- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A Blackview tudja, hol szeret a cápa
- Akciófigyelő: 22 ezer forintos kedvezményt ad a Telekom új szerződés mellé
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
B@dsector
aktív tag
válasz Qtya123 #3809 üzenetére
Én magam 2 hétig vaciláltam a tápokkal, legyen 850w Gold de elnézve a mai szükségleteket, karcsúnak tartottam... 1000w??!! jó lesz de hány évig, 4-5
Aztán megérkeztem ASUS ROG 1200w Platinum 10év garival... 6-7évig biztosan kiszolgál. 4kg!!!!
Fasza kis táp mert mutatja mennyit vesz fel a gép pillanatnyilag.Előtte Superflower 850G white volt, közel 6 éves. Nagyon megvoltam vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Qtya123 #5318 üzenetére
Na jól van felállítottam a házat és adtam neki még egy külön táplábelt inkább.
Egyenlőre befaragtam egy ilyet:Mindjárt tesztelem ezt a felállást.
Oké, köszi. Majd megnézem milyen ventit ezek. Most jelenleg az alap fractalos ventik vannak a gépben + egy BQ Pure Wings 2 (elöl középen)
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz Qtya123 #22507 üzenetére
Elvileg BIOS frissítés után Igen. Gyakorlatban sajnos nem tudom.
Itt egy cikk róla(ha jó az angolod):
[MSI Z490 motherboards will be PCIe 4.0 compatible with a new BIOS update ]
-
-
-
Locutus
veterán
válasz Qtya123 #31597 üzenetére
2017-ben nem volt még fps limiter az nv driverben...
Amúgy meg ahány hely, annyi félét írnak. Van ahol olyat is olvasni, hogy már évek óta behúzza magával a gsync a vsyncet amúgy is. Akár ez is stimmelhet, akár az is.
A lényeg hogy gsync+fpslimit 120-ra driverben, és nálam semmi tearing nem észlelhető. Vsyncet sosem kapcsoltam be külön még erre.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nyul105
senior tag
válasz Qtya123 #31723 üzenetére
youtube link, olvasd el a kommentet, a videon ryzennel pluszos, kommentben intellel ellenkező:
úgy látszik ez nem amd vs nvidia hanem amd vs intel kérdés inkább.
[link]
de néztem redditen is a hzd egyeseknél minuszos volt a rebar.szerk.: video, nem néztem meg, csak kidobta a kereső:
[link][ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz Qtya123 #31845 üzenetére
nekem ment a gpu “tuning” vele, plusz egy laza 15 folot nyertem vele.
30 fok alá hűtve csináltad? 0.9v mellett próbálj akkor egy 1900at, az már előrelépès a gyárihoz képest.
leirtam a lépéseket privátban,
de a TLDR: -200 coreclock, egy pötty fel.
a teljes stock kb 1.1v/1890et ad vagy nemtom.az előrelépés itt inkább hő formában van, alacsonyabb feszültségen icipicit jobb core clock mellett.
szerk.: értem én zebra_hun, de ha nem vízzel hűtöd, akkor számít az a 15 fok.
[ Szerkesztve ]
-
Tökéletesnek. Mindenki ennyit tud "csak" csinálni a 3080-nal.
Én kitekertem a nyakát a 112 FPS-sel. Ott már stabilan 2250MHz körül járatom.
Az a CPU teljes mértékben elegendő, VGA limit van. Erősebb videokártya ad több FPS-t. (Vagy Rebar)Mod:
Felesleges, keressetek itt vissza, RTX3080 nem tud többet, az a kártya teljesen hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Mennyit megy? Nálam 3080 ichill x4, ez sem egy csúcskategória, nincs rog strix amire faj a fogam.
1770Mhz ezen a boost órajel, én 1950MHz-ig tudok elmenni. Mivel a TDP az max 100%,(350W), növelni nem lehet. Nem is akarom, mert akkor jó zajos lenne a kártya.
1950-et tudja 0.925-el, feszben hibába megyek feljebb, TDP korlátoz...
Game alatt lejjebb veszem a TDP-t egyelőre 80%-ra mert a tápom gyenge. Így 1750-1800mhz körül van a boost órajel, tehát itt már tudja kb a gyári boost orajelet. -
laragirl83
őstag
válasz Qtya123 #31876 üzenetére
Igen, nálam viszont már érdemes lehetne elgondolkodni egy cpu cserén...
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
addikt
válasz Qtya123 #31922 üzenetére
Teljesen jól működik, én meg is váltam a tartótól, amit korábban használtam.
Az túlzás ,hogy jól működik.
Egy Strix esetében jól működik. Egy Evga FTW esetén lófaszt nem ér. Akkor jó ha a kártya meg van erősítve. Ha a slot takaró nem hajlik összevissza.RTX 30XX Strix meg a 30XX Suprim jól lett megoldva.
Evga meg szart rá. TUF-nál sincs megerősítés de az legalább könnyebb.https://www.pcx.hu/jonsbo-vc-1-fekete-videokartya-tarto-00444533
3500ft. Van belőle szürke is. Hasonlót adnak a Suprim mellé is gyárilag, de ekkora felárért adjanak is valamit.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz Qtya123 #31925 üzenetére
Az azért nem hajlik mert kicsi és könnyű.
De lehet ,hogy meg is van erősítve. TPU képek alapján nem egyértelmű.
Evga kártyáknál ez a gond.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=liChy76nQJ4#t=9m45Nálam is volt Evga 3080 Ti FTW. Nagyon vékony és hajlékony a lemez. Plusz nincs rögzítve.
Ennél nem segít a Phanteks féle megoldás. Itt kell egy valami hasonló.A bekarikázott csavarok/rögzítések miatt nem hajlik ez úgy mint az Evga. Tehát az L alak, ha oldalról nézi az ember nem akar V alak felé elmenni.
Na ennél működik az amit sokan írnak ,hogy oldalra borított háznál kell kártyát betenni. Mert rögzíted és ott is marad. Az Evgát meg rögzíted és meghajlik.[ Szerkesztve ]
-
atom18
aktív tag
válasz Qtya123 #31922 üzenetére
Köszönöm végignéztem mind a két videót. Te jó ég VGA és VGA között mekkora különbség van
Most jelenleg alátámasztottam egy lecsupaszított fülpiszkálóval pont elég volt alá és sokkal szebben áll. Szerintem omfgk áltad linket tartót fogom megrendelni árban sem sok és bármilyen kártya alá rakható. Azért köszönöm, a videók hasznosak voltak -
addikt
válasz Qtya123 #32097 üzenetére
Hatékonyságban megint lesz egy előrelépés, ahogy mindig.
Csak most a top kártyáknál elengedik a fogyasztást is.
Ha tényleg ilyen 2x teljesítményeket akarnak akkor ezt csak így lehet elérni.De ettől még lesz 4070-es is, ami elvileg 300W körül fog enni. Ha ennyiből lazán elveri a 3090-est, tehát +20-30% mondjuk és 600-650 dollár körül megáll az ára, akkor az már nem lesz rossz.
-
keIdor
titán
válasz Qtya123 #32750 üzenetére
Szerintem 6c/12t-vel még jók lesztek egy darabig, mindegy, hogy i7-8700K vagy i5-10600K a neve, ugyanaz a CPU, mert Skylake magos. Alder Lake hoz IPC-ben elég sokat, de most ősszel lesz jobb ajánlat, ami a Zen 4 lesz, vagy jövőre a Meteor Lake. Annyira nem kell sietni. Én egy 8 magos Zen 4-re pályázok, de csak kíváncsiságból, megyek beta tesztelni majd.
Busterftw: A 4c/4t mondjuk derék. Azzal már lehetnek anomáliák.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Qtya123 #35652 üzenetére
Itt a tuning helyett inkabb az optimalizalas a helyes kifejezes. Nekem szinten egy 3080 GamingPro OC van. Gyarin eleg sok feszt kapott es ez miatt magas volt a homerseklete mindennek is, a ventik meg forogtak. Most pl. 875mV mellett 1925mhz core, +750mhz ram beallitasokkal a gpu 70 fok kornyeken van a memory junction meg 90 fok alatt nem uvolto ventilatorokkal.
Egyszoval megeri raszanni az idot kitapasztalni, aztan msi afterburnerben 3 kattintas elmenteni az egeszet.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
válasz Qtya123 #35652 üzenetére
Többiek jól írják, hőmérsékletet nyerhetsz vele. Teljesítményt meg szinte semmit sem veszítesz.
Droidmester:
Szánj rám bitte pár percet az idődből, ha nem túl nagy kérés.
Látom hasítanak 55-57x-en a Raptorok eszméletlen feszültségeken.
Csak nagyvonalakban megnéznéd, hogy mi az alsó terhelt fesz határ mondjuk 50x-en. Kíváncsi vagyok, hogy be tud e menni 1.0V alá. Elvileg semmit nem veszít a teljesítményből, de lesz kb 40°C.
Egy allcore 5000p/4500e/4700c feltételezésem szerint egy bitang profil lehet. Mindenki ezt a 5500-5700MHz és felettit teszteli, azt láttam eleget, de értelmeset, mármint ilyen ~5000MHz, egyet sem.
Köszi szépen ha belefér
Nem kell stab teszt, ki tudom szàmolni az 1 körös cbr23-ból. -
MaddeNNNN
őstag
válasz Qtya123 #35713 üzenetére
Ezért vettem a már meglévő AM4-es 3700X-em helyett egy 5800X3D-t a 3060ti helyett pedig egy 3080-at 1440p-re.
Így még legalább 2 évig nem kell gondolkodnom azon, hogy milyen túlárazott, villanyórapörgető, kábelolvasztó ipari téglát kell vennem a túlárazott, ddr5-öt és semmi más újdonságot nem tudó alaplapom és a túlárazott, villanyórapörgető reaktorhő termelő processzoromhoz.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
veterán
válasz Qtya123 #35715 üzenetére
"Utána viszont mindegy mennyi lesz az új, platform váltás lesz."
Én pont így vagyok most i5-4690k, gtx970es konfigot cserélem le, 13600k és 3080ti-re. Remélem egy 4-5 évig kiszolgál 1440p-benॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
Találtgyerek
veterán
válasz Qtya123 #35736 üzenetére
Én a powerlimitet mindig maximumra teszem, mégha alulfeszelem is a kártyát. Még úgy is belefuthat a limitbe.
Maradj ennél a beállításnál! Jobb a teljesítménye, mint gyárilag, a kártya meg továbbra se fől meg.
Ez amúgy 900mV lesz nem 875mV. Lehet elment egy kicsit a görbe a pipálás után.[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
-
válasz Qtya123 #35741 üzenetére
Vedd külön a két dolgot. Itt nagyképűzni max-ra kitolt PL, és fesz esésre (mert az van), frekiket beállítgatod. Időigényes nagyon, semmi másra nem való, csak bench-re. Amúgy jó móka, csak haszna nincs ;)
Ahogy kiveszem a szavaidból, egy jó 24/7-es beállítást keresel.
Arra a UV teljesen jó, csak ne vidd túlzásba.
Sztem arany középút (szintén 320W vakarcs 3080), a 0.90V, és mellé egy 1965MHz. TDP-t én ki sem tolom.
Ha esetleg eldobná magát, inkább adj 0.91V-ot.
Amúgy nálam 1.06V körül van a fesz, ha hagyom automatán.
Így nyerek hőmérsékletet, de szinte semmit nem bukok Kraft-ból.
A meredekségre is ügyelj, az ilyen "felhúzott" verzióknál dúrva a freki esés.Sz@r:
Jó:
Ezt ki kell tapasztalni. Napira nem használok radiátor üzemmódot. Teljesen elegendő így.
Érdemes a monitor frekijére limitálni, azzal is sokat lehet nyerni.
Nálam ez 144Hz/fps. Windows 165Hz, játékban pedig 144.
NVCP-ben pedig ki szoktam választani a kiváló minőséget.
Nem bukok semmit, mert a 3 Forzából (3,4, és 5), csak a F5 ami nem éri el a 144-et fullra kimaxolt extreme preset-nél. F3 és 4 pedig bőven több lenne, csak 144-re limitálva ~200W, vagy annyi sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest