- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Biztos gyakori kérdés, előre is elnézést. Nem jó a netem otthon, és telefonon nem az igazi a keresés.
Azt szeretném megtudni, hogy milyen kártyát igényeljek ha erre a célra keresem? Most van egy fullos dombornyomott mastercardom, de nem fognám be erre a célra, kéne egy teljesen független kártya netes vásárláshoz.Amit tudnia kéne:
- paypal képes
- steam-hez is ez kellene
- lehetőleg zéró költség
- ingyenes netes utalásokA dolog relatíve bankfüggetlen. Amikre gondoltam: knh(ennél vagyok), cib, otp
Előre is köszönöm, Ábel
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
Üdv újra
Azt szeretném kérdezni, hogy mik azok a kártyák, amik megfelelnek a paypal-nak? Az összes Mastercard és Visa kártya jó? Nem tudtam leszűrni. Leszűkült a kör a knh-ra, csak nem tudom, hogy milyen kártyát igényeljek holnap. Úgy tervezem hogy nyitok egy új trambulin számlát, vagy egy alszámlát a mostanihoz. Ennek van értelme? Nem szeretném, ha a paypal/steam/neptunvásárlós kártyának és számlának köze legyen a mostani számlámhoz.
Ábel
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Elég bosszantó dologba ütköztem, nem tudom megoldani. Megcsináltam az akkuntot, érvényesítettem is, ott csücsül a 400huf. Viszont anno kért egy e-mail confirm-ot, és amikor beléptem a fiókba, az erre mutató linket véletlenül bezártam. Azóta küldi nekem a maileket, hogy érvényesítsem, de ha belépek, akkor nincs meg az erre mutató link. Belemásztam Profile-ban a mailekbe, de ott ha Confirm-ra nyomok, azt mondja kész. Mit tudok ezzel tenni?
-
hoffman_
nagyúr
válasz Winner_hun #4696 üzenetére
Azt hittem, hogy ez csak szimpla user hiba, és én vagyok a hülye, mert megvan a link valamelyik menüpontban. Ezesetben így teszek, köszönöm.
-
hoffman_
nagyúr
üdv!
tegnap már kaptam sok segítséget az ebay topicban, sínen is vagyok. a paypal-lal akadtam el. jó dolog ez a paypal, csak szopat. most már elég mérges vagyok. 3 éve nem használtam, elfelejtettem a jelszavam... nem gond, a kérdéseim tudtam, lett új jelszó, beléptem, hozzáadtam az új kártyám, ilyesmi, ment minden, ette a jelszavam.
ezután léptem be ebay-re, ahol hozzá akartam adni a paypal fiókom. katt után adom a paypal jelszavam, és azt írja nem helyes. három begépelés után biztos voltam benne, hogy nem csesztem el. ebay ki, paypal acc elővesz. most már oda se engedett bejelentkezni... remek. nem értettem, hogy foshatta el magát a jelszó, ilyen nincs. azért csak igényeltem újat, megjött a mail, csináltam egy frankó új paypal jelszót(immáron ez a harmadik). beléptem vele, kiléptem vele. működik. megyek ebay-re, hogy hozzáadjam, de a jelenség ugyanaz. ebayen belül azt írta, hogy a paypal acc jelszavam fos, és utána már a paypal-ra se tudtam bejelentkezni.
ez most mi a jó franc?
megköszönök minden tippet
ui.:
gondoltam, hogy valami rendszeren belüli átfutás miatt lehet(ami gondolom hülyeség), vagy fene tudja, szóval tegnap hagytam annyiban este. ma próbáltam újra, egyik jelszót sem fogadja el a paypal a két új közül.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz KamuMazsola #15365 üzenetére
van benne spéci karakter is 2-3 mindig, ez tény. azonban ezt ott nem értem, hogy ha jól emlékszem tegnap a kreálásnál mintha kért volna spécit is.
szerk.:
csináltam egy új passt csak betűvel és számmal, most működik... franc se érti. köszönöm a tipped!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
Etsy vásárlásnál (UA) az eladó egy nagyobb összeget legombolt 'Tax' jogcímen, alapvetően jogosan. szarul címkézte a csomagot, ezt nem tüntette fel rendesen. a postát nem érdekelte semmi, vám jogcímen egy szállítással növelt vám összeget követelt, nyilván kifizettem.
Etsy support azt mondta, hogy sajnálja, Paypal fizetés volt, nem tud refund-ot adni, nem fér hozzá, írjak PP-nek. dobott valami kupont.
Paypal reklamációt indítottam, Etsy számla, Paypal fizetés kivonat, posta vámkezelés számla. egy hétig ültek rajta és elutasították, szerintem ez jogtalan:
"We have reviewed this transaction(s) and are denying your claim(s). This decision was made because your billing dispute doesn't match our qualification for a billing dispute.'
ilyenkor lehet még ezt tovább kergetni? ez alapján PP sz*rt sem ér, ha kifizetem kártyával, Etsy már rég visszautalta volna.
köszi előre is, ha valakinek van hasonló tapasztalata.
ui.: posta nyilván egy hulladék, vitarendezésre ott helyben zéró lehetőség, húzzak haza címén.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
köszönöm a részletes választ, reggel még nem volt bennem kávé mikor olvastam, nem jó lendület kapott el sajnos. a linket is köszönöm, futok még kört, nem érzem az Etsy hozzáállását sem maradéktalannak, távolról sem...
shippinggel együtt meghaladta a 150EUR-t egyébként. ha mindent jól értelmezek, akkor ukrán eladó volt és Amerikából jött a termék. a shipping dokumentumot töltötte ki rosszul az eladó, mert azon nem szerepel csak egy 130USD összeg, ami egyrészt nem helyes, másrészt nem tüntet fel rendezett adó tételt."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
nagyon fura szám... kb. 31,5% ha az etsy számla subtotalra osztom vissza és 36% ha a package-n szereplő valuera osztom vissza.
a termék 159usd
shop discount -31,8usd
shipping 25usd
subtotal 152.2usd
+tax 41,09usd- erre a posta még 17k huf befizetési kötelezettséget rögzített, ami kb 48usd.
- a custom declaration, ami rákerült a csomagra a sellertől, csak 133usd value-t tüntet fel.
- ezzel a számmal - egyébként köszönöm - most már nem sokra megyek úgy sejtem.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
rendben, ezt megteszem, hátha másnak nem fáj.
ettől függetlenül reklamálok az Etsy-nél tovább, szerintem ezt intéznie kellene.
a százalékszámításnál a vámkezelés díját ha kivonom, akkor ki is kéne adnia, úgy jó a 27%
köszi a válaszokat!"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #47602 üzenetére
hogy meglegyen a follow-up, hátha egyszer hasznos lesz.
PayPal-nál végül ebben az ügyben nem is mentem tovább, Etsy support és a Seller között pattogtam rengeteget, de végül sikeres volt a refund, a Seller oldalon ment végbe, Etsy support bevonásával és végül PayPal felől érkezett a kártyára - gondolom a Seller küldte vissza, csak nem volt egyszerű menet..
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest