- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Sátán44 #7498 üzenetére
Gyanúm szerint CPU limites lehetsz ezekkel a beállításokkal, így más eredményekkel való összehasonlítás erősen CPU függő, de talán majd ti-vel is visszajelez valaki. Mindenesetre, ha más az eredmény, sasold a VGA alatt levő hardvert.
A te hardvereddel csak 1 módon tudhatod meg, CPU-limites-e ez a beállítás: tuningolsz a karin 10%-ot, és megnézed, az eredmény javult-e annyit. Ha nem, akkor CPU-limited van.
Egyébként még ebben a felbontásban is javíthatsz a grafikai minőségen, és akkor garantáltan nem lesz CPU-limited, de ha nem monitor korlátoz, hanem "default"-ban akarsz tesztelni - aminek én spec. nem látom értelmét -, akkor ez kiesett.ooloo: Szerencsém, hogy én inkább minőség-függő vagyok, így amikor az nV elkezdett csalni a driverekkel, habozás nélkül áttértem ATI-ra, majd amikor az AMD lett, és ugyanezt kezdte csinálni, az nV meg már rendbe jött, szintén habozás nélkül vissza.
leven82: Miért is jók ezek az árak?
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
E1even
senior tag
válasz katt777 #7501 üzenetére
Úgy látom szeretsz kötekedni.
Azt írtam, hogy SZERINTEM jók ezek az árak, nem azt hogy jók az árak. Egyébként meg ehhez képest tényleg jó ára van. És ehhez képest is, mert ennyiért már inkább érdemes megvenni a 448-as változatát.Köszi!
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
katt777
félisten
Annyit kérdeztem, hogy szerinted miért jók ezek az árak, mert én magasnak találtam őket az igazi áraikhoz képest. Mi ebben a kötekedés? Az az érzésem, egyesek nem kicsit túlérzékenyek, és előbb reagálnak, mint értelmeznék az olvasottakat, a beleképzelésről már nem is szólva.
G3R!94: Ha valamihez nem jó a tré (azaz igénytelen, és mielőtt bármely túlérzékeny nebáncsvirág félreértelmezné: grafikailag) beállítás pont nem megfelelő összehasonlításhoz, a kihajtáshoz meg végképp kevés. Nézzük csak:
Sátán44: Nem jelezted, milyen órajelekkel ment a kártyád, így készítettem neked 1-1 tesztet alap órajeleken és tuningolva (nem is extrém beállításokkal):
GTX560OC default (830/2004MHz)
GTX560OC tuning 985/2304MHzA tuningolt eredményem kvázi ua, mint a tiéd, magasabb min. FPS-szel (és kisebb max-szal), de, ugye nem tudom, neked alapon v. tuningolva ment a karid. Sajnos feljebb nem tudtam megnézni, mert a procim már így is 4.6GHz fölött járt (ki akartam zárni a CPU-limitet), és ennél erősebb, betesztelt beállításom sajnos nincs. Mivel pedig a teljesítmény hibahatáron belül (de kisebb mértékben) nőtt a tuninggal, nem merem kijelenteni, hogy ezen a sebességen még az 560 is CPU-limites az általad tesztelt beállításokkal, 3.8-on meg nem volt időm megnézni.
Remélem, valaki megnézi majd neked erősebb procival (K-ssal), és akkor többet fogsz tudni. (Még mindig nem értem, hogy ha már 1280x1024, miért min. grafika. )
-
E1even
senior tag
válasz katt777 #7507 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem magasak...
De Te lehet, hogy tudsz jobb forrást (úgy legyen) és akkor Neked van igazad.
Hol nézted olcsóbban őket?
Elnézést kérek, hogy ilyet írtam , de akkor írhattál/linkelhettél volna be valamit, hogy hol lehet jobb áron kapni őket, és akkor nem tűnt volna kötekedésnek. SRY!!!
Egyébként sem éri meg szerintem a 448-as (de ilyet keresett eredetileg a fórumtárs)."Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
G3R!94
aktív tag
Nekem a proci alapon (3,3Ghz) ment és ezek a lettek az eredmények:
Az eredményeken is látszik hogy egy alap órajeles 2500K-s proci gond nélkül kihajt még ilyen kis felbontásban és ilyen igénytelen grafikai beállítások mellett is egy ilyen kártyát.
Egy i7-esnek pedig talán 2 kártyánál lenne processzor limitje.[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Én is sokáig egy Gtx 570-es vásárlásán gondolkodtam de miután kiadta az Nvidia a Gtx 560 Ti 448-as limitált kártyáit és végignéztem a teszteket számomra nem volt kérdéses a vétel.
Kevesebbet "zabál", a tesztekben közel azonos értékeket tud mint az 570-es sőt némelyikben meg is előzi azt.
http://hardver-teszt.hu
1. http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2069
2. http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2095
3. http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2079Azt is hozzátenném, hogy a sima 560 ti új ára jelenleg 60-68.000 Ft körül van a gtx 570 pedig 90-100.000 Ft között.
Gtx 560ti 448=.....68-75.000 Ft (általam.)
Ár/Érték/Teljesítmény alapján nem hiszem, hogy sok mindenbe bele lehetne kötni!!!
Azt is megjegyezném, hogy:
A limitált kiadású 448 cuda processzoros gtx 560 ti-t pedig Én személy szerint a véleményem szerint a piaci ár alatt tudom adni és nem offolni kell, hanem megnézni, hogy mennyi az ára!A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Ilsyde
őstag
Kérdés, ha megengeditek. Ritkán (hetente egyszer) teljesen rózsaszínné/pirossá válik a kép fehér pontokkal behintve, ami addig tart míg újra nem indítom a gépet.
Mióta feltettem a Virtu-t azóta visszajon a rendes kép pár másodperc múlva (gondolom az iGPU átveszi az irányítást, de nem értem hogy alapból miért nem azt használja a gép mikor be van kapcsolva nomindegy) és kiírja az óra mellett hogy a driver crashelt és helyreállt.
Utána minden megy tovább mintha mi sem tortént volna.Volt már párszor hogy egy ilyen után meghalt a VGAm, elvileg memória hiba lehet. De érdekes módon ezzel a karival jópárszor megtortént a dolog és még mindig megy napokig gond nélkul, játék kozben stb.
Van valami szoftver esetleg amivel le lehet ellenorizni mondjuk a VGA memóriáját? Más miatt lehet? Például driverhiba vagy monitor (bár egyiket sem tartom valószínunek).
A profilomban lévo, gyárilag túlhúzott GTX 560 Ti-rol lenne szó.
Csak pár hetes és van rá 3 év gar de azzal mégsem kuldhetem vissza hogy hetente egyszer véletlenszeruen bekrepál Esetleg valami VGA teszttel jó lenne bizonyítani hogy valami nem stimmel. -
pmheros
őstag
a "kiírja az óra mellett hogy a driver crashelt és helyreállt." -ból gondoltam hogy 28x.xx driver van fenn. Annál fordult elő ilyen.
Amit ezek tudatában megpróbálnék, az letiltani az integrált vga -t, és leszedni annak driverét. Persze lehet hogy a vga vacakol, de én most inkább valami driveres gondra tippelnék.
tápod milyen ?
nem vagyok tökéletes
-
Ilsyde
őstag
válasz pmheros #7514 üzenetére
Hmm ha jól emlékszem elotte is problémázott de úgy veszem észre hogy az integrált video valamiért nem csinál semmit úgyhogy feleslegesen van fent a szoftver. Elvileg át kellene vennie Geforce-tól az irányítást mikor nem játszom stb. de rá se bagózik a rohadék.
Lehet megpróbálom letiltani aztán úgy tesztelem egy darabig.650W-os Corsair tápom van, nem hinném hogy az szórakozik.
Esetleg nincs valami diagnosztizáló progi amivel meg lehet nézni a VGA memóriáját?
Múlt héten például a GTA4-et feltoltam maxra (annyira hogy pirossal írogatta a cucc hogy kevés lesz hozzá az 1GB vidkártya memória) hátha telepakolja az esetleges hibás szektort is és elojon a hiba. Toltam órákat de semmiBezzeg mikor youtube-ot néztem... úgy kétszer is behalt.
[ Szerkesztve ]
-
Ilsyde
őstag
Koszi srácok, megpróbálom!
Soha nem csináltam még ilyesmit, úgyhogy korulnéztem a BIOSban hogy hol lehet alkotni. Az AI Tweaker alatt vannak feszultségállítások a RAM-nak, iGPU-nak, procinak (VCCIO) meg talán a PCIe-nek? PCH, ezt kell állítanom? Mennyi az a kicsi? 1V vagy kevesebb/tobb? -
L_ajos
őstag
Tizedek, századok.
Mint ahogy nekem is javasolták feljebb. Töltsd le az MSI Afterburner-t, és abban szépen lehet állítani mindent. nekem az alap fesz 1.021V és erről emeltem 1.037-re és a problémám megoldódott.
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
katt777
félisten
Igazi árak alatt az USD-seket értem. Új kártyát SOHA nem szabad itthon megvenni, mert a hagyományosan magas árrésnél is drágábban adják. Gondolom, amúgy, egy GTX560SLI még mindig sokkal gyorsabb, hiszen az az 580-at is szépen elveri. Szóval teljesítmény relatíve olcsón azzal elérhető, bár nem tudom, annyira gázos-e az SLI, mint a CF (amire azért elég komolyan gyúrni kéne ).
G3R!94: OK, ezt kereste a kolléga, én is köszönöm az infót. Egyébként én is alapon, ráadásul turbo nélkül használom a procimat (elég szépen lehet takarékoskodni), mert a játékokat maxon tolom, úgy meg főleg elég alá, és sztem SLI-t is elvinné. i7-nek nincs jelentősége, mert a játékok nem nagyon használják a HT-t. Én i7-tel egyetlen ilyen játékot láttam, a Wolfensteint, amelynek meg totálisan nem kellett az igénytelen motor miatt, mert a tuningolt HD4870-emet úgy hajtotta ki a proci, hogy 6-8%-on dolgoztak a szálak.
blaca83: Lásd fent. Amúgy 57k-tól látok 560ti-ket, amikor meg legutóbb néztem, múlt héten, 52k-ért is volt, azt meg nem tudom, hogy a Ft erősödésével miért lett drágább. Hogy te milyen ügyeskedéssel tudsz VGA-t szerezni, az nem mérvadó az általánosan elérhető árak szempontjából. Mindemellett nem hiszem, hogy GTX560 topicban a kártya ára különösebben OFF lenne. Még annyit, hogy egy szimpla kérdés szerintem semmilyen józan megközelítéssel nem tekinthető kötekedésnek, ha tehát bármi bajod van a világgal, engem hagyj ki belőle.
Ilsyde: Hasonló cuccom van, és semmi gond sem a Virtuval, sem a VGA-kkal, sem a driverrel. Ha egyébként alapból nem az igp megy, rosszul állítottad be a rendszert. A legegyszerűbb, ha lejjebb veszed a GPU v. a VRAM órajelét, ha úgy OK a rendszer, akkor hibás, v. degradálódott a kari. Fesz emeléssel csak a GPU-n tudsz segíteni, a VRAM-hiba nem jön ki, mert azt nem tudod emelni.
A honlapomon részletes beállítást találsz Afterburnerhez, de egyéb finomhangoló progikhoz is (Segítség).Speed(R): +fesszel csak GPU-t tud tesztelni, de ha ott a bibi, akkor az is OK.
L_ajos: Eszerint nem annyira a kártya a ludas, hanem a BF3?
-
Ilsyde
őstag
Ah, ertem. Most mar munkaban vagyok de amint hazaerek megcsinalom. Jo lenne ha ennyi megoldana a problemat.
Koszonom megegyszer a segitseget.
@katt777 d-Modeba van kotve a kartya, most olvasom hogy olyankor soha nem hasznalja az iGPU-t csak ha tobb monitorom van vagy videot tomoritek? Tehat feleslegesen van engedelyezve a BIOSban az iGPU es feleslegesen fut a Virtu?
Az i-Mode elvileg nem opcio mert degradalja a Geforce teljesitmenyet.
Megvan a honlapod, korulnezek[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nálam azzal is ment. Legelőször is az alaplap VGA kimenetére kell kötni a monitort, aztán biosban elsődleges megjelenítőnek iGP-t választani, illetve engedélyezni a másik megjelenítőt. Ezután a a Virtu szépen kezeli majd mindkettőt (kompatibilitási hiányosságokat leszámítva). Ha a monitort a VGA-ra kötöd, akkor az egész fordítva működik (de működik), azaz Virtuban nem a 3D-s, hanem az iGPU-val használni kívánt alkalmazásokat kell megadni, ez esetben viszont alapból a VGA fog dolgozni (ezeket is leírtam a honlapomon).
1. igp-nél VGA-monitorozó progikban NEM lesz memóriahsználat-követésed, illetve némelyik játék v. szoftver nem is fog futni, v. nem ismeri fel a VGA-t, esetleg felismeri, csak nem tudja használni.
Videó tömörítésnél egyébként a proci dolgozik, nem az iGP, utóbbi a lejátszásnál segít.
Én semmilyen beállítással nem láttam, hogy degradálta volna a VGA teljesítményét (főleg, hogy semmiképpen nem tudja a 2 együtt ugyanazt a megjelenítőt egyszerre kezelni), pedig, sokan mondanak rám sok rosszat, de azt senki nem állíthatja, hogy ne tesztelnék le mindent, amit csak tudok.traders: Te kérdezted... Rosszul tudod (lásd fent).
[ Szerkesztve ]
-
L_ajos
őstag
-
Ilsyde
őstag
válasz katt777 #7524 üzenetére
Hmm te az i-Modera gondolsz (alaplapi VGA-ra kapcsolt monitor). En is ugy akartam hasznalni de meglattam ezt, miszerint ebben a modban felezodik az fps. Mivel sokat jatszom, ezert nekem ez nem opcio.
Abban remenykedtem hogy d-Modeban is atveszi az iGPU a szerepet mikor nem megy semmilyen directx-es alkalmazas, de nekem ugy tunik hogy hiaba kapcsolgatom ki/be a Virtu Control Panelben a cuccost, az egvilagon semmi nem tortenik. Ugyanugy a diszkret kartya dolgozik akar neten bongeszgetek, akar jatszom. Az iGPU meg rohog a hatterben.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Láttam már sok lqrt játékot, de amit a BF3 művel, arról már nem tudom, hogy szánalmas, nevetséges, vagy mind2. Kész szerencse, hogy nem játszom vele... Nem tudom, a VGA-gyártók mit szólnak, ha finomhangolás helyett minden egyszeri user visszaviszi a kártyáját, hiszen nyilvánvalóan hibás... Hogy ennyi karit kelljen túlfeszelni... Kizártnak tartom, hogy a GB és az ASUS műhelyéből is sorra jönnének ki teszteletlen karik... 1-1 még esetleg, de hogy sorra feküdjenek meg, ráadásul ua. játékkal.
Ilsyde: Nem értem, tényleg. Én is próbáltam dual-ban (a monitorom 2 különböző bemenetére volt kötve 2 kimenet), de nem volt gond. Persze nem árt odafigyelni, melyik kártya vigye az elsődleges monitort, illetve melyik vigye a játékot (Virtuban meg beállítani, ha nincs ott, mert ez is előfordul.) Egyébként Virtut is frissítik.
De akkor neked ott a másik mód, hogy VGA használsz elsődlegesnek, és beállítod, amihez igp-t akarsz (régi játékok, Firefox, videó-kódolás, stb), elméletileg úgy nem lehet gond, hiszen mindent a VGA fog vinni, amit nem zársz ki. Jó kódoló progik egyébként lehetővé teszik iGP ÉS VGA (CUDA) használatát egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
traders
tag
Hehe Na akkor az Urak legyenk szívesek felvilágossítani mert k*rvanagy ez a csodaország!
Tehát van egy alaplapom: ami mondjuk legyen egy gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (ilyet szeretnék venni)
Na most ezen van egy integrált GPU meg van egy GPU az i5-2500K-ban is, plusz erre az alaplapra rákerül egy GTX 560TI...
Ha csak az 560-ra kötöm a monitort akkor meg sem jelenik majd semmi a monitoron mert először BIOS-ban be kell állítani hogy a GTX-et használja majd visszadughatom a kábelt a kártyába?
Aztán van-e átjárás az alaplapi csatlakotók és a GTX kártya között?
Tehát lehet-e olyat csinálni hogy amikor nem játszok akkor az alaplapi, vagy i5-ös GPU van használatban, amikor meg játékra kerül a sor akkor átvált 560-ra?
Ezt csak azért kérdezem, mert a kártyán csak DVI meg mini HDMI van, az alaplapon meg van DisplayPort és akkor inkább ezen keresztül használnám a monitort és persze a GTX teljesítményét...Na tehát előre is köszönöm és bocs a züldfüles kérdésekért!
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
L_ajos
őstag
válasz katt777 #7527 üzenetére
Ez igy igaz. És ezek a hülyék a DICE-nél nem képesek felfogni hogy nem a kártyák a szarok hanem ők. Ahogy nálam is, minden xar elfut még az alap 1.021V fesszel, csak ha BF-ni akarok akkor kell profilt váltani. jah... biztos a kártya hibája.
De ugye mint oly sok cégnél mostanában csak a profit számít és nem a vevők visszajelzései. Csak annyi: EA üzletpolitika...
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
Ilsyde
őstag
válasz traders #7528 üzenetére
Mikor megvettem a gepem - par hete - akkor en is felturtam az internetet hasonlo kerdesek miatt de nagyon keves az informacio. Es rengeteg a rossz informacio. Olvasol egy cikket, aztan elolvasol egy masikat ami pont az ellenkezojet irja. Tegnap este kuldtem levelet a Lucidlogix-nak hogy rohadt jo lenne ha legalabb a honlapjukon elerhetove tennenek egy kezikonyvet vagy normalis leirast mert igy senki nem ert semmit, a "hozzaerto" cikkirok is talalgatnak.
Ezert kerdeztem ra katt777 velemenyere mert azt hittem hogy en vagyok hulye, de igazabol a Lucidlogix a barom.
Ket opciod van, az i-Mode es a d-Mode. Az elso az amikor az integralt alaplapi video (iGPU) kimenetre kotod a monitort, a masodiknal meg a diszkret videokartyara (Geforce). Ha nincs a gepben diszkret kartya akkor alapbol az integralt lep mukodesbe (hasznos ha garba kuldod a kartyadat vagy nem jatszol a gepen ergo nincs szukseged kulon VGA-ra).
Tehat esetedben radugod a monitort a Geforcera (d-Mode), es megy minden mint regen. Ha ki akarod hasznalni az integralt "kartya" elonyeit akkor eloszor is BIOSban engedelyezned kell azt, utana feltenni hozza a drivert (azaz egyszerre ket VGA lesz aktiv), vegul felinstallalni a Virtu-t (Lucidlogix szoftver).
Virtu Control Panelben engedelyezed az iGPU-t es az applikaciok fulre berakosgatod azokat a programokat amiket az integralt vezerlovel akarsz hajtani (ahogy katt777 is irta).En jelenleg itt tartok. Egyelore nem tettem be semmit, igazabol egy "kivetelek" opcio kellene ahol megadom azt a nehany jatekot ami telepitve van, cserebe minden masnal az iGPU lepne eletbe. De ilyen nincs.
Amirol katt777 irt az az i-Mode, ilyenkor az alaplapra kotod a monitort. Ez lenne az idealis beallitas mert ilyenkor mindig az iGPU dolgozik, kiveve ha jatszol. DE (imadom ezt a szot ) ez tobb problemat is okozhat. Mivel ilyenkor a diszkret kartyat a hatterbe "rejti" a Virtu, nehany jatek nem latja hogy van kulon VGA-d es nem hajlando elindulni (mert integralttal nem fut), eselyes hogy nem fogod tudni elerni a kartyad beallitasait, allandoan frissiteni kell a Virtu szoftvert (mert ha kijon egy uj jatek amit nem ismer fel akkor egyszeruen nem kapcsol at integraltrol diszkretre) stb. de a legrosszabb az egeszben ez:
Rengeteg olyan jatek lesz ahol megcsappan az fps i-Mode-ban. A fenti kepen egy extrem peldat latsz ahol felezodik. Itt van hozza a cikk.Nos, valahogy igy mukodik a dolog. Tehat d-Mode kell ha jatszol, viszont olyankor neked kell bepakolni a Virtuba azokat a programokat amikkel az iGPU-t akarod megdolgoztatni (azaz minden ami nem jatek). Innentol nem tudom mi a kovetkezo lepes, hogy a francba vegyem ra az iGPU-t hogy csak akkor hasznalja a Geforceot a gepem ha jatszom?
[ Szerkesztve ]
-
traders
tag
Végülis nekem csak a csatoló (DisplayPort az alaplapon) kellene... de végülis mehet mindig a GTX-ről (max veszek egy mini HDMI > DP átalakítót)...
Egyáltalán mi az a fő ok (a fogyasztáson kívül) ami miatt érdemes lehet használni az iGPU-t ha van dedikált kártyád?[ Szerkesztve ]
-
Ilsyde
őstag
válasz traders #7531 üzenetére
Tobb monitorod van, videot tomoritesz stb. Ha nem erdekel az ilyesmi es csak jatszol akkor a fogyasztas es a diszkret kartya kimelese miatt. Engem a fogyasztas soha nem erdekelt, rohadtul nem izgat az a havi 1-2 font amit meg tudok azzal sporolni hogy ilyesmivel szenvedek, a VGA kimelese viszont nem hulyeseg.
-
traders
tag
- 1 monitor (pár hónapja véglelg felszámoltam a 2 monitort, helyette vettem egy nagyot)
- videó tömörítés: az integrált kártya miért jobb arra?
- fogyasztás: hát igen végülis magában pénzre átszámolva nem sok, de egy 560 TI gyárilag 160 W-ot fogyaszt (Idle) egy proc meg 70-et (Idle) azért ez %-ban már nem kevés...
- VGA kímélés: na ezzel viszont vitatkoznék, ha nem tunningolod a kártyád akkor szerintem ez szintés alig mérhető plusz jelent...Na tehát ha jól látom akkor nem nekem van kitalálva ez az i-Mode...
-
Ilsyde
őstag
válasz traders #7533 üzenetére
- videó tömörítés: az integrált kártya miért jobb arra?
Hogy miert jobb a Virtu architektura (iGPU+CPU) mint a konvencionalis (VGA+CPU) kombinacio azt nem tudom mert nem neztem utana, de minimum ketszer gyorsabb. Ilyen Quicksync meg ilyesmi figyel be, de nem erdekelt a tema ugyhogy atsiklottam a leirasok felett.
Hat az igaz. Mivel d-Modeban is megy a diszkret kartya ezert gamereknek ez a Virtu + iGPU lenyegeben semmire sem jo. Inkabb a 560-asomra koncentralok es megnezem ezt a feszultseg-emelest, hatha az megoldja a problemamat.
@katt777 elolvastam a honlapodon az MSI Afterburner meg a Gigabyte GTX560-as tesztedet. Voltak benne hasznos infok. En alapbol ignoralom az AMD termekeit, mikor osszeraktam a gepet ra se bagoztam hogy mit ajanlanak
Ugyanezt a VGA-t neztem ki en is eloszor mert tetszett a hutese, aztan megis Asust vettem mert arra 3 ev gar van, a Gigara meg 1... -
katt777
félisten
válasz traders #7528 üzenetére
és Ilsyde: Skacok, gyertek már át SB topicba, mert ez itt OFF! Oda írom a választ! Egyébként elég sok hülyeséget elszórtál itt Virturól, már bocs.
traders: Kicsit eltévedtél a fogyasztási értékekkel is. Sem a GTX560, sem a SB proci nem fogyaszt üresjáratban annyit (2500K-m még tuningolva is beéri 10W-tal idle ).
Én A GB-ra is 3 év gart kaptam, meg másoknak is annyi. Rossz kereskedőt választottál, ennyi.
L_ajos: EA-t nem kell bemutatni, és még nem is a legrosszabb. Egyébként tényleg nem értem, mi a sz.rt programoztak a játék mögé, mert a BFBC2 gond nélkül szalad mindenen, és még különösebb gépigénye sincs. Erős a gyanúm, hogy csak nem tudunk valamiről, aminek a VGA-probléma pusztán a jele.
[ Szerkesztve ]
-
traders
tag
válasz katt777 #7535 üzenetére
Na tehát tunningolva az enyém 1 W-tal is be fogja érni sőőőt, lehet hogy még az fogja működtetni a kerület világítását is
Viccet félre téve: igaz, elnéztem, na tehát most megnéztem 5-6 oldalt és ha berakod a gépedbe úgy hogy nem csinálsz vele semmi akkor 30-35 W az idle... Most a GTX-re nem keresek idle adatokat de azt is felezzük meg nyugodtan, az arányok maradtak. Igazából csak ez volt a lényeg...
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
Hi mindenkinek!
Egy kérdésem lenne a szakikhoz! :
Egy gtx 560 Ti twin frozr II OC vga-hoz elég egy amd phenom X4 965 proci a gamékra? Full HD felbontásra gondolok! Pl.: MW3,BF3,Metro
Kihajtja teljesen ezt a vga-t?
Vagy érdemes megrántani?És 3dmarkokban mi a helyzet?
Elöre is kösz a válaszokat!
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Anfänger
őstag
válasz apollo12 #7540 üzenetére
Igen,tudom,már próbáltam. De a lapomnak nem tetszik már a 4 Ghz. Meg sokat nem jelentett a procinál a 4Ghz valahogy! Fesz is volt emelve,de hiába!
Lehet béna vagyok a tuninghoz. Visszaálltam a ref. értékre.
Meg az az érdekes,hogy a vga max 75%-okon megy az MW3-alatt! Ha a vsync-et kikapcsolom a gaméba,akkor is max 75%.De sokszor 45-50%-on csak. Ez normális dolog?
De tesztprogiknál 99%-on megy a GPU usage.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
blaca83
őstag
válasz katt777 #7520 üzenetére
Még mindig nem tudok veled egyet érteni, mivel a felhasználók kb: 90%-a nem külföldről rendeli meg a számítógép alkatrészét, hanem bemegy a boltba és megveszi.
Márt csak azért sem, mert ha gariztatásra kerül a sor akkor az rengeteg idő és a végén "többe kerül a leves, mint a hús"!!!
Tehát teljesen felesleges nézni, hogy mi a "reális-nem reális" külföldi ára Dollárban vagy Euróban mert nálunk nem annyiba kerül.
A benzin sem annyi egyik Európai országban sem mint nálunk, nekünk mégis ennyiért kell tankolnunk itthon.
Ha gtx 560 ti-ből építesz sli rendszert és megfogja az 580-ast akkor szerinted 2db "448"-as 560 TI milyen teljesítményre lesz képes?
Ne vedd sértésnek de (szerintem) kicsit jobban képben vagyok a hazai piac ÚJ áraival mint TE valamint nekem sajnos úgy tűnik hogy Te nem csak az árakkal nem vagy tisztában hanem, a Gtx 560 Ti, a GTX 560 TI 448 és a Gtx 570-es kártyák közötti teljesítménykülönbségekkel.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DICE tudja, hogy hol a baj, csak nem tudják megoldani. Illetve meg tudnák oldani, de csak úgy, hogy egy lassítás vezetnek be a kódba, ami sajnos a referenciakártyák teljesítményét is korlátozza. Erre az NV-nek kell rábólintani, mert 10% mínuszt is kaphatnak, de legalább stabil lenne a játék. Ugyanez volt a Dirt 2/3-mal is DX11-ben. Sokan DX9-en nyomják, mert kifagy a játék DX11-ben. Túl jól van optimalizálva, és túlterheli a fermis GeForce-okat. Ez ellen egyedül a GTX 580 és az 590 a kivétel, mert azokban van hardveres túlterhelésvédelem, ami kritikus helyzetekben kiad egy pihenőt a GPU-nak megelőzve a fagyást.
Ez amúgy szerintem szándékos. Az AMD a HD 5000 óta alkalmaz elég durva védelmeket. És mindegyik említett játék Gaming Evilved. Egyszerűen annyira szarráoptimalizálják, hogy az már fagyjon a nem referencia GeForce-okon. A Radeon HD 5k/6k/7k és a GeForce GTX 580/590 tudja ezt hardverből lekezelni. Persze az is lehet, hogy nem szándékos, és csak tényleg agyonoptimalizált játékokat akarnak kiadni, csak ez egy védelem nélküli kártyának nem jó. Erre egyébként az NV is tudna reagálni, nem feltétlenül kell a DICE fülét rágni. Persze nyilván nem szívesen lassítják le a játékot driverből. Ezt nagyon meg kell gondolni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
G3R!94
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz Anfänger #7541 üzenetére
MW3 nem olyan graf. igényes játék, hogy nagyon megdolgoztatná a VGA-t, ezért vagy CPU-limites Full HD-ben is.
blaca83? Tisztában vagyok a kártyák közti különbségekkel, és az árakkal is. Ha már itt tartunk, egy sima GTX560 éri meg a leginkább az árát 45k-ért (ma néztem), annál egyik erősebb kártya sem gyorsabb annyival, amennyivel többe kerül (nézd csak meg feljebb 560 vs. 560ti a Heaven tesztet).
Azt elismerem, hogy hetente max. 1x nézek árakat.
Ki mondta, hogy a hazai user nem itthon vesz kártyát. Még utaltam is rá, hogy elsőre mindent jóval drágábban adnak, így MOST nem kell megvenni, mert ahogy elmúlik az újdonság varázsa, rögtön esnek az árak. Aki sz@rja v. lopja a pénzt, az vegye meg a drága "jó" áron.Én ugyan nem tankolok itthon.
Abu85: Hát én Dirt-öket teszteltem maximális VGA-tuninggal (játékhoz tök fölösleges, mert még egy szerény E5800-zal, mindössze 2 CPU-maggal is vígan játszhatóak voltak maximális minőségben), amelyek mindenben stabilak voltak, és ezek sem fektették meg egyiket sem. Kifoghattam én ezt a GB karit.
Abu85: Nem hiszem, hogy optimalizált lenne valami, ami hibát okoz. Amúgy is valami VAGY optimalizált, VAGY nem, teljesen mindegy, milyen "irányból". Nincs "gyengén optimalizált", v. "túloptimalizált". Ez olyan, mint amikor vki azt mondja, majdnem stabil a rendszere. OIyan sincs. Az optimalizáltság egy szoftver esetében azt jelenti, hogy zökkenőmentesen fut. Se többet, se kevesebbet.
-
katt777
félisten
Próbáld ki. A te karid, más nem tudja megmondani, mit tud (max. hozzávetőlegesen), de vki asszem konkrétan írta is már, hogy mennyit emelt, hogy jó legyen. Egyébként nem tudsz tetszőleges feszt beállítani, csak bizonyos lépésközöket, ahogy a kártya tápvezérlése engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mini PC
- Java programozás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest