- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Belba
őstag
Az Adminban tényleg nem volt adatbázis...
Ez már nekem is feltünt az első naptól fogva : Segédeszközök > Adatbázis mentés ....
Na, itt egy hibajelzésbe ütköztem, hogy nem találja a mappát!
(Merthogy nem is volt httpdocs/shop/adminbackups mappa!!!!)
Kiírta, hogy keresi, nem találja, NINCS.
Kérdeztem én a Szolgáltatómat (aki telepítette a webshopot), hogy mi ez itten?... Nem kéne ide az a hiányzó izé???... Erre csinált nekem egy ''mentes'' mappát, amibe naná, hogy nem ment a rendszer...
(Honnan tudná, hogy oda kellene mentenie?)
Na, de én most - félórája - csináltam egy ilyen mappát : adminbackups
És mit ad a Jóisten : rögtön tudtam menteni az adatbázist!!!!
(Excelben egy jó nagy összevisszaság az egész, de ott van benne a Vevők címe, számlák, megrendelések, termékoldalak lementve.)
Mellesleg ebben sem találom a dátumokat.< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
catalog mappára nem találtam, de van egy ilyen :
httpdocs/shop/product_info.php
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<?php
/*
$Id: product_info.php,v 1.1.1.1 2005/08/16 08:31:30 sstolyarov Exp $
osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
http://www.oscommerce.com
Copyright (c) 2003 osCommerce
Released under the GNU General Public License
*/
require('includes/application_top.php');
require(DIR_WS_LANGUAGES . $language . '/' . FILENAME_PRODUCT_INFO);
$product_check_query = tep_db_query(''select count(*) as total from '' . TABLE_PRODUCTS . '' p, '' . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . '' pd where p.products_status = '1' and p.products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id' . ''' and pd.products_id = p.products_id and pd.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
$product_check = tep_db_fetch_array($product_check_query);
?>
<!doctype html public ''-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN''>
<html <?php echo HTML_PARAMS; ?>>
<head>
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=<?php echo CHARSET; ?>''>
<title><?php echo TITLE; ?></title>
<base href=''<?php echo (($request_type == 'SSL') ? HTTPS_SERVER : HTTP_SERVER) . DIR_WS_CATALOG; ?>''>
<link rel=''stylesheet'' type=''text/css'' href=''stylesheet.css''>
<script language=''javascript''><!--
function popupWindow(url) {
window.open(url,'popupWindow','toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=yes,copyhistory=no,width=100,height=100,screenX=150,screenY=150,top=150,left=150')
}
//--></script>
</head>
<body marginwidth=''0'' marginheight=''0'' topmargin=''0'' bottommargin=''0'' leftmargin=''0'' rightmargin=''0''>
<!-- header //-->
<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'header.php'); ?>
<!-- header_eof //-->
<!-- body //-->
<table border=''0'' width=''100%'' cellspacing=''3'' cellpadding=''3''>
<tr>
<td width=''<?php echo BOX_WIDTH; ?>'' valign=''top''><table border=''0'' width=''<?php echo BOX_WIDTH; ?>'' cellspacing=''0'' cellpadding=''2''>
<!-- left_navigation //-->
<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'column_left.php'); ?>
<!-- left_navigation_eof //-->
</table></td>
<!-- body_text //-->
<td width=''100%'' valign=''top''><?php echo tep_draw_form('cart_quantity', tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, tep_get_all_get_params(array('action')) . 'action=add_product')); ?><table border=''0'' width=''100%'' cellspacing=''0'' cellpadding=''0''>
<?php
if ($product_check['total' < 1) {
?>
<tr>
<td><?php new infoBox(array(array('text' => TEXT_PRODUCT_NOT_FOUND))); ?></td>
</tr>
<tr>
<td><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '100%', '10'); ?></td>
</tr>
<tr>
<td><table border=''0'' width=''100%'' cellspacing=''1'' cellpadding=''2'' class=''infoBox''>
<tr class=''infoBoxContents''>
<td><table border=''0'' width=''100%'' cellspacing=''0'' cellpadding=''2''>
<tr>
<td width=''10''><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '10', '1'); ?></td>
<td align=''right''><?php echo '<a href=''' . tep_href_link(FILENAME_DEFAULT) . '''>' . tep_image_button('button_continue.gif', IMAGE_BUTTON_CONTINUE) . '</a>'; ?></td>
<td width=''10''><?php echo tep_draw_separator('pixel_trans.gif', '10', '1'); ?></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
<?php
} else {
$product_info_query = tep_db_query(''select p.products_id, pd.products_name, pd.products_description, p.products_model, p.products_quantity, p.products_image, pd.products_url, p.products_price, p.products_tax_class_id, p.products_date_added, p.products_date_available, p.manufacturers_id from '' . TABLE_PRODUCTS . '' p, '' . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . '' pd where p.products_status = '1' and p.products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id' . ''' and pd.products_id = p.products_id and pd.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
$product_info = tep_db_fetch_array($product_info_query);
tep_db_query(''update '' . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . '' set products_viewed = products_viewed+1 where products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id' . ''' and language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
if ($new_price = tep_get_products_special_price($product_info['products_id')) {
$products_price = '<s>' . $currencies->display_price($product_info['products_price', tep_get_tax_rate($product_info['products_tax_class_id')) . '</s> <span class=''productSpecialPrice''>' . $currencies->display_price($new_price, tep_get_tax_rate($product_info['products_tax_class_id')) . '</span>';
} else {
$products_price = $currencies->display_price($product_info['products_price', tep_get_tax_rate($product_info['products_tax_class_id'));
}
if (tep_not_null($product_info['products_model')) {
$products_name = $product_info['products_name' . '<br><span class=''smallText''>[' . $product_info['products_model' . '</span>';
} else {
$products_name = $product_info['products_name';
}
?>
<tr>
<td><table border=''0'' width=''100%'' cellspacing=''0'' cellpadding=''0''>
<tr>
<td class=''pageHeading'' valign=''top''><?php echo $products_name; ?></td>
<td class=''pageHeading'' align=''right'' valign=''top''><?php echo $products_price; ?></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td class=''main''>
<?php
if (tep_not_null($product_info['products_image')) {
?>
<table border=''0'' cellspacing=''0'' cellpadding=''2'' align=''right''>
<tr>
<td align=''center'' class=''smallText''>
<script language=''javascript''><!--
document.write('<?php echo '<a href=''javascript:popupWindow(\'' . tep_href_link(FILENAME_POPUP_IMAGE, 'pID=' . $product_info['products_id') . '\')''>' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image', addslashes($product_info['products_name'), SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, 'hspace=''5'' vspace=''5''') . '<br>' . TEXT_CLICK_TO_ENLARGE . '</a>'; ?>');
//--></script>
<noscript>
<?php echo '<a href=''' . tep_href_link(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image') . ''' target=''_blank''>' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $product_info['products_image', $product_info['products_name', SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT, 'hspace=''5'' vspace=''5''') . '<br>' . TEXT_CLICK_TO_ENLARGE . '</a>'; ?>
</noscript>
</td>
</tr>
</table>
<?php
}
?>
<p><?php echo stripslashes($product_info['products_description'); ?></p>
<?php
$products_attributes_query = tep_db_query(''select count(*) as total from '' . TABLE_PRODUCTS_OPTIONS . '' popt, '' . TABLE_PRODUCTS_ATTRIBUTES . '' patrib where patrib.products_id=''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id' . ''' and patrib.options_id = popt.products_options_id and popt.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
$products_attributes = tep_db_fetch_array($products_attributes_query);
if ($products_attributes['total' > 0) {
?>
<table border=''0'' cellspacing=''0'' cellpadding=''2''>
<tr>
<td class=''main'' colspan=''2''><?php echo TEXT_PRODUCT_OPTIONS; ?></td>
</tr>
<?php
$products_options_name_query = tep_db_query(''select distinct popt.products_options_id, popt.products_options_name from '' . TABLE_PRODUCTS_OPTIONS . '' popt, '' . TABLE_PRODUCTS_ATTRIBUTES . '' patrib where patrib.products_id=''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id' . ''' and patrib.options_id = popt.products_options_id and popt.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''' order by popt.products_options_name'');
while ($products_options_name = tep_db_fetch_array($products_options_name_query)) {
$products_options_array = array();
$products_options_query = tep_db_query(''select pov.products_options_values_id, pov.products_options_values_name, pa.options_values_price, pa.price_prefix from '' . TABLE_PRODUCTS_ATTRIBUTES . '' pa, '' . TABLE_PRODUCTS_OPTIONS_VALUES . '' pov where pa.products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id' . ''' and pa.options_id = ''' . (int)$products_options_name['products_options_id' . ''' and pa.options_values_id = pov.products_options_values_id and pov.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
while ($products_options = tep_db_fetch_array($products_options_query)) {
$products_options_array[] = array('id' => $products_options['products_options_values_id', 'text' => $products_options['products_options_values_name');
if ($products_options['options_values_price' != '0') {
$products_options_array[sizeof($products_options_array)-1]['text' .= ' (' . $products_options['price_prefix' . $currencies->display_price($products_options['options_values_price', tep_get_tax_rate($product_info['products_tax_class_id')) .') ';
}
}
if (isset($cart->contents[$HTTP_GET_VARS['products_id']['attributes'[$products_options_name['products_options_id'])) {
$selected_attribute = $cart->contents[$HTTP_GET_VARS['products_id']['attributes'[$products_options_name['products_options_id'];
} else {
$selected_attribute = false;
}
?>
<tr>
<td class=''main''><?php echo $products_options_name['products_options_name' . ':'; ?></td>
<td class=''main''><?php echo tep_draw_pull_down_menu('id[' . $products_options_name['products_options_id' . '', $products_options_array, $selected_attribute); ?></td>
</tr>
<?php
}
?>
</table>
<?php
}
?>
</td>
</tr>
<tr>
</tr>
<?php
$reviews_query = tep_db_query(''select count(*) as count from '' . TABLE_REVIEWS . '' where products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id' . ''''');
$reviews = tep_db_fetch_array($reviews_query);
if ($reviews['count' > 0) {
?>
<tr>
<td class=''main''><?php echo TEXT_CURRENT_REVIEWS . ' ' . $reviews['count'; ?></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<?php
}
if (tep_not_null($product_info['products_url')) {
?>
<tr>
<td class=''main''><?php echo sprintf(TEXT_MORE_INFORMATION, tep_href_link(FILENAME_REDIRECT, 'action=url&goto=' . urlencode($product_info['products_url'), 'NONSSL', true, false)); ?></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<?php
}
if ($product_info['products_date_available' > date('Y-m-d H:i:s')) {
?>
<tr>
<td align=''center'' class=''smallText''><?php echo sprintf(TEXT_DATE_AVAILABLE, tep_date_long($product_info['products_date_available')); ?></td>
</tr>
<?php
} else {
?>
<tr>
<td align=''center'' class=''smallText''><?php echo sprintf(TEXT_DATE_ADDED, tep_date_long($product_info['products_date_added')); ?></td>
</tr>
<?php
}
?>
<tr>
</tr>
<tr>
<td><table border=''0'' width=''100%'' cellspacing=''1'' cellpadding=''2'' class=''infoBox''>
<tr class=''infoBoxContents''>
<td><table border=''0'' width=''100%'' cellspacing=''0'' cellpadding=''2''>
<tr>
<td class=''main''><?php echo '<a href=''' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_REVIEWS, tep_get_all_get_params()) . '''>' . tep_image_button('button_reviews.gif', IMAGE_BUTTON_REVIEWS) . '</a>'; ?></td>
<td class=''main'' align=''right''><?php echo tep_draw_hidden_field('products_id', $product_info['products_id') . tep_image_submit('button_in_cart.gif', IMAGE_BUTTON_IN_CART); ?></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td>
<?php
if ((USE_CACHE == 'true') && empty($SID)) {
echo tep_cache_also_purchased(3600);
} else {
include(DIR_WS_MODULES . FILENAME_ALSO_PURCHASED_PRODUCTS);
}
}
?>
</td>
</tr>
</table></form></td>
<!-- body_text_eof //-->
<td width=''<?php echo BOX_WIDTH; ?>'' valign=''top''><table border=''0'' width=''<?php echo BOX_WIDTH; ?>'' cellspacing=''0'' cellpadding=''2''>
<!-- right_navigation //-->
<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'column_right.php'); ?>
<!-- right_navigation_eof //-->
</table></td>
</tr>
</table>
<!-- body_eof //-->
<!-- footer //-->
<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'footer.php'); ?>
<!-- footer_eof //-->
<br>
</body>
</html>
<?php require(DIR_WS_INCLUDES . 'application_bottom.php'); ?>
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
Az micsoda?
Úgy gondolod, hogy nem itt a webshop-Adminban kellene keresgélnem, hanem a PLESK-Adminban? (Mert van egy ilyen felülete a szolgáltatónak.)
Ott is látom ugyanezeket a fájlokat és ott tudom engedélyezni, hogy milyen hozzáférést engedélyezek itt a fájlokhoz...
Erre gondolsz?
Mert ahhoz van jelszavam.< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
Azon is gondolkoztam, hogy ha az ''ÚJ TERMÉKEINK xxx HÓNAPBAN'' box helyett mondjuk a ''LEGKEDVELTEBB TERMÉKEK'' box kerülhetne középre, az sokkal jobb lenne...
Abban tényleg a sláger-termékek vannak, amiből a legtöbb fogyott, tehát érdekesebb az új vásárlónak is.
Az abban szereplő termékek számát meg tudom határozni, 9-12 termék bőven elegendő lenne a Főoldalra ajánlásnak.< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
sbazsi
veterán
mindez persze csak ahhoz kell, hogy a termék áruházba kerülés idejét modosíthasd.
-
[HUN]Tyson
senior tag
Helló!
Elolvastam a hétvége termését, és ugy láttam, néhány dolog neked nem egészen tiszta, főleg az adatbázissal kapcsolatban.
A lényeg az, hogy az osCommerce mysql adatbázisban tárolja az adatokat. A tied is. Ha még nem kaptál volna, kérj a szolgáltatódtól elérhetőséget hozzá. Általában a phpmyadmin nevű programot szokás használni, aminek meg kell adni a szervert, ahol az adatbázis van, magát az adatbázis nevét, és a jogosultságodat hogy elérhesd (felhasználónév + jelszó). Ezeket mindenféleképpen meg kell, hogy adják.
Ha nem értesz hozzá, óvatossan turkálj itt, nehogy megsemmisíts valami adatot.
Az az sql kiterjesztésű fájl az adatbázisodat tartalmazza, azigazából nem excel használatra készült, viszont ha valamit tönkreteszel, phpmyadminban ebből visszaírhatod a mentést. Ugyanitt tudsz excel formátumú mentést csinálni.
Most ennyi jutott eszembe, ha kérdésed van, írj! -
Tyrael
senior tag
válasz [HUN]Tyson #213 üzenetére
a mysql felhasznalonev, jelszo, szerver cime, adatbazis neve biztos hogy ismert, hiszen oscommerce configjaba benne kell hogy legyen, kulonben nem tudna hasznalni az adatbazist
ha mas nincs, akkor felrak maganak egy phpmyadmin-t.
telepites:
letoltod, kicsomagolod, felmasolod, aztan config.inc.php vagy valami ilyesmi nevu config file-ban kell atirni par dolgot:
$cfg['blowfish_secret'] (vagy valami ilyesmi) = ''bármijóide''
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config'; -> ezt ird at 'cookie' -ra, utana pedig weben keresztul elered a phpmyadmin-t, ahol be tudsz jelentkezni, stb.
Tyrael
[Szerkesztve] -
[HUN]Tyson
senior tag
Igazad van. Akkor a következő a teendő Belba kollega számára:
ftp-n csinál egy phpmyadmin könyvtárat, ebbe feltölti a phpmydmin-t, majd megnyitja a shop/includes/configure.php-t, és ebből kinézi az alább adatokat:
define('DB_SERVER', 'ezaszerver');
define('DB_SERVER_USERNAME', 'ezafelhasználónév');
define('DB_SERVER_PASSWORD', 'ezajelszó');
Majd a phpmyadmin könyvtárban a config.default.php-t megnyitja szerkesztésre, és kitölti a következőket értelemszerűen:
$cfg['Servers'[$i]['host' = 'localhost';
$cfg['Servers'[$i]['auth_type' = 'http'; (én ezt használom)
$cfg['Servers'[$i]['user' = 'user';
$cfg['Servers'[$i]['password' = 'passwd';
Ezt menti config.inc.php néven, majd a phpmyadmin/index.php-t indítja, adatokat beír, és kész. -
Tyrael
senior tag
válasz [HUN]Tyson #215 üzenetére
auth type-nal http mit csinal?
config tudom, hogy a config fajl-ba beirt adatokat hasznalja, cookie eseteben mutat egy bejelentkezo ablakot, ahol beirhatod az user/pass-t. http mit csinal?
amugy ''Kattintható kódok és arcocskák [ ne konvertáljon! ]'' kipipalasaval elkerulheted, hogy mindenfele smiley-t szurjon bele az iromanyodba az oldal motorja
Tyrael -
[HUN]Tyson
senior tag
http-vel is felhoz egy ugyanolyan ablakot, mint a htaccess-sel, username + jelszó.
A #191-es gebasz azért volt, mert töröltem az országokat, csak magyar maradt, viszont az egyik ''próbavásárlónak'' nem görgettem végig, mikor felvittem, hanem azerbajdzsán vagy mittomén mi maradt, ami az első volt. Az az id megszűnt, és ez okozta a galibát.
Viszont a keresőm még mindig nem megy, lövésem nincs, hogy miért. Van valakinek valami ötlete, hogy mit bénáztam el?
Vágom a ''ne konvertáljon''-t, csak mindig elfelejtem.
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz [HUN]Tyson #217 üzenetére
cookie akkor annyibol jobb, hogy ott be lehet allitani, hogy milyen karakterkodolassal jelenitse meg a tartalmat
mig a http eseten a default client charsetet fogja szerintem hasznalni
Tyrael -
Belba
őstag
válasz [HUN]Tyson #215 üzenetére
Hű!
Nagyon köszönöm, hogy próbáltok segíteni, én itt csak egyre tanácstalanabb vagyok...
Ebben a shop/includes/configure.php fájlban körülnéztem :
define('DB_SERVER', 'ezaszerver');
define('DB_SERVER_USERNAME', 'ezafelhasználónév');
define('DB_SERVER_PASSWORD', 'ezajelszó');
Itt tényleg találtam egy tök új jelszót és username-t, amit eddig nem ismertem...
(Remélem, nem a Szolgáltatóm szerverének hozzáférési adatai.)
====================================================
Na, figyeljetek!
Béreltem egy Szolgáltatónál tárhelyet, ahol már telepítve megkaptam a webshopot.
Nekem ''csak'' a termékeket kellett beírnom, az egyéni beállításaimat megcsinálnom...
A Szolgáltatónak van egy PLESK-nevezetű admin-oldala, ahova beléphetek és mindenféle beállítást eszközölhetek (fájlmanager, mail-manager, stb)...
Ez a felülete :
Itt is megtalálom a File Manager-ben ugyanazokat a fájlokat, amit az Admin-ban.
Itt tudom engedélyezni a fájlokhoz való hozzáférést is.
Ha itt nincs engedélyezve, hogy módosíthatom az adott fájlt, akkor nem is tudok semmit csinálni vele.
A bajok ott kezdődnek, hogy a Szolgáltatóm kb. annyit ért az egész osCommerce-hez, mint én...
Ő felrakott egy webáruházat (mellesleg kimásolta a Tissue Kft.webshopját) és agyő, csináljak amit akarok.
Gondolhatjátok, mit kínlódtam magamban hetekig, mire kigyomláltam a Tissue Kft. dolgait, mire rájöttem (az én 00 programozói tudásommal) mit csináljak, hogy a Vevők megrendelései ne a Tissue Kft. címére menjenek, hanem hozzánk...
Életemben akkor láttam először php-fájlokat, eddig weboldalt csak Dreamweaver-rel készítettem.
Volt már olyan, hogy elszállt az egész weboldal, mert valamit rosszul csináltam.
ÉN semmit nem tudtam csinálni, nem tudtam a weboldalhoz férni, a Szolgáltatóm meg 2 napig nem csinált semmit, hiába hívogattam...
Néhány dolog egyáltalán nem működik a webshopban (Érkező termékek, Banner-manager, Cach-beállítások, Hírlevél-kezelés, stb)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hírlevél menedzsernél ezt írja ki az Admin-oldalon :
1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-50, 50' at line 1
select newsletters_id, title, length(content) as content_length, module, date_added, date_sent, status, locked from newsletters order by date_added desc limit -50, 50
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Érkező termékeknél ezt írja ki az Admin-oldalon :
1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-50, 50' at line 1
select pd.products_id, pd.products_name, p.products_date_available from products_description pd, products p where p.products_id = pd.products_id and p.products_date_available != '' and pd.language_id = '4' order by p.products_date_available DESC limit -50, 50
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gyártók-nál ezt írja ki az Admin-oldalon :
select manufacturers_id, manufacturers_name, manufacturers_image, date_added, last_modified from manufacturers order by manufacturers_name limit -50, 50
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hát, nem is tudom, mit lehetne itt kezdeni...< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Tyrael
senior tag
lehet jo lenne ujratelepiteni.
ha megbizol valamelyikunkben annyira, akkor szerintem tudnank segiteni neked a beallitasokban.
ezt az admin feluletet nem ismerem, de mint sokan kozulunk, ha elottem lenne, eligazodnek rajta.
Szal az en javaslatom az lenne, hogy valamelyik kollegaval (pl Tyson) priviben megbeszelitek, megadod neki az user/pass-od, es o megnezi miujsag, stb.
Csak mert ez igy kb. olyan dolog, mint telefonon keresztul levezetni egy szivmutetet.
Tyrael -
sbazsi
veterán
Béreltem egy Szolgáltatónál tárhelyet ... A bajok ott kezdődnek, hogy a Szolgáltatóm kb. annyit ért az egész osCommerce-hez, mint én ... Ő felrakott egy webáruházat (mellesleg kimásolta a Tissue Kft.webshopját) és agyő, csináljak amit akarok ... a Szolgáltatóm meg 2 napig nem csinált semmit, hiába hívogattam...
Csak megkérdezem, hogy miért fizettél? Csak a tárhelyért, vagy magáért az áruházért is? A szolgáltató ajánlotta neked, fel is telepítette, vagy mi? -
[HUN]Tyson
senior tag
A mysql verzióval van szarakodás, ezt az admin felületen a segédeszközök/szerverinfo lapon nézheted meg, ezt keresd: Client API version. Az enyém 4.0.27, ezen megy.
Megoldást itt találsz, sajna angol: [link]
De itt a lényeg:
Line 67 in catalog/includes/classes/split_page_results.php must be changed from:
$this->sql_query .= '' limit '' . $offset . '', '' . $this->number_of_rows_per_page;
to:
$this->sql_query .= '' limit '' . max($offset, 0) . '', '' . $this->number_of_rows_per_page;
Line 38 in catalog/admin/includes/classes/split_page_results.php must be changed from:
$sql_query .= '' limit '' . $offset . '', '' . $max_rows_per_page;
to:
$sql_query .= '' limit '' . max($offset, 0) . '', '' . $max_rows_per_page;
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
nekem valamiért az admin felület nem látja a könyvtárakat.
mi lehet a gond?
pl katalogusra kattintva
HIBA!: Nem létezik a termékkategória könyvtára: /catalog/images/
amikor pedig egy termékre megyek a vásárlói oldalon, akkor megjeleníti az ebben a könyvtárba(egyik alkönyvtár) található képeket. -
[HUN]Tyson
senior tag
Az include/configure.php-ban jól vannak a könyvtárak definiálva?
Ilyesmikre gondolok:
define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');
define('DIR_WS_CATALOG_IMAGES', DIR_WS_CATALOG . 'images/');
define('DIR_FS_CATALOG_IMAGES', DIR_FS_CATALOG . 'images/'); -
[HUN]Tyson
senior tag
Felmerült már itt, hogy hogy lehet fix szélességűre venni az egész shopot.
Az osCommerce.com-on található megoldás (hátha érdekel valakit):
1. A minor modification is required to your stylesheet.css file.
Replace the following code:
---------------------------
BODY {
background: #ffffff;
color: #000000;
margin: 0px;
}
with:
-----
BODY {
text-align: center;
margin: 0px;
}
.fixcenter {
width: 758px;
border: solid; border-width: 1px;
margin: auto;
margin-top: 20px;
text-align: left;
}
2. On-page changes:
In /catalog/includes/header.php
-------------------------------
immediately below this piece of code
if ($messageStack->size('header') > 0) {
echo $messageStack->output('header');
}
?>
add
<div class=''fixcenter''>
In catalog/includes/footer.php
------------------------------
Immediately below the closing php tag
?>
add this
</div> -
sbazsi
veterán
válasz [HUN]Tyson #225 üzenetére
nem ez volt a gond, hanem a szerver könyvtár nem volt megadva, de már megoldva.
-
sbazsi
veterán
a kérdés, hogy amikor átadták, akkor működött-e, lehetett-e bele termékeket felvinni, megrendeléseket csinálni, stb.
mert ha az alaprendszer működik, akkor onnantól tényleg a vevő feladata hogy átírja a progit.
ennyiért nem várható el, hogy mindenkinek belőjék, mert pár hónap után mehetnétek máshova, mert csődbementek. -
Belba
őstag
válasz [HUN]Tyson #223 üzenetére
Megkerestem, ez az enyém :
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
sbazsi
veterán
<?php
} else { // default page
?>
ezzel van baja.
aszongya a 297 sor nem ok.
az else... sor a 297 -
Belba
őstag
Amikor átvettük a tárhelyet, fel volt telepítve a Tissue Kft. webshopja...
Azt kellett átszabnom a mi nevünkre, a mi igényeinkre, ALAPBAN a webshop a Tissue Kft.-nek küldte a Vevő megrendelését!!!!
Teljesen nyilvánvaló volt, hogy egy már meglévő webshopot a pasi átmásolt és azt mondta : használjuk!
Akkor nem volt időm ezen rágódni, mert szupergyorsan kellett nyitnom egy webáruházat, de lépten-nyomon olyan korlátokba akadtam, hogy át kell szabnom a már másnak működő fájlokat a mi igényeinkre...
Tehát NEM egy üres, minden funkciót tudó webshopot kaptam!!!!!
Termékeket lehetett felvinni, be is írtam a termékeinket...
Megrendeléseket azután lehetett csinálni, hogy 1 napi kínlódás után kigyomláltam a Tissue Kft. email-címeit és bevittem a mi címeinket...
Szerintem nincs is meg minden fájl, aminek alapból meg kellene lennie, nyilván már ez a Tissue Kft. is alakított a webshopján, az ő igényei szerint.
Lehet, hogy tényleg újra kellene telepíteni az egészet, hogy minden alapból működjön.< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz [HUN]Tyson #223 üzenetére
Én ebből egy kukkot sem értek...< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
[HUN]Tyson
senior tag
-
[HUN]Tyson
senior tag
-
sbazsi
veterán
válasz [HUN]Tyson #240 üzenetére
jól mondod.
a tissue kft sztm a magyar nyelvi fájlokban volt benne.
szal szerintem sem ''használt'' cuccot kaptál. -
Belba
őstag
válasz [HUN]Tyson #240 üzenetére
Ó, akkor nem szidom tovább a Szolgáltató Pasit, bocs, ezt nem tudtam...
De akkor mitől nem működnek olyan alapszolgáltatások, hogy : Hírlevél, Gyártók, Érkező termékek... ???
Ez az Adatbázis-mentés sem működött egészen tegnapig, míg nem csináltam egy megfelelő mappát, amit az Admin hiányolt a mentéshez???
Ezt ti is így csináltátok, hogy működjön?
>>> httpdocs/shop/adminbackups< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz [HUN]Tyson #241 üzenetére
Természetesen, néhány .php fájlt szerkesztettem már.
Én a Jegyzettömbben szoktam átirogatni.
(Az eredetit elmentem, és ha valamiért a módosított nem működik, akkor gyorsan visszarakom.)
Az Admin-Fájlkezelőben feltöltöm a módosított php-fájlt és ez felülírja az eredetit.
Így szoktam.
(A Dreamweaver-t én weboldalak írására használtam eddig.)< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
[HUN]Tyson
senior tag
A dreamweaver-rel is lehet csatlakozni a szerverhez, igy ott helyben lehet módosítani, mellesleg szépen tagolt, színkódolt a php fájl is. Persze ekkor külön kell menteni előbb a fájlokat.
Akkor a következőt csináld:
a /includes/classes/split_page_results.php- t nyisd meg szerkesztésre (persze ments előbb).
A 67. sor ez:
$this->sql_query .= '' limit '' . $offset . '', '' . $this->number_of_rows_per_page;
módositsd erre:
$this->sql_query .= '' limit '' . max($offset, 0) . '', '' . $this->number_of_rows_per_page;
aztán az /admin/includes/classes/split_page_results.php 38. sora:
$sql_query .= '' limit '' . $offset . '', '' . $max_rows_per_page;
módositsd erre:
$sql_query .= '' limit '' . max($offset, 0) . '', '' . $max_rows_per_page;
Aztán töltsd vissza a 2 fájlt, és elvileg jónak kéne hogy legyen. Ez egy olyan bug, ami a mysql néhány verziójával jön elő.
Remélem érthető voltam.
Már csak holnap fogom megtudni, hogy sikerült e, mert vége a munkaidőmnek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Belba
őstag
válasz [HUN]Tyson #246 üzenetére
Megtaláltam mindkét fájlt, a jelzett sorokat is...
Éjszaka megpróbálkozom vele.
(Ha elszállna a weboldal, nem akarom, hogy a Vevők frászt kapjanak.)
Gondolod, hogy ha ezt átjavítom, akkor működni fog a Hírlevél, Gyártók, Érkező termékek?... De jó lenne!< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz [HUN]Tyson #246 üzenetére
JUPIIIIIIJJJJÉÉÉÉÉ!!!!!...
SIKERÜLT!!!
Végre működik a Hírlevél!!!!... Lehet beírni Gyártókat!!!!... A Várható termékek-nél sincs hibaüzenet... (Na, itt még nem tudom, hogyan kellene láthatóvá tenni, mi fog érkezni, de én már ennek is örülök!)
[Szerkesztve]< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest