Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Közönséges Snapdragon 8 Gen 5-ös szettel készül a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
bugreport
érintőképernyős eszközön nem tudok az ujjammal scrollozni. egérgörgővel megy, ha megfogom ujjal az oldalsó csúszkát az is, de az érintőképernyőn megszokott swipe mozdulattal az AIDA teljes ablaka meglódul egy kicsit, aztán bounce back és ennyi. az oldalsó csúszka ilyenkor is lemegy, de az adott ablak tartalma nem, ujjfelengedés után a csúszka a helyes pozícióba ugrik vissza.
Dell XPS18 tabletPC / Windows 8.1 Pro Update 1 / AIDA64 v4.30.2946 Beta
más: az Update 1-es frissítést nem kellene jeleznie az AIDA-nak?
-
Lenry
félisten
jól emlékszem, hogy régebben volt olyan opció az Aidában, hogy lehetett kerekíttetni bizonyos értékeket, mint pl memória?
mert most a VGA-mra ezt írja:
NVIDIA GeForce GT 430 (1048256 KB)
nem tudom hová lett 320 kB, de így olyan furcsa...
most nem találom ezt az opciót, amivel ezt ki lehetne kerekíteni 1 GB-ra.
nem mintha számítana bármit is, csak úgy bökte a szememet

-
Lenry
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
szinte minden alaplapon más. ha megmondod, hogy milyen alaplapod van, akkor megmondhatjuk, hogy abban az esetben mit jelent.
de gyanítom, hogy nálad az sehova sincs bekötve, ezért közöl fals infókat.
-
Lenry
félisten
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
mert a magok hőmérséklete miért nem jó?
az úgyis magasabb, mint amit az alaplap külső szenzora procihőmérsékletként mér -
Lenry
félisten
válasz
albert8
üzenetére
legfrissebb bétával próbáltad már?
-
Lenry
félisten
Kingston SV100S2/64G
a teljes sztorit itt olvashatod, ha érdekel
-
Lenry
félisten
SSD-knél érnek valamit a Háttértár / ATA részben a paraméterek alatt található értékek? cilinderek, fejek száma, stb? mert akárhány programban nézem, mind más értéket ír ki, a BIOS is teljesen mást, holott ezekben ilyenek nincsenek is...
-
Lenry
félisten
egy ötlet: GPGPU benchmarkot nem terveztek? (ha egyáltalán lehetséges ilyen)
-
Lenry
félisten
akkor ez remélem javítja az én problémámat is

-
Lenry
félisten
Hattertár / SMART oldalon nem, de RAID dump közben megakadt, igaz nem elsőre
(betöltés közben sem mindig akad meg, bár az esetek többségében igen)nem tudom kapcsolódik-e, de 2 Samsung vinyóm van, az egyik (HD250HJ) nem ad magáról semmilyen SMART adatot semmilyen OS alatt, semmilyen programmal, a Samsung ESTool is hibát dobott, amikor aktiválni akartam benne a SMART-ot
okozhatja ez a problémát? a lemez elég rég megvan, de korábbi Everest verziókban soha nem jött elő ez a probléma, sőt, az előző AIDA-val sem.
-
Lenry
félisten
az normális, hogy az aida indításakor egy pillanatra lefagy a gép, megakad a zene (azzal a tipikus kékhalál előtti pillanatban hallható hanggal)?
persze aztán elindul, és nincs semmi gáz, de a frászt hozza rám minden esetben -
Lenry
félisten
válasz
princeps27
üzenetére
a procikba épített hőmérők pontatlanok, ha visszaolvasol a topikban, akkor kb 40x lett ez eddig leírva
-
Lenry
félisten
válasz
LiteCross91
üzenetére
azért nézz bele.
főleg a procihűtő alá kukkants be, lehet, hogy a szervizes srácok kispórolták (vagy nem cserélték a beszáradt) hűtőpasztát, az pedig okozhat ilyen melegedést -
Lenry
félisten
válasz
LiteCross91
üzenetére
ha 100 éve nem volt takarítva, tele van porral a ventilátora, és lehet, hogy szerencsétlen már nem is pörög eléggé, akkor simán elképzelhető a 60 fok (ami egyébként még bőven normális, olyan 85 fölött kezdj el aggódni)
takarítsd ki a gépet, és jobb lesz neki
-
Lenry
félisten
válasz
pszichiater
üzenetére
innen mindig letöltheted a legfrissebbet
ami most épp a 2054-esha ez sem támogatja akkor várj a következő verzióig
-
Lenry
félisten
igen, prescottnál pontos, ez a tjmaxos dolog csak a core-architektúrájú procikra vonatkozik
-
Lenry
félisten
magyarázat
ugyanez kissé bővebben
(mindkét írás a 45 nanos procikról szól, de érvényes minden Core alapú Intelre)ha az E6550-edről van szó, akkor egyébként a TjMax értéked 90 Celsius fok, amit az Everest Fájl - Beállítások menüjének Hardverfigyelés pontjánál állíthatsz be, és az Alaplap/CPUID résznél ellenőrizhetsz
-
Lenry
félisten
válasz
kopygege
üzenetére
mivel ez biztosan nem az everest, sokkal inkább a windows hibájának tűnik, kérdezd meg a WinXP topikban is, hátha tudnak segíteni, mert én mondani se tudok rá semmit. nem találkoztam még ilyennek

-
Lenry
félisten
válasz
kopygege
üzenetére
a legújabb Everestet használod?
milyen alaplapod van?egyébként a D805 tényleg kétmagos
indítsd el a feladatkezelőt és ott a teljesítmény fülnél, ha két CPU grafikon van, akkor két mag működik
ha csak egy, akkor valami probléma van a gépeddel -
Lenry
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
a hivatalos dokumentáció azt mondja:
Intel® Core™2 Quad processor Q6000 series 90 °CFierytől kaptam, remélem nem bánja, ha megosztom -> [link]
-
Lenry
félisten
válasz
turorudi
üzenetére
ajánlott olvasmány
(bár a cikk elsősorban a Wolfdale-eket (E8000-es széria) említi, a cikkben leírtak általánosan minden Core alapú Intel procira igazak, nem csak a Wolfyra) -
Lenry
félisten
válasz
darál0w
üzenetére
nekem a venti az optika felé néz, így hátrafelé kifújja a levegőt a házból...
öcsém gépén volt olyan, hogy egy időben nem írt az Everest a vinyóhőmérsékleteken kívül semmi szenzoradatot (meg más szoftver se nagyon, sőt a BIOS is hülyeségeket írt...) de aztán megjavult, pedig csak a hangkártyát cseréltem ki...
BIOS nálad mit mutat? az elvileg csak egy procihőmérsékletet ír...
-
Lenry
félisten
pedig nincs ott

biztosan a legújabbat használom, hacsak nem jött ki a 2.22-nél újabb verzióhogy még nem támogatná a VGA-mat? nem hiszem, egy GeForce 7900GTO, elég öreg már ahhoz, hogy támogatva legyen

de régebbi Everestek, pl a 4.50es helyesen írja az rpm-et, (50%, 1200 rpm körüli érték), úgyhogy az új Everestben van valahol a hiba (szintén 50%-ot ír, de 2400 rpm körüli érték, pedig a venti biztos most is 50%-on megy, mert hallanám, ha felpörögne)
-
Lenry
félisten
nekem jobbról az első volt a hardware monitoring, de az semmiféle VGA venti sebességet nem mutatott. setupjában bekapcsolgattam a rendelkezésre álló plugineket (volt egy Everest.dll, azt is), de egyik sem mutatott ilyen adatot
de mi köze ehhez a rivatunernek? azt is te írod?

-
Lenry
félisten
szia Fiery!
valamit elronthattatok az új Everest bétában (vagy valamelyik korábbiban) mert a VGA-m ventilátorának sebességét rosszul írja. MSI GF7900GTO-m van. a ventilátor le van szabályozva 50%-ra, ami kb 1200 rpm, az alap 4.6os ezt jól is írja, az itt közzétett legújabb (korábbiakat nem néztem) viszont 2400 rpmet ír, de mellé zárójelbe helyesen írja, hogy 50%
-
Lenry
félisten
te komolyan ki tudsz venni bármit is a HEX részből, vagy csak a szöveges a lényeg?

-
Lenry
félisten
vettem egy pár CSX RAMot, 2x2GB/800as, a 2x1GB/800 Kingmaxot cseréltem le velük...
a Kingmaxok időzítése 5-5-5-15 volt, egy ideig ezeket is annyin járattam, de egy fagyás meg egy spontán újraindulás után az SPD-ben megadott 5-5-5-18-ra állítottam be, amit az Everest 5-5-5-2-nek ír...
először megijedtem, hogy vmit rosszul lőttem be, de a CPU-Z a helyes értéket írtariport, mert gondolom, úgyis kelleni fog

-
Lenry
félisten
hali!
azt hiszem találtam egy kis bugot...
ha procituninggal egy bizonyos érték fölé megyek, akkor pl eltűnik a memóriasávszélességet író sor az Alaplap/Alaplap menüpontból, és az Alaplap/chipset/északi chipset résznél meg single channel mem.kezelést ír, holott biztosan aktív a DC (mert olvasok 7100-at, amit SC-ben nem lehetne (DDR2-800as RAM-mal) -
Lenry
félisten
sorry, úgy tűnik mégsem az Everestben keresendő a hiba, hanem valószínűleg a Winbond chip hibásodhatott meg, mert a BIOS is elég bizarr értékeket ad
-
Lenry
félisten
hali!
az az apró problémám akadt, hogy a merevlemezén kívül semminek a hőmérsékletét nem írja az Everest... az alaplap egy Asus P4P800-VM
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Arc Raiders
- RAM topik
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Poco F7 – bajnokesélyes
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy Intel i7 7800x
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

)

először megijedtem, hogy vmit rosszul lőttem be, de a CPU-Z a helyes értéket írta