam, hogy inkognitó módban nyitottam meg a Chrome-ot, mert akkor is valami hibát dobott. -
Gabesz87
veterán
Bennem is kavarog még pár kérdés. Összeraktam és bekapcsoltam ma a Slimet, hogy legalább meggyőzödjek róla 3 napon belül, hogy minden OK. Végigzongoráztam a beállításokat. Volt ott valami energia gazdálkodással kapcsolatos kérdés, hogy készenlitiben hogy viselkedjen: Optimalizált vagy Energiatakarékos. Melyiket szoktátok itt választani?
PS-en keresztül nekem is sikerült megvenni az Extra csomagot (gépen, telón nem). Vannak ebben a Havi játékok, amik ingyen vannak!? És a Játékkatalógus...de gondolom az ebben lévő játékok nem ingyen vannak, vagy igen?
A 3. pedig a család/profilkezelés, de ebbe majd belemélyedek kari után, ha elkezdjük használni a gépet. Ha teszem azt, feleségem, és a gyerek is használni akarja a gépet, akkor kreálnom kell nekik saját felhasználót? Beállításokban pedig be kell kapcsoljam a Konzolmegosztás opciót? Gyerek miatt meg a Family Managementet kell még beállítsam? -
Gabesz87
veterán
Szuper, köszönöm. Akkor azt hiszem, egyelőre minden világos. A kontrollerrel nekem is barátkozni kell majd, mert soha nem volt PS-em, csak Xbox 360 jó régen. De láttam hogy írtátok is, hogy e célból van egy "okító" játék a gépen alapból. Azzal kezdünk majd
-
Gabesz87
veterán
válasz Gorilla7804 #154649 üzenetére
Én is a héten vettem, de csak a beállításokat csináltam meg, aztán szépen visszacsaomagoltam karácsonyig, szóval játékot nem indítottam. De ez aggasztó, remélem nem lesz hangos. Bár mi amúgy is viszonylag távol ülünk majd a 65" TV-től, meg erősítőre lesz kötve a PS, szóval hátha nem lesz zavaró a távolság és az 5.2.2 hang miatt
-
Gabesz87
veterán
válasz nincsnév007 #155952 üzenetére
A konkrét sebességet honnan lehet tudni? Látszik valahol, vagy valami plusz app -pal? Én wifi6-al használom most, kari óta, de egy játék letöltése volt vagy fél ora. Pl. LEGO 2K race, Sackboy. De végül is ott van mellette a switch, úgyhogy szerintem bedugom a kábelt. Csak gondoltam, hátha a wifi6 is elég jó.
-
-
Gabesz87
veterán
Kíváncsiságból, ti milyen fejhallgatót használtok? Nekem a PS5 erősítőre van kötve, feleségem már panaszkodik, hogy hangos. Pedig csak a Hogwarts Legacy-t toltam. Mi lesz majd, ha Gran Turismo-zni fogok... Na szóval, az első gondolatom a Sony Pulse 3D volt. Régebben pedig, a fejhallgatós topikban ajánlottak a jelenlegi (egyre inkább szétmálló) Takstart HD2000 helyett egy Oneodio Monitor 60-at. Most meg eszembe jutott, hogy igazából van itthon egy AKG K935, amit rég használtunk, lehet, hogy kipróbálom azzal.
-
Gabesz87
veterán
válasz Bencus88 #156232 üzenetére
Ja értem. Fejhallgatós topikban is azt mondták, hogy nem egy jó minőség. Így már érthető, akkor nem is gondolkodom rajta. Az AKG-m anno EISA díjas volt, úgyhogy csak nem annyira szar, de igazából nem is sokat használtam. Jó áron vettem régen Amazonon. Este kipróbálom, milyen azzal.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Nekem kari óta, mióta megvan a PS5, a Hogwarts Legacy az 1. "komolyabb" játék, amivel kezdtem és játszom most. Egyelőre élvezem, viszont nekem egy "problémám" van. Grafikától egyáltalán nem vagyok hanyattesve. A PC-m nem egy gamer erőmű, (i3-10105F, GTX1650Super, 16GB RAM, SSD), de abszolút nem találom jobbnak, szebbnek a grafikát PS5-ön, mint a PC-n akármelyik másik játéknál (pl. egy Cyberpunk). Persze lehet, hogy nem egy kategória a 2 említett játék grafika terén. Hogwarts-nál nekem főleg az emberek kinézetével, arcmozgásával, mimikájával, van problémám. Hajuk sem mozog. Szóval ha nem tudnám, hogy új játék, akár azt mondanám, hogy ~5 évvel ezelőtti. Persze maga a táj, környezet az faxa!
-
Gabesz87
veterán
válasz spleenszuru #156424 üzenetére
Pont most nemrég próbáltam ki én is a fiammal. Jó, neki kicsit még nehéz volt 6 évesen kontrolleres tapasztalat nélkül, de majd belejön. De hogy az milyen király, szórakoztató kis játék! Nem értem, miért veszik ki a Plus-ból. Mindegy, szerintem majd megveszem utána is.
A másik meg ami most havi játék, a Plague Tale. Basszus, tegnap éjfél körül játszottam vagy 1 órát. Nem semmi hangulata van. Magával ragadó, nyomasztó. És tök jól is néz ki szerintem. -
Gabesz87
veterán
Olyan kérdésem volna, hogy egy külföldön vásárolt (Svédországból) PS Store (játék)kód itthon beváltható?
-
Gabesz87
veterán
Tegnap nagyban nyomom GT7-ben a WTC700 2. pályáját, erre kifagy a game Megállt, majd sötét képernyő, kormány is kiforgott teljesen, majd úgy fél perc múlva kidobott a PS Dashboard-ra. Mennyire gyakori eset ez? Csak mert én eddig fél év alatt PS-en még sosem tapasztaltam ilyet.
-
Gabesz87
veterán
Pacific Drive-ot PS5-re, vagy inkább PC-re érdemes venni? PC az nem egy erőgép, adatlapomon szerepel (i3-10105f, GTX1650 Super, 16GB RAM).
-
Gabesz87
veterán
Tudnátok ajánlani jó kis co-operatív játékokat, amit a feleségemmel tudunk játszani? It takes two még folyamatban van, Overcooked-ot tegnapelőtt végeztük ki. Valami ilyesmi 2 személyes játékra gondolok. Ő szereti ezeket a főzős (cooking dash) játékokat, ha esetleg van hasonló.
-
Gabesz87
veterán
Egy kis tanácsot kérnék. Van egy eredeti DualSense Charging Station-öm. Itt vettem aprón, de még Alza garis, számla megvan. Történt egy kis villanyszerelési malőr tegnapelőtt, aminek hatására az erősítőm látványosan elfüstölt, ill. egyelőre még próbálok rájönni, vajon minek lett baja. Sajna az említett töltő sem működik, de valószínű, hogy csak a tápja mehetett tönkre. Ezt abból gondolom, hogy van egy vezeték nélküli AKG fejhallgatóm, ami szintén nem mutatott életjelet, hiába dugtam be máshová a dokkolót. Sima USB-ről kap tápot, amit egy original iPhone töltővel használtam. Gondoltam megnézem közvetlenül a PC-re dugva, és láss csodát, világít, szóval az iphone töltőfej is kuka. Úgyhogy reménykedem benne, hogy a Charging Station-nek is csak a tápja lett kuka. Kérdés, hogy most forduljak az Alza-hoz garis ügyben, vagy esetleg közvetlenül a Triwarden-hez? Vagy csak próbáljak ilyen tápot szerezni? Bár nem igen látok sehol, csak párat ebay-en (persze USA-ban).
-
Gabesz87
veterán
PS5 slimbe vennék 1TB SSD-t. Mit ajánlotok? Vagy inkább az SSD-s topickban erdeklodjek?
Egyébként ezt néztem ki. Jó lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- ÚJ, Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD, garanciával!
- Diablo 3 Nintendo Switch - játékokkal, tartozékokkal
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest