Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Bond 007

    őstag

    válasz hombre[EU] #7364 üzenetére

    Nem. Ahogyan a merevlemezeknél, ezeknél is van hagyva "üres hely" amit használatba vesz a vezérlő ha látja hogy valamelyik cella már használhatatlan. Hogy a teljes kapacitáson felül hány % az gyártó függő. Általában a komolyabb modelleknél több. Pl ha van egy 800gb-os ssd akkor a teljes (de általad nem elérhető) kapacitása akár 1tb is lehet, csak félre van téve az a 200gb hogy legyen mit használatba venni ha elfáradna valamelyik cella a használt területen. Mintha egy stadionba 100 embert kell leültetned, de van még 20+ széked amit alapjáraton üresen hagysz, ha esetleg eltörne a széke valakinek legyen hova átültetni.

    Ez ennél sokkal komplexebb, csak próbáltam egyszerűen leírni. :B

    A modern vezérlők pl már arra is nagyon figyelnek hogy minden cella a lehetőségekhez mérten egyenletesen legyen terhelve, és nem az lesz hogy folyton ugyanoda írsz folyton, míg máshol alig történik változás.

    Azt is érdemes figyelembe venni hogy ps5-nél szinte kizárólag játékletöltés fog történni, meg a játékmentés és videó save. Ami az ssd-nek fájni szokott, az inkább a sok nagyon apró írás pl torrentezés. Tehát egyáltalán nem fog olyan mértékű terhelést kapni mint egy asztali átlag pc.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák