- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
őstag
Fogalmam sincs, hogy csalódás lesz-e. Az én ízlésem is változik, és egyre jobban tetszenek a kiegyenlítettebb fejesek, és nem csak elviselem magamon azokat.
Ha biztosra akarsz menni, akkor zárt. Aztán ott van a párna csere opció, jellemzően a Focuspad meg az Focuspad A között. Kíváncsi leszek mikor lép ki először ebből a kettő párna által körülhatárolt keretből. Csak a párna cserével az a gond ugye, hogy 2X se biztos, hogy úgy fog össze jönni a dolog, ahogy tervezted.
-
Gzula[HUN]
őstag
A HP50-en kívül a másik kettő nekem is van. Az X2HR vsz. csak egy másik X2HR-re lesz cserélve, már ha egyszer szétesik. Nem mostanában fog bekövetkezni. Szerintem alternatíva a Beyer 990pro, meg az X3 lenne, valamint a beszámolók alapján esetleg egy használt old school 400-as vagy 400S Hifiman.
Beyert nem próbáltam, arra én is kíváncsi vagyok. Az X3 az X2HR-hez túlározott, és abból is hiányzik a dög. Egy melegebb erősítővel lehet rajta segíteni, csak röhej, hogy egy hangyányit jobb hanghoz 2X annyit kell költsél.
Egy "átlag" teljesen nyitott fejhallgató az X2HR-hez képest tud szebb vokált, csillogóbb magasakat (mondjuk ezt nem nehéz felülmúlni), nagyobb teret tud adni. De basszusból nem lesz annyi dög. (Bass) Gyorsaságban esetleg tud valamennyit kompenzálni, de az nem biztos, hogy ugyanaz az élmény.
Aztán lehet beleszerelmesedsz valamelyik Hifimanbe (4XX?), ki tudja.Ha én feljebb lépést fontolgatnék X2HR-ről, akkor
A./ Balanced kimentettel is rendelkező DAC/AMP (ifi Zen V2?) + Fidelio X3 - a zsebbenyúlós, ja meg egy jó minőségű 2,5mm->4,4mm balanced adapter
B./ Használt Hifiman 400S.A bőr/műbőr párnát meg nem véletlenül hoztam fel, a Pioneer SE-A1000-esemben nótóriusan keresem a bass-t. Egyszer, kb. 4-5 pár párna után a Superlux 681EVO műbőr párnájával találtam meg, azzal tök jó volt. Erre kikeményedett az a X@r rajta úgy, hogy alig használtam. Így meg már nem annyira jó. Aztán meg most kíváncsiságból próbáltam ki az OneOdio Monitor 60 (egyébként világbajnok kényelmes) párnájával, és még jobb lett vele a hang, mint az EVO párnával. Csak az fél-1cm-el kisebb, szóval ha egyszer rám szakad a bank, akkor 10,5cm-es méretben még egy ILYET tuti berendelek.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz IMIIKE1998 #94742 üzenetére
-
Gzula[HUN]
őstag
OneOdio A30
Pár napja érkezett meg hozzám tesztelésre egy A30-as. Tudom, hogy BT, meg ANC, de az év kellemes meglepetése volt részemről, természetesen vezetékes üzemmódban. Azzal kezdeném, hogy a BT üzemmódban is jobban szól, mint PC alaplapról, utóbbiról inkább középszerű. De nagyon jól skálázódik, meghálálja az aládolgozást.
Hangja V, de nincs annyira túltolva, mint a Pro-50 esnél. Hogy mást is mondjak, hogy az MDR-1A-ban, talán még az X2HR-ben is több mély van, de az azokénál gyorsabb. Viszont nem kiegyenlített, érezni rajta a mély és a magas kiemelést. A megjelölt fejhallgatóknál egyébként egy picit nehezebben hajtható, de így is még a könnyebben kihajtható fejhallgatók közé sorolnám. Soundstage zárthoz képest jó, de azért nem vetekszik a nyitottakkal.
Viszont a hang szerintem jóval meghaladja az árszintet, simán hozza a 30-40ezeres kategóriát. A magasai pl. szebben csilingelnek, mint az X2HR-en, de nem bántóak.
Iszonyat jól szigetel, de alapvetően nem nyom sehol. Nekem szemüveggel is kényelmes. Viszont pont amiatt, hogy nincs semmi szellőzése a dobhártyának, egy idő után nagyon fárasztó tud lenni. Ez nem ennek a fejhallgatónak a hibája, pl. egy M40X-el ugyanígy vagyok.
Anyagfelhasználás: Párna nagyon kényelmes, memóriahabos. A felhasznált műbőr is a jobbik fajta. Viszont a párna csak adapterrel együtt cserélhető, vagy mókolni kell vele.Az egyébként úgy jön le (adapterrel együtt), hogy az óra mutató járásával ellentétes irányba forgatjuk. A felhasznált műanyagok minősége „átlag OneOdio”, tehát nem a leggagyibb, de azért nem is prémium hatású. A vezetékeket egyébként a többi modellen jobban el tudták dugni, itt némi hiányosság felfedezhető még házon belül is. A hozzá kapott vezetékek elég gagyik. (A képen egy Sony MDR-1A gyári kábel van!)
Kaptam viszont hozzá egy fejes tartót is, ami teljesen jó.
Ára különféle kuponokkal és/vagy kedvezményekkel nagyjából 45-50€, de a honlapjukon kívül csak Amazonon meg Aliexpressen láttam. Itthonról egyelőre nem megrendelhető.
Annak ellenére, hogy szerintem kifejezetten jó ár/érték aránnyal bír, szerintem nem egy igazi otthoni fejes. Inkább utcára/utazásra, illetve értelemszerűen oda, ahol kell a jól szigetelt fejhallgató és/vagy zajszűrés. Otthonra szerintem max 1 film, utána fárasztó, nekem legalábbis.
BT/ANC üzemmódról itt írtam még pár sort.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Predator2 #94781 üzenetére
Szerintem a 15ezres MS5T-nél nem lesz jobb ár/érték arányú fejes. MS5T egyetlen hátránya, hogy nem cserélhető a vezetéke, de legalább rövid. Ennek is igy Black Friday környékén vitték le az árát. A frissen tesztelt A30-as is szépen szól, de tartósságára nem tudok válaszolni (korábban szempontod volt, hogy ne essen szét), valamint INNEN vagy ide érne karácsonyra, vagy nem. Volt úgy, hogy 2 hét alatt ért ide hozzám onnan cucc, de olyan is, hogy rendelés után 18 nappal adták fel. Persze utána 10-12nap alatt ideért, de egyszer se kellett +vámot meg áfát fizetni. DPD hozta.
Tudom, hogy korábban a Pro-10-est ajánlottam, de akkor még úgy tudtam, hogy a legolcsóbb helyen is 20ezer felett az MS5T. Ott van még a Superlux 681 EVO is, ami nagyon jó mély orientált fejes, de kényelmetlen, és annál szerintem jobb választás egy OneOdio.
20 alatt van még akár itthonról is az OneOdio Pro-50, ami sokkal jobb párnával rendelkezik, mint a Pro-10-es, de annál is jobb az MS5T. Igazából a Pro-50-es az A30-ast is csak kényelemben veri.
Sajnos más most nem jut eszembe. Régebben még ott volt 20ezer a Superlux 685, meg a CAL!, de az előbbi, és az utóbbi SE verziója is inkább 30ezer HUF.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Predator2 #94784 üzenetére
Igen, és ENNYIÉRT szerintem jó áron is van. Kínából most másfélszer ennyibe kerül ISK MDH8500-as néven. Kicsit olcsóbban esetleg Invotone HD2000-et, ami Kínából Takstar HD2000, de szerintem megéri a Lewith azt a +2-3 ezer Ft-ot.
Szerk.: Készlethiány az Invotonból?
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #94791 üzenetére
A Z7 meg az 1A árban se egy kategória, de nagyon nem. Egy jobb állapotú MDR-1A max 30ezer Ft. Csak már alig találni, inkább 1am2 jön már a használt piacon is szembe. Azok picit drágábbak. Megerősítem, hogy pl. alaplapin nagyítóval kell a magasakat keresni. De! Aki meg nem gagyi, meg sötét forrásról hallgatja nem lesz "végtelenül sötét". És - Loxjie D10-ről - kevesebbet tol magasból az ember arcába, mint egy M40X, de az legalább tisztább. De már Sonata HD-vel is ez volt a helyzet. Azért is hoztam fel pont azt az AT-t, mert azzal van nagyjából egy árkategóriában. Annál meg jobb fejhallgató. Ha meg egyik végtelenül sötét, akkor a másik is.
A pontosság kedvéért hozzáteszem, hogy az enyémen már nem gyári párna van. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz btraven #94796 üzenetére
Eddig ilyen 9-10 pár párnát rendeltem Kínából. Ebből 2 volt kellemetlen meglepetés, egy 10cm átmérőjű textil párna, amivel minden eszméletlen vékonyan szól, de minőségére nincs panasz. A másik a textil Brainwavz round párna, aminek a hangjával nincs baj, de rekord idő alatt kezdett a hátsó része szétmálni.
Az összes többivel komolyabb problémám nem volt. A linkelt MDR-1A párnával is csak az, hogy 1-2mm-el kisebb volt, mint a gyári, ezért a műanyag keretre nagyon óvatosan kellett felhelyezni, nehogy előpattanjon. Valamint most másfél év után ez is el kezdett repedezni, szóval rendelhetek megint belőle. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz btraven #94805 üzenetére
4-5$ egy pár párna rá. Nyilván nem lesz olyan jó minőségű, mint a kék-sárga, de akkor is
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz btraven #94831 üzenetére
A színekkel hadilábon vagyok, tényleg lila. Nálam előfordul.
Én annó a Monitor 60-asat rendeltem az európai honlapjukról, akkor az akciós árból még a NEWVIP10 kódot beírva új regisztrálóként kaptam további 10% kedvezményt. Akkor így a Monitor 60-as 36€-ba fájt, akkor a .com oldalon 70 vagy 80$ volt az aktuális ára. A kód most is él, ahogy elnézem. Akkor egy hónap volt a postázás, abból 18 nap volt, hogy feladták. Ha jól emlékszem, akkor lehetett volna Paypallal fizetni, amivel "természetesen" nem éltem, ezért eléggé morci voltam magamra is (megfordult a fejemben, hogy átbaszás), de miután feladták, 10-12 nap alatt megvolt a kiszállítás. DPD hozta, nem kellett semmit se pluszban fizetni. Előtte a Pro-10-et meg a Pro-50-et (2 - 2,5 éve) még aliexressről rendeltem.
Az A30-asat tesztelésre küldték, "útálkodtam" a Facebook honlapjukon, és megszántak vele A kábele sima 3,5-es jack. Működik a Sony MDR-1A vezetékével is, az 4 pines. Egy picit be van süllyesztve, kb. 1mm-t, a mezei utángyártott jack dugókkal nem működik precízen, de a többivel nem volt gond. Gyári hozzá adott kábel elég gagyi, de rövid is. Ahogy be van dugva a jack, automatikusan kikapcsol. Teljesen lemerült állapotban még nem használtam, mert még mindíg 40% körül van az akkuja, pedig én töltőre még nem raktam.
A PC zúgását már alapban kizárja ANC nélkül is, annyira jól szigetel, de nekem pont ez a problémám vele, mert ezt hosszú távon nem tudom elviselni. ANC-vel meg egyenesen beremegett a dobhártyán, szóval azt nem is erőltettem. Sajnálom, mert a legjobb hangja van az eddig általam használt/kipróbált OneOdiok közül.#948324nick8: A Pajero meg recska spanyolul, ha jól tudom. Mitsubishinél se gondolták végig Izgalom egyébként nincs, jó ár/érték arány van. Legalábbis amikor először megrendeltem 25$-ért 2,5 éve a Pro-50-est, akkor még az volt. Mostani árát (13-15ezer HUF) én is inkább egy akciós Pioneer MS5T-t vennék, meg ajánlok is venni.
-
Gzula[HUN]
őstag
EZ volt az? Attól függetlenül, hogy van benne valami abban, amit mond, nem nagyon szeretem a teszjeit, mert mindent lehúz úgy, mint ha egy rakás X@r lenne. Annó az X2HR tesztjét néztem, és szinte csak a negatívumokat hangsúlyozta. Amikor először néztem, még látható volt, mennyi dislike-ot kapott, és nagyságrendileg ugyanannyi volt, mint like.
Mondjuk előnye is volt, mert a vaterán volt fent egy hányos AKG 371BT (vezeték nem volt hozzá a "vezetékes" üzemmódhoz") és pont a tesztje beszélt le róla. Szokásos lehúzós dumájában volt hasznos infó is. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz Mortel #94900 üzenetére
Mindegyikbe több lesz szerintem a mély. Ez az "igényes zenehallgatás" elég nehezen megfogható. Szerintem komoly zenére, esetleg filmhez jobb lehet egy HD599, ha meg kiherélt gitárt akarsz hallgatni, vagy rap-et, esetleg tuc-tucot, akkor a többi, amit linkeltél.
Nekem "sima" MDR-1A van, tök jól el vagyok a hangjával, de ha órákat akarom a fejemen hagyni, akkor inkább valami textil párnásat keresek.
Szerintem a listádból nem a mostaniak helyett, hanem mellé lenne valami fun faktor.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Stauffenberg #94927 üzenetére
Van színválaszték is. Vezeték cserélhető.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz szakibá... #94958 üzenetére
Arra a műfülre gondoltam, ami pl. EBBEN a videóban is van. Az, hogy mindent EQ-zik, a fórumban nem én voltam az első, aki bedobta. Mondjuk újat ezzel szerintem neked nem mondtam.
Biztos nagyobb tapasztalata van nálam, főleg a drágább fejhallgatók terén. De ettől még nem biztos, hogy mindenben egyet kell érteni/értenem vele.
(A "csöves" videó quv@ jó!)
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz btraven #94961 üzenetére
Nem azt mondta, hogy jobb, hanem, hogy jobban kedveli. 2X is azt mondta, hogy "like more". Ettől függetlenül nem volt a legszerencsésebb ötlet összehasonlítani egy plüss borítású nyitottat egy olcsó műanyagból összerakott műbőrös zárttal, még akkor sem, ha mind a kettő népszerű fejes.
-
Gzula[HUN]
őstag
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz PR0JECTNR56 #94981 üzenetére
Pl. a Meze 99 valamelyik fajtája. Állítólag sokat tud rajta dobni egy Yaxi stpad2. Esetleg egy MDR-1am2, mind a kettő mély kiemelt, hasonlóan az M50X-hez.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Tragger #95006 üzenetére
Teljesen fejhallgató függő. Általában ahol stereo dugó van hozzá, az is jó mono dugóval, ha az alsó és a felső pinhez van forrasztva a vezeték, de pl. Fidelio X3-nál az egyik oldal így van, a másik oldalon meg a két alsó pinhez van forrasztva a vezeték, így azt a felét mono dugóval csak rövidre zárod. Remélem legalább nagyjából érthetően írtam le, mert szakszerűen nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Tragger #95013 üzenetére
Lehet lesz néhány kérdésük, azért érdemes valamennyire felkészülni. Neked kell tudni, mit szeretnél. Ha meg valamit nem tudsz a fejhallgatódról, valószínűleg ők is hallottak már arról, mire jó a gugli.
Pontos részleteket nem tudok, mert én magamnak szoktam kókányolni a kanócokat.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz sarajhvh #95019 üzenetére
Pont ezért kellett volna az összefoglaló szerint kérdezni.
"Kíváncsi vagy, remek. Akkor hozzászólásodban az alábbi 9 kérdésre adj választ! Mindegyik fontos, tehát egyet se hagyj ki!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
4.) Új vagy használt?
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
8.) Honnan vásárolnál?
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?"Hogy monjak is valamint:
Zártban: AT M40X, AVC-500; Yamaha MT-5, Beyerdynamic 240pro, AKG361, Shure SRH440. Utóbbi 2-re van panasz anyag felhasználás ügyében.
Nyitottban: AT AVA400,omikronOmnitronic SHP-600, Sennheiser 559, Philips SHP9500.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
Kicsit megszaladt az ára. Annyira már nem kici óccó (b@ssz@ +)...
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Sinesol #95027 üzenetére
Nyilván örülök, hogy van egyáltalán nagyjából ebben az ársávban még egy nyitott. Szerintem lesz olcsóbb is, ha nem is sokkal. Anyagminőség szerintem nagyjából ugyanaz lesz, mint a Monitor 60-nál, a fejpánt legalábbis tök ugyanaz. Ez jó hír. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan sikerült a 250Ω-os driver, de ennyi pénzért amazonon már akciós X2HR is van, onnan a Sennheiser 599SE olcsóbb is, de akció nélkül az 559-es is olcsóbb. És ezek a nevek azért még jobban csengenek.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz sarajhvh #95029 üzenetére
Akkor neked egy OneOdio Pro-50 kell. Az elég duLván V hangzású, de amúgy egy jó ár/érték arányú fejes. A circumaural-supraaural konyha nyelven a fül körüli, vagy fülre ráfekvő. Nyitott ilyen durva V beállítás mellett nem fog játszani nálad.
Árban kicsit feljebb még ott lesz a Pioneer MST5 esetleg, de ilyen extrém V hangzás igénynél szerintem nem érdemes költeni többet.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz sarajhvh #95031 üzenetére
A Pro-50-esnél minden korábban felsorolt fejhallgató kiegyenlítettebb. Ez nem azt jelenti, hogy kiegyenlített, csak nem annyira erős V hangzás. Az AKG 361-et nagyon nem ismerem, de van egy tartós teszt videó a "fél testvéréről", amiben az 5. pár volt, amit már tudott is a tesztelő használni. Az első 3 fejpántja volt gagyi, a 4.-nél meg a két driver eltért.
A Pro-50-es se egy non plusz ultra, de egy 10-15 ezres fejhallgatónak hamarabb megbocsátod, ha 2 év után lesz valami anyaghiba vele. Szerintem. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz sarajhvh #95033 üzenetére
Fogyasztói társadalomban élünk. Már minden úgy van megcsinálva, hogy legyen gyenge pontja.
#95034btraven: A "sima" 1A vonatkozásában tudok úgy nyilatkozni, hogy a TAD-500-ashoz kapott 3,5 -> 6,3-as adapterrel működik, az X2HR-hez kapottal nem. Valamikor nagyon régen már ez is volt téma, lehet évekkel ez előtt. Akkor Darvinya nyilatkozott valamit az adapterekkel kapcsolatban, de már nem emlékszem pontosan mit. (Most meg nem találom.)
Szerk.: Megvan!!!4!4
#95035Ba cy lus: Annyiból következetes a manus, hogy amit láttam tesztjét, abban az éppen tesztelt fejhallgatót a sárga földig alázta. Pont azért nem volt gyomrom sokat nézni, csak ha az adott típusról le akartam magam beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz darvinya #95049 üzenetére
Kellett emlegetni Pro-30-on még a színe se ütne el (esetleg egy kicsit).
Érdekes, nekem az egyetlen része pont a fejpánt, aminek semmi baja. Kb. 2 év után tört el jobb oldalon a határolója, azóta azt a felét körbe tudom forgatni. A párnákon is látszik már az idő, de még nem kezdett el hámlani, csak 1-2 repedés van lájtosabb helyen. 4 alkalommal szedtem ki belőle már ilyen 1-2mm-es kis műanyag darabkát. Hónapok óta várom, hogy szétessen már, hogy lehessen helyette valami, de nem adja magát. Azóta már kikeményedett egy műbőr 681EVO műbőr párna (pedig alig használtam, lehet azért), berepedezett az MDR-1A párnája (már egyszer cseréltem), meg a másik dugója tövénél is megtört egy Ugreen vezetékem (az elsőt még cseréltem). De a Pro-50 nem hagyja magát. (Pedig az a 2. legtöbbet használt fejesem.)
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Harbonah #95057 üzenetére
Nem hallatszik ki nagyon a 681EVO, de hosszabb távon elég kényelmetlen tud lenni, annyira szorít. Meg szerintem maradék tejfölös doboz anyagból készült. Párna cserekor szó szerinte karcolt, annyira sorjás. Ha ebben az ársávban gondolkodsz, van jobb is az EVO-nál. De inkább egy Pioneer MS5T vagy egy Audio-Technica AVC-500.
#95051darvinya: Igen, be van kapcsolva a sorkizárt. Chrom-ban nincs semmi gáz vele, más nem panaszkodott. Kísérletképp balra igazítottam mindkét eddig készült bekezdést.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz |nsane #95061 üzenetére
Audio-Technica AD500X, vagy ha szerencséd van kifogsz egy akciós Sennheiser HD560S-t. Ha nem zavar, hogy egy kicsit meg van emelve a mély hangzás, akkor felhívom figyelmed amazon.fr-ról a Fidelio X2HR-re.
Ha ilyen árkategóriában gondolkodsz, akkor lehet érdemes volna elgondolkodni valamelyik 400-as sorozatú Hifiman-en, és szereni egy dedikált fejhallgató erősítőt (esetleg plusz egy DAC-ot, vagy ezek kombóját).
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz classic B #95091 üzenetére
Ha találsz még valahol Invotone HD2000-at, akkor pl. azt, annak hiányában OneOdio Pro-10, vagy szétnézel a Superluxok között.
#95092Dave™: "pl. az X2HR-ből elég sok a hallhatóan channel imbalance-os példány"
Ez csak annak a manusnak a véleménye, akinek az 5. AKG 361-vagy 371-es jött be, a többi sz@r volt szerinte. Mást nem hallottam panaszkodni rá. Másnak meg mind a kettő fent van "10 BEST Audio Products Under $200!"-ban.#95094Hauptmann: 3-4 havonta szoktam látni, de nem mindig 109€, valaminkor 120€ szokott lenni. Erre még számolj rá +10-15€ szállítási költséget, meg ÁFA külömbözetet, mert a flansziáknál kisebb az ÁFA kulcs. 2 éve a 99€-s X2HR igazából 116€ volt.
#95093CrabRave: Ugyanennek az OEM fejhallgatónak kaptam ajándékba a mikrofonos , Trust néven árult változatát kikeményedett szivaccsal. Hangerőszabályzó kontaktos (mert az is kell rá), de az mellékes. Szóval finomam szólva van jobb vétel is nála a piacon. Igazából csak közép hangok vannak, fejre nem igazán illeszkedik a fejes, és még nyikorog is. Nagyobbik kisfiam valamiért ragaszokodik hozzá, csak azért maradt.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Gzula[HUN] #95095 üzenetére
... szerk. idő lejárt.
A Trust-on tudtam cserélni párnát, most M40X plüss párnák vannak rajta (amíg nem kell másra), azzal viszonylag tűrhető a kényelme, de ettől függetlenül nem az a kategória, amire pénzt érdemes kiadni. Szerintem.
Más. Tudom, hogy gamer meg 9.1, de csak egy új korábban 150ezeres fejes volt, szóval akár még jó áron meg lehet csípni vateráról egy Sony MDR-HW700DS-et. Jelen pillanatban 13ezren áll.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
Nem látok amazonos linket. (No force!) Az első, általad linketet megtaláltam én is idő közben, a véleménye a teszt végén az, hogy "The Philips Fidelio X2HR is an excellent, realistic and neutral sounding headphone." Persze szénné moddolta addigra.
Amazonos véleményeket is böngésztem, a .com., a .fr. és .de oldalakon is 4300-4500 értékelés található, és 5-ből 4,6-on áll. Ennyi van a HD560s-nek is.
Mindentől függetlenül meggyőztél arról, hogy árkategóriájában nagyobb az átlagnál a minőségi szórása.
-
Gzula[HUN]
őstag
Nem hagyott nyugodni, végig nyálaztam. A link4. a link1-re hivatkozik, erről ennyit.
A link2 úgy nyilatkozott, hogy érzékeny a füle, és úgy érzi. Ennyit a mérésről.A 3. meg beszezett 3 pár X2-t meg 3 pár X2HR-t és mindegyik rossz volt. Persze. Még csak a gyártó se ugyanaz, az egyik Gibsonos, a másik meg WooX-os gyártás. Azért itt nagy tételben fogadnék, hogy más hiba volt.
Persze, ettől még lehet nagy minőségi szórás.
-
Gzula[HUN]
őstag
Ha hozzá vagy szokva az AT-s magasakhoz, akkor szerintem nem érdemes belevágni. Még a nemrég kapott OneOdio A30-asnak is szebb magasai vannak. Ott van a Pioneer SE-A1000-esem, amit film nézésre szoktam használni. Annak a közepei szebbek, vsz. akármelyik Sennhesier agyon veri a közepekben. Aztán ott van az MDR-1A-m, aminek olyan telt mélyei vannak, hogy csak pislog az ember, ha utána vesz fel egy X2HR-t. Magasba húzó DAC/AMP nélkül hozzá sem érdemes fogni.
Viszont ha egyszerre akarod mindenre használni. Kapsz dögös mélyeket, kiherélt gitár instant get. Van relatív nagy tér, fél napot simán elvagy vele, nem rohadsz bele nyáron se. Közép hangok nem a legjobbak, de a jobbak közé helyezném, és jól összerakottnak tűnik az egész fejes. Ha kezedbe veszed... még most is ott van, amikor először kivettem a dobozából, és ahogy éreztem a hideg fémet a kezembem. Látod, mire adtál ki pénzt (először a szem lakik jól).
Nem csap agyon az asszony, hogy "megint süket vagyok", mivel nyitott, hallom ha hozzám szól. Meg azt is, amikor megérkezik a pizza futár. Viszont nem üvölt kifelé, így 1m-re tőle is tudok zenét hallgatni, amikor mellettem szuttyog. (Hifiman ezért egyelőre kizárva.) Olyan, és akkora vezetékkel használod, amivel akarod. Akár headsetnek is. Van hozzá BT adapter is.
Párnára nem nagyon tudok mit reagálni, tényleg nincs gyári. Van viszont drágán Dekoni. Elvileg jó rá a Brainwavz, de nem a 10centis round (amit írnak, hogy jó rá), az kicsi. Kell abból az XL. Több párnát is próbáltam hozzá, a BW-os párnával nem szólt rosszabbul, meg az OneOdio Monitor 60-as protein leather párnájával se volt rossz. Viszont jól bírja a gyári is, az enyémet 3-4 havonta mosom. Pont tegnap volt az utsó mosás, de holnap még végig kell menjek rajta ruhatisztító hengerrel is (szöszmágnes). 25 hónap után még elég jól bírja a gyári párna, remélem nem kiabáltam el, és szakad ki jövő év elején.
Szóval egy igazi allrounder. Engem személy szerint a telt mélyei fognak meg nyitottsága ellenére. Egyelőre nem látom alternatíváját. Talán a Hifiman 400S lenne, amit beszereznék mellé, de helyette nem. De abból új már nincs, a többi 400-as meg nekem lehet egy kissé világos lenne.
De azért szép a világ, hogy minenkinek más hang tetszik.Ui.: Én nem hallom, hogy eltérne a 2 oldal. Ettől függetlenül lehet műszer kimutatná, én nem hallom ki a 10cm-el rövidebb (írtam egy számot), vagy más anyag felhasználásával készült vezeték okozta külömbséget se (nem tagadom, csak nem vagyok hozzá elég vájt fülű).
40ezer HUF körül szokott egyébként menni az aprón, szóval nem lenne bukta a 90-100€ érte.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz sarajhvh #95192 üzenetére
A mélye kiemelt. Nekem az elődje van, annak a magasai igénylik a jó erősítést, mert alaplapiról alig van. Loxjie D10-ről változik a helyzet, ott már csilingelnek a magasak is, de annyira nem dominálnak. Úgy tudom, hogy az MDR-1am2-nél már több magas van jelen. Ha szigorúan nézzük, hogy erős V hangzást akarsz, akkor nem biztos, hogy ezt keresnéd, mert a közép hangok viszont jelen vannak szépen az mindkettőnél. A gyakorlatban viszont valószínűleg nem lenne ez ellen kifogásod.
Elvileg 2 vezetéket kapsz hozzá, egy 3,5-es mikrofonos jack-eset, valószínűleg ezt használnád, a másik egy 4,4mm-es dugós balanced kábel. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz Yodamest #95197 üzenetére
Ilyenre kértek ajánlást.
"Az általam elvárt hangzás minőségét nem tudom leírni, de az equalizer kép az úgy néz ki,
hogy a két vége maxon felül, és fokozatosan V-alakban jönnek lefelé, közép felé a beállítások."[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz sarajhvh #95207 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, érdemes elmenni valahová hallgatózni. Annál jobb tanácsot nem tud egyikünk se adni. Ha "simán" laptopon akarod használni, akkor ilyen 30-50ezernél teljesen felesleges drágább fejest venni, mert csak a hibák lennének felerősítve. Nálam pl. alaplapi hangkártyáról az OneOdio szebben szól, mint a Sony MDR-1A. Fejhallgató erősítővel persze gyorsan elszáll az előny.
Én a helyedben ezeket a fejeseket nézném elsősorban, de nem kizárólagosan (nagyjából emelkedő árban):
Zártban:
- OneOdio Pro-50
- Creative Aurvana Live SE
- Superlux HD685
- HyperX Cloud Alpha (vagy Alpha S)
- AT M40X - M50X
- Denon D1200
- Sony MDR-1am2
- 1More Triple Driver Over Ear
- Meze 99 változatai
Nyitottban:
- Philips SHP9600, X1s, X2, X2HR
- Beyerdynamic 990 pro
- Úgy általában a Grado-kHangsúlyozom, ezek nem kizárólagos ajánlások, többiek véleményét is érdemes meghallgatni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest