Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #19043 üzenetére

    Tetszett az első bekezdés. :DD
    Nekem is az jutott eszembe elsőre, hogy valahogy ez a cikk annyira nem győzött meg. Eleve ott kezdődik, hogy miért nem linkelik be azt a nyomorult kutatást? Aztán a másik: konkrétan milyen módon teszteltek? Pontosan mik számítanak "nemkívánatos fájlok, tartalmaknak"? Rámentek pár popupot, reklámot megnyitó oldalra, és ott kutakodtak? Csak mert abban a tekintetben az általános felhasználás során én pont úgy vettem észre, hogy az Opera erősebb pl. a Chrome-nál is, és ez nem elfogultság, mivel szeretem a Chrome-ot. Csomó oldalnál (pl. piratebay, ilyesmik) a Chrome előb@sz a pofámba legalább egy felpattanó ablakot annak ellenére, hogy azt nem engedélyeztem az adott oldalon, meg AdBlocker is fel van rakva - Opera pedig defaultból, különösebb blokkolgató kiegészítők nélkül is megakadályozza annak betöltését (eleve lásd beépített tartalomblokkoló - ez a screenshot a piratebay oldalt böngészve - asszem nem én adtam hozzá) - igaz, feltételezem, ők is eleve kiegészítő nélkül teszteltek, mivel úgy releváns a teszt (elvileg az az alapvetés, hogy átlagjúzer nem telepít ilyeneket, mivel szarik a biztonságra).
    Az NSS Lab milyen módon tesztelt? Nem derül ki, nekik hogyan lett más tapasztalata, mint pl. nekem úgy, hogy már jóideje használom mindkét böngészőt, és azért nem vonok meg magamtól teljesen különféle gyanús tartalmakat tartalmazó oldalakat? (Jó, mondjuk nálam fent van az MSSE.) Nyilván én csak tök egyszerű módon "teszteltem": úgy, hogy böngésztem, és általános tapasztalatot gyűjtöttem arról, hogy milyen "nemkívánatos fájlok, tartalmak" nyíltak meg a böngészőben akaratom ellenére. Az egységsugarú júzer nem pont ugyanígy találkozhat ezekkel a tartalmakkal?
    Aztán én nem nagyon nem komálom a kifacsart összeesküvés-elméleteket, de ennél a kutatásnál valamiért beugrott (főleg a cikk felszopó hangneme kapcsán), hogy vajon nem kaptak-e némi pénzt eme kutatás eredményeinek kicsit manipulált megmutatására... :D (Azt hittem, neked is ez lesz az első gondolatod. ;])

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák