- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
A gép: Intel Dual Core E5300, ATI HD4670, 2GB (1+1) DDR2 RAM, 1TB Seagate 7200RPM HDD. Az alaplap ASRock G41M-S. A táp egy 300W-os Dana ATX300A. A gépben minden alkatrész legalább 7 éves, az egyedüli új elem a HDD, ami decemberben lett véve.
A legtávolibb előzmény ez lenne, de mivel már megoldódott, ezért kétlem, hogy ez okozná a problémát.
Miután ez megoldódott, kihúztam mindent a gépből, hogy felszereljem az oldalát, utána megint összeraktam. Induláskor a monitor (fekete CRT-s Dana, a típusa kérdéses) nem kapott jelet, hiába mozgattam meg a VGA kábelt. Korábban kivettem az egyik RAM modult a gépből, hogy megnézzem milyen van benne (bővíteni szeretnénk), bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
Most nem indul el a gép. Benyomom a gombot, pár másodpercig megy, majd hirtelen leáll. Majd magától beindul, megint leáll, és így tovább. Kicsit olyan, mintha nem kapna folyamatosan áramot, én a tápra gyanakszok. Szerintetek mi lehet vele a gond?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Patrick76496
őstag
válasz batman. #32383 üzenetére
Köszi a választ! Szerintem rendesen visszahelyeztem, mert rá bírtam pattintani a 2 végén lévő kis rögzítő cuccokat és egy magasságban van a másik rammal, amihez nem nyúltam.
Lehet nem a legjobb, anno nem én raktam még össze a gépet. Ahhoz képest egész sokáig bírta (ha most feladta), az is lehet, hogy még az alaplapnál is régebbi. Ha igen, akkor olyan 10-12 évre tippelem (az eredeti gép 2003-ban lett véve, bár emlékeim szerint már lett cserélve benne táp 2003-2007 között).
Amúgy nem ad ki semmi sípoló/csipogó hangot, ami hibára utalna. De szerintem ha lenne azt sem tudná lejátszani, mert hamarabb "elveszti" az áramot.
-
Patrick76496
őstag
válasz batman. #32387 üzenetére
Lehet azt kéne. De ezt hova kell beszerelnem? Magába a tápba vagy a táp és a hardverek közé?
- - - - - - - - - -
Amúgy eltűnt az egyik probléma, most jött a másik. Nem tudom, hogy fel akarja-e adni már fél év után az új vinyó, de a Win 10 állandóan panaszkodik, hogy javítsam ki a hibás szektorokat, a Win 7 meg indulásnál megint kiakad és utána indítja a checkdisket. Csak tudnám mi baja lett ennyi idő után... Érdekes módon a HDD Sentinel azt írja, hogy semmi baja a merevlemeznek.
-
Patrick76496
őstag
válasz batman. #32399 üzenetére
Esetleg tudnál adni hozzá linkelni valami tutorial videót vagy leírást? Én nem nagyon találtam semmit a neten. Nem szívesen nyúlok bele a tápba főleg most, hogy végre megy a gép egy újrarakás után.
Értem. Most összefűztem a 2 partíciót és arra raktam egy W10-et, most már remélhetőleg jó lesz. Eltűnt a szektorhiba üzenet, köszi a választ. Már megijedtem, hogy fél év után már bedobja a törölközőt.
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
Itt a legrégebbi előzmény, a teljes leírással (az utolsó 2 bekezdéssel nem kell foglalkozni, szerencsére az már megoldódott), azóta nem történt olyan dolog, amiről tudnám, hogy okozhatná a hibát. A mai napon frissített a Windows 10, és miután újra lett indítva a gép, drasztikusan belassult. Konkrétan a start menü és az állapotsáv (vagy értesítési sáv, ha úgy tetszik) be sem jön, sok dolgot csak trükközve tudok megoldani. Még mindig amiatt sír a gép, hogy hibás a meghajtó, pedig decemberben lett véve (1TB Seagate 7200RPM), és semmi bajának nem kellene lennie. Még visszaállítani sem tudom a frissítés előtti "normálisan" működő rendszert, mert megint a lemez hibáiról kezd el nyavalyogni.
Mit kezdjek vele szerintetek? Formázzam az egészet és adjak neki egy utolsó esélyt, vagy küldjem vissza az edigitalnak, hogy hibás és adjanak másikat? Már 2x újra lett rakva, mióta megvan az új vinyó. Még Win 7-en is ugyan ezzel molesztált, csak ott ugye chkdsk az indulásnál. Érdekes módon az előző HDD is azért lett lecserélve, mert állandóan szektorhibákat akart keresni a Win 7, csak ott tényleg jelezte is a HDD Sentinel, hogy hibás az adott hardverelem.
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- SkyShowtime
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest