- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Persze nem biztos hogy hiba, mivel az Ainolét és annek meg egyik drive-ját sem látja, de a Windows igen
-
azbest
félisten
Külön nem teszteltem, de a belső memória tényleg lassúcska, 4MB körül tudok rá másolni.
SD kártyám nincsen használható. Töltöttem le egy 35Mbit-es mpeg2 fullhd videót, annak már éppen kevés volt a belső flash sebessége, de pendriveről ment szépen: 535 MB 2 perc.Na most ha egy két órás film 16GB, akkor még mindig csak 20Mbites, amihez elég a belső memória sebessége is. Egyedül a felmásolás időigénye ami probléma, akkora film nem fér rá, ami már nagyobb bitrátás lenne, mint amit le lehet olvasni. Mondjuk igaz, hogy nem egyenletes a filmek sávszélessége, StarTrek sample-t véc playerben néztem és 21MBps-ig is felugrott (ezt simán viszi). A 2012 legpörgősebb részeinél 35MBps-ig felszalad, de csak pillanatokra, azt a bufferelés elfedheti. Ebből sajna pont egy nyugis rész a sample, a teljes film meg 16GB így nem tudom kipróbálni, mert nem fér.
A belső memória két részre lehet bontva, a firmware és a tárhely területre. Valószínűleg a firmware terület helye van azon az 1GB-on. Nameg ez másabb mint egy kártyaolvasó esete, mert a chipseten futó program emulálja szerintem az usb lemezt a belső memóriából, gondolom azért sem látják a hardver közeli programok.
Még egy ötlet: ha nincsen benne a memóriakártya, akkor is kikapcsolgat? Kikapcsolgatás alatt azt érted, hogy kikapcsol, vagy azt hogy újraindul? Amikor a fake kártyát próbálgattam olvasni/formázni, akkor megesett hogy újraindult tőle a masina.
Jó az az oldal, alapból nehéz kiválogatni a negatív véleményeket ebay-en. 2000-ből 80 nem pozitív az utóbbi hónapban... de akkor a többiek miért nem panaszkodnak... vagy ennyire nagy üzemben regelnek kapmu azonosítókat?
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Komponens használatakor is szőrös a felirat, valami antialiasing algoritmus lehet gyenge.
Nekem meg-meg döccennek az 1080p-s filmek, nem annyira zavaró, de semmiesetre sem olyan simán megy az 1080p lejátszás mint a 2 Sochipes gépen.
Memória kártya sokáig nem volt benne akkor is kikapcsolt. Kikapcsol és úgy kell bekepcsolni.
Ritkán még egy marhaságot csinál. ha ki van kapcsolva és USB-n összekötöm a géppel bekepcsol, majd ha kihúzom a gépről akkor nem tudom - vagy csak igen nehezen kikapcsolni. Hiába nyomom a kikapcsoló gombot nem reagál. Ezt eddig 2x csinálta. Tény, hogy nem szoktam leválasztani csak kihúzni. De a Cubeot és Az Ainolt nem zavarja a dolog.Megtudnád nézni, hogy HD Tune progi mekkorának látja a gép memóriáját?
Mert nekem nem a rejtett 1Gigást látja annak hanem a gép memóriáját, amit egyébként Windowsról simán látok, tudok rá másolni, de a HD Tune nem tudja kezelni 1Gigásnak látja.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
7.6GB (7796MB) - F13 FHD user disk
5.6MB/sec sebességgel olvassa (NTFS-re formáztam)Az 1gigás körülit csak a lemezkezelőben látom, de nem formáztam meg, nehogy elrontsam.
Egyébként a 3.5ös fw-vel mintha kicsit kényesebb lenne az usb leválasztás dolognál.Ma írtam a hdmi képarányról egy újabb bug reportot a ramosnak, de betelt a postaládájuk... majd hétfőn újraküldöm (meg a webes üzenő felületen jeleztem hogy betelt a postaláda).
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Nekem a gyári Fat32-n van a belső lemez, nem bántottam a formátumát. A Hd tune azonban csak 1Gigásnak látja a Windows a rendes méretét veszi észre. És nem tudom tesztelni HD tune-val mert I/O errort ír ki. De nem hinném hogy hibás lenne, mivel a másik teszt progi simán kezeli. és a Windows is.
Minden esetre zavar a dolog...... szóval te megformáztad a belső memóriát NTFSre...majd lehet megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Brutális mélyrepülésben a forint, még az Eurohoz képest is, a dollárról ne is beszéljünk......
-
azbest
félisten
néhányan megint degeszre keresik magukat azon, hogy ijesztgetik a befektetőket.... ugyanúgy, mint amikor itt volt probléma, akkor is 2-3 havonta megborították az árfolyamot, aki tudta hogy mikor csinálják az újabb hülyeséget, az fél év alatt 50%-os hasznot vágott zsebre... de lehet hogy többet is.
Amúgy majd hétfő délelőtt nézd meg az árfolyamokat, mert ez még a pénteki állás. Hétfőn szerintem délelőtt még jobban megzuhan, aztán majd délután fele vagy keddre javul valamennyit.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
iPod Touch vs. Ramos W7 teszt.
Nem kérdés mi inspiralta a Ramost
Más:
Jó lenne tudni, hogy ugyanarra a chipsetre épülő Ramos T17FHD ugyanígy jelenti e meg a betűket?Szerintem valami aliasing algoritmus baj én nem a HDMI kimenet baja, mivel ugyan ez van komponens kimenet estén is.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
A te képedet is felhasználva írtam az mp4nation forumba a nationite és a T17FHD topicba is, hogy valaki a tesz videoval nézze meg a T17 és a nationite HDVP2 TV kimenetét. Kiváncsi vagyok azokon is olyan-e a kép (De úgy gondolom ez Amlogic feature és olyan lesz)
Kikapcsolást talán megoldotta, hogy a képernyő kikapcsoláson kívül letiltottam a többit.
Video lejátszást is tudtam tesztelni kb. 3.5 órán át játszotta a filmeket, de döntően csak Divx-ek voltak.
Örülök, ha így megoldódik, minden esetre nem szabadna kikapcsolnia a gépet videó nézés, vagy zene hallgatás közben. kínai cuccnál kompromisszumot kell kötni...
A hardware általában erős itt még az összeszerelés is jó, de a softwaren lenne mit erősíteni.Az Ainol is 3 hét alatt kb. 8-10 új készüléket dob ki, ahelyett, hogy a firmwaret tökéletesítené.
Talán majd rájönnek, hogy az elégedett márka hű vásárló értékes dolog. Egyelőre mindenkinek PMP-t, mindegy milyet láz tart....[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Egy HDVP-2 tesztnél ezt láttam, kicsit jobb, mint a Sochip
Ha kalapos ő-t és ű-t használunk azt lehet, hogy azokat megjeleníti. Sochippek azt sem tudják
-
azbest
félisten
én meg a mumumusic fórumba írtam, ott sok hozzászólás van t13fhd és t17fhd kapcsán, sok fejlesztési javaslat és bug lista is.
Kicsit elüt az angol hozzászólásom a kínai nyelvű oldalon, de megértik -
rakal
senior tag
Sziasztok!
Smartq V5-re és V7-re is megjelent az Android 2.1(egyelőre preview címen fut,de jól megy) -
kenand
veterán
Közben rájöttem (mivel a Firefox és a Internet explorer is néha bekattan a google translatetól) hogy a legjobb web böngésző kínai lapok olvasásához a Chrome. Alapból felkínálja a fordítást és nem bénázik.
[ Szerkesztve ]
-
rakal
senior tag
Ez tényleg így van.
Még jó,hogy elolvastam a figyelmeztetést a Smartq V5-nél,hogy az Android 2.1-es frissítés után bennt kell hagyni az SD kártyát,mert 2 körös a frissítés,a frissítés utáni első bootolásnál még használja a kártyát,arról telepít még,ha rutinszerűen kicseréltem volna,asszem most nézhetném a bricket.
Thank you Google translate[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Írtam teszte a Ramos T13FHD-ról egylőre angolul érhető el a Digital8-on, hamarosan lesz magyr változat is egy kicsit bővebben.
Az IMP3-is van új T13FHD-tesz, nem túl részletes de negyon szép képekkel illusztrált.
[link][ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Ramos T12FHD a nyomógombos olcsóbb kistestvér (mértete ugyan az 5")
[link] -
azbest
félisten
szerintem jól sikerült, a philips képnél érdemes lehet belinkelni a nagy méretű változatot is (mondjuk a képre lehessen kattintani hogy a nagyot mutassa), mert a kis képen nem olyan látványos a különbség. Nameg, hogy nem csak a logó darabos, hanem minden, csak ezen egyszerű bemutatni A ph tesztvideók közt lévő harry potteres videón pl a kölyök kerek szemüvegén is durván látszik az alacsony felbontás miatti darabosság, ami egyáltalán nem jelentkezik valódi 1080p felbontásban (kisebben sem).
Valahol említetted hogy a saját képernyőjén is észrevenni, hogy nem teljesen sima a kontúr, ezt meg tudom erősíteni, hogy ott is darabos kicsit a minta (csak ott mégjobban figyelni kell, hogy feltűnjön)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Ha nagyban játszunk, már 80USD-ért beszerzhető a Ramos (15 darabos ár) T13FHD[link]
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Nem biztos hogy kis felbobtás csinálja, lehet hogy túl kontrasztosra veszi a képet, vagy antialiasing hiba. Minden esetre zavaró tud lenni.
Ha tudnál jó képet csinálni a szemőveg keretről azt is feltenném és nyaggatnám Sunny-t hogy írjon a Ramosnak. Sajna az én Canon masinám nem csinál jó képet, automata fókusza van és idétlen módon mindig rossz helyre fókuszál.Power saving kikapcsolása megodotta készülék kikapcsolási bugomat csak a képernyőt kapcsolom ki.
Az viszont kicsit zavar, hogy hiába zárom le a képernyőt, ha hozzáérek akkor bekapcsolja, ugyan le van zárva de bekapcsolja fölöslegesen fogyaszt áramot. Pl. zenét hallgatok és beteszem a zsebembe, minek kapcsol be...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Örülök, hogy sikerült a kikapcsolást megoldani - ezt is írhatod fórumokba mint bugot
Este majd megpróbálok még pár jó szemléltető képet / összehasonlítást csinálni.
A gombos képernyőzárat a kínai fórumban is sokan felhozták, és valóban okosabb megoldás lenne,ha gombbal menne. Hdmi módra váltáskor rossz képarányt is felteheted a listára, a videó kimenetes felületen váltva már jó lesz, ez is bug.Felbontás / méretezés problémának tűnik, majd a szemüvegnél látni hogy mennyivel nagyobb darabokból áll a keret, mint a felbontás. Hmm jut eszembe... töltöttem valahonnan olyan tesztvideót amin nagyon komoly tesztábrák is vannak. Képmegjelenítés módban valsz tűéles és pontos a hdmi kimenet is, mert olyan fotókat láttam. De videóként nézve azon is nagyon durván látszódnia kell... megkeresem a tesztvideót.
Itt van: http://www.w6rz.net/hdtestpatterns.zip, 120 mega körül van, kicsomagolva 650. Az iso-ból ki kell csomagolni a videó fájlt, mert nem sima dvd, hanem hd dvd formátumú.Egyébként lehet hogy lejátszik dvd formátumú iso fájlt is... egy hddvd kompatibilis 650 megás iso fájlban vannak a tesztábrák, arra az írta hogy nem kompatibilis vele... majd keresek rendes dvd iso-t, hogy lássam mit kezd vele.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
nevezd át vob-ra a nagy fájlt... durva hogy villódzik és vibrál az 1080i vagy p nem tudom, hajszálvonalazás... a saját kijelzőn is. Erről lehet videót fogok csinálni, mert nagyon durva...
az normális, hogy a tesztábráknak kell 2-3 másodperc míg kitisztulnak, de hogy utána vibrálnak, az már bug
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
mondj egy konkrét belállítást hogy mire tegyem és mit indítsak... (sorold fel a teljes settings részt ahol a kikapcsolás van) és hogy zenét hallgassak-e a zenés felületen, vagy főképernyőn vagy filmet nézzek.
leteszteltem hdmi kimeneten a tesztvideót... nagyon durva... most töltöm youtubra a felvételeket... komoly bug, nem is vagyok képes rögzíteni a valós képet, mert a villódzást nem képes követni a videófelvevő kütyüm, de azért így is látszik az oka.
Ati kártya és FullHd monitor:
http://www.youtube.com/watch?v=xJEzjwvjp0A
A tesztben felváltva szerepelnek 1px magas fekete és fehér vonalak. A gépen lejátszva minden sok éles és jól elkülöníthető a többitől. Stabil, remegésmentes a kép.Ramos T13FHD saját kijelzőjén ugyanez:
http://www.youtube.com/watch?v=kDWew9x6lsE
A részletek egy része 800x480ban már nincs meg, de ez természetes. Az viszont, hogy durván villog azokon a területeken, ahol az előbb említett fekete fehér váltott sorok vannak, már komoly videó méret skálázási problémára utalnak.
Ahhoz nem elég jó a felvétel minősége, hogy látszódjon a betűk remegése. Lehet, hogy váltott soros a tesztvideó?Ramos T13FHD hdmi kimenet 1080p módban FullHD monitorral:
http://www.youtube.com/watch?v=wisuLxOHO0Q
Sajnos gyakorlatilag ugyanazt a képminőséget kapom mint a belépített képernyőn.
Nem különíthetőek el a teljes felbontás finomságát kihasználó sorok. A videón szürkének látszanak, de a valóságban erőteljes villogás látható azon a területen, úgy mint a beépített képernyőjén, csak itt sokkal gyorsabban (biztos kisebb a monitor válaszideje, mint a belső tft-jé).
A betűk esetén 1px-es fel-le ugrálás vehető észre.Ez elég komoly bug, sokkal erőteljesebben látszik a tesztábrákkal, mint a normál filmekkel. Remélem mihamarabb javítják.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
-
azbest
félisten
Ramos T13FHD tv-out esetén is jelentkezik a videó méretezéséből adódó villogás
http://www.youtube.com/watch?v=D7jaAwsYLTQ -
rakal
senior tag
Smartq V5 újabb érdekességek:
Android 2.1 alá sikerült feltennem Youtube klienst,DocToGo-t,Taskillert etc.,most már egész jól alakul.Sajnos a Skyfire 2.0 nem megy,de az interface már határozottan Nexus One like..
Sajnos telefonálni még nem lehet a Smartq-val... -
ZsHUki
csendes tag
Sziasztok. Lesújtana ezek a dolgok amiket a T13FHD-ről írtok. Az én Ramos T11RK remekül működik, bár én annyira nem tudok szakmailag belefolyni mint ti, és valójában a felét sem értem annak amit írtok, de azt értem h van vele gond bőszen. Ah néztem róla képeket meg a videókat a kezelőfelülete és a használhatósága a menüje nagyon nagyon tetszett, de ezekkel a hibákkal.....
Mostanra össze gyűlt volna a pénzem egy ilyenre, anélkül h el kéne adnom az T11RK-t, de amúgy se lenne értelme kettőt tartani, a beszámolótok alapján meg meg se érné.
Azbest-Kenand: egy 16 vagy 32 gigás SD kártya a lejátszómba mennyit kóstálna egy külföldi rendeléssel? Szereztem egy szivargyújtós töltőt hozzá, így végre utazás közben is akármennyit használhatnám, már csak a 8gigás kapacitás szab neki határt.
-
azbest
félisten
Mivel ugyanilyen chipsetes és szoftveres eszköz más gyártótól nem produkálja a komolyabb problémákat, így valószínűleg szoftveres dologról van szó. Szerintem jó esély van a javításra. De azért biztosabb kivárni még pár hetet. T17FHD-ről nincs még visszajelzésünk, hogy az hogyan szerepel.
SD kártya kétesélyes... sok hamist lehet találni, de az a nagyobb probléma, ha manipulált a kártya: ha nem annyi a kapacitása, mint aminek mondja magát. 16GB-osakat látni leginkább, 20$ környékén nem tudom, hogy valóban működnek-e a kártyák, de mi garantája hogy a 40$ környéki működik-e. 32GB-ost is láttam már fenn, de elég hihetetlen az ára, hogy igaz legyen. Nem tudom hol lehetne találni hiteles tapasztalatot olcsó és jó kártyáról.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Na nekem is jött ma 2db hamis rossz 16GB-s
Ne vegyél Ebayről 20USD-s 16G-st az mind hamis, 50USD körül van a a nem hamis.T13FHD nem olyan rossz, nagyon is jó kis gép.
Ha csak úgy nézel rajta egy filmet- főleg a saját képernyőjén- fel sem tűnnek azok a hibák amiket írtunk.
Nagyon szép és kisebb hibái ellenére pl. a T11-hez képest lehet jó magyar felrattal nézni a filmeket, ráadásul olcsóbb is annál. Na nem akarom leszólni a T11-et még most is jó gépnek számít. Telechip TC8901 a legerősebb CPU a piaconItt az én hibás 16gs kártyám teszje:
A Dealextremen található noname 8g-s 19 USD-s nagyon jól működik, nekem van 2db-
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
gondolkodtam azon is, hogy nem lenne-e érdemes egy 1.8" vagy 2.5" os külső merevlemezt venni 30-160-250GB kapacitás körül. Az 1.8" lemezt használó eszköz talán külső táp nélkül is elmenne róla, igaz, hogy ezzel rövidítené az üzemidőt és egy fokkal bonyolultabb a mobilitás is... ha hdmi/tv out kimeneten monitort akarok hajtani róla, akkor már ott a tápegység és abszolút nem hátrány ha sok gigányi anyag kéznél van. (az ár része a neccesebb, az asus eee meghajtója 9eft körül ad 30GB-ot, 15-20 körül vannak a talán a samsunk mini s1 vagy s2 meghajtók, amik nagyobb kapacitásúak).
-
kenand
veterán
Logouton szombaton 12 óra után fog megjelenni
-
azbest
félisten
láttam megírtad a bug reportot,
esetleg belinkeled még a tv-out-os felvételt is a másik youtube videó mellé?
http://www.youtube.com/watch?v=D7jaAwsYLTQírtam a player fórumába is még pár szót, hdmi kimenetre váltás után rossz képarányt állít, de ha már a videó kimenetes felületen állítunk a felbontáéson, akkor már jó. Esetleg ezt is beleírhatnád
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Szia!
A felbontás dolog azért nem lehet jo, és nem tudom azt meg tudják-e csinálni mivel szerintem egy másik oprendszer töltődik a TV-s nézetben. Egy filebe kellene arhiválnia a beállításokat, hogy a másikba be tudja olvasni.
neken a csaló Ebayes csak részben akarna fizetni azt mondja aő nem tudta és adjak neki pozitív feedbacket.....
Na nem estem a fejelmre írtam a Paypalnak.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A tv out (cvbs) videóra gondoltam, ott jobban látszik.
http://www.youtube.com/watch?v=D7jaAwsYLTQMásrészt nem az a probléma, hogy nem jegyzi meg a képarányt. Hiába állítod a képarányt, attól nem javul meg. 16:9 / keep ratio / original arányt választva is lapított a kép.
Valószínűleg azt hiszi a player, hogy a monitor 4:3 arányú, pedig valójában 16:9. Az általad készített képen is látszik, hogy lapított a P betű.Ahhoz, hogy megjavuljon a képarány, ahhoz a hdmi kimenetet át kell állítani bármi másra, majd akár vissza is lehet arra ami neked szimpatikus, akkor már jó lesz a képarány.
CVBS tv out esetén a képarány probléma nem jelenteketik, mert 4:3 arányú a normál tv.Lehet célszerű a példa képet és videókat azon a ponton linkelni, ahol a hibát is leírod, nem pedig utána.
Bocs hogy belekötök a részletekbe, de fontos, hogy pontos legyen a bug report, különben lehet, hogy nem azt akarják javítani ami a hiba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest