- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamie
őstag
válasz ScomComputer #15472 üzenetére
huh, power limitet melyik kártyán lehet kitolni? Ez mitől függ?
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
adakiller
senior tag
válasz ScomComputer #15491 üzenetére
cp2077: 67 fok, 2040 975-ön első körbe. hát lehet akkor nem bajlódok az ftw ultra cserélésével, különbség ahogy írtad nem sok.
-
ForRedGlory
félisten
Hogy a pélóban van, hogy csak usánkában lehet venni hybrid kit-et az EVGA 3080/3090-ra/re? Van valakinek infója, hogy mikor méltóztatja a gyártó nem leszarni Európát?
[ Szerkesztve ]
-
bl555
csendes tag
Kísérletezgetéseim során kiderült, mi okozza [problémámat], úgy tűnik, amikor afterburnerben voltage/frequency curve-t állítgatunk, az az aktuális GPU hőmérsékletre vonatkozik, tehát pl. benchmark-ból alt+tabolva 70fokon beállított görbét nem látjuk viszont egy 35- fokra lehűlt GPU esetén, mikor újra előhívjuk a görbét szerkesztésre. Nem tudom, mennyi ilyen görbe tartozik a komplett hőmérséklet tartományhoz(talán 2-4 fokonként 1), de ez így emberileg kezelhetetlen. Nem hiszem el, hogy ez másokat nem borít ki, csak engem. Kérdezném a hardcore undervoltolókat, hogy létezik-e erre valami kapcsoló az afterburnerben, hogy csak 1 voltage/frequency görbe létezzen amit kezelgetünk, vagy ha nincs ilyen beállítás(én nem találtam), akkor ti hogy csináljátok? Akkor állítgatjátok, mikor "gaming hőmérséklet" van, vagy mikor már kihűlt a kártya?
-
Bile Demon
őstag
-
adakiller
senior tag
hát ez nekem új, hogy adott hőfokhoz tartozna a görbe. nekem legalábbis nem tűnt fel, mert 1 db 3070-est és 2 db 3080ast is undervoltingoztam nem kevés ideig. sose veszett el egy beállítás sem. nem lehet ez vmi readonly probléma AB program esetén? több AB verziónál is adott ez a probléma, vagy csak egyet próbáltál?
-
Zorel
senior tag
válasz ForRedGlory #15514 üzenetére
Ne lépek később jövök, meg kell frissíteni a bios-t. Nehogy már 400W legyen a limit mikor végre van ami hűti is.
adakiller: 15 perc és szerintem semmivel nem bonyolultabb, mint egy cpu hűtő felszerelése. Akinek szükséges, lehet letölteni hozzá útmutatót ábrákkal.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Na egy gyors Time Spy teszt már lefutott, így összetudom hasonlítani a léghűtős FTW3-al.
Hybrid pumpájáról annyit, hogy jóval halkabb példány, mint a 2080 esetén, de szabályozni itt sem lehet, ezt majd külön kell/érdemes megoldani. Hangja viszont nem zavaró és ez jó pont, de ahogy nézem a kinti fórumokat ebből is kilehet fogni rossz példányt.Beállítások mindkét kártya esetén teljesen ugyanaz:
Gyári venti vezérlés (XOC bios), mem: +500MHz, gpu: 1.025v - 2100MHz, PL: 118%(450W)-16 fok és a gyári venti vezérléssel is sokkal halkabb a hybrid hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
bl555
csendes tag
válasz ScomComputer #15523 üzenetére
Egy képpel ezt nem tudom bemutatni, röviden arról van szó, hogy beállítottam egy V/F görbét, apply után elmentettem profilba(ez kb 70fokos GPU-nál történt), másnap indítva a gépet loadolom azt a profilt, és szerkesztésre előhozva teljesen máshol vannak a pontok, mert éppen cold restart után hideg gpu-n hívtam elő az előző napi beállításaimat.(pl. 925mV-hoz nem a beállított 1965MHz tartozott, hanem 1980MHz., stb.)
[De a google is dobott ilyet, szerintem ott is ez van.] -
la_cc
addikt
EVGA ftw3 ultra-t milyen esztétikus megoldással lehetne alátámasztani a házban? Nem találok semmilyen gyári megoldást.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
bl555
csendes tag
válasz adakiller #15529 üzenetére
Ugyanakkor, ha elkapom azt a hőmérsékletet amin a mentés történt, akkor tök pontosan az a curve jön elő amit elmentettem, minden stimmel. Komolyan nem hiszem el, hogy énnekem ez az első undervolt kísérletem, és előjönnek ezek a problémák, lassacskán rá is jövök, mi okozza, sokan meg már rengetegszer csinálták, és nem értik, miről zagyválok.
-
bl555
csendes tag
válasz ScomComputer #15530 üzenetére
Igen, ez is azt írja "thermal conditions". Én is erre jöttem rá. Goto #15516
-
bl555
csendes tag
válasz adakiller #15533 üzenetére
Jó, csak az a 15-30MHz vízválasztó, amikor a stabilitás elérése a cél, pl. GPU-Z "log to file" funkcióját használtam, hogy lássam, mikor crashel a GPU, elő tudjam bogarászni a crash pillanatában érvényben levő freq és voltage értékeket, aztán mikor azon finomítanék, előjön egy teljesen más görbe(hőmérsékletfüggő, ez biztos). És ez kurvára kiidegel lassan.
-
adakiller
senior tag
-
őstag
Használ valaki riser kábelt az RTX 3080-hoz?
Ma vettem egy Phanteks Vertical GPU kit-et, de nem ad vele képet a VGA. Oké, hogy ez a riser csak PCIe 3.0, de gondolom ez nem okozhat problémát, maximum 1%-kal lassabb lesz itt-ott a kártya.
"Less but better" - Dieter Rams
-
DeathAdder
veterán
Feltenném apróra a karihoz kapott GeForce now tagságot is, és szeretném tudni, ha kérdezik, illetve ki is írnán, hogy ez is 3080/90 hardverhez kötött, mint a cod?
-
adakiller
senior tag
válasz DeathAdder #15544 üzenetére
30xx kártya kell, illetve egy kártyán egy aktiválást enged
-
adakiller
senior tag
válasz DeathAdder #15546 üzenetére
pl laptopra ha nem otthon vagy
-
hadogabi1
senior tag
válasz adakiller #15545 üzenetére
Ez nem igaz. Magamnak es havernak is beaktivaltam a codot 1 kartyaval. Annyi hogy az o gef exp evel voltam beloginolva gepemen megadta az adatokqt es ment a kartyan tobb login is.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
Nem now t aktivaltam hanem codot. 1 hete volt. Now t csak magamnak.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest