Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    Sziasztok!
    A következő a helyzet: még januárban vettem egy wireless routert (Asus WL520GC), mivel az otthoni hálózat áll két asztali PC-ből és egy laptopból, ami wifin csatlakozik a netre.
    Az egyik PC-hez kb. 1m, az enyémhez kb. 5,5m kábel vezet a routertől. Kedves szomszédunktól (t-comnál dolgozik) kaptam olyan kábelt, amit ők is alkalmaznak internetkapcsolat kiépítésénél az ezközök között. Kék színű, belül ha jól emlékszem 4 v. 5 színben futnak külön szigetelt kábelek. Anno elmagyarázta a megfelelő sorrendet és úgy kötöttem a fejet a kábelekre, adott hozzá szerszámot is. Fain lett.
    Amikor a routert vettem, mondtam az eladónak (MediaMarkt), hogy az lenne a lényeg, hogy LAN-on elég erős jelet adjon, mert ami előtte volt (Dlink DIR-100) csak 10 teljes módban tudott engem ellátni nettel (5,5m kábel). Azt mondta ez az ASUS erősebb. Lecsekkoltam a leírását, valóban dobálóznak 1xx%-okkal, de ugyebár nem szabad mindig hinni a reklámszövegnek. Így is belefájt 13k-ba.
    Sikeresen beállítottam, mindenkinek van net, van belső hálózat és pont ez az a pont ahol lényeges lenne a 100 teljes mód. De nem bírja. Ilyen hosszú lenne az az 5 és fél méteres kábel? A behúzásnál nem tört meg.

    Más:
    Ez már nem nálunk, hanem a munkahelyen van: itt is ASUS router van, a fenti irodából wifin kapcsolódunk hozzá. Van egy srác, aki meg odalent kábellel kapcsolódk hozzá és megy a torrent. Ez pedig ugyebár nem egészséges a mi internetkapcsolatunkra nézve, mert lefoglalja. Azt már sikerült elérnem, hogy raktam egy szűrőt (Internet Firewall/WAN & LAN Filter) TCP és UDP kapcsolatokra 1024:65500 port tartományban (reggel 8 és d.u. 4:30 között :D ) a lenti gép IP-jére. Azt is egy sniffer progival kellett kiderítenem, mert a skac nem nagyon akarta elárulni ;)
    Valahogy gyorsabbnak tűnt ezután, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy emiatt.
    Kérdés: Létezik-e olyan megoldás, hogy egy IP-t (vagy IP-ket) más IP-kel szemben "priorizáljon" a router és átengedje nekik a sávszélt?

    Válaszotokat előre is köszön(jük)!

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák