- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
JAhm nalunk a modulok majdnem kimenta fejembol:
Mobil info (itt vagyok en is:))
szoftvertechnologia
Cisco
Java
IAR(integralt automatizalt rendszerek , tulajdonkeppen robotika, Kepfeldolgozas+ MI)
Gazdinfo
Vallalk. menedzser.
De a Hipisek(BMF-KVK hiradasipari intezet) pl. sokkal kemenyebben nyomja az ilyen mikros, telekomm.-os dolgokat.
Mondjuk 3. eveskent egy tavkozlesi szolgaltatonal dolgozva, tenyleg BME-es es Regi kandos mernokoket latok."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
lzsolt
tag
éppen most nézem a tematikát 6. félév Kapcsolástechnika
Integrált távközlés1 vagy Kommunikációelmélet2
7. félév Kódolás és szűrés1 vagy Közcélú hálózatok2
Sorbanállásos rendszerek vagy Mikroh. és optikai átvitel
8. félév Intézményi és magánhálózatok1 vagy Telematika és multimédia2
9. félév Berendezések és mérések vagy Műholdas és mozgó távközlés3
Ezek nekem olyan ''fizikus '' megközeléítésűek (bár ismétlem nem jártam ezekre, csak a tematikára hagyatkozom)
hiányolom a tervezési koncepció szerű dolgokat
bár kinek a pap kinek a papné :) -
lzsolt
tag
Ha teccik akkor jó :)
Én mondjuk jobb szeretem a koncepcionális tervezési feladatokat, meg a stratégiai elemzéseket/tervezéseket, -
lzsolt
tag
Csabika25: csak nem ismersz valahonnan:)
nem reklámozom a főnökömet:)(bár ha jutalékot kapnék), ugyan nem egy leányálom a dolog de nem is olyan vészes
szakmailag meg vagyok elégedve :) -
lzsolt
tag
és hogy tetszettek?
esetleg megkérdezhetem hogy mit tanítottak neked
aztán ha rosszat mondasz lenyomozlak és irgum- burgum :):) -
tildy
nagyúr
HUh talaltam jo ksi reklamot ide felvetelizoknek:DD
[L]http://www.nik.hu/Letoltes/tantargyleirasok.pdf[/L]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
csabika25
aktív tag
Rajta! Nem lesz nehéz lenyomozni.:))), Zsóka pedig egy labort tartott nekünk. A Jakab-féle anyaggal az volt a gond, hogy csak a vizsgán esett le, hogy tulajdonképpen mit is adott elő. Hál Istennek még időben.:D De nem az ő hibája, csak egy félév felét tartotta, ami SZVSZ elég kevés a témához.
''Isten fut Windows alatt''
-
lzsolt
tag
örülök hogy tetszett
na megyek dolgozni ,mert élni is kell valamiből:) -
petakpa1
őstag
OFF
Még a közgázosok között is van olyan -különösen a 3éves vidéki gazdálkodásikon (ala hogyan vezessünk büfét:)
A mi tudományunk nem is hasonlitható a fizikához, matematikához meg egyáltalán semmilyen természettudományhoz, mert a mi tudományunkban nem lehet mérni, meg kisérletezni, ennél fogva egzakt dolgok, megdönthetelen axiómák sincsenek, ebből következően a Közgazdaságtan tényleg nincs egy súlycsoportban a fentiekkel, de éppen felülről.
Az persze más kérdés, hogy egy közgáz szigorlatot valszeg könnyebb megcsinálni mint egy matek/fizikát, de tudomány művelése valahol a szigorlat után kezdődik és ott már igencsak előjönnek a nehézségek a közgáz területén, míg az előbbieknél szigorlat utáni anyag is ugyanúgy levezetett, formalizált csak persze sokkal bonyolultabb, de legalább az alapokat nem kell kétségbe vonni, nemúgy mint a közgáznál...
Szóval felesleges ilyen állításokat mondani, hogy nincs egy..., mert még nem is egy kategória a kettő.
Na ez jó hosszú lett remélem nem haragszotok:)"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Elek
csendes tag
A BME infós tárgyakhoz egy kis betekintés:
info.sch.bme.hu
Itt fenn van a legtöbb tárgyhoz egy csomó anyag, vizsgák-ZH-k, követelmények, stb. Soxor mi is innen tanulunk, szal nézze meg, aki ide akar (még) jönni :) -
Don Vittorio
őstag
Örülök, hogy szerelmes vagy a szakmádba. :)
Na de azért:
1, ''a mi tudományunkban nem lehet mérni, meg kisérletezni''
Vizsgán ezt ne hangoztasd! :) Nem igaz.
2. Az orvos, a mérnök meg a közgazda versengenek, hogy kié az ősibb szakma.
Orvos: ''I'' megteremtette az embert. Ez klasszikus sebész-belgygógyász művelet volt, nyilván az enyém a legősibb szakma.
Mérnök: Ugyan! Az ember megalkotása előtt ''I'' a káoszból rendet teremtett, megalkotta az eget és a földet, a vízeket. Ez klasszikus mérnöki munka - nyilván az én szakmám a legősibb.
Közgazda: Na jó-jó. De ki csinálta a káoszt???40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
petakpa1
őstag
válasz Don Vittorio #69 üzenetére
Ez tetszik:)
Szintén zenész?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Don Vittorio
őstag
Nem, nem tanultam. Kis fellengzősséggel: gyakorlom. :) Minden esetre jól ismerem. :)
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
petakpa1
őstag
válasz Don Vittorio #71 üzenetére
Én meg most írom a szakdogámat, illetve a fórumba írkálok:)
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Don Vittorio
őstag
Ja.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
petakpa1
őstag
válasz Don Vittorio #73 üzenetére
Amúgy menedzsment vagy közgazdaságtan?
mármint amivel foglalkozol"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Don Vittorio
őstag
Ha nagyon nevesíteni akarjuk, az első...
-
ReFleXx
addikt
Én a BMF-et ajanlanam. Nem szivatjak ''annyira'' a népet mint a BME-n.
BMF inkább gyakorlati a BME pedig inkább elméleti mérnököket képez.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
petakpa1
őstag
válasz Don Vittorio #75 üzenetére
Csak azért mert érdekelne a véleményed karrierválasztás ügyben!
A lehetőségek
1, Magánszektor
Pro: Jó pénz; Kontra: állítólag kihalytják a lelkedet is
2, Kormányzat, közigazgatás, Eu hivatalok, MNB
Pro: szakmai elismertség (már amelyiknél), kisebb terhelés; Kontra: kevesebb pénz, az MNB hez nem biztos hogy elég jó vagyok, mármint okos:), na meg ha kis államra vágyom akkor ugye ne menjek én is oda, már csak elvből se
3, Közte tanácsadó elemző cégek pl Kopint D...
Pro: szabadabb munkaidő, szakmai elismertség; Kontra: ide is lehet, hogy kevés vagyok, de az is lehet, hogy nem:), a pénz azért itt sem a max., bár nem tok sokat róla
Szóval javaslat?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Don Vittorio
őstag
1. Pontosan. (Mármint pontosan: kihajtják. :) )
2. Ha türelmes az ember, abban van a jövő. Az EU meg az eltelt évek meghozzák a magasabb fizukat.
3. Erről a rétegről nincs nagy véleményem.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
félisten
-
Don Vittorio
őstag
1. Sokfelé sokmindent. :)
2. Ez most miért is kötekedés?40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
9CS
senior tag
Láom végül jó kis felvételizzünk topic lett, így remélem nem lesz túl nagy off :). Sok BMF-es írt ide, én is ide szeretnék jelentkezni BMF-NIK műsz. infó. (munkahelyemen kéne egy diploma, hogy meg is élhessek belőle ne csak szeressem a munkám:) )Kérdésem: matek mellé lehet a fizikán kívül más is választani felvételi tárgyként? Ill., ha ehez tudna valaki küldeni elfekvőben lévő jegyzeteket (felvételihez) azt megköszönném. Mail címem az adatoknál van, előre is köszi, főleg matek, fizika érdekelne, vagy ha lehet mást választani akkor az is...
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
tildy
nagyúr
Mint egy számtech érettségi.Én már rég csináltam, de word meg ilyenek voltak, meg egy kis pascal.
Egyebkent miert nem pontduplazassal jossz?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
9CS
senior tag
Sajnos mikor suliba jártam úgy voltam vele, hogy nem kell nekem matek, fizika átcsusszanok 2-3-al aztán kész marad időm a szakmai tárgyakra. A technikusi év betette a kaput az eredeti szakmámat utálom mint a fene (Magasépítési technikus), most meg tanulhatom a jó kis matekot :)) fizikára pedig már nem lenne elég időm... Még egy év majd ráérek után meg félek, hogy soha nem lesz belőle semmi.
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
Prérifarkas
csendes tag
Aki INFO-ra jön az nem fogja megbánni. Remek közösség és laza első félév a kínálat. Aztán persze egyre nehezedik. Teccikérteni?
FeZo - egy másodéves jómunkásember :)Unfortunately I'm not your service desk! Nice try, however...
-
Atrox
tag
Esetleg nem tudna valaki a GAMF-ról mondani valamit? :)
Ide poént, okosságot vagy gép konfigot szoktak írni.
-
atus
senior tag
Most készülök én is felvételire jelentkezni, aztán eléggé elbizonytalanodtam a hozzászólásokat olvasva. BME infóra gondoltam, de most a villamosmérnöki szak is megtetszett. Programozni egyáltalán nem tudok, szeretnék alap szinten, de nem célom ebből megélni. Szóval progmat kilőve. :) A szoftver meg a hardver kb azonos szinten érdekel, bár talán az utóbbi a hangsúlyosabb. Hozzátartozik, hogy elsőnek pécsi közgázt jelölöm meg, szóval engem érdekelne a gazdasági része is. Valami közgazdász-informatikus szakról is hallottam, bár ezt senki nem ajánlotta igazán, merthogy amolyan se ezt se azt nem tanulom meg rendesen dolog.
A helyzet kb ez, ki mit ajánlana?Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto
-
-
LukE
veterán
BME-n a műszaki menedzser az amire gondolsz. Tanulnak minden szart, de elég felszínesen. Első két-három félévben volt nekik digit, meg háre, meg programozás. Legalábbis emiatt sírt(1 csaj) aki oda ment. Meg gondolom a sztenderd közgázos cuccok.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
pRedATor
tag
Ne aggódj launcser, majd az év végén kiszórják őket. Én BMF-NIK óbuda 2. évfolyamára járok, nálunk senki nem nagyon komálja a krediteseket, mert igencsak könnyített lett a tanrendjuk, csak néhány példa:
- 2 félév helyett csak 1 félév fizika
- nincs assembly gyakjuk
- méréstechnika teljesen kimarad náluk
- ''csak'' analízis és prog szigjük van, digit már nincs
- közgázt két adagban kapják meg, nekünk egy félév alatt adták le
és félő hogy mivel mi vagyunk az utolsó normál tanrendesek, ezért félő hogy le fog értékelődni a diplománk értéke.
A kreditesek (nálunk) nemigazán fogják fel, hogy év végén jön a kredit összegzés és aztán jön a nagy bumm, aztán meg a pápá
Nálunk (jelenlegi 2. évfolyam)a szórási arány:
1. félév 322/156
2. félév 156/97
3. félév pontos adatom még nincs, de a visszabukottakkal (kb. 40fő) most olyan 100-110 en vagyunk... -
launcser
senior tag
na én bánkin vagyok 2ikos :)
hallottam rendszerüket poén
mi 180-an indultunk
utána mradtunk 2ik félévre 100-an
3ik félévre ötven 1-2
4ik félévre 43 ha jól számoltuk ki
és mind az összes ember progszigen hasalt el...
nekünk 2 félév fizika volt, utána elektronikaszerű
és nem kapták meg a 2 P betűs tanárunkat pedig ők szórták igazán a népet :)
csak most, az egyiket
nálatok 3 szig van?
nekünk is analizis meg progszi, meg 2 tanári is lesz még ehe
kreditesek miatt nem férünk el a folyosokon!! szemétség :Dtütüü
-
leontm
tag
közgáz középsuliból bmf-nik infóra kerültem, most elsőéves vagyok, és nem bánom hogy ide kerültem:)) csak kevés a csaj:(((
-
launcser
senior tag
hát jóhogy kevés a csaj :)
nálunk 1 van de őt már átrugdalják, pedig immos sötét
elektronika ea-n amiket beszólt
nem jött rá alacsonyabb potenciálu hely fele megy áram meg ilyesmi alapok de mind1
óbudai vagy te is
mindenki oda jár, jó messze van meg nincsenek arra esztergagépek!tütüü
-
Sidaries
őstag
Hát erről a témáról annyit, hogy éppen most vágtak ki a SzE (Szif) Műszaki Informatika szakáról. :))
I am the Visionaire, follow me if you dare...
-
pRedATor
tag
Hallottam a hírhedt Pomázit és Pápait (nyugodtan mondjuk ki :) )
- Digit elektro összevont szig (ez jön idén)
- ja meg Pszicho szig (mert én is felvettem a mérnöktanárit, ha már egyszer van arra lehetőség, hogy ingyé szerezzen az ember még egy diplomát)
Általános probléma, hogy anyian vannak a kreditesek, hogy alig találunk szabad termet.
Még egy megjegyzés: óbuda ugye, ezért ott van mellettünk a könnyűipar... azaz csajok (szinte korlátlan mennyiségben) :DD -
tildy
nagyúr
Na nálunk arány a köv. volt:
1. félév 270/150
2.félév 150/100+ 20-25 ismetlo
3.félév 125
4.félév 120
5.félév 110-en maradtunk.
Apoén , hogy 2. évesek kevesebben vannak, mint , ahog yhallottam thx to Koschek."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
leontm
tag
Tudom hogy az ötödiken vannak, csak én az első lakom:( tegnapis lusta voltam szummába menni... nemnekem valók ezek...
-
pRedATor
tag
-
leontm
tag
most poan ugy 50embert huztak meg asszem, a többit nemtudom. Viszont azzal hogy 1 féléves lett a fizika nem lett könyebb csak tömörebb. a közgáz sem leányálom. azért meg nem kéne utálni minket krediteseket mert kreditesek vagyunk, nem mi tehetünk arról a társadalmi tényről, hogy a pénz miatt veszik fel a sok idiótát. de vmi ész csak van benne, természetes kiválasztódás pl:))
a teremhiány éppugy visszaüt nálunk is mint nálatok. pl az anal zh-ra még mindig nincs se idő se terem, hála neptun istenünknek... az én orarendemet sem lehet rendbeszedni már 2hete... bloee -
tildy
nagyúr
válasz pRedATor #102 üzenetére
Jahm Broczkó 1* engem is elküldött ''melegebb''(anglia?) éghajlatra.De nem a valszám lesz a szóró, én négyes voltam belőle(érdemes 4-es gyakjegyre hajtani, mert úgy könnyebb a vizsga), hanem megint az archi +digit szigo.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
leontm
tag
kredittel nem lett könyebb az anyag csak nehezebb kibukni, de aki hüje az hüje amugyis, aki meg nem az igyisugyis elvégzi...
-
tildy
nagyúr
off
Hát akkor gyere starcraftozni esténként.(521-ből a két Ildi szokott lenni, meg smoky + endre)
Belső hálón nyomjuk.
on"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
leontm
tag
off
gyüvök 1 hónapon belül ha diákkhitelke segítségével bevadászom az új gépem:)
meg persze cs:)
on -
tildy
nagyúr
Egy előnye van a kreditnek:nem szórnak ki félévismétlésre, ha nem sikerül egy tárgyad.Én ma már áldom Broczkó nevét, hogy félévismétlésre kirakott:ma nem dolgozhatnék suli mellett egy igen ismert távközlési vállalatnál, ha abban a passzív félévemben nem dolgoztam volna valahol(IW).Szobatársam is elsős infós, és igencsak szomorú voltam, amikor az én elsős átlagomat (évf. átlag felett voltam) , összehasonlítottam sz övével.Egyrészt alig van gyakorlatuk, másrészt diszkrét matekból régen más tanár volt, aki szórta a népet:kredit dolog ellenére csodálkozom a tankör összevonásokon.(mi 10 tk-val kezdtünk, első félév végén 6 maradt)
Jahm kiegészítő műinfóróla bme-n ki mit tud?
Villmérnökök is mehetnek rá?(bme-s TO-s emberke azt mondta)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
csabika25
aktív tag
Atus!
Én teljesen elfogulatlanul (:DDD) ajánlom neked a villanyszakot. Saját tapasztalat: gyakorlatilag bármi lehet az ember, ha van benned egy kis önállóság. Szerintem jól válaszottam, amikor nem a műszaki menedzser szakra mentem. Nálunk ha az első évet komolyan veszed, nem lehet baj. Szóval az én szavazatom BME villany.''Isten fut Windows alatt''
-
divot
veterán
Én a kilencvenes évek elején műszaki informatikáztam. Amit nagyon szívtam, az a műszaki rajz volt, amikor egy A0-ás rajzot kellett elkészíteni, azt hittem, hogy vért pisálok.
Másrészt matematikából az olyan tételeki, mint hogy Fx végesen generált, véges deffektusú Rz részmonoidjának a Fz szabad monoidba történő izomorf leképezését kódolásnak nevezzük (ezt a marhaságot egyszerűen nem tudom elfelejteni :D ), a mai napig könnyet csalnak a szemembe.
Viszont azt hallottam, hogy mostanság megváltozott a világ, és már inkább a számítástechnika dominál.
Ja, és a közgáz is kemény volt, de ha az ember rákattant az elején, akkor ment. -
pRedATor
tag
Valaki tud valamit a debreceni műszaki informatika képzésről.
Előre is koöszi a segítséget. -
pRedATor
tag
Valaki mást érdekel
-
leontm
tag
kandókoliban 4en 25négyzetméteren, nemrossz, voltam más helyen csak roszabb.
off
ráadásul felvettek a 2.félévre is:)) már várom kin-t, kiváncsi vok nagyon
on
joecityben is van müszinfo???
Aktív témák
- GTA V
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest