- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
Új hozzászólás Aktív témák
-
lefler
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP B110-es nyomtatóm és kifogyott a fekete patron. Gondoltam rendelek bele utángyártott chippes patronokat. Meg is rendeltem, melyek a következők:
HP CB321 (HP 364 BK) chippes CatPrint utángyártott tintapatron
HP CB323 (HP 364 C) chippes CatPrint utángyártott tintapatron
HP CB324 (HP 364 M) chippes CatPrint utángyártott tintapatron
HP CB325 (HP 364 Y) chippes CatPrint utángyártott tintapatron
Mind a 4 patront cseréltem, hogy egyforma típusú legyen a nyomtatóban, de sajnos a nyomtatóba amikor belettem kiírta, hogy nem kompatibilis 564-es patronok.
Valaki esetleg erre tud megoldást, hogy hogyan lehetne mégis nyomtatni?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
baanis99
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy mi a különbség a samsung scx 3200 és 3205 típusú nyomtató között? (Az apró színbeli különbségen és az áron kívül.) A samsung oldalán összehasonlítottam, de nem találtam semmit. (Elnézést ha rossz helyre írok, csak gondoltam ez elég olvasott nyomtatós téma.)
Előre is köszi! Üdv.: baanis99[ Szerkesztve ]
-
baanis99
csendes tag
válasz baanis99 #5255 üzenetére
Az a dúrva, hogy a műanyag színe jelent közel 4000Ft különbséget! Én most éppen egy scx-3200 as Samsungot szeretnék venni, de azért kíváncsi voltam, hátha az scx-3205 többet tud. Sajnos nincs túl sok infó róla a neten, legalábbis én nem találtam. Esetleg nincs valakinek ilyen készüléke? Szívesen várom a véleményeket!
[link]Üdv.: baanis99
-
QwErTy42
addikt
válasz baanis99 #5258 üzenetére
Szia!
Most éppen ráérősen ücsörgök a gép előtt...
Nekem P1102 HP-m van. Szép meg jó. Multi lézerben én 1132 HP-t vennék, ami nem sokkal drágább, kb 37 ezer. Kelléke hasonló áron van. Annyi a plusz, hogy gyorsabban melegszik be, fejlettebb az égetőműje és CD nélkül lehet installálni flash meghajtójáról.
Ezzel a nyomtatóval még nem volt sok tapasztalat de lézerben a HP régen jó volt... Bízok benne, hogy nem "kínai" már ez is.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
baanis99
csendes tag
válasz baanis99 #5260 üzenetére
Én is szeretem a HP-t, most is DeskJet F2180 típusú tintasugarasom van, szépen nyomtat stb... Csak drága a patron, de könnyű a patronokat tölteni és resetelni. A nyomtatófej egyben van a patronnal, tehát a nem megfelelő tinta elvileg nem tehet kárt a gépben. Azért szeretnék lézert, mert
a)általában gyorsabban nyomtat
b)általában olcsóbb a fenntartása
c)a lézer valahogy jobban tetszikA fontos dolog: csak simán bekapcsolom a nyomtatót, felmelegszik, beállítom mennyit szeretnék másolni, megnyomom a start gombot, kijönnek a másolatok.
Üdv.: baanis99 -
QwErTy42
addikt
-
epzon
őstag
válasz baanis99 #5263 üzenetére
a samsung tömegterméket gyárt olcsó áron nem a legjobb minőségben
kevés használatra megfelelő választás lehetebben a kategóriában a legterhelhetőbb és legolcsőbban fentartható nyomtató az Epson M1200
ha az számít, hogy mennyiért nyom ki egy lapot a gép, akkor egyértelműen ez a jó választás
ha nem az számít akkor bármelyik jó lesz arra az évi 1-300 oldalra -
epzon
őstag
Azt leszögezném, hogy ez az IT iparban egy teljesen bevett eljárás, hogy 1valaki fejleszt a többi meg megveszi az OEM-et.
A lézer pláne egy olyan terület, ahol az elmúlt 20 évben forradalmi változás nem volt (csak az árak csökkenésével arányosan csökken a felhasznált anyagok minősége. Ezt a samu felgyorsította azzal, hogy lefelezte a nyomtató árakat, mikor belépett a piacra)
Egyébként a laptokok pláne ilyenek. Van vagy 4-5 gyár világszerte, és hány márka van?
Ez inkább csak azt mutatja, hogy aki elolvasott egy prospektust ne érezze már úgy, hogy mindent tud.
-
baanis99
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! A HP tetszik, de az Epson sajnos nem multi.Már bocsi, de az Epsonnal nincsenek túl jó tapasztalataim... Ugye azért jó a Samaung? 1-2 évet kibír? Lehet hogy Samsungmániás leszek/vagyok... (Samsung a hifim és a telefonom is.)
Üdv.: andars99
ui.: Én imádok nyomtatni... -
Charao
csendes tag
Sziasztok.
A következő problémám van.
Vettem egy HP Deskjet F2480-as multifunkciós készüléket. Feltelepítettem a driverét, úgy nézett ki minden rendben van, egészen addig míg scannelni akartam. Valamiért állandóan azt írta ki, hogy probléma lépett fel a képolvasás során, ezért az nem sikerült. Nyomtatás, fénymásolás rendben működik. Driver töröl, újra telepít, probléma ugyanaz. Bevittem az üzletbe a gépet, mondván ez rossz. Eladó srác hitetlenkedve nézett rám, előkapta a nyomtatót, a legközelebbi pc-re dugta, driver feltelepít, és az orrom elött skannelte be a neki adott 5000Ft-ost. Na-neee. Mit csinálok rosszul? Kérdem. Hazavittem, és a srác tanácsára, a telepítő cd-ről, csak a drivert telepítettem, a sok HP szemetet nem. Megtörtént, de semmi változás. Próbáltam másik usb portba dugni, de semmi. Hagytam a dolgot, mert besokaltam. A napokban újra raktam a rendszeremet, XP-ről, Win7-re váltottam, és eszembe jutott hátha ezzel megoldódik a gondom. driver föl, de a hibajelenség ugyanaz. Minden működik, csak a scanner nem. Ha valakinek van valami tippje, megköszönném, mert kivagyok már tőle. Van egy frankó multifunkciós gépem, de ha scannelnem kell, rohangálhatok a fénymásolós üzletbe. 1 lap=140Ft.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv: Charao -
baanis99
csendes tag
válasz QwErTy42 #5272 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszokat. Majd nemsokára elvileg úgyis lesz erre pénzem, majd eldöntöm... Lehetőleg vásárlás előtt meg szeretném nézni, lehet hogy mégis HP vagy ki tudja mi lesz belőle...
Üdv.: baanis99
ui.: a HP LserJet P1102-t már láttam nyomtatni, aránylag halk és gyors. (szerintem) -
cascada
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy olyan nyomtatónál, ami támogatja a vezetéknélküli módot, pl egy Samsung CLP-325W tipusu nyomtatónál, ha WiFin csatlakoztatom a Routerhez és beállitok szépen mindent, akkor USB kábelen nem kell egyik géphez sem hozzákötni? És bármelyik olyan gépről lehet nyomtatni vele, ami kábelen van a Routerhez kötve?[ Szerkesztve ]
-
delphinium
tag
Szia!
Ha telepítés elött összedugod a pc-vel, előfordulhatnak ilyen problémák. Bontsd a kapcsolatot, törölj mindent és kezd újra a telepítést, de csak akkor dugd össze, amikor a driver kéri. Esetleg innen tudsz telefonos segítséget kérni: vevőszolgálat 06 40 200 629.
Üdv: D -
Charao
csendes tag
válasz delphinium #5277 üzenetére
Ok, köszi, megpróbálom. Remélem jó lessz.
-
macy49
tag
Hali!
Nem vagyok jártas a HP portékákban, de néhány gondolat.
Abban az esetben, ha a COPY (fénymásolás) funkció működött, akkor a scanner résszel nincs probléma. Viszont teljes véletlenszerűen lehetséges, hogy az USB kábelben van valami szakadás azokban a vezetékekben, amelyek a számítógéphez vinnék a jelet. Meg kellene próbálni egy újabb kábellel is. Elvileg azért mert 5 éves, még jónak kellene lennie.
(Nekem is majdnem 5 éves a kábel és működik) Kábelt végül is nehezen, de érthető okokból nincs gyárilag csomagolva. (Hány méteres legyen?)
Üdv.A gravitáció akkor is hat, ha már nem veszünk róla tudomást
-
raidx
őstag
Üdv mindenkinek!
Nem találtam semmit az Epson aculaser m1200 lézernyomtatóról. Éves szinten elég keveset nyomtatok ezért megfelel igényeimnek és jó az ár/tudás arány is. Ami kicsit megakasztott, az eredeti tonert többé mérik mint a nyomtatót. Igaz, találtam utántöltött/utángyártott tonert tíz tizenkét ezer forinttól. Kérdésem az lenne. Mennyire megbízhatóak ezek az után töltött/után gyártott tonerek?
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Charao
csendes tag
válasz delphinium #5277 üzenetére
Megpróbáltam, de semmi. azért köszi a tel számot, Szerintem felhívom őket.
-
epzon
őstag
helló
úgyy kell nézni, hogy nem az eredeti toner drága, hanem a nyomtatók nagyon olcsók
egy ilyen kategóriás gép 9-11 Ft/lap költséggel tud nyomtatniaz ugy tonerekről eddig nem hallottam rosszat, csak arra figyelj, hogy olyan helyről vásárolj, ahol garanciát vállalnak arra is, hogyha valamilyen kárt okoz a gépben a toner
-
raidx
őstag
Kösz!
Eddig tintasugarast használtam, de a kevés nyomtatás miatt vagy beszáradt a patron, vagy elhasználta a tintát tisztításra. Sosem tudtam fele kapacitásnál többet nyomtatni vele és mindig akkor volt beszáradva/kifogyva mikor legjobban kellett volna. Eddigi tapasztalat alapján kb. évi 7-800 oldal a fogyasztás. Ehhez olcsó lapköltségű nyomtatót vétek venni!
Most hogy írtad, nézegettem az utángyártott/utántöltött kategóriát tényleg van aki garanciával árulja.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Egy rendezvényen, helyszíni fotónyomtatásra keresünk A4es fotónyomtatót.
Forrás: 12mpixel DLSR, képek feldolgozása laptopon történne (ez csak azért írom, h kijelző, wifi egyéb extrák nem szükségesek).
Szegély nélküli A4es színes nyomatokra lenne szükség - öntapadós fotópapírra nyomnánk.
Nem szükséges hogy villámgyors legyen, de azért ne 10perc legyen egy nyomat elkészítése.Valamint ami lényeges lenne hogy tinta fogyasztással ilyen esetben hogyan lehet kalkulálni.
3-6 napon keresztül üzemelne a nyomtató napi 50-100 A4es színes képnél nem számítok többre.Köszönöm előre is, főleg a gyors választ!
-
epzon
őstag
helló,
ha fotó nyomtatás, akkor mindenféleképpen 6 színes nyomtatót ajánlok (gondolom fontos a színhűség)
Epson PX660
színenként cserélhető, CD/DVD felület nyomtatásezt tudom ajánlani, ez ugyan multifunkciós. Van ennek normál nyomtató változata is, de azt mostanában nem tudtam sehol beszerezni az a P50-es
tintafogyasztás nagyban függ a beállításoktól (szegély/szegély nélkül, max felbontás vagy kicsit gyengébb is megfelel, sötét/világos színek aránya stb.)
én azt mondom, hogy egy nomrális minőségű nyomat fotópapírral együtt 3-500Ft között mozog, de ez sok mindentől függ -
QwErTy42
addikt
Szia!
Canon MG 5150 típusú készüléket tudom ajánlani.
5 patron nagy felbontás, duplex. Vagy egyfunkciós megfelelője Canon IP 4850.
Mindkét nyomtató tud 10*15 méretben 20 másodperc alatt dolgozni. A4-es méretben másfél-két perc kb egy fotó kinyomtatása.Patronok kapacitása itt:[link]
Patronok egyenként 2400 forinttól. Egy fotó A4-ben kb 400 forint körül...
Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyibe fog kerülni, csak közelíteni lehet, a gyártó által megadott adatok alapján. Na és persze függ, hogy milyen minőségű papírra nyomtatsz.
Papír darabja kerülhet 70 de akár 250 forintba is.
Ilyen kategóriájú nyomtatóval biztosan nem nyomtatsz ennél lényegesen olcsóbban....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Canon IP 4850 nekem eddig legszimpatikusabb.
Fotópapírból tudtok esetleg ajánlani valami jó árérték arányút? (fényes és matt egyaránt érdekel)
Köszi!
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy egy átlag házi felhasználású nyomtatónál melyiket érdemes megvenni, a tinta sugarasat, vagy a lézereset, illetve milyen különbségek vannak a kettő között ???
Válaszotokat előre is köszönöm. Dj Wokky
szerk.: én egy ilyet néztem ki, ennek még a patron ára is elfogadható nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Frenky47
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Canon PIXMA IP4600-as nyomtatóm. A cián állandóan csíkoz. Már csináltam fúvokatisztítást kétszer is, de nem használt. Nyomtattam külön színeket, mindegyik szép, csak a cián nem. Utángyártott chipes CLI patronokat használok. Mi lehet az oka? Tudna valaki segíteni?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
delphinium
tag
válasz DJ WOKKY #5294 üzenetére
Szia!
Elsősorban otthoni használatra a tintasugaras megfelelő választás. Ha keveset és ritkán nyomtatsz, jobb választás az integrált patronos (egy fekete és egy háromszínű tintapatron) nyomtató. Ha minden héten nyomtatnál, akkor választhatod a színenként cserélhető nyomtatókat is.
Üdv: D -
brownus
veterán
üdv,
a segítségeket kérném abban, hogy egy canon iP1500 típusú nyomtatóhoz kellene windows7 x86 driver... én nem találok hozzá.
köszi előre is!!
-
zotyi85
tag
válasz brownus #5299 üzenetére
Csáó!
Viszont nálam is előjött a közismert : megtelt a hulladéktinta gyűjtő!
Csatoltam a képet amivel fogad nyomtatás közben.
Olvastam, hogyan lehet úgy bekapcsolni a nyomtatót, hogy ne írjon ki hibát, de áramszünet után újból szórakozni kell vele.A nyomtató tipusa Canon iP1500, és az volna a kérdésem,
hogy hol kellene kipucolni, és hogyan.
Előre is köszi a segítséget.ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest