- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz IZGŐ-MOZGÓ #752 üzenetére
Természetesen megvan, de már igényre szabva, beállítva. Viszont ott a recovery partíció, ha nem zúztad le, akkor te is vissza tudod tenni.
-
-
IZGŐ-MOZGÓ
csendes tag
-
HellGreg
őstag
Egyébként az a windows-partíció, ahonnan elvileg föl lehet rakni a rendszert, sértetlen marad, ha újraparticionálom a lemezt?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz IZGŐ-MOZGÓ #754 üzenetére
De ha neked csak a driverek kellenek, akkor azok egyrészt fent vannak a a packard bell honlapján, másrészt, a drivereket én kiírtam.
kgergely23: Ha újrapartícionálod és közben azt is lezúzod, akkor igen, annak is kampec. De ha szét akarod szedni a vinyót, azért nem feltétlenül kell az is törölni, sőt újratelepíteni sem.
-
-
IZGŐ-MOZGÓ
csendes tag
válasz V.Stryker #756 üzenetére
Az eddigi írásokból arra következtetek, hogy akinek Intel CPU-s a gépek annak nincs gondja a VGA driverrel. AMD proci esetén ez a hiba fennáll. AMD-től letöltött hardver felismerő sem találja meg a VGA kártyát.
Ezért kérdeztem meg, hogy az eredeti telepítés megvan-e még a kiszerelt HDD. Ha megkérlek meg tudnád azt csinálni, hogy visszateszed a gyári HDD-t és Bell szoftverrel készítesz egy driver mentést. Lehet, hogy csak a Bell szoftverrel lehet visszatenni ezt a mentést. Akkor szopó ágon vagyok. Vagy még egy lehetőség. Sector-by-sector átmásolni másik HDD-re.
Ezekben kérhetem segítségedet?Ugyanazt a drivert tettem fel, amit itt írtál. Hibaüzenet nélkül felment. Ennek ellenére az Eszközkezelőben még mindig szabványos VGA vezérlő szerepel.
=WiNTeR= kollégának üzenem, hogy noti regisztrációnál megkérdezték, hogy hány és a gari. És ott bizony felkínálta a 2 évet. Lehet, hogy Magyarországon a kereskedők nem vállalják be a 2 évet.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz IZGŐ-MOZGÓ #757 üzenetére
Mondtam, én a gyári mentés progival a drivereket és a szoftvereket kiírtam dvd-re, egyedül 4 lemezt nem akartam az egész rendszernek beáldozni. Hozz egy négy gigás pendrive-ot és áttolom neked a dvd anyagát.
kgergely23: De nem ám. Gondolom nem akarod,hogy egybe legyen az egész 640gb vagy mit tudom én mennyi, hanem leválasztanál 100 gigát a windowsnak, a többi pedig tárhely lenne? Ha így van, akkor no para. Csinálj elsőre egy töredezettség menteseítést. Majd a Sajátgépen jobb klikk, ott van hogy Kezelés. Megjelenik egy ablak, azon baloldalt kiválasztod,hogy Lemezkezelés. megjelennek a partíciók, rejtett partíciók. Fogod a C: -t, jobb klikk, kötet zsugorítása. Elhúzod a csuszkát, amekkorára akarod. Majd fent frissítés. Ekkor menj a dvd-re jobb klikk-el, itt a meghajtó betűjelét tedd át D-ről, E -re. Majd ezután menj arra a még nem megformázott területtel, ami a C meghajtó zsugorítása után lett, erre jobb klikk, formázás, gyors formázás NTFS-re, betüjel D. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz IZGŐ-MOZGÓ #757 üzenetére
Gyorsan megelőlegeztem a dolgot. Itt a link, becsomiztam a broadcom és a vga-chipset drivert, amit a gyári progival én lementettem a gépről. A mostaniakat uninstalláld és utána tedd fel ezeket. Majd után fogja normálisan fogadni az amd oldaláról letölthetőt is.
De hogy tiszta legyen, nekem TK81-465 típus van, ennek a driverét osztom meg. Phenom II X4 + HD6650M.
Sok sikert.
-
-
IZGŐ-MOZGÓ
csendes tag
válasz V.Stryker #761 üzenetére
Istenkirály vagy. MŰXIK a VGA kártyám.
Felhívnám mindenki figyelmét, hogy az AMD honlapjáról letölthető driver HD6650M kártyához köszönő viszonyba sincs a gyárilag telepítettel.
A többi drivert is elkérhetném? Ha adok egy címet oda fel tudod tölteni vagy inkább személyes találka?
-
HellGreg
őstag
válasz IZGŐ-MOZGÓ #763 üzenetére
Nekem az AMD honlapja egy 1,5 mb-os valamit kínált föl ami köszönőviszonyban sincs a driver fogalmával sem
Dobnál egy linket lécci? -
V.Stryker
nagyúr
válasz IZGŐ-MOZGÓ #763 üzenetére
Ha hazaértem, akkor este feltöltöm neked ugyanígy, mint a mait.
kgergely23 : Alapból igen, de ott van még két fül, ott a másodikon már a 86 mega körülit. Ez a másfél megás is jó, csak annyi hogy telepítés közben tölti le a drivert.
-
-
V.Stryker
nagyúr
No, toltam egy kis Mass Effektet a géppel. Max felbontáson simán megy, V-sync-el, minden sz@rral. Mondjuk nem mai játék, de akkor jó. A proci 65-70 fok körülire melegszik, a vga olya n 60-ra. Nem tartom soknak, mondjuk hűtőpadon. A bill baloldali felső része, ahol a proci is van, azért az elég meleg, de nem zavaró.
Nem tudom kinél hogy viselkedik normál netezés közben, de nálam olyan 47-48 fok.
-
-
HellGreg
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
válasz IZGŐ-MOZGÓ #766 üzenetére
kgergely23:GPU-Z-vel szoktam megnézni. De azt hiszem lehet a fraps-al, aida64-el, stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
HellGreg
őstag
válasz V.Stryker #775 üzenetére
Nekem minden előre föl volt telepítve a windowsszal együtt. Fölmegy a 80 megás driver, csak a gpu-z nem jelzi ki a hőfokot, és a catalyst menüje sokkal szegényesebb mint az asztali gépen lévő catalyst. amúgy nincs más probléma. ja meg nem indul el a 3dmark a felbontás miatt (1600*900).
-
V.Stryker
nagyúr
válasz IZGŐ-MOZGÓ #781 üzenetére
Hát azt azért nem. Sikerült letölteni? Mert akkor törlöm a tárhelyről. Kell a hely
-
-
kenu man03
tag
válasz #34784256 #738 üzenetére
igen mérem. de minden úgymond normál értéket mutat. a ventillátor pedig nem hangos. érzésre pedig nem meleg, a barátnőm VAIO-ja sokkal melegebb a vinyó és a proci területén is. Szóval szerintem hardveres a probléma. Azért köszönöm a segítséget, legalább van miből kiindulnom hogy mi lehet a problem
"Callidum esse ad suum quemque questum, aequum est"
-
Laptopfery
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
A napokban tervezem venni egy Easynote TK-F4081-SB-232HG számú laptopot.
Szeretnék bele a vinyó helyett SSD-t tenni. Viszont a boltban az eladó nem tudta megmondani, hogy a SATA II vagy már a SATA III-as szabványt is támogatja-e a gép.
Jó lenne tudnom, mert ennek függvényében vennék bele SSD-t, a két kiszemelt SSD:
96GB Kingston SSD SATA2 2.5" V-Series SVP100S2/96G
60GB OCZ SSD-SATAIII-MLC Meghajtó Agility 3 Series - AGT3-25SAT3-60G
Valszeg a kisebb SSD is elég lenne nekem (160 gigát 1,5 év alatt nem pakoltam tele), mert usb-n keresztül egy 500 gigás vinyón tárolnám a zenéket, filmeket, stb. Win7-et meg pár telepített progit valszeg elbír a 60 gigás is.
Az eladó szerint garanciavesztés nélkül tehető bele a vinyó helyére SSD (könnyen hozzáférhető a vinyó)
Tudja a SATA III szabványt ez a laptop? Működhet SSD-vel ez a laptop?
Előre is köszi a válaszokat!
Feri
-
törölt tag
válasz kenu man03 #784 üzenetére
Szivesen, bár sokat nem segítettem
-
törölt tag
válasz Laptopfery #785 üzenetére
SZVSZ ezekhez a vinyókhoz bőven elég a SATA 2 is, mivel a SATA 2 szabvány sebessége 300 MB/s a vinyók pedig nem tudnak ennyit, szóval az nem lesz szűk keresztmetszet.
update: aha jól látom akkor a konfigodban a következő chipset van: AMD® RS880M + SB820.
A wikipédiát alapul véve támogatja a SATA 3 (6Gb/s) szabványt. A kérdés persze az, hogy számodra ez elérhető-e ez, a laptopoknál ez nem olyan egyszerű ez mint egy desktopnál, hogy csak beteszel egy kábelt és kész - gondolom én - de mint mondtam emiatt nem kell aggódnod a SATA 2 is megteszi az említett SSD-khez.[ Szerkesztve ]
-
BlueAthlon
senior tag
Amelyik notiban a 6650M van csak, IGP le van tiltva, lásd a phenomos változat ( M880G-ben pedig ott van a kis HD4250), ott a mobliity catalyst elég. Gugliban rá lehet keresni, hogy közvetlen a drivert szedje le, és ne az 1,2 megás " felismerem hogy van-e a gépedben radeon" cuccot. Az ugye ismeretlen device ID-k esetében nem engedi leszedni a mobility drivert. De egy közvetlen leszedett driverpack telepítőjét már gyerekjáték módosítgatni, hogy felmenjen olyanra is, amire alapból nem akarna.
Azok, akiknek Intel HD3000+ radeon felállás van, ott már komplikáltabb kicsit, mert a gyártó által összetaknyolt driversetet kell használni. Nem jó, ha leszeded a legfrissebb intel HD drivert, mert utána a radeon inaktív lesz, fel sem ismeri. AMD vice versa. A gyártók persze pár kilométerrel el vannak maradva a frissítésekkel, de a neten kis turkálással előkerülnek a nemhivatalos, egész friss dirverek, amiket a modderek készítenek.
Bár vigyázni, mert néha OpenGL esetében nem kapcsol át a radeonra, hiába állítod be a vision control centerben. Dell Vostro 3550 esetében olvastam róla. Lehet, hogy ezen már túllendültek...
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
kenu man03
tag
válasz kenu man03 #784 üzenetére
akarom mondani szoftveres
"Callidum esse ad suum quemque questum, aequum est"
-
agabe
addikt
Sziasztok!
Egy ismerős vett egy Easynote F4037-BV-355HG (most akciós egy bevásárlóközpontban) gépet. Model-re még azt írja a doboza, hogy PEW92.
A windows 7 nem ismerte fel a lan, és wifi modult, és keresgéltem a packard bell supportjánál is, de pont ilyen (vagy ilyesmi) típusú notebook nincs a driver letöltési listájukon.
Sajna nem volt nálam semmi harvdver felismerő progi amivel azonosíthattam volna mi van benne, és nincs is nálam a gép jelenleg, és holnap ismét próbálnám majd nála telepíteni ami kell, de értelemszerűen ott nincs net, ide nem hozzuk (bár egyszerűbb lenne, de ez van), és oda-vissza rohangálni sem szeretnék kétszer.Ha tudtok infót adni mi kell hozzá azt megköszönöm.
-
agabe
addikt
Köszi!
-
Vakondgyar
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Packard bell PEW91 (TK85) tipusú laptopot.
Windows 7 x64-et telepítettem. WiFi-t sehogy nem látja a windows!
Az eszköz kezelőben írja, hogy "hálózati vezérlő".
Telepítettem a CD-ről a broadcom drivert, netről is leszedtem a legújabbat, de továbbra sem működik.
Próbáltam a TK36-os kiadott drivert, de azzal sem jártam sikerrel.Tud valaki olyan megoldást amit én nem próbáltam még?
Előre is köszi a segítséget!
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Vakondgyar #798 üzenetére
Mármint azzal kapcsold be a wifit és utánna próbáld a drivert feltenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest