Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz Devid_81 #1075 üzenetére

    A Pascal sok szempontból nagy ugrás volt a Maxwell-hez képest, és ezért talán az egyik legjobb széria a grafikus vezérlők történelmében, ezt szerintem senki nem is vitatja. Nyilván a Turing-nak messze nem volt olyan jó fogadtatása, főként azért mert az árazással nagyon elszállt az NV, és a minimálisan kissebb csíkszélesség miatt a teljesítmény és a fogyasztás sem javult amennyit kellett volna.
    Ettől eltekintve, szigorúan a hatékonyságot nézve (ami egy objektív szám, arány a fogyasztás és teljesítmény között) nem lettek semmivel rosszabbak, sőt.

    Vegyünk egy konkrét példát, GTX 1080 vs 2080 (szándékosan ugyan azt a kategóriát veszem). A gyári TDP adatok szerint az 1080 fogyasztása 180W, míg a 2080 bekajál 215W-ot. Ez kb. 12% növekedés fogyasztásban, miközben a referencia 2080 legalább 35%-kal gyorsabb lett, mint az 1080. Innen azért jól látszik, hogy a hatékonyság, nem hogy nem csökkent, hanem még lényegesen növekedett is. Szóval ha azt mondod, hogy az 1080 abszolút számokban kevesebbet fogyaszt akkor nyilván igazad van, viszont hatékonyságban jelentősen jobb a 2080.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák