Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shkiz0

nagyúr

válasz Laraxior #22666 üzenetére

Erre már megírtam az offos-ba a véleményem, most nem fogom még 1x, inkább másolom:

Illetve szerintem még van még egy dolog, ami öröm az ürömben a jelenlegi helyzetben.
    Ha most megveszel egy 3080-at (de bármi mást is akár) mondjuk 700-ért, és nem second hand vásárlás aminek a számláján csak fele ennyi van akkor nem biztos hogy rossz bolt attól függetlenül hogy túlárazott.
    Ugyanis tételezzük fel beszarik a gari időn belül, és nem tudja a nagyker / kisker cserélni akkor visszakapod a pénzt.
    Na most ha nem mostanában hal meg hanem mondjuk jövőre vagy utána akkor máris nyertél. Miért? Mert addigra lehet más szelek fognak fújni, és fele ennyi lesz a kártyák ára, és így ha pénzt kapnál vissza akkor lehet 2 is kijön belőle. (de nem fogsz, mindjárt kifejtem azt is miért :D )
    Másrészről ha kártyát kapnál helyette akkor esélyes hogy megint csak jól jársz, mivel addigra a mostani 3080-ak EOL státuszba lépnek, így 3080 TI-t vagy 3090-et kapnál helyette. Bármelyiket is vesszük alapul jól jártál.
    De hogy miért is te leszel a szopott fasz rossz oldalán? Most jön a csavar.
    Itt vagyok én példának. Tavaly ősszel mikor a semmiből sikerült szereznem a mostani STRIX-et akkor 288.000 nagyker nettó volt. Ez ugye BR 365K. Na most a nagyker sem hülye, ha most ez beszarna akkor 90%, hogy az lenne a részükről a válasz, hogy nem tudnak adni helyette semmit mert hiány van és pénz vissza. Miért? Mert most nettóba nem tud ennyiért adni semmilyen 3080-at. Így megszívnám mert én sem tudnék most 365-ből venni még egy 3070-et sem. (esetleg nettó áron)
    Viszont ha pl az EVGA 3080-at veszem alapul amit február körül vettem, ott már rögtön fordul a helyzet. Ez lehet lenne cserélve (főleg hogy eddig EVGA jött legtöbbet ).
    Viszont ha ez is 1-2 év múlva adná meg magát akkor meg fixen cserélve lenne, mert ha a fenti sémát veszem alapul, akkor a nagykernek az az érdeke hogy cserélje mint sem 2 kártya árát adja vissza :)
    És sajnos hiába nyert helyzeted lenne ezzel is, mert ugyanúgy valószínüleg erősebb kártyát kapnál helyette, de mégis keserű lenne a szájízed, mert ha meg pénzt kapsz vissza lehet 2db 3080-at is tudnál akkor már venni belőle.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák