- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz frame>24 #10799 üzenetére
Félreértesz.
A szerelem, a párkapcsolat egy nagyon fontos, és kritikus pontja az életünknek. Sok-sok komoly probléma merülhet fel benne, és sok-sok igazán mély érzés, amelyek között akadnak fájdalmasak is. Amikor ilyen adódik, azzal minden oké. Az nem vinnyogás.Az sem vinnyogás, hogy ha valaki tenni szeretne valamit, tudja is, hogy milyen irányba induljon, de nem biztos magában, nem látja át a következményeket, vagy fél, hogy rosszul értelmezi az okokat. Ha ilyenkor kér tanácsot, azzal sincsen gond. Tisztábban lát, jobban tudja, merre induljon. Az sem vinnyogás.
Ezek tanulásra, problémamegoldásra irányuló törekvések, amiben benne van a cselekvés igénye, a tapasztalatlanság viszont nem hiba (bűn).
The DJ viszont... Leírtam.
14 évre: Előbb-utóbb mindenki szembesül olyan helyzetekkel, amik révén felnő, vagy próbára teszi az élet, hogy milyen ember is ő. Ezek szükségesek, mert így tanulod meg, ki is vagy, és így tudsz csak fejlődni. Ezt mindenki nehezen viseli, és maradnak belőle vissza sebeink is. De ezzel semmi gond. Később azok behegednek, és talán utóbb el is tűnnek végleg. Erre is van esély, bár, rendkívül kevesen jutnak el idáig. De tudni kell különbséget tenni a dolgok reális drámaiságában...
U.i.: Szerdánként egy gyerekotthonban terápiázom, ahol otthonukat, családjukat vesztett gyerekek élnek, és próbálnak meg valamit kezdeni ezzel a helyzettel. Ilyenkor - a saját tapasztalataimon túlmenően is - mindig nagyon furcsa látni, olvasni, hogy ki, miből tud gondot csinálni. Talán ezért nem köntörfalaztam.
Elmo: Nyugi, DJ priviben is kikérte a véleményemet, csak végül behozta ide is a problémáját, így jobbnak láttam itt reagálni rá, mert itt csúszott el el a hiszti felé, és talán ez tanulságul szolgálhat másoknak is.
De ha túl erősnek érzi, inkább megkövetem, és kiszedetem...[ Szerkesztve ]
"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
pH érték
aktív tag
válasz Cs.Orsolya #10794 üzenetére
Megfontolandó amit írtál!
-
The DJ
addikt
Bármennyire is keménynek tűnhetnek a szavaid egyáltalán nem azok. És köszönöm, mert igazad van teljes mértékben és semmi értelme ellenállnom vagy tagadni, mert csak magamat csapnám be vele. Így van, ahogy leírod. Félek még dönteni is, sosem tudom mi a helyes és így még azelőtt elhal az egész mielőtt cselekedni tudnék. De most tudom jól mit akarok: Őt! Azt is tudom, hogy így még képtelen lennék elengedni, tehát ebből egyenesen következik mit kell tennem: Küzdeni. Lehet, hogy az egész hiábavaló és értelmetlen és kétszer ennyire a padlóra kerülök utána, de meg kell próbálnom...azaz nem is próbálnom, hanem tennem. Akkor legalább majd ha nem is sikerül mondhatom magamnak, hogy nem rajtam múlott, mert én mindent megtettem és nem okolhatom magam azért, mert nyuszi voltam és féltem a fájdalomtól.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Poctar
senior tag
válasz ForRedGlory #10760 üzenetére
Én se kívánom senkinek ezt a "tapasztalatott".
Amúgy a barátnőmben én is maximálisan megbíztam
Nehéz nem kaparni utánna, ha szereted, még ha nem is érdemli meg. De persze ez csak az én hülyeségem lehet.
A sors és az idő lesz itt a megoldó kulcs. -
törölt tag
válasz Cs.Orsolya #10806 üzenetére
az a sör nálam lenne kézbesítve mert nem pesti és valahol aludni is kell, ha én meghívok valakit sörre annak csúnya vége szokott lenni magamat ismerve, persze ki vagyok én hogy neked azt mondjam hogy ne gyere aztán a végén phtalálkozót rendeznék itt nőügyek topik gyűlés. egész jól hangzik
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ezen msot elgondolkodtam, hogy merjem-e magamra venni a szavaidat, mégha másnak is szólnak ....
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ha magadra ismertél, akkor vedd magadra. Ha nem ismertél magadra, akkor ne vedd magadra. Csak annyit tudok ehhez fűzni, hogy másoknak meg tudjuk játszani magunkat, de önmagunknak hazudni a legnagyobb butaság. Legalább magunkkal legyünk őszinték, s az már az első lépés ahhoz, hogy ne nyújtsuk el a szenvedésünket. De ha hazudunk önmagunknak is, az végeláthatatlan szenvedést és fájdalmat fog előidézni. És ez alól nincs kivétel. A tapasztalataim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Cs.Orsolya #10815 üzenetére
Nem tudom. Volt mikor igen, aztán volt mikro nem. Igazság szerint sz.r érzés amikor más azt mondja a problémáidra, hogy azok nem i snagy problémák, meg másnak sokkal rosszabb, miközben te vagy benne, és te lehet hogy sokkal nagyobb gondnak éled át a dolgokat...
Erről mindig eszembe jut anyám, aki sose tudta elfogadni azt, hogy az embernek lehetnek pl. pszichés gondjai.... ÉS hogy azok tudnak legalább olyan durvák lenni, mint pl. amikor bevered valmibe a lábad.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Kokkantas
senior tag
Ejj, szombaton randi, én meg már most parázok. De miért is?
-
nagyúr
válasz orbano #10820 üzenetére
milyen para?
Koki : van akár csak halvány fogalmad is arról, hogy mi a jó búst is szeretnél az életben?
Nem akarsz randizni? akkor minek sirdogálsz mindig ebben a topicban?
Rossz már nézni az évek óta tartó vergődésed. Ezen csak Te tudsz változtatni, de ahhoz először is Neked kell akarnod.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Kokkantas #10821 üzenetére
Én kezdelek nem érteni. Vagy magadnak hazudsz, vagy nekünk. Teljesen ellentmondóan viselkedsz, mint ahogyan érzel. És ellentmondóan reagálsz is olykor-olykor. Rendet kellene csinálni a fejedben, hallod... El kellene menned egy szakemberhez. komolyan. Szerintem egy csomó nyűgtől rövid idő alatt meg tudnál szabadulni, és nem kínlódnál ennyit. Oldd fel ezeket a belső gubancokat minél hamarabb, mert az idő múlik, a fiatalságod pedig hamar elillan, és nem hiszem, hogy szenvedéstelin kellene leélned az életedet. Kéretlen tanács, tudom. és bocsánatot kérek érte. Ez nem minősítés. Egyfajta tükör, hogy önmagadra láss más szemszögből is. De régebben írtam, amíg nem szenvedsz eléggé, addig úgysem fogsz változtatni... Minden esetre, figyeld az érzéseidet, gondolataidat, reakcióidat, és keresd az összefüggéseket közöttük. Lehetőleg ne minősítsd magadat, mert abból semmi jó nem származik. Aztán talán egyszer leül ez a káosz benned, és jobb lesz majd.
blackrulz: Csak akkor szólok be neki, ha hülye. De most egyszerűen nem értem Őt. Vagyis, sejtem mi baja, de azt már nem akarom ide írni, és amúgy is, ezért már nekem fizetni szoktak...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cs.Orsolya #10824 üzenetére
néhányunkra azért néha azért ráférnek ezek a "kiosztások" mert az ember hajlamos azt hinni hogy vele semmi gond nincs mégis szar az élete és ez igazságtalan. pedig tényleg lehetne ellene tenni, csak kell valaki/valami ami megtöri, és rájön hogy hékás ébresztő, kelj már fel a padlóról. egy nagy filozófus mondá egyszer " vedd már magad észre, állj talpra és élj".
najó alvin volt de akkor is igaz[ Szerkesztve ]
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Kokkantas #10826 üzenetére
Hát, a lehető legrosszabbat csinálod magaddal...
Komolyna, keress fel egy szakembert, és kérj segítséget, hogy egyensúlyba kerülj, mert akkor tudni fogod, mit is akarsz... Meddig szenvedsz feleslegesen? Koki, igazából nem vagy beteg, nincsen komoly pszichiátrari kezelésre szükséged, egyszerűen van egy elhúzódó krízised, de ez kezd bemélyülni, és ha nem oldod meg, kialakíthatsz belőle egy komolyabb sérülést is. Amivel aztán tényleg orvosokra és gyógyszerekre lesz szükséged, és onnan sokkal nehezebb feljutni arra a szintre, ahol jól vagy. Miért várod meg ezt a pillanatot? Hidd el, sok ilyet láttam, és sajnos mindig igazam lett. Ne várd meg Te is, amíg a tested, vagy a lélektani kínjaid visznek el arra, hogy már nincs más választásod, mint kezeltetni magadat.
Most viszont van még lehetőséged arra, hogy ésszerűen, és bölcsen juss ezen keresztül, komolyabb sérülések nélkül. Már így is nagyon nehéz helyzetet élsz át, miért mélyítenéd?
Kérlek szépen, keress meg egy szakembert. Csak beszélgetni egyet-kettőt, és majd ő elmondja, mit lát, gondol, javasol. Egy próbát megérne, nem?"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
NoLF
veterán
egy szösszenet, amin elgondolkodva egy kicsit kiengedheti a gőzt a sok búslakodó, elhyagó, elhagyott, vagy plátói szerelmes egyén:
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy fiú, aki megkérdezett egy lányt:
- Leszel a feleségem?
A lány azt mondta: - NEM!
A fiú ezután boldogan élt, mindig más nagymellû csajokkal dugott, horgászni, vadászni járt, sört vedelt, horkolt és fingott, amikor és ahol csak akart.The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Kokkantas
senior tag
válasz Cs.Orsolya #10827 üzenetére
Menjek arra amerre a szívem szerint mennem kéne? Az jobb lenne?
-
Kokkantas
senior tag
válasz Cs.Orsolya #10830 üzenetére
De a szívem az exemhez húz, ami eléggé nem normális.
bandus:Ha van klíma és nem büdös a kocsma akkor akár kettőkor is.
-
Kidus
őstag
válasz Kokkantas #10832 üzenetére
Akkor allj ele, add elo es alazd szarra magad, aztan szenvedj 2 hetig kemenyen, adj bele mindent, bogj, csapkodj, hisztizz, kurvazd le magadban, rendezd at a kerot, utana pedig baromi gyorsan szedd ossze magad, mert mar nagyon faraszto allandoan a depresszios cinikus baromsagokat olvasni, amik mindenfele logikat es valtoztatni akarast nelkuloznek.
Assuming Control
-
tildy
nagyúr
Gondolom azért csinálja , mert nem bízik a jövőben, hogy jöhet jobb, illetve nem tudja mikor. PErsze tévedhetek, de a szitu ismerős.
-
Kidus
őstag
Szerintem meg azert ragodik, mert azon van leragadva, mi lett volna ha, meg mi lenne ha...
hat nezze meg.
Ezen kivul szembesulnie kellene vele, milyen az ex valojaban, mert valoszinuleg az eltelt maganyos ido alatt kicsit tulmisztifikalta minden tekintetben.
Meg kene haragudnia magara vegre, es kipattintani a fantazia meg alomvilag buborekot.
Menjen, beszeljen a csajjal, meglatja a reakciokat, ha makos, akkor magat is a masik szemevel, es vegre osszekaparja magat, es gyur magabol egy embert.mod: az meg hogy a jovoben mi lesz, mindenki szamara titok, es azert, hogy jobb legyen, kemenyen kuzdeni kell. Aki csak ul es ( azt hiszi hogy ) filozofal, es kozben semmit nem tesz magaert, az eleteert, esetleg masokert, annak soha az eletben nem lesz jobb, de meg ha valami csoda folytan igen, akkor sem fogja ertekelni, talan eszre sem veszi.
Onsajnalat, meg lablogatas, meg kenyelmes keserges.
Szembe kell nezni a dolgokkal, osszekapni mindent, amid van, es kuzdeni azert az eletert, amit szeretnel magadnak. Mashogy nem megy.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ejj, de szépen mondja Kiskegyed! Elmehetne pszichomókusnak! ;o)
Azon röhögök már egy ideje, hogy a Nők, nőügyekben rinyáló pasikat, a csajoknak kell gatyába rázniuk, mert egyébként meg csak egymás vállán rínak nagy empatikusságukban...
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz Cs.Orsolya #10837 üzenetére
Ezt most miért? A nők mindig arról sírnak, hogy nincs empátia a férfiakban. Erre most meg az a baj.
El is megyek inkább mosogatni.
[ Szerkesztve ]
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
tildy
nagyúr
Túl sok itt a feltételes mód.
Kellene, kéne, satöbbi.
De nem teszi.
Nem mindenki erős, mégha tudja is mit kellene tennie , akkor sem mindenki olyan, hogy na akkor én holnaptól már mást csinálok!NEM!
Ez nem megy így. Amíg nem kellőképpen érett, ameddig nem kellőképpen akarja nem megy így.
Tudom, mert ezt csinálom 3 hónapja, az eredményét hadd ne itt és ebben a topikban ecseteljem."Aki csak ul es ( azt hiszi hogy ) filozofal, es kozben semmit nem tesz magaert, az eleteert, esetleg masokert, annak soha az eletben nem lesz jobb, de meg ha valami csoda folytan igen, akkor sem fogja ertekelni, talan eszre sem veszi."
És van olyan is, aki próbálkozik, és nem jön össze a dolog neki és a kudarcok által egyre mélyebbre kerül .Tudod egy lépést előre, kettőt hátra.Nem tudom Kokkantás próbált-e már valamit tenni , hogy jobb legyen neki, de egyet tudok, és az pedig az , hogy erőből, hogy de csakazértis teszek az exre, és satöbbi nem fog megoldani semmit. Ez nem így működik. Idő kell .
Onsajnalat, meg lablogatas, meg kenyelmes keserges.
Szembe kell nezni a dolgokkal, osszekapni mindent, amid van, es kuzdeni azert az eletert, amit szeretnel magadnak. Mashogy nem megy.Igen, mondják ezt az erősek általában. Meg akiknek vannak céljai.
Van amire meg kell érni, és van mikor igenis meg kell járnia poklok poklát. ÉS igen, kell a kesergés is, és kell az önsajnálat is, hogy aztán az ember fel tudjon állni, különben az ilyesmi "megmondásra" csak hullámozni fog, amikor jó , és azt hiszi túl van rajta, csak egy trigger kell, és visszazuhan.Tényleg kérdezte már itt valaki kokkantást, hogy mit szeretne, mire vágyik? Mit tett meg azért , hogy azt elérje?
Igen, és a saját példámból indulok ki.
Félrene értsd sokmindenben egyetértek a hozzászólásodban , de ez az erő ami belőle sugárzik, ez sem kokkantásnak , sem sok más embernek nem sajátja. Ez nem megy csak úgy pikkpakk , max az olyan embereknél , akik amúgyis elég erősek , vagy mernek bízni . Ő nem olyan, én sem vagyok olyan, és nem lehet ezt siettetni, mert abból hidd el jó nem származik, csak újabb fájdalom.UI: mostani írásodra : egyetértek vele.
Miért jutott az eszembe a keménységről az elhajlás meg a törés?[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz Cs.Orsolya #10837 üzenetére
Egy idoben gondolkodtam rajta, hogy leszek mokus, de rajottem, hogy eleg nekem a sajat eletem, meg a benne levo embereke
Amugy sem lennek tul jo, egy ido utan elszakad a cerna, nincs turelmem, foleg olyanokhoz nem, akik nem varnak igazi segitseget, mert ulnek a szarkupac kozepen, es jelenleg ott megfelel, mert figyelnek ra, es sajnaljak, es megerositik, hogy igen, szegeny, megertunk.
Majd ha rajon, hogy tenyleg szarkupac kozepen ul, es tenyleg budos van, ki akar maszni egyedul is, es majd ha akkor nem sikerul, akkor ker igazi segitseget.
Ha akarna valtoztatni, mar elkezdte volna legalabb lelkiekben. Amig oda nem jut el, felesleges idopocsekolas minden, amit mondunk neki.
Ebbol egyenesen kovetkezik az, hogy mi a francert irtam neki, de lehetseges, hogy csak azert, hogy kiadjam magambol a feszultseget.
Vagy az is lehet, hogy tevedek ( ugyebar nincs semmifele pszichologus hatterem, csak a tapasztalataim es amit hozzateszek ), es nem felesleges irni neki, csak az eredmenyt nem latom, itt sir mar evek ota, es teszi neha azokat az egyszavas/mondatos megjegyzeseket, amikrol azt hiszi, hogy viccesek, de valojaban az o botranyosan elhanyagolt lelkivilagat tukrozik, amivel vegre el kene kezdeni foglalkoznia tenyleg, nem minket altatni, mert az viszont teljesen folosleges es faraszto.Nah, ugy tunik nagyon kemeny vagyok ma, inkabb be is fejezem, mielott valami igen sertot mondanek valakinek valahol.... vagy mar megtettem?
Meg annyit akartam, hogy orulok, hogy van valaki, aki kepes kimondani dolgokat feketen-feheren, nem zarkozik el semmilyen tematol, es meg tudja is, mirol beszel. Keves ilyennel emberrel talalkoztam mostansag. Regota hanyagoltam ezt a topicot is, de mostanaban benezek, meg a tobbi olyan helyre, ahol feltunsz, szivesen olvasom a gondolataidat.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Akkor most meg annyit mondanek neked, hogy erosnek senki nem szuletik.
Pont a kudarcok altal lehet erosse valni.
En is nyaltam mar meg a padlot parszor, de azert is felalltam, es minel tobb kudarc jon, annal jobban kuzdok, csakazertis, buszkesegbol, duhbol, vagy akarmi masbol, ami epp a helyzethez illik.
Olyan nincs, hogy valaki nem eleg eros. Olyan van, hogy nem akar az lenni.
Akarat. Ennyi.Assuming Control
-
Kokkantas
senior tag
"Menjen, beszeljen a csajjal, meglatja a reakciokat, ha makos, akkor magat is a masik szemevel, es vegre osszekaparja magat, es gyur magabol egy embert."
Beszélek/tem vele sokat, és a dolgok amiket ő mutat az azt mutatja, hogy (másik szót nem találtam rá. bocs ) vágyik rám. Látszik a szemében, hogy még mindig vonzódik hozzám. Nem én látom csak ezt benne, hanem sokan mások is.
-
SystemRoot
őstag
Hű, olvasom itt a hszeket,
kegyed igen szigorú."Olyan nincs, hogy valaki nem eleg eros. Olyan van, hogy nem akar az lenni.
Akarat. Ennyi."Itt most csak átnevezted "akarattá". A lelki alkat behatárolása nagyon kemény dolog. Nem jogos az ilyenért szidni a másikat, bár tény hogy a kemény motiváció talán segíti.
[ Szerkesztve ]
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
Kidus
őstag
-
Brian_RL
aktív tag
Hát most sem jött össze
-
Lenry
félisten
tudom lémer kérdés, de emlékeim szerint nem voltam még nő, és nem is foglalkoztam még ezzel, így kénytelen vagyok megkérdezni:
a Páromnak késik... még csak két napja, de én ilyen hülye aggódós típus vagyok, és képes vagyok mindig a "legrosszabb" eshetőségre gondolni...
mennyi az a késés, amitől kezdve "gond" lehet(azért került idézőjelbe néhány szó, mert minden vágyam egy gyerek, és nagyon örülnék neki, de 19-20 évesen nem érzem magam elég felkészültnek... és a Párom se)
plusz amilyen ultraszerencsétlen hetem van, már nem is igazán csodálkoznék semmin[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Timocicu
senior tag
Szerintem 2 nap után még nem kell aggódni, sok minden miatt késhet. Mindenesetre nemárt venni egy tesztet. Annak függvényében lehet tovább gondolkozni.
plusz amilyen ultraszerencsétlen hetem van, már nem is igazán csodálkoznék semmin
Szebb napokat, heteket, hónapokat, éveket.
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Cs.Orsolya
senior tag
Két hét is simán belefér.
Stressz, betegség, antibiotikumos kezelés, gombás fertőzés, helytelen táplálkozás miatt is késhet ennyt. Sőt, a hirtelen meleg miatt is, vagy ha mostanában sok C-vitaminos kaját evett. Azzal lehet késleltetni 2-3 napokat is."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest