- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
30. heti "update": a legérdekesebb hír talán, hogy javítva lesz a következő OTA-n keresztül a "zsebben bekapcsol a lámpa" bug, proximity sensor check-el a gesztúra "érzékelése" előtt.
-
MartOOn
addikt
Ritka hulye kerdesem: a O+O foruman hany magyar topic van? Csak ugy erdekel...
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
törölt tag
Jó dolog cserélgetni az akksit, csak akkor külön kell töltögetned. Régebben volt olyan telefonom, amikor én is ezt csináltam, nem volt rossz megoldás, de ugye ki kell kapcsolni hozzá a telefont, így nem olyan kényelmes. Mondjuk általában rendben van, de mondjuk ha egy 3 órás konferenciahívásnál kell akksit scerélni, akkor nem biztos, hogy olyan megértő lesz az üzleti partnered. De biztos van egy csomó példa, amikor nem olyan kellemes az akksicsere. Powerbankból meg ott van péládul a Xiami által készített, 10Ah-s és nem nagyobb egy cigisdoboznál, táskában pedig bőven elfér, nem vészes a súlya, és háromszor feltölti nulláról a telefont.
A memóriakártya akkor lesz gáz, ha mondjuk eljutsz odáig, hogy Kitkat alatt már nem lehet kártyára telepíteni dolgokat, és sok app nem is használja azt a tárhelyet. Ez ugye akkor jelenthet gondot, ha felteszel néhány nagyobb játékot, vagy valami térképet (pl. Gmaps offline letöltés), és esetleg fotózol is a telefonnal, vagy használnád a HD videó felvételére, stb.
Amúgy Find7-ből is van 32GB-os, legalábbis a kínai változatból biztosan. És amúgy bosszantó, de abból van hivatalos WCDMA+FDD-LTE változat a kínai piacra is, így nem kellene mókolt modemmel használjam
-
MartOOn
addikt
válasz micafighter #1403 üzenetére
Ezt én nyitottam...
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
micafighter
nagyúr
válasz #16820480 #1404 üzenetére
,,Amúgy Find7-ből is van 32GB-os, legalábbis a kínai változatból biztosan." -> Igen De mi az Find 7a-ról beszéltünk, abból pedig csak a 16GB / 2GB verzió van tudtommal. A Find 7 pedig 32GB / 3GB, QHD kijelző stb. Ami, mint említettem szerintem majdnem tökéletes telefon lenne, ha jobb lenne az üzemideje, mondjuk 2x ennyi.
A többi dologban egyékbént teljesen egyet értünk. Még annyit, hogy nekem nem "fan"ságból ez a véleményem, tapasztalatból alakult ki ez a véleményem évek alatt, több, különböző kategóriás androidos készüléket is használva.
Számomra:
bővíthető sd - nem fontos
nagyobb beépített tárhely - fontos
több ram - fontos
cserélhető akksi - nem fontos
jobb üzemidő - fontosMivel az emberek preferenciái különböznek, lehet, hogy van aki ezeket a dolgokat teljesen máshogy értékeli, más dolog fontosabb neki, így teljesen más konklúzióra jut. És ezzel nincs is semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz #16820480 #1404 üzenetére
,,És amúgy bosszantó, de abból van hivatalos WCDMA+FDD-LTE változat a kínai piacra is, így nem kellene mókolt modemmel használjam " Nekem nem fér a fejembe, hogy az 1+1 miért rúg magának a hazai piacán ekkora öngólt. Ráadásul az egyetlen helyen, ahol szabadon lehetne venni..
Jól emlékszem egyébként, hogy magától a CM rom flashelésétől még nem "javult meg" a 3G probléma ugye? Utána kellett még a hekkelt modemet feltenni.
-
törölt tag
válasz micafighter #1406 üzenetére
Hmm, valóban, a kínai honlapon nem jelölik az 'a' verziót, hanem van egy "lite" és egy "full" kiadás, csa nem olvastam végig a fejlécet. Viszont akkor az "a" az csak 16GB-osban van itt és a sima 7 pedig csak 32-esben.
Egyébként tényleg idiótaságnak tartom, főleg ha később adnának ki belőle WCDMA verziót is, mert a hardver benen van, tökre semmibe nem került volna egy másik verziót kiadni...
Igen, simán a CM felrakása után nem működött az itteni WCDMA hálózatokon, de ahogy elnézem, a modem mókolása nélkül is simán megy mind ColorOS, mind CM alatt külföldön. Amúgy annyira talán nem hatalmas öngól, mert a China Unicom egy sokkal kisebb szolgáltató, "csak" olyan 200 millió előfizetővel, míg a China Mobile már kb ilyen 700-800 milliónál tart.
Összességében egy nagy káosz ez a telefon, ahogy a reklám, a logisztika, az egész értékesítés felépül, de még a paraméterekkel és szoftverrel is megy a kavarás A Find7a meg simán drágább itt (kb. 35e forinttal), pedig simán gondolkoztam volna azon is
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz #16820480 #1408 üzenetére
Nálunk kb 110e a 64GB-os 1+1 ára meghívóval is, meg a nélkül is, a Find 7a pedig 125e, EU garanciával, ingyenes futár szállítással, és diákok 10% kedvezményt kérhetnek, amivel 112e-re jön ki. Így, hogy egy áron vannak, inkább hajlok a nagyobb beépített tárhelyű 1+1-re.
Az SD kártya felárát meg azért tartom fontosnak, mert tegyük fel, egy minőségi 32 GB-os SD kártya ára 15e. Így diák kedvezménnyel 127e-re jön ki a Find 7a, de még mindig nincs akkora tárhelyem, mint a 64GB 1+1, és már 17e-vel felette járok árban, a tárhely pedig valoszinüleg nem lesz olyan gyors, mint a beépített, és SD kártyára bizonyos dolgokat nem lehet pakolni. Lehet venni minőségi 64GB-os kártyát kb 25e-ért, akkor a Find 7a 112+25= 137e, és kicsit több tárhelyem van, mint a 64GB 1+1. De akkor már inkább megveszem az 1+1 64GB-t 110e-ért és 5e-ért meg veszek egy 32GB-os vízálló OTG pendriveot, a maradék 22e árkülönbségből pedig veszek egy minőségi fóliát, egy tokot a telóra, a többit meg elteszem a párna alá.
(#1410) leslien
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz micafighter #1409 üzenetére
Igen, ráadásul a 7a kevesebb memóriát és kisebb akksit tartalmaz, így mondjuk ha veszel hozzá egy nagyobbat (nyilván nem ram-ból), akkor megint plusz költség.
Inkább a garancia a kérdéses, de hacsak nem a szigeten lakik valaki, akkor úgyis postázgatni kell hozzá, csak annyi az előny, hogy nem kell kiküldeni az EU-ból, így a vámmal nem kell foglalkozni.Amúgy szerkesztés az előzőhöz: wiki szerint 775 millió előfizetőnél tart a China Mobile és 285 milliónál a Unicom.
-
virkir
veterán
válasz micafighter #1409 üzenetére
Oh jaj. Már megint ezek a negatív hullámok.
Egy minőségi 64GB-os kártya megvan 10k alatt ha már telefont nem félsz külhonból rendelni.
És már sokadszorra említem, hogy o+o-t nem kapsz egyáltalán EU-ban hivatalos forrásból, nemhogy 64GB-ost."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
naattila
tag
Egy problémám lenne.egy fényképet állítok be hatterkepnek de minden ujrainditas után kinagyitja .mit kellene beállítani hogy maradjon az eredeti méretben.
one+ 64GB fekete
-
virkir
veterán
válasz micafighter #1413 üzenetére
Linkelj már legyél szíves egy elérhetőséget ahol a hivatalos EU garanciával international verziójú 64 GB-os van, mondjuk az ára legyen háztól házig 350€.
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
leslien
nagyúr
skacok Ti nem unjátok még? tudom h még nincs telo addig nehéz más témát találni, de jó lenne ha minél előbb lenne nektek is és akkor egy jó szakmai topik lenne már
szakmailag ott vagytok mindketten!!![ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
virkir
veterán
válasz micafighter #1416 üzenetére
Te loholsz az után, hogy lehet kapni, holott nem lehet csak mókolt kínai belpiacost.
Amint elérhetővé teszi ez a töketlen cég a normális vásárlást mindjárt nagyot billenne a mérleg nyelve feléjük."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
micafighter
nagyúr
válasz leslien #1417 üzenetére
Teljesen egyet értek, részemröl már unom, azért nem firtatom tovább a dolgot Egyik forumtárs kérte, irjuk le véleményünket 1+1 vs F7a, hogy segitsünk neki dönteni, ezt megtettem + még 2-3 hszt hozzá füztem ahhoz amit irtam, részemröl ennyi.
,,tudom h még nincs telo addig nehéz más témát találni”
Neked amugy tervbe van az F7a mellé még egy 1+1?
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz micafighter #1400 üzenetére
Más, de talán fontos kérdés, hogy nincs is sok értékelése az eladónak. Én azt "tanultam", hogy gyémánt fokozatú eladó alatt, inkább nem vásárolni Aliról... persze, ez nem aranszabály, akár jól is alakulhat, de ki mer kockáztatni ennyi pénzt?
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
leslien
nagyúr
válasz micafighter #1419 üzenetére
ha kapok meghívot akkor talán, de amúgy már most attól tartok h a nejem lecseréli a zárat...
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
axlfsi
veterán
válasz micafighter #1419 üzenetére
Csak egy gyors gondolat az F7 / F7a viszonyításhoz; nem lenne sokkal, de sokkal jobb választás akkor már a sima F7? Tudom, hogy a nagy felbontás miatt jobban eszik az akksit, de egy powerbankkal ez megoldva (és még ki sem kell akkor kapcsolni egy esetleges akksicsere miatt), viszont mindenben veri az F7a-t.
Mit látok rosszul? Hja, 100$-val drágább...Más: ti mennyire bíztok abban, hogy kaptok majdmeghívót? Megnéztem, 81815. vagyok a regisztráltak között és egyáltalán nem vagyok aktív a fórumon (sem csináltam hülye megosztásokat, telefon törésekről videókat, stb). Szerintem, előbb lesz globálisan elérhető a telefon, mintsem, hogy én meghívót kapjak. Úgy kb. ennyi az esélyem... (vagy szoktan néha random sorsolni minden regisztrált közül? Tudtommal nem ... pedig bevezethetnének egy olyat, hogy naponta random kíhúznak egyet a kalapból - nagyobb esélyem lenne ).
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Az 1+1nél az F7 gyakorlatilag a QHD kijelzővel jobb, a többiben közel azonosak (a már emlitett dolgokat nem hoznám fel megint). Az LG G3 a promó oldalán már azt hirdeti, hogy az FHD az sz@r, a QHD az viszont a jó. Én elvoltam a 480x800as felbontáson is, nem hiszem, hogy sok értelme van egyenlöre a QHD-nak, amig az OPrendszer skákázódása sincs jól megoldva. Ezért szerintem az F7 nem éri meg a plusz pénzt az 1+1hez képest.
A powerbank jó dolog, és mindenképpen ajánlom. De nem mindegy, hogy néha néha rádugod a telót, vagy állandóan rajta lóg a telód. Nekem sz F7 üzemideje egyszerüen túl kevés, nem vagyok hajlandó ekkora kompromisszumra egy joval 100k fölötti telónál.
És akkor ehhez még vegyük hozzá, hogy a kisebb felbontáson ugyanaz a HW gyorsabban fut, vagyis gyorsaság szempontjábol pedig az 1+1nek van elönye.
Ennyi kompeomisszumot szerintem nem ér meg egy FHD helyett QHD kijelzö, de lehet, ezt csak én gondolom igy.
[ Szerkesztve ]
-
Munkas
aktív tag
Én a Minideal-től rendeltem egyet pénteken. A DHL szerint már Hongongban van (onnét is indult . 112 eFt-ot vont le a PayPal a számlámról (fekete 64 GB-os), de ebben benne van a 15$-os 3 munkanapon belüli szállítás is (a 30 napos ingyenes).
Rugalmasnak tűntek. Írtam nekik, hogy EU-s töltővel, kínai appok nélkül, magyar nyelvvel kérem. Azt mondák olyan lesz.
De még nem rendeltem tőlük, ezért nem is ajánlgatom. Remélem lassan ideér. -
micafighter
nagyúr
A minideal megbizható bolt, viszont számits rá hogy a futár kérni fogja töled a vámot, ami a telefon értékének kb 30%-a, kivéve, ha az eladó válalta a vámterheket, ez esetben pedig fel kell legyen tüntetve a küldeményen hogy DDP (incoterms), bár van a DDPn kivül más megoldás is.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz micafighter #1428 üzenetére
Lehet félreértettél, én csak az F7 / F7a közötti dilemmáról írtam (,hogy akkor már nekem talán F7 és megbírkózom a rosszabb üzemidővel). O+O-t egyelőre semmi nem veri (ár/érték arányban; ez tiszta).
(#1429) Munkas ahogy számolom, akkor olyan 14
42ezer lesz a vége (+áfa(+1500 ft szokott lenni a postának, ha nem DHL, de szerintem ez most nem lesz...)). Majdnem ugyanaz, mint a lenteen.de oldalról rendelve.(#1430) micafighter nem kb. 30%-a, hanem pontosan 27% ... és szerintem itt már nincs kezelési költség, ellentétben azzal a variációval, amikor a posta intézi neked a vámoltatást, hiszen a DHL ktg-t kifizetted az árral (bele volt kalkulálva,úgy olvastam).
UI.: minideal tuti nem vállal át vámterheket - eddig legalábbis sosem volt rá példa, úgy tudom[ Szerkesztve ]
-
MatulaAvB
csendes tag
Sziasztok! Van egy meghívóm, ami kb. 10 perc múlva lejár. Akinek kell gyorsan dobjon egy e-mail címet és küldöm. A leggyorsabb nyer!
-
axlfsi
veterán
válasz micafighter #1432 üzenetére
Igen, és akkor így - a jelenlegi lehetőségek közül, melyek vannak (kínából, nem meghívóval, ami kb. 145-re jön ki a végén) - nagyjából egy tizessel olcsóbbra jön ki. És akkor van EU gari, ami nem elhanyagolható egy ilyen értékű kütyünél ...
Basszus, annyit agyalunk ezeken az opciókon...vajon (közülünk, akik páran ennyit eszmefuttatnak az opciókkal), ki és mit vesz előbb meg? ... vagy addig írogatunk ide, míg tényleg bejön EU-ba az O+O˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz MatulaAvB #1439 üzenetére
Kedves MatulaAvB! Nagyon köszönöm, hogy átadtad a meghívót, hálám üldözzön, igazán rendes tőled!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a többi kedves fórumtársaimtól: ugyebár, amikor "claim"-oltam a meghívót, figyelmeztet, hogy Magyarországra nem küldenek egyelőre és így is akarom-e. Természetesen elfogadtam, de szeretnék kérni segítséget, hogy milyen megoldással lehetne mégis Magyarországra hozni a telefont.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
MatulaAvB
csendes tag
Tesóm is kapott meghívót, ő hozzám küldeti, mivel én ausztriában élek. Csütörtökön megyek haza, ha bevállalod az express szállítást, akkor szívesem eljuttatom magyarországra. Egyébként, meg az oldal aján van egy amerikai zászló, arra rákatt és kiválasztod österreich-ot, majd beírod a címet, paypal és kész.
-
micafighter
nagyúr
Külföldi szállitási cim kell. Magyar paypallal tudsz fizetni. A külföldi szállítási cimhez egy ismerös kell támogatott országban, vagy egy csomagtovábbito szolgáltatás, pl http://www.mailboxde.com/hungary.html
több féle lehetőség van, ha jol néztem a DHL futár jön ki a legjobb áron 15€ ért futár viszi biztositással, természetesen vámmentes, mivel Németo.ra rendeled 1+1töl.
-
MatulaAvB
csendes tag
válasz micafighter #1446 üzenetére
Ez a megoldás még jobb.
-
edward2
addikt
válasz micafighter #1448 üzenetére
Oké, de azoknak az embereknek volt előre megtervezett beszerzési ötletük.
Most itt arra gondolok valaki rácsap a meghívóra aztán beírja a forumra hogy halvány gőze sincs hogy juttassa el a telefont magához. Remélem érted mire gondolok.
-
axlfsi
veterán
válasz micafighter #1446 üzenetére
Köszi a tippet, délután belevetem magam ... egyelőre, így hirtelen, nem értem, hogy ha én megvettem, akkor fizetéskor, hol és milyen címet kell megadnom, mailboxde.com hol és miként kell regisztrálnom, hogy végül hozzám érkezzen
Gondolom, erről még nincs "esetleírás", poszt, ahol leírja valaki, mi merre, ugye?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest