- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuskone
lelkes újonc
Részemről nem, mert az RTX kártyák alapból midtier szinten vannak, lásd pl 1030, 1050/1050Ti amik valóban low tierek, de akadtak még 10-es kártyák is picit régebben. Ezért írtam hogy szubjektív, gamer szemmel érthetően a 60as low tier, mert az a kezdőpont, de attól még maga a számozás/erő ami benne van az mid tier. függetlenül attól, hogy van-e alatta kártya vagy nincs.
G-sync az nem döglödik, AMD lépett fel nvidia mellé és végre a freesync 2-vel picit specifikálta mi a VRR spec. G-Sync monitorok értelme az volt hogy nagy definiált rangebe jó színekkel tesztelt monitorok voltak. Freesync meg csak egy modul bele volt rakva és ha egy 60hzes monitor 55-60at tudott akkor már ment rá a freesync sticker. Persze drágább freesync monitorok úgyszint tudtak nagy ranget, de a fő gond az volt, hogy nem volt definiálva rendesen.
PhysX létezik, csak mostmár átkerült a GameWorksbe egy ideje. SLI az meg átment NVLinké és csak "ipari" kártyákba van. Nem értek egyet vele, de soha nem érdekelt különösebben az SLI mert játékokra használtam a gépem főleg, ha renderelnék pedig valószinüleg nem midtier kártyákkal tenném. Az pedig hogy fejlesztők nem használják az elérhető Gameworks, rtx, DLSS libraryket, nem az nvidia hibája feltétlenül, persze lehet hogy használhatatlanul rossz a library, vagy annyira nehéz beépíteni, de azt kétlem ennyi év után már.
3D vision az ami konkrétan meghalt mostanában, minden más legjobb tudásom szerint él a mai napig (legalább is valamilyen formában).
És RTX IO is ha végre támogatva lesz, akkor sokat dobhat a kártya teljesítményen még. Vagy senki nem veszi a fáradtságot rá és nem lesz semmi vele, de ezt nehéz megjósolni, ameddig még müködés közben se láttuk eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
Tegnap reggeli hir ugyan, de vegre kiderult miert fizethetunk 360K-t. Strix OC 1935 mhz boost-al az eddig elerheto (??? ) kartyak kozul a leggyorsabb, sokra 200-at reverve. Jovoheten remelem legalabb a mediahoz eljut nehany darab.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
-
kevike576
senior tag
beraktam a kosárba 1db-ot próbaként, azért fehér
https://www.tones.be/fr/
RTX 3080-ra kell rákeresni, és kidobja -
elite.cs11
senior tag
válasz Cthulhu Dawn #1305 üzenetére
"The shipping dates are not yet confirmed."
Rossz erzes igy kezdeni a hetfot :'(
-
Rison77
senior tag
válasz Cthulhu Dawn #1305 üzenetére
360-at? Annyit a sima Strix-ért fizetsz annak 1740 Mhz a boost órajele, ez a strix OC, ami azt jelenti, hogy lesz az 380 is nálunk .
-
hadogabi1
senior tag
válasz Rison77 #1310 üzenetére
Nem nem. Jol mondta kollega. Asus strix oc volt 360. Kep a rendelesrol.
Egyebkent asus oldalan mar fennt van a strix es strix oc is. 3x8 pin 1905 boost. 2.9 slot es 320 cm hossz. Tesztet varjuk.TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
-
gabor0928
tag
Na vajon ma megkapják akik leadták a rendelést?
-
-
hoolla
aktív tag
válasz Albigator #1314 üzenetére
Igen, csak nekem ez a gepem a jatekra is es "melo"ra is (4 monitor). A masik gepre ra van dugva ket monitor, de az nem olyan fontos. Arra jo a kulon eger bill. De Ha a primary gepre ra tudnek kotni meg tobb monitort, akkor az nagyon kenyelmes lenne. Szerinted nem lesz tamogatott az 5 monitor ezen a kartyan sem? Nem ertem akkor minek az extra csati.?
Szerk, jahh latom, ertem mar.
[ Szerkesztve ]
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
-=RelakS=-
veterán
Annak az extra csati, hogy ha több HDMI-s monitorod van, akkor egy Displayport beáldozásával tudod használni. Most nem nézem meg, de lehet, hogy pont az én kártyám is olyan, hogy három HDMI van rajta, de ebből kettő csak akkor működhet, ha a vele párba állított DisplayPortok nincsenek használatban. (GigaByte huncutság)
Amúgy melóra kell nagy videókártya erő? Lehet, hogy egy pár tizenezres második kártyával meg tudnád oldani a dolgot, nem?
Ha egy valag HDMI kell
Ha egy dp és egy HDMI kell
Csak példák, ötletek Fő kártyán játszanál, ezek meg elegek arra, hogy legyen képed.
Sőt, ha van alaplapi videókivezetésed, az APU is teljesen megfelel ilyen szempontból.
Szerintem. (nem tudom, milyen procid van)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
szabeska
addikt
Én úgy tudom, hogy amikor elfogyott a várható készlet, le is került egyből a kártya a honlapról Legalábbis remélem... Nekem először azt mondták, hogy ezen a héten érkeznek várhatóan, aztán valaki másnak azt, hogy október eleje, és hogy mindenki megkapja aki rendelt... Ha ma írnánk nekik, már 2021-et mondanának?
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
válasz elite.cs11 #1323 üzenetére
Remélem az, sima (nem oc-s) TUF-ot rendeltem 16:00-kor Sokáig fent volt, akkorra már csak az az egy féle. Ezért gondolom, ami elfogyott, az le is kerül automatikusan. Volt, hogy rendeltem valamit tőlük, ezt követően visszalépve a termékoldalra már azt írták, nem kapható, kifutott, enyém lett az utolsó. Bár ez más szitu, mert konkrét raktárkészlet nincsen, ott pedig volt.
[ Szerkesztve ]
F1
-
-
Laraxior
titán
Nekem szombati szallitast irtak, elsore... Aztan szombaton jott az email, hogy majd irnak megint ha lesz...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Kicsimix
őstag
Az egyik magyar bolttól válaszoltak..
"Köszönjük az érdeklődést.
Az RTX3080 szériás kártyákat (beleértve a Rog Strix verziót is) a megjelenést követően pillanatok alatt elkapkodták beszállítói készletről.
A következő szállítmány október második felére / végére várható."...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
szabeska
addikt
AQUA Webáruház 09:15
Sajnos egyelőre nem kaptunk visszajelzést beszállítónktól a várható érkezésről.Kicsimix: ez csodás, csak nem értem, hogy akkor miért lehetett rendelni pl aquánál, ha nem is volt lefoglalva x darab kártya a beszállítójuknál... eddig se volt semmi ez az egész, de most már egyenesen szánalmas, megspékelve egy jó adag magyar butasággal... (tudom, tudom, amazonon is elbaltázták a zotaccal)...
[ Szerkesztve ]
F1
-
hoolla
aktív tag
válasz -=RelakS=- #1321 üzenetére
Koszi, de nem szeretnek berakni meg egy kartyat a fo gepbe. Megfullasztana a Ti-met, meg barmit a jovoben. Az x34 a jatekos moncsi, es az a fo monitor a "melo"ra is. Az, meg egy 32"-os 4k 60hz megy DP-n. A masik ketto 4k 30hz megy HDMI-n. +2 full hd masik geprol.
8700k van a gepben... Szoval arra ha rakotnek meg egy kijelzot, akkor kapnek kepet azon is, es tudnam organajzingolni konnyeden? Tehat az NV control panelben latnam otodikkent?
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
-=RelakS=-
veterán
Nem.
Fel kell raknod az intel szoftverét, ha részletesen állítgatni akarod azt a kimenetet. A multimonitort a windows Display beállításai között tudod megcsinálni.
4K BD lejátszás miatt a processzor kimenetet használom videózáshoz. Ilyenkor előszedem a windowsos ablakot, beállítom a tükrözést (régebben kiterjesztett desktopot választottam, de aztán rájöttem, hogy így egyszerűbb), majd átkapcsolom a monitort hdmi bemenetre, és kikapcsolom a tükrözést a dp-re.
A lényeg: a monitorok ki-be kapcsolását megoldod Windows Display Properties-ből, a felbontást stb meg az nvidia és az intel control panelekrőlItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Yamaken
csendes újonc
En mar csak azt remelem hogy mire megjelenik a cyberpunk addigra meglesz a kartya.
-
elite.cs11
senior tag
válasz szabeska #1324 üzenetére
Én már csak azért izgulok, hogy legalább októberben megjöjjön. Én 15:44-kor kaptam a visszaigazoló emailt a rendelésről. Igaz én STRIX-et rendeltem, amit még reviewerek se kaptak, szóval én lehet jogosan izgulok az októberi érkezés miatt
Szerk.:
Az alapján amit Kicsimix írt méginább reménykedek az októberben...talán nem olyan vészes, lehet így megvárom az új AMD procikat gépupdate előtt.
Yamaken: Hasonló
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz elite.cs11 #1337 üzenetére
En holnap postazom a 2080s-t a vevonek, 3080-ig egy 4 hdmi-s gt710-rol fog menni minden megjelenito Majd hálflájfozok meg wolfejnstejnezek, az elfut Meg jo, hogy van ps is
F1
-
gabor0928
tag
Komolyan olyan mintha egy marsi kolónián várnánk az éves ellátmányt... Mire kell 1-1,5 hónapot várni? Küldjék sürgősséggel a kártyákat.
-
-
sheep
addikt
válasz elite.cs11 #1341 üzenetére
Csak hát akkor nem kellett volna úgy hirdetni hogy szeptember 17- től elérhető.
Remélem karácsonyig én is tudok venni egyet magyar boltból, normális áron.9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
hoolla
aktív tag
válasz -=RelakS=- #1335 üzenetére
Koszonom... Nekem mindenkepp egyszerre kell hasznalnom a monitorokat, egyedi tartalommal mindegyiken, azonnali hozzaferessel.
Szerintetek akkor kizart, hogy a Strixre, 5 monitort lehet majd kotni egyideju hasznaltra?"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
-=RelakS=-
veterán
Tudod, csak a Windows Display settings-ben kiterjesztett asztalként be kell állítanod. Nekem egy monitorba megy az is, meg a videókártya is, ezért jobb tükrözni.
Ha meg végtelen + 1 monitor kell, akkor még tudsz ilyeneket dugni a gépbeItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
elite.cs11
senior tag
válasz gabor0928 #1344 üzenetére
Nem emlékszem már honnan tudom, de a youtubeon láttam pár hete, hónapja egy videót amiben valaki egy GPU gyártósori látogatásról besézlt. Nem emlékszem ki, azt meg asszem nem mondhatta el, hogy milyen gyárban volt, de nekem az rémlik, hogy napi 400 GPU készült ott el. Valszeg különböző típusúak, kérdés, hogy mennyire voltak felkészülve az új kártyákra illetve mekkora kapacitást szántak nekik.
Amúgy volt olyan microcenter (kb az ottani media markt) az USA-ban (!), amelyik 10-20 (!!!) darab (!!!!!) FE 3080-at kapott. A legszebb az egészben, hogy sorban állt vagy 200 ember, és így nem mondták nekik, hogy am bcsi, csak 20 darabunk van
-
kevike576
senior tag
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/iv9ebc/asus_tuf_3080_nonoc/
"I have the Asus TUF non-oc, got it from Micro Center here in Atlanta ($699.99). I've watched the reviews of the core clock of the OC model and can confirm it is the same as my card. Since it is the same cooler, and same temp, Nvidia's auto boost brings them to the same level when the card is around 62-63c..."
-
snecy20
nagyúr
Ennyi, nagyon-nagyon korai volt a bemutató.
Nem az igény túl nagy a kártyákra (max. a Turingokhoz képest...), hanem az nV nem áll még szinte sehogy a gyártással - még hetekig csak a youtubereknél meg IT-s streamereknél lehet nézegetni a kártyákat.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest